Tartışma Sebebimiz Daha Doğrusu Ağlatılma Sebebim

😢 Bir üye bana yazmıştı ki "erkeğin iki gömleği varsa birini yırtacaksın ki rahat yüzü görmesin" öyle haklıymış ki.
Bende değer verdikçe, ulaşılır oldukça, emek verdikçe adam soğudu benden. Yıllarca akşamları başım ağrıyor diye saatlerce ayaklarımı yıkayan, masajlar yapan adamı şimdi koltuğundan kaldıramıyorum.
Eskiler tecrübelere dayalı özlü sözler söylemiş hep, mesela tavuğun bacağını baştan ayıracaksın derler, kaba bir tabirdir ama altındaki mana kendini ezdirmemektir, erkeğin 2 tabağı varsa birini kıracaksın, bitinin kanlanmasına izin vermeyeceksin derler, iyi erkekler üzerine alınmasın, bu sözler kıymet bilmeyen, kadına değer vermeyen adamlara söylenmiş.

Size çok kolay ulaşabileceğiniz bir örnek, sokak röportajlarında milli piyango yılbaşı büyük ikramiyesini kazanırsanız ne yaparsınız diye sorulan soruya erkeklerin verdiği cevapları dinleyin, eşimi arabamı değiştiririm diye cevaplar verenler hiç de azımsanmayacak kadar çok.
Kıymet bilmeyen adamların fikri bu işte, kadını değiştirilebilir eşya gibi görüyorlar, e o zaman kadınların bile isteye çile çekme isteği neden?
Kendinize değer verin, bu hayatı bir defa yaşayacaksınız tekrarı yok.

1 kutu agda al ac bacaklarini bacaklarima ağda yap de. Bu ne yahu . Böylesine benim gibi bir eş denk gelecek ozaman görürdü anyayı konyayı. Gerci böyleleri evlenecekleri kurbani iyi seciyorlar. Sendede suç var 2.kez neden yardima gidiyorsunki.

1 kutu agda al ac bacaklarini bacaklarima ağda yap de. Bu ne yahu . Böylesine benim gibi bir eş denk gelecek ozaman görürdü anyayı konyayı. Gerci böyleleri evlenecekleri kurbani iyi seciyorlar. Sendede suç var 2.kez neden yardima gidiyorsunki.

Doğru söylüyorsunuz. Eşim vb erkekler kendi atlarını rahat rahat oynatabilecekleri kadınları çok severler.Eğer kısas yapsaydım ya da her lafına muhalefet olsaydım tahammül edemezdi.Artık umurumda değil ne düşündüğü ne söylediği ben kaderimi onun ellerine daha çok mahkum etmeyeceğim sadece bunu biliyorum.Madem tüm sorunlarının sebebi benim benim etkisiz oluşum çözsün bakalım her sorununu.

Sanki egitiminiz erkek trasi uzerine imis gibi sana yuklenmesi sacma olmus. Begenmiyorsa kendi yapsin. Sinirli olmadinin ya da parasizligin arkasina siginmasin. Bir daha hicbir konuda yardim talep ettiginde yapmayin. Kabak sizin basiniza patliyor madem.siz onun stres topu degilsiniz.

Doğru söylüyorsunuz. Eşim vb erkekler kendi atlarını rahat rahat oynatabilecekleri kadınları çok severler.Eğer kısas yapsaydım ya da her lafına muhalefet olsaydım tahammül edemezdi.Artık umurumda değil ne düşündüğü ne söylediği ben kaderimi onun ellerine daha çok mahkum etmeyeceğim sadece bunu biliyorum.Madem tüm sorunlarının sebebi benim benim etkisiz oluşum çözsün bakalım her sorununu.

Hakkinda hayirlisi olsun canim rabbim gönül ferahligi versin ev huzuru versin insallah.

Bende korona sürecinde hem ogluma hem esine tras konusunda yardimci oldum. Ben kuaför degilim tabiki.esimin saçına makinayla bir girdim mantar kafa oldu. Esim aynada kendine bakti güldü telefonu getir bu anı ölümsüzleştirelim dedi sonrada sıfıra vurdu kafasini. 2 aydir rahat etti. Yardin insan olana yapılır .

Sanki egitiminiz erkek trasi uzerine imis gibi sana yuklenmesi sacma olmus. Begenmiyorsa kendi yapsin. Sinirli olmadinin ya da parasizligin arkasina siginmasin. Bir daha hicbir konuda yardim talep ettiginde yapmayin. Kabak sizin basiniza patliyor madem.siz onun stres topu degilsiniz.

