Tartışma Sebebimiz Daha Doğrusu Ağlatılma Sebebim

Bence ne olumlu ne olumsuz söylemde bulunun.Patlayacak yer aramış saç bahane aslında.Maddi konularda sıkıntısı olduğu için tamamen.Destek oldugunuzu belirtin ama cok da bunaltmayın.Zamanla işler yoluna girince iliskiniz de düzelir.Tabi ipleri koparmamak lazım,maddiyat onemli konu.Siz calısıyor musunuz? Tüm yükü omuzlarında hissedip caresiz hissediyordur
Bu adamla düzelmez. Eski konulara bakınca görünüyor adamın gerçek yüzü. Hep böyleymiş. Eskiden a konusu bahane şimdi b konusu

Ay hanfendi diğer konulariniza baktım da sizin ağzınız diliniz yok mu Allah aşkına? Neden sürekli bu adamı alttan aliyosunuz? Söyledikleri, suçlamaları, o kadar basit cümlelerle kendisine iade edilebilecek şeyler ki. Diğer konulariniza baktım, adam sizi isirmis, dişi sallaninca yine sizi suçlamış, "isirmasaydin banane, ben sen ısırıyordum diye kıpırdamamak zorunda mıyım" diyememissiniz, saçını zorla size tras ettirtmis, beğenmeyi ve "iyi oldu bidaha kendin tras edersin" ya da ne bileyim "beni sinir etme kökten kazıdım kafanı" falan diyememissiniz. Sürekli maddiyattan şikayet ediyo, "ev gecindiremyceksen evlenmeseydin" diyememissiniz. Anlamadım ki bu adama sürekli ponçik ponçik davranarak neyi amacliyosunuz. Yerinizde olsam ani bir dönüşle dünyanın en huysuz, en nemrut eşi olurdum, sürekli kavga cikaririm ve derdim ki "bundan sonra böyle, beğenmiyorsan kapı orda". Böyle herifler ancak bu dilden anlar

İntihar edene pencere ilaç bıçak hepsi orada intihaeir edebilir.
ev geçindirecek sorumluluğa sahip olamayanlar evlenmesin. Ayrıca bu saç meselesi herkeste aynı herhalde. Valla ben olsam bilerek dahada derine girerdim. Kovmuş falan bi haller tripler. He böyle böyle kavga çıkarıp evden gidiyorsa bi sıkıntı olabilir gittiği yer yani. Birine daha mı harcama yapıyor ki bu kadar sıkışık. Bunun altından hoş şeyler hissetmedim. Siz eşinizi biraz takip edin bence.

Kendinizi çok ezdiriyorsunuz. Yapmayın böyle. Örneğin bir kere beğenmedi kulp mu buldu ne münasebet bir hafta diline dolamak, ilk cümlesinde verin cevabını. Biliyorsan buyur kendin yap diyerek işin içinden çıkmanız gerekirdi. Otursun yapsın kendi işini. Buna ek olarak eşiniz size onca laf saydırmış tek tepkiniz susup ağlamak üstüne yardım lazım mı diye ayağına gidiyorsunuz. Neden?

Adam alışmış her olayda alttan alan tarafın siz olmasına. Bunu bildiğinden kafasına göre istediğini yapıyor

Eşiniz doğru söylemiş, bazen buradaki konularda da denk geliyoruz, yıllarca emek verdim fedakarlıklar yaptım ama eşim kıymetini bilmedi, beni ailesine ezdirdi, demedik söz bırakmadı diyen kadınlar oluyor, hatta falanca eşine neler neler yapıyor ondan kıymetlisi yok diyorlar.
Emek verilir, fedakarlık da yapılır ama bunlar hep sizden gidiyor, sürekli taviz veren taraf siz oluyorsanız kıymeti olmuyor, yapmasaydın denip işin içinden çıkılıyor.

Kadınlar
sanıyor ki dik olurlarsa, akıllarına yatmayan, içlerinin istemediği sinmediği şeyleri bile yapmak istemiyorum derlerse evlilikleri bozulur, istemediğiniz şeyler için zorlama varsa bozulacaksa bozulsun zaten ama son zamanlarda okuduğum birçok konuda da çok dikkatimi çekti, her istediğini yaptırmaya çalışan, yapmazsa diye düşünerek trip yapan, küsen, kapı pencere çarpıp gidenler hep erkekler oluyor, psikolojik baskı eğitimi görmüş gibi hep aynı tavırlar.

