• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tartışma

Çok büyük terbiyesizlik ama sevgilim onlar gibi asla değil. Öyle olsa zaten asla bu yola çıkmam.
sevgilini ne kadar taniyorsun? kafelerde yemek yiyip is cikisi bulusup latte icip koklaşmakla insan taninabilir mi?
sevgililikte iyi olmakta ne var? maharet isin icine aileler ve ekonomik kaygilar, sorumluluk ve stres girince de iyi olmakta.
yoksa neden coskulu evetle baslayan tekliflerde nişan atilsin? neden aşkla kurulan yuvalar ilk yildan sonra bozulsun niye insanlar heyecanla her ay test yapa yapa ogrendigi, "insallah babasina benzer" dedigi bebisi dogduktan bir sene sonra baba evine taşinsin?

balık baştan kokar canım benim. zaten tanışmalar nişanlılık bunlar hep eş ve aile tarafını tanımak için değil midir?
sevgilin gelip ailenden bunlar için özür diledi mi?
siz oaray misafir gittiniz ve size bağırıp olay çıkardılar çocuk buna sessiz kaldı.
sevgimden ölsem bile ben aileme karşı yapılan hiçbirşeyi kabul etmezdim.
çünkü bugün bunu yapan ileride daha fazlasını yapar.
baştan duruşunuzu net koyun.
ayrıca madem gelin nişana gelemeyecek ailede hiçmi başka komşu akraba yok. nişana gelmeyip yanında kalıversin.
bu sizin özel gününüz ve herşey sizin istediğiniz gibi olmalı. gerisine konuşmak düşmez.

Belki de sorun tam olarak burdan patlak veriyor. Benim belki 50 kuzenim 10 tanede teyze hala amca dayım vardır. Böyle bir organizasyonda ben nasıl onlara göre plan yapabilirim. Onların davete icabet etmeleri gerekmiyor mu? Çok büyük terbiyesizlik ama sevgilim onlar gibi asla değil. Öyle olsa zaten asla bu yola çıkmam. En önemli konu dediğiniz şey denge. Bir de ben nedense bu durumdan da memnun oldum en azından şimdiden kimin ne niyetle yaklaştığını gördüm. Sevgilimde onların net bir şekilde farkına vardı.
Bize siz yazdınız sizi onemserim kayinvalide adayınız belki bilerek oğlunu baba dan baba tarafından ayrı büyüttü bilemem ayrı bir konu bu sizde bilemezsiniz her insan karsiyi kotuluyor yada bazı kadın ve erkekler öyle her boşanmış insan bir değil çocuğu bilerek uzak tutanda var hasta dediniz oda ailenize karşı saygısızlık ettiyse baba tarafinin ağırlığı olmayan sadece anne modeli ile büyümüş nisanliniz yarın ama annem hasta onlar benim teyzem onlar benim büyüğün diyerek 360 derece dönerse yandı ketan helva .Yani konu boşanmış aile çocuğu olmak değil aile kadınlarının tavrı onu hala çocuk görmeleri bu o kadar belliki ona saygı duysalar karsinizda baş bas bağıranmazdi hiç kimse bu nedenle diyorum nişanı uzatın hayırlı iş uzatilmaza kanmayın uzatın ne gorecekseniz evlenmeden görün diyorum

teyze işi komple bozmaya çalışıyor. muhtemelen damat mayışını komple anasının eline sayıyor, teyze de nemalanıyor. bakalım konu sahibi uyarıları dikkate alacak mı yoksa seneye "Hamileyim kocam yüzüme bakmıyor, hep teyzesi eniştesi diyor" konusu mu göreceğiz.

O değil de lohusa kadın Meryem Ana mı? Çocuğu tek başına mı yapmış da kocası alkarısını kovalayamıyor?

Arkadaşlar merhabalar;

Ben 33 yaşında işi gücü yerinde bir kız arkadaşınızım. Kısaca sizlerden bir konu hakkında görüş almak istiyorum. Ben 7 senelik korkunç bi ilişkiden çıktım, bu ilişki biteli de yaklasık 2.5 sene oldu. O ilişkim bittikten sonra biraz çevre baskısı biraz da kendi isteğimle hayatıma birini aldım. Bu süreçte gerçekten çok sağlıklı düşünemiyordum. Benim dışımda herkes bu beyfendiyi çok beğendi özellikle ailem. Yaklaşık 1.5 senedir onunla birlikteyim. Çok zamanlar kendimle savaştım, çok gelgitlerim oldu ama hem ailem hem de kendisi çok çabaladı. Şuanki sevgilim benim için her şeyi yapan, gerçekten beni sevdiğini dibine kadar gösteren ve her zaman yanımda olan biri. Ayrıca evlenme teklifi de etti bende kabul ettim. Fakat içimde ona karşı büyük bir aşk yok, sadece alıştım ve davranışları beni mutlu ediyor. Evlilik kararı alırken nelere dikkat etmeli, sizler nasıl evlilik kararı aldınız öğrenmek isterim. O eski ilişkimde çok heyecanlı iken şuan heyecanlı değilim. Bir seyleri geciktirmemek adına evleneyim diyorum ama ailem duygusal sıkıntılarımdan dolayı bunun öylesine bir karar olmadığını söylüyor özellikle babam, annem hep evlilik baskısı yaptı ve haliyle sürekli tartışıyoruz bu konuda. Sizlerden öneri bekliyorum. Evlilik için heyecan gerekli midir? Ne yapmalı, nasıl düşünmeliyim gerçekten bilmiyorum.