Ağzımla demesem tamam diyeceğim.He ben berberden bile güzel yaparım sakın gitme demişim de güvenini boşa çıkardım sanarsınız.Ya şimdi demleniyorum da mı gözüme batıyor bişeyler bilmiyorum ama şu lanet oyun PUBG yi oynarken bile söyleniyor benim taktiğime uymadın öldük,sen saklanmayı beceremiyorsun,sağını solunu bilmiyorsun der.Oyun heyecanı diye içimde haklı çıkarıp yaftalamışım ama eşim genel olarak benim hep bişeyimi eleştiriyor hemde durmaksızın.Ve bunlara bozulup yüzüm düşerse iki laf karnıma sığmıyor oluyor ne acı.Bizden hiçbişey olmayacak daha da emin olmaya başladım.Gün geçtikçe başka huyları gün yüzüne çıkıyor.Şuan yaptığım şey muhtemel sonu ertelemek gibi bişey

Bende korona sürecinde hem ogluma hem esine tras konusunda yardimci oldum. Ben kuaför degilim tabiki.esimin saçına makinayla bir girdim mantar kafa oldu. Esim aynada kendine bakti güldü telefonu getir bu anı ölümsüzleştirelim dedi sonrada sıfıra vurdu kafasini. 2 aydir rahat etti. Yardin insan olana yapılır .

Aa yook ben wonder women gibi bişey olmalıyım eşime göre.Herşeyi bilip en iyisini yapmalıyım ama onu gölgede bırakmadan.Sizinki gibi bir duruma ilk traşta düştük bir ay lafını duydum, suratını çektim.Herkes kim kesti çok kısa diye söylenmiş durmuş.Ben onun dediğini yapmıyorum çünkü, ben berber doğdum ya

Pandemi sürecinde bende bir kaç kez eşimi traş ettim ilkinde baktım benden profesyonel kesim bekliyor ,işine gelmiyorsa kendin kes Dedim ben kuaför değilim sonuçta ona göre yamuk olma ihtimalini göze alıyorsan yoksa elimi sürmem dedim çünkü eşim saç konusunda çok titizdir el mecbur kabul etti bende kestim valla ağzını açıp gık diyemedi
Keşke sizde ilk başta uyarsaydınız eşinizin size karşı bu terbiyesizliği affedilir gibi değil mutlaka aranız düzelecektir ama bir daha elinizi sürmeyin gitsin kime kestirirse kestirsin

Pandemi sürecinde bende bir kaç kez eşimi traş ettim ilkinde baktım benden profesyonel kesim bekliyor ,işine gelmiyorsa kendin kes Dedim ben kuaför değilim sonuçta ona göre yamuk olma ihtimalini göze alıyorsan yoksa elimi sürmem dedim çünkü eşim saç konusunda çok titizdir el mecbur kabul etti bende kestim valla ağzını açıp gık diyemedi
Keşke sizde ilk başta uyarsaydınız eşinizin size karşı bu terbiyesizliği affedilir gibi değil mutlaka aranız düzelecektir ama bir daha elinizi sürmeyin gitsin kime kestirirse kestirsin

Tövbeler tövbesi bir daha elimi sürmem saçına.Aramız ister düzelir ister düzelmez kendi fevri çıkışlarını nasıl olsa haklı çıkartır kabahati yıkar bana.Alır karşısına çocuk gibi öğüt verir böyle dedin iyi mi oldu? Dediğimi yapmadın gördünmü açtığın zararı der durur.Bunları dinlemeye de tahammül edemiyorum artık.İnceldiği yerden kopsun gitsin istiyorum