Evlilik emek, fedakarlık, saygı sevgi üzerine kurulur ama bu demek değildir ki evlilik için karakterinizi eşinize göre onun istediği gibi yeniden düzenleyeceksiniz, evlilik insanın kendinden vazgeçmeden eşiyle ortak görüşlerde buluşabilmesidir.
Bu coğrafyada kadınlar o kadar kıymetsiz ki mune abla...

Boyun eğmeyi,hep taviz vermeyi, hep idare etmeyi sevilmeye koşul sanıyoruz.

Yaparsam sevilirim sanıyoruz. O kadar sevilmiyoruz ki... yaptığımız her şeyi sevilme umuduyla yapıyoruz.

Bu coğrafyada kadınlar o kadar kıymetsiz ki mune abla...

Boyun eğmeyi,hep taviz vermeyi, hep idare etmeyi sevilmeye koşul sanıyoruz.

Yaparsam sevilirim sanıyoruz. O kadar sevilmiyoruz ki... yaptığımız her şeyi sevilme umuduyla yapıyoruz.
Ablacım, kadın olmanın zorluğunu iliklerine kadar hissedenleri tenzih ediyorum, onlar ailelerinin evinde de eş evinde de şiddetle zorbalıkla baskı altında yaşıyor ama her şeyde coğrafya'nın suçu değil.

Bir bakıyorum okumuş, mesleğini eline almış parasını kazanan bir kadın aşığım seviyorum deyip ona küfreden, hakaret eden, sevgiliyken nişanlıyken döven adamla evleniyor, ortada hiçbir baskı ve zorlama yokken, ailesi de bu adamdan sana eş olmaz derken hem de.

O adam için mesleğini bırakıyor, kendinden vazgeçiyor, çalışıyorsa maaş kartına kadar her şeyini ona veriyor, neden?
Bunun adı aşk mı? Sevgi arayışı mı?
Kadın kendini sevmezse kimse sevmez, kadın kendine değer vermezse kimse değer vermez, eş sahip değildir birlikte yürüdüğünüz yol arkadaşıdır.

Evlenene kadar gerçekleri görememeyi de anlarım, adam iyi rol yapıyordur görememişsinizdir ona da amenna ama evlendikten sonra karakter gün yüzüne çıkıyor, ısrarla olmayacak bir şeyi oldurmak için kendinden vazgeçmenin manası nedir?

Oturduğum yerden ahkam kesiyor sanılmasın, yaşamayan bilmez de denilmesin, aşkı da, emek vermeyi de, fedakarlığı da bilirim ama hepsinin bir sınırı var.

Böyle saçma gerekçeler olamaz her para sıkıntısı cektigimizde ortalığı birbirine verme hakkımız olsaydı ortada yuva denen bisiy kalmazdı. Kocanız parasizsa siz de parasizsiniz. Böyle şeylere anlayış gösterilmez

Sizi azarladığı sesini yükselttiği an çıkın ortamdan.
Kesinlikle ayağına gidip alttan almayın. Sakın sakın!!
Sınırlarınızı anca bu şekilde çizebilirsiniz.
Tamam karşılık vermeyin, o hakaret edince küfredince ona uymayın ama anında ortamı terk edin.
Çok çok sinirlendiği anda evden çıkın gidin.
Dünyanın en manipulatör ve gergin adamıyla beraberim, ama kediye çevirdim kendisini.
Arada tırnaklarını çıkardığı an gene duvarımı örüyorum.
Baya düzeldi, yılan gibi dili vardı şu an konuşmadan önce düşünme kapasitesi yerine geldi.
Ama alttan alsaydım, susup ağlasaydım, ezilseydim, sinseydim beni parmağında oynatırdı.

Yorumlarınızı tek tek okudum. Dediğim gibi dün de karşıma alıp en baştan beri aramızda sorun olarak gördüğüm herşeyi konuştum.Gayet sakin ve istikrarlı bir konuşma oldu hatta ben konuştum o dinledi.
“Ben ne rezil bir adammışım”dedi en sonunda.
Öfke kontrolü için tedavi olmadan olmayacağımızı açık bir şekilde söyledim.
Kendimize 1 ay süre verdik bu süre zarfında benden bişey beklememesi söyledim.
Çarşamba günü için biletimi aldım ailemin yanına gidip 1 haftada orada kalacağım.
Şimdilik gelişme bu yönde.
İster dinler ister dinlemez çok umurumda değil ben yeni hayatım için çoktan hazırım mesajını gayet iyi aldı.
Hepinize teşekkür ederim 🙏

Back
X