İlerde evlenince sıkılırım ve daha kötü olursa diye korkuyorum. Onun çabaları beni ilişkiye bağlıyor ama evlilik içerisinde daha zorlayıcı olaylar olursa nasıl olur bilmiyrum

Bacım adam senin içine sinmemiş bile, kusura bakmazsan eski konundan alıntıladım. Teyze enişte saygısızlığı köprüden önce son çıkış levhaları. Cenabül rabbil alemin daha kaç işaret koyacak karşına evlenmemelisin diye? Zorlama

Son düzenleme:
Sen mağdur görmemişsin canım nişanlın orada milleti susturacaktı ama geri adım atmayı tercıh etmış al sana evliliğin provası bu hep böyle olacak hep geri planda kalacak sen tek uğraşacaksın ailesiyle bir mağdur olan varsa zamanla o mağdurun sen oldugunu anlayacaksın hiç bulaşma cidden
Kadın evlenip hamile kalsa niye şu ayda çocuğu yapmadınız da der bunlar

Ailem hakkında hayırlısı olsun diyor, kararı bana bıraktılar açıkcası ama erkek arkadasımın maduriyetinin farkında oldukları için çokta ona yüklenmediler.
Ben senin ailen olsam onlara bir yüklenirim ebelerinin nikahını görürler. Tamam herşeye karışılmaz dedik de buna ailenin susması garip.

Hayatta bu kadar plan yapılır mı yaa doğum varmış da gelemezmıs belki o zamana kadar hayatında neler olacak belki yaşamayacaksın bile. Nişanlına söyle herkese uygun bır yer tarıh bulmam mümkün degıl de ses çıkartsın bıraz.

Aslında tarih ayarlarken bir oranın takvimi önemliydi ama bize söyledikleri doğum tarihi dışında bi tarih ayarladık dediğim gibi yaklasık 20 günlük bebek olacak. Doğumun olduğu güne denk getirmedik. Bunu da düşünerek yaptık ama sanırım teyze kişisi içten içe bizi çekemiyor. Yoksa böyle bir konuyu sorun etmesi hadsizlik.
Artık olan olmuş. Tartışma çıkmış bir defa. Top damat beyde. Ailenizin ve sizin gönlünüzü alması gerekiyor. Teyzem adına özür dilerim çok hassas davrandı, ben de büyüklerin arasında konuyu büyütmek istemedim diyebilir. Teyzesini hiç kıramıyorsa rica etsem tarihi biraz daha erteleyebilir miyiz diye sorabilir. Tatlı dilin zararı olmaz faydası olur.

Erkek evine gitmeden nisan tarihini yerini secip anlasmissiniz. Geleneksel olarak buyuklerin buyuklerle konusmasi gereken bir seyi surpriz gibi soylemissiniz sanirim. Ve de tarih problem olmus.
Nisaninizi, dugununuzu, evi ,esyayi ikiniz kendi paranizla yapacaksaniz yani mustakbel damat bunlar icin anasina, teyzesine, enistesine mahkum degilse kime ne. Kendisi cani nasil istiyorsa oyle yapabilir.Tarihi begenmeyen de gelmez. Ama ananiza babaniza ses yukseltebilen teyzeyi,enisteyi bir bakisiyla durduramayan, susturamayan adam daha cocuktur, hamdir yada yeterince bagimsiz degildir.
Nisan zaten tanisma sureci. Nisan toreni planlama ve yapma sureci degil ama siz de nisan, dugun, kina, gelinlik, ceyiz, ev esyasi, duduklu, mikser, yatak ortusu, misafir havlusu sarmalina girmissiniz. Hevesleriniz gozunuze perde indirmesin.

teyze işi komple bozmaya çalışıyor. muhtemelen damat mayışını komple anasının eline sayıyor, teyze de nemalanıyor. bakalım konu sahibi uyarıları dikkate alacak mı yoksa seneye "Hamileyim kocam yüzüme bakmıyor, hep teyzesi eniştesi diyor" konusu mu göreceğiz.