Daha önce buraya konu açtım ve ilk kez sıcağı sıcağına ne yapacağımı bilmeden ağlayarak yazıyorum hanımlar.
Eşim hem maddi hem salgın sebebiyle birkaç aydın evde traş oluyor ve bende onun direktifleriyle saç traşına destek oluyordum ya da olduğumu sanıyormuşum.
Az önce gene traşa başladık. Söylediklerini yaptım ama her defasında olduğu gibi bi kulp bulacağını bildiğimden korka korka yapıyorum traşını çünkü diline bir dolarsa haftalarca duyarım bunu.
Ense kısmını beğenmedi ve banyoda bana söylene söylene bağırmaya başladı.Neden bağırıyorsun düzeltelim dedim elimden aldı kendi saça daldı ve aynada daha kötü olduğunu görünce kıyamet koptu. Mutlu musun dedi bana?
Bir işi de bir kere gösterdiği gibi yapacakmışım.Bu konuda bana muhtaçmış muhtaç olmada yalvarmazmış.Ben neden bağırma sesini yükseltme diyormuşum o sinirli bir insanmış ve sinirlenmeye hakkı yokmuymuş?
1 yıldır ne yaşadığını ben nerden biliyormuşum?
Bi korkudur başına çıkartmışım hiçbir işi düzgün yapmıyormuşum.Daha bir ton küfürlü şey saydı tek cevap vermedim.O intiharın eşiğindeymiş maddiyat çok bunaltmış ben nerden biliyormuşum?
Saydı saydı gitti saçına makineyle daldı.Şimdi de duşunu aldı gidecek muhtemelen.
Ben tekrar yardım teklifiyle yanına gittiğimde kovdu defol git dedi.O gidince evden uzaklaşmak için bende çıkmak istiyorum şimdi sadece kendimi odaya kitledim.
Bu kez bardak bende taştı çünkü son zamanlarda değişik sebeplerle ve genelde maddiyat kaynaklı hep bana patlıyor.Napalirim bilmiyorum önerilere açığım
Eşiniz kompleksli biri. Maddi sorun varsa eminim bunu sizde yaşıyorsunuz ayni evin icindesiniz sonucta. Sonucta kuaför degilsiniz beğenmiyorsa yapmayın ve onun saçını kesmek zorunda olmadiginizi söyleyin. Bir insani nasil alistirirsaniz oyle gider. Bundan önce de size cok konuda yüklenmiştir ama bu hakarete varan konusmalara bastan izin vermeyin. Kadinlarda erkekler kadar yıpranıyor. Bunu anlayamayacak erkekler malesef ki hayatimizda en onemli rollerde yer alabiliyorlar ve bunlari onlara ogretmeliyiz. Herseyi alttan alip sabrinizi tuketmek zorunda değilsiniz. Elinizde mesleginiz var mi bilmiyorum ama muhakkak çalışın kendi ayaklariniz uzerinde durun. Kendi ayaklari uzerinde duramayan kadinlara daha cok yükleniliyor. Kendinizi de üzmeyin kendi gücünüze güvenin. Ve onun hatasi varsa lütfen siz yardimci olmak için yanina gitmeyin. Hatasini anlasin. Siz saygi geregi yanına gittiğinizde hatalarin sebebini sizin oldugunuzu beynine yerlestirecek ve kendi hatalarini görmeyecektir. Biraz kendinizi degistirip özgüvenli olun.

Sen mukemmel olmak zorunda degilsin. Kimse mukemnel degil. Sorun esinde. Asagilik kopleksi var. Seni asagi cekerek kendinin yukati ciktigini saniyor muhtemelen. Elestiriler zamanla sende ozguveni alir goturur.

Eşiniz kompleksli biri. Maddi sorun varsa eminim bunu sizde yaşıyorsunuz ayni evin icindesiniz sonucta. Sonucta kuaför degilsiniz beğenmiyorsa yapmayın ve onun saçını kesmek zorunda olmadiginizi söyleyin. Bir insani nasil alistirirsaniz oyle gider. Bundan önce de size cok konuda yüklenmiştir ama bu hakarete varan konusmalara bastan izin vermeyin. Kadinlarda erkekler kadar yıpranıyor. Bunu anlayamayacak erkekler malesef ki hayatimizda en onemli rollerde yer alabiliyorlar ve bunlari onlara ogretmeliyiz. Herseyi alttan alip sabrinizi tuketmek zorunda değilsiniz. Elinizde mesleginiz var mi bilmiyorum ama muhakkak çalışın kendi ayaklariniz uzerinde durun. Kendi ayaklari uzerinde duramayan kadinlara daha cok yükleniliyor. Kendinizi de üzmeyin kendi gücünüze güvenin. Ve onun hatasi varsa lütfen siz yardimci olmak için yanina gitmeyin. Hatasini anlasin. Siz saygi geregi yanına gittiğinizde hatalarin sebebini sizin oldugunuzu beynine yerlestirecek ve kendi hatalarini görmeyecektir. Biraz kendinizi degistirip özgüvenli olun.

Tavsiyeniz benim için çok kıymetli. Ben barışmak için adım atmayacağım bu kez.Tabiki de aynı maddi zorluğu bende yaşıyorum onun stresi zaten beni bitiriyor.Ama demekki beyfendi öyle görmüyormuş.Onun işte olduğu zamanlar ben zevk ve safa içinde yüzüyorum gibi geliyor.
Bu lanet olası memlekette tanıdığım tek bir insan bile yok ve akşama kadar dört gözle onu bekliyorum sadece bir insanla konuşmuş olabilmek için.Ben hiç zorluk çekmiyorum tabi canım bunlar prenses kız kaprisleri onun için

Hastayım şu "ben ne yaşıyorum biliyor musun " triplerine... Zaten hep buna sığınırlar. Kusura bakmasın ama tek yaşamıyor. Maddi kısmı tek başına o sağlıyor olsa bile zorluğu birlikte çekiyorsunuz.
Ağır olacak belki ama kendi yetersizliklerini bu şekilde bastırıyor. Bunu çekmek zorunda değilsin. Korkma, net tavrını koy.
Seni seviyorsa sana bu şekilde davranmamalı.

Tavsiyeniz benim için çok kıymetli. Ben barışmak için adım atmayacağım bu kez.Tabiki de aynı maddi zorluğu bende yaşıyorum onun stresi zaten beni bitiriyor.Ama demekki beyfendi öyle görmüyormuş.Onun işte olduğu zamanlar ben zevk ve safa içinde yüzüyorum gibi geliyor.
Bu lanet olası memlekette tanıdığım tek bir insan bile yok ve akşama kadar dört gözle onu bekliyorum sadece bir insanla konuşmuş olabilmek için.Ben hiç zorluk çekmiyorum tabi canım bunlar prenses kız kaprisleri onun için
Insallah herşey sizin için en güzel şekilde devam eder. Farkli, size yabanci bir şehirde olmak cok cok zor ama güzel yani kendi ulkenizdesiniz ben yabanci bir ulkede tum herkesten uzak yaşıyorum. Bir iş bulun ve orada arkadaslar edinin. Hem psikolojik hem de ekonomik olarak kendinizi rahatlatin. Bu hayati siz yasiyorsunuz ve bir kere yasayacaksiniz bu yüzden iyi kullanin. Eşinizi sizinle kimse zorla evlendirmedi. Bosanmak, dayanmak, düzeleceğini bekleyip sabretmek yaşadıklarınizin içinde siz oldugunuz için cok iyi düşünerek kararlar alın. Kimse kimsenin nelerle savastigini bilmez. Sadece aglamayin, üzülmeyin güçlü olun.

Hastayım şu "ben ne yaşıyorum biliyor musun " triplerine... Zaten hep buna sığınırlar. Kusura bakmasın ama tek yaşamıyor. Maddi kısmı tek başına o sağlıyor olsa bile zorluğu birlikte çekiyorsunuz.
Ağır olacak belki ama kendi yetersizliklerini bu şekilde bastırıyor. Bunu çekmek zorunda değilsin. Korkma, net tavrını koy.
Seni seviyorsa sana bu şekilde davranmamalı.

Gel de anlat işte..ne desem ne söylesem ucu hep bana dokunuyor.Ağır ve eleştirel bir dille bende gerekli herşeyi söyleyeceğim.Bu kez altta kalmayacağım

Insallah herşey sizin için en güzel şekilde devam eder. Farkli, size yabanci bir şehirde olmak cok cok zor ama güzel yani kendi ulkenizdesiniz ben yabanci bir ulkede tum herkesten uzak yaşıyorum. Bir iş bulun ve orada arkadaslar edinin. Hem psikolojik hem de ekonomik olarak kendinizi rahatlatin. Bu hayati siz yasiyorsunuz ve bir kere yasayacaksiniz bu yüzden iyi kullanin. Eşinizi sizinle kimse zorla evlendirmedi. Bosanmak, dayanmak, düzeleceğini bekleyip sabretmek yaşadıklarınizin içinde siz oldugunuz için cok iyi düşünerek kararlar alın. Kimse kimsenin nelerle savastigini bilmez. Sadece aglamayin, üzülmeyin güçlü olun.

Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için..Umarım herşey hayrolur 👍

E korka korka gidip yardım etmeni anlamadım yani. Benim yaptığımı beğenmiyorsun ben yapamıyorum de ve yapma. Bende eşime yardım ettim karantina zamanında saçı için birgün yanlış başlığı takmışım adam dazlak oldu 😂 saç bu çıkar yani bu sebeple bana bağırıp küfür etse delirirdim

E korka korka gidip yardım etmeni anlamadım yani. Benim yaptığımı beğenmiyorsun ben yapamıyorum de ve yapma. Bende eşime yardım ettim karantina zamanında saçı için birgün yanlış başlığı takmışım adam dazlak oldu 😂 saç bu çıkar yani bu sebeple bana bağırıp küfür etse delirirdim

Galiba o anki hırsla başladığım işi bitireyim lanet olsun moduna büründüm o da kovdu zaten bugüne kadar hiç görmediğim yüz ifadesi ve üslubuyla.İyi oldu bana arşa çıkardım çünkü.Şimdi böyle oturup boş beleş ağlarım bir odaya tıkılıp

Eşim vb erkekler kendi atlarını rahat rahat oynatabilecekleri kadınları çok severler.
Eşim bi keresinde demişti ki:

"Biz mağrur kadınları seviyoruz. Kendi kararları olan, bir kişilik mekanizmasi oluşturmuş, dik kadınları seviyoruz.

Her dediğimize eyvallah eden, her defasinda taviz veren, kendi kuralları olmayan kadınlar hic çekici gelmiyor. "

Bence bircok kadının bu cümleden öğreneceği şeyler var.

Siz idare ettikçe, taviz verdikçe evlilik kurtulmuyor. Aksine hepten cikmaza giriyor.

Kadınlarımıza bi anlatabilsek şunu. Bi ikna edebilsek boşanma oranlarınin azalacağına o kadar eminim ki.

Back
X