tartışma

whitestoneg

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
211
Puanlar
53
Merhabalar, benim yakın zamanda aile tanışmam oldu. Bizim evimize geldiklerinde sorun yoktu. Gayet güzel olağan bir tanışma oldu bir kaç küçük sorunla. Bizi de kendi evlerine davet ettiler ama biz erkek evine gitmeden sevgilimle zaten aslında kafamızda bir şeyler netleştiği için söz, nişan düğün vs mekanı bakmaya başlamıştık. Malum Mart ayındayız ve bu sene evlenmeyi düşünüyoruz. Kendi bütçemize uygun ikimizinde gönlünün olduğu bir yerle şansımıza hızlıca anlaştık. Fakat erkek arkadasımın ailesi (teyze ve eniştesi) nişan tarihini değiştirmemizi istedi. Gerekçesi ise kendi oğulları bebek bekliyor gelin hanım 25 günlük lohusa olacagı için teyze kişisi kızı bırakamazmış. Kendisi yarı annesi imiş sevgilimin de ve nişana gelmesi gerekiyormuş. Biz bunun üzerine aslında nişan salonunun takvimi doluydu ama sansımıza bir hafta öncesi bosalmıştı ve o tarihe çektik. Ama buna da mutlu olmadılar. Ve aile olarak bize fikrimize saygı duymadılar. Tanışmanın olduğu gün benim ailem ve onların ailesi arasında tartışma başladı. Bu süreçte aileme cok büyük saygısızlıklar yaptılar bu konu yüzünden. İşin kötü kısmı su ki ne erkek arkadaşımın ne de ailesinin(annesinin- babası ile boşanmış) bir sucu yok. Erkek arkadasımın babası olmadığı için teyzesi ve eniştesi onlardan önce tarih için teyit almamız gerektiğini çok büyük hata yaptığımızı vurguladılar. Bunu sadece kendi aralarında değil erkek arkadasımı üzerekte yaptılar, aile tanışmasında bayagı bildiğiniz ailemle tartıştılar. Benimde bir sürü teyzem amcam halam var ama ben aileme bile sormadım. Her zaman sen kararını ver nereye karar verirsen arkandayız dediler.
Ben aile olarak özgür bir ailede büyüdüm. Ailem her kararımın arkasında durdu. Hiç bir zaman benim kararlarımı değiştirmek için çabalamadılar. Ölüm kalım olmadığı takdirde tarihte değişiklik yapmayı doğru bulmuyorum. Biz normal bir şekilde kendi sürecimizi belirlerken damatın teyze ve eniştesinden ön onay almadık diye suçlandık. Bu normal mi? Ne yapmalı. İş baştan bitmiş mi?

Nişanlın senden tarafsa bı bak bakalım ilerleyen günlerde bu arada anne baba boşanmış ölmemiş teyze ve enişteye ne oluyor onlar anne baba degilki hele teyzenin kocası dış kapının mandalı .Var böyle kendini sulalenin bayrak direği gören kraliyet ailesi 50 ci Mary ve Henry tarzı kafalar komik ve hadsiz buldