- 7 Kasım 2013
- 13.434
- 31.575
- 598
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Eşiniz doğru söylemiş, bazen buradaki konularda da denk geliyoruz, yıllarca emek verdim fedakarlıklar yaptım ama eşim kıymetini bilmedi, beni ailesine ezdirdi, demedik söz bırakmadı diyen kadınlar oluyor, hatta falanca eşine neler neler yapıyor ondan kıymetlisi yok diyorlar.Eşim bi keresinde demişti ki:
"Biz mağrur kadınları seviyoruz. Kendi kararları olan, bir kişilik mekanizmasi oluşturmuş, dik kadınları seviyoruz.
Her dediğimize eyvallah eden, her defasinda taviz veren, kendi kuralları olmayan kadınlar hic çekici gelmiyor. "
Bence bircok kadının bu cümleden öğreneceği şeyler var.
Siz idare ettikçe, taviz verdikçe evlilik kurtulmuyor. Aksine hepten cikmaza giriyor.
Kadınlarımıza bi anlatabilsek şunu. Bi ikna edebilsek boşanma oranlarınin azalacağına o kadar eminim ki.
Bence ne olumlu ne olumsuz söylemde bulunun.Patlayacak yer aramış saç bahane aslında.Maddi konularda sıkıntısı olduğu için tamamen.Destek oldugunuzu belirtin ama cok da bunaltmayın.Zamanla işler yoluna girince iliskiniz de düzelir.Tabi ipleri koparmamak lazım,maddiyat onemli konu.Siz calısıyor musunuz? Tüm yükü omuzlarında hissedip caresiz hissediyordur
Eşiniz doğru söylemiş, bazen buradaki konularda da denk geliyoruz, yıllarca emek verdim fedakarlıklar yaptım ama eşim kıymetini bilmedi, beni ailesine ezdirdi, demedik söz bırakmadı diyen kadınlar oluyor, hatta falanca eşine neler neler yapıyor ondan kıymetlisi yok diyorlar.
Emek verilir, fedakarlık da yapılır ama bunlar hep sizden gidiyor, sürekli taviz veren taraf siz oluyorsanız kıymeti olmuyor, yapmasaydın denip işin içinden çıkılıyor.
Kadınlar sanıyor ki dik olurlarsa, akıllarına yatmayan, içlerinin istemediği sinmediği şeyleri bile yapmak istemiyorum derlerse evlilikleri bozulur, istemediğiniz şeyler için zorlama varsa bozulacaksa bozulsun zaten ama son zamanlarda okuduğum birçok konuda da çok dikkatimi çekti, her istediğini yaptırmaya çalışan, yapmazsa diye düşünerek trip yapan, küsen, kapı pencere çarpıp gidenler hep erkekler oluyor, psikolojik baskı eğitimi görmüş gibi hep aynı tavırlar.
Evlilik emek, fedakarlık, saygı sevgi üzerine kurulur ama bu demek değildir ki evlilik için karakterinizi eşinize göre onun istediği gibi yeniden düzenleyeceksiniz, evlilik insanın kendinden vazgeçmeden eşiyle ortak görüşlerde buluşabilmesidir.
Berberler acildi gitsin berberde tras olsun. Siz herseyi alttan almak zorunda degilsiniz bu donemde herkes kendini düşünüyor ama herkes zorluk sıkıntı cekiyor hepimiz ayni durumdayiz sizin esininizin farki ne ozelligi ne sinirlenip esine bagirip kendi hakli görecek kadar. Nekadat bencil bir insan. Kpssyemi hazirlaniyosunuz atanin kendi yolunuza bakin oda ortada kalsin. Deger vermeyen insana siz de hakettigi gibi davranin. Bende esimin saclarini yamuk yumuk kestim ne olmus? Sadece surekli dalga gecti ve herkese saclarimi mahvetti diye gülmek icin anlatti. Sinirlenseydi ben ona yapacagimi bilirdim
Daha önce buraya konu açtım ve ilk kez sıcağı sıcağına ne yapacağımı bilmeden ağlayarak yazıyorum hanımlar.
Eşim hem maddi hem salgın sebebiyle birkaç aydın evde traş oluyor ve bende onun direktifleriyle saç traşına destek oluyordum ya da olduğumu sanıyormuşum.
Az önce gene traşa başladık. Söylediklerini yaptım ama her defasında olduğu gibi bi kulp bulacağını bildiğimden korka korka yapıyorum traşını çünkü diline bir dolarsa haftalarca duyarım bunu.
Ense kısmını beğenmedi ve banyoda bana söylene söylene bağırmaya başladı.Neden bağırıyorsun düzeltelim dedim elimden aldı kendi saça daldı ve aynada daha kötü olduğunu görünce kıyamet koptu. Mutlu musun dedi bana?
Bir işi de bir kere gösterdiği gibi yapacakmışım.Bu konuda bana muhtaçmış muhtaç olmada yalvarmazmış.Ben neden bağırma sesini yükseltme diyormuşum o sinirli bir insanmış ve sinirlenmeye hakkı yokmuymuş?
1 yıldır ne yaşadığını ben nerden biliyormuşum?
Bi korkudur başına çıkartmışım hiçbir işi düzgün yapmıyormuşum.Daha bir ton küfürlü şey saydı tek cevap vermedim.O intiharın eşiğindeymiş maddiyat çok bunaltmış ben nerden biliyormuşum?
Saydı saydı gitti saçına makineyle daldı.Şimdi de duşunu aldı gidecek muhtemelen.
Ben tekrar yardım teklifiyle yanına gittiğimde kovdu defol git dedi.O gidince evden uzaklaşmak için bende çıkmak istiyorum şimdi sadece kendimi odaya kitledim.
Bu kez bardak bende taştı çünkü son zamanlarda değişik sebeplerle ve genelde maddiyat kaynaklı hep bana patlıyor.Napalirim bilmiyorum önerilere açığım
Bu nasıl adam yahu siz evli misiniz ? sizi köle mi aldı amele diye mi aldı çırak mı aldı ? Evlilik değil bu ! kolay bişeyse once kendi kazansında kpssyi para kazansında kuaföre gidebilsin ? bu baskılara neden boyun eğiyorsunuz ? git geceler çalış de su sat taksicilik yap pazarcılık yap seyyar satıcılık yap hakkımı helal etmem de. bir kadına bakamadın niye evlendin de, terbiyesize bak sen. bunun haklından böyle gelir ahh annen falan olacaktım ki mum gibi yapardım anladım modelini.KPSS’yi kazanamazsam hakkını helal etmeyecekti bana sözde kazanıp yoluma bakacağım.
Arkadaşlar eski konuları okuyun. ve nefesinizi boşuna tüketmeyin. Tüm konular aynı içerikte bir arkadaş yorum yapmış nişanlıyken bu adamla evlenirsen delirmiş olmalısın diye. ne kadar öngörülüymüş.konu sahibi arkadaşım açtığın bir sürü konudan alacağını alsan çoktan alırdın. sizin ilişkiniz karışıklı bir alışveriş sen ezilmeyi seviyorsun istiyorsun o da ezmeyi seviyor.
Daha önce buraya konu açtım ve ilk kez sıcağı sıcağına ne yapacağımı bilmeden ağlayarak yazıyorum hanımlar.
Eşim hem maddi hem salgın sebebiyle birkaç aydın evde traş oluyor ve bende onun direktifleriyle saç traşına destek oluyordum ya da olduğumu sanıyormuşum.
Az önce gene traşa başladık. Söylediklerini yaptım ama her defasında olduğu gibi bi kulp bulacağını bildiğimden korka korka yapıyorum traşını çünkü diline bir dolarsa haftalarca duyarım bunu.
Ense kısmını beğenmedi ve banyoda bana söylene söylene bağırmaya başladı.Neden bağırıyorsun düzeltelim dedim elimden aldı kendi saça daldı ve aynada daha kötü olduğunu görünce kıyamet koptu. Mutlu musun dedi bana?
Bir işi de bir kere gösterdiği gibi yapacakmışım.Bu konuda bana muhtaçmış muhtaç olmada yalvarmazmış.Ben neden bağırma sesini yükseltme diyormuşum o sinirli bir insanmış ve sinirlenmeye hakkı yokmuymuş?
Bi korkudur başına çıkartmışım hiçbir işi düzgün yapmıyormuşum.Daha bir ton küfürlü şey saydı tek cevap vermedim.O intiharın eşiğindeymiş maddiyat çok bunaltmış ben nerden biliyormuşum?
Saydı saydı gitti saçına makineyle daldı.Şimdi de duşunu aldı gidecek muhtemelen.
Ben tekrar yardım teklifiyle yanına gittiğimde kovdu defol git dedi.O gidince evden uzaklaşmak için bende çıkmak istiyorum şimdi sadece kendimi odaya kitledim.
Bu kez bardak bende taştı çünkü son zamanlarda değişik sebeplerle ve genelde maddiyat kaynaklı hep bana patlıyor.Napalirim bilmiyorum önerilere açığım
Vallaha son zamanlarda hepımız sıkıntıdayız.Birtek eşiniz bunalmadı.Hepımız bunaldık.Daha önce buraya konu açtım ve ilk kez sıcağı sıcağına ne yapacağımı bilmeden ağlayarak yazıyorum hanımlar.
Şu şeyi büyütüp okutan, para döken ana babalar bile demiyor. O kim oluyor ya, ne emeği varmış da hakkını helal etmiyormuş.Ben çalışmıyorum KPSS’ye hazırlanıyorum.İp koparmak gibi değilde bu kez tavrımı koydum diyelim ben eşşek başı değilim bu evde.
KPSS’yi kazanamazsam hakkını helal etmeyecekti bana sözde kazanıp yoluma bakacağım.
Klasik kendini kandıran Türk kadını bakış açısı; "evlenince değişir" umudu.Arkadaşlar eski konuları okuyun. ve nefesinizi boşuna tüketmeyin. Tüm konular aynı içerikte bir arkadaş yorum yapmış nişanlıyken bu adamla evlenirsen delirmiş olmalısın diye. ne kadar öngörülüymüş.konu sahibi arkadaşım açtığın bir sürü konudan alacağını alsan çoktan alırdın. sizin ilişkiniz karışıklı bir alışveriş sen ezilmeyi seviyorsun istiyorsun o da ezmeyi seviyor.
Harika bir yorum.Ne kadar haklısınız.Klasik kendini kandıran Türk kadını bakış açısı; "evlenince değişir" umudu.
Ama değişen sadece kadınlar olur.
Sinirli, mutsuz insanlara dönüşürler.
Sevgili konu sahibi, sevgililk döneminden beri herşeyinizi eleştiren, hakaret ve küfür eden insanla evlenen sizsiniz.Güzel noktalara değinmişsiniz.Evlilik kurumunu erkek egemen tavırlar üzerine kurmak fikrine kapılan beyler yüzünden bugün birçok kadın benimle aynı şeyler yaşıyor.
Bizim de duyguları olan,kendi fikirleri olan birer yetişkin birey olduğumuzu görmek istemiyorlar.
Benim ilişkimde aşılayamadığım tek şey bu.Eşim beni çocuğu gibi görüyor sanıyorum.Sürekli eğitim verme herşeyi baştan öğretip en iyisini yapabilmemi ve bununla övünmeyi bekliyor.Benim öğrenme hevesim ve heyecanım da galiba onu yanlış besliyor buna eminim artık.
Değiştirilemeyecek kader yoktur bende bundan sonra kendim için elimden geleni yapıp bu boşluktan kurtulacağım.
Dün ki krizden sonra bile cezalandırılan taraf oldum.İlk kez dün gece ayrı yattık.Ve bu sabah az önce atladı arabasına çekti gitti.
Üzülmedim ne tuhaf.Şimdi bende hazırlanıp bisikletime atlayıp gezeceğim.İnsanın canına tak edince gözü falan bişey görmüyormuş .