O değil de lohusa kadın Meryem Ana mı? Çocuğu tek başına mı yapmış da kocası alkarısını kovalayamıyor?
ahaha valla ben de ne yapsam bilemedim. Damat bey özünde iyi ama bunu hep hayatı boyunca manupule etmişler. Biz senin ananiz babanız diye, sen anne baba olsa cocugunun işini bozmaya çalısır mısın? Erkekler zor anlıyor bunları da bilmiyorum. Lohusa olan meryem anadan beter, kutsanmış

Erkek evine gitmeden nisan tarihini yerini secip anlasmissiniz. Geleneksel olarak buyuklerin buyuklerle konusmasi gereken bir seyi surpriz gibi soylemissiniz sanirim. Ve de tarih problem olmus.
Nisaninizi, dugununuzu, evi ,esyayi ikiniz kendi paranizla yapacaksaniz yani mustakbel damat bunlar icin anasina, teyzesine, enistesine mahkum degilse kime ne. Kendisi cani nasil istiyorsa oyle yapabilir.Tarihi begenmeyen de gelmez. Ama ananiza babaniza ses yukseltebilen teyzeyi,enisteyi bir bakisiyla durduramayan, susturamayan adam daha cocuktur, hamdir yada yeterince bagimsiz degildir.
Nisan zaten tanisma sureci. Nisan toreni planlama ve yapma sureci degil ama siz de nisan, dugun, kina, gelinlik, ceyiz, ev esyasi, duduklu, mikser, yatak ortusu, misafir havlusu sarmalina girmissiniz. Hevesleriniz gozunuze perde indirmesin.
Her şeyi kendi bütçemiz dahilinde yapacağız. ama teyzesi zamanında buna altın vermiş sanırım o nedenle kendini başka evrende sanıyor.

Merhabalar, benim yakın zamanda aile tanışmam oldu. Bizim evimize geldiklerinde sorun yoktu. Gayet güzel olağan bir tanışma oldu bir kaç küçük sorunla. Bizi de kendi evlerine davet ettiler ama biz erkek evine gitmeden sevgilimle zaten aslında kafamızda bir şeyler netleştiği için söz, nişan düğün vs mekanı bakmaya başlamıştık. Malum Mart ayındayız ve bu sene evlenmeyi düşünüyoruz. Kendi bütçemize uygun ikimizinde gönlünün olduğu bir yerle şansımıza hızlıca anlaştık. Fakat erkek arkadasımın ailesi (teyze ve eniştesi) nişan tarihini değiştirmemizi istedi. Gerekçesi ise kendi oğulları bebek bekliyor gelin hanım 25 günlük lohusa olacagı için teyze kişisi kızı bırakamazmış. Kendisi yarı annesi imiş sevgilimin de ve nişana gelmesi gerekiyormuş. Biz bunun üzerine aslında nişan salonunun takvimi doluydu ama sansımıza bir hafta öncesi bosalmıştı ve o tarihe çektik. Ama buna da mutlu olmadılar. Ve aile olarak bize fikrimize saygı duymadılar. Tanışmanın olduğu gün benim ailem ve onların ailesi arasında tartışma başladı. Bu süreçte aileme cok büyük saygısızlıklar yaptılar bu konu yüzünden. İşin kötü kısmı su ki ne erkek arkadaşımın ne de ailesinin(annesinin- babası ile boşanmış) bir sucu yok. Erkek arkadasımın babası olmadığı için teyzesi ve eniştesi onlardan önce tarih için teyit almamız gerektiğini çok büyük hata yaptığımızı vurguladılar. Bunu sadece kendi aralarında değil erkek arkadasımı üzerekte yaptılar, aile tanışmasında bayagı bildiğiniz ailemle tartıştılar. Benimde bir sürü teyzem amcam halam var ama ben aileme bile sormadım. Her zaman sen kararını ver nereye karar verirsen arkandayız dediler.
Ben aile olarak özgür bir ailede büyüdüm. Ailem her kararımın arkasında durdu. Hiç bir zaman benim kararlarımı değiştirmek için çabalamadılar. Ölüm kalım olmadığı takdirde tarihte değişiklik yapmayı doğru bulmuyorum. Biz normal bir şekilde kendi sürecimizi belirlerken damatın teyze ve eniştesinden ön onay almadık diye suçlandık. Bu normal mi? Ne yapmalı. İş baştan bitmiş mi?
Biz kararımızı verdik isteyen gelir istemeyen kendi bilir deyin.

Her şeyi kendi bütçemiz dahilinde yapacağız. ama teyzesi zamanında buna altın vermiş sanırım o nedenle kendini başka evrende sanıyor.
Sanirim demeyin. Ne vermis, ne sartla vermis, teyzeyle eniste bu haddi kendilerinde niye gormus anlayin iyice. Ananiza babaniza saygisizlik yapilmis, hepsini kapiya koymali, oglani da besler buyuturuz diyorsaniz icguveysi al almalisiniz

Sanirim demeyin. Ne vermis, ne sartla vermis, teyzeyle eniste bu haddi kendilerinde niye gormus anlayin iyice. Ananiza babaniza saygisizlik yapilmis, hepsini kapiya koymali, oglani da besler buyuturuz diyorsaniz icguveysi al almalisiniz
Bu süreçte sıkıntıya girmesin diye. Ama kullandıgı borç yani öyle saçma bir destek. Ben de aynı fikirdeyim ama bizim aramızı özellikle bozma çabaları var gibi. Nasıl strateji geliştirmek lazım bilmiyorum.

nişanlına teyzene dalayım de her ailede vardır bu sivrilerden karışmasalar olmazlar mikserler

Back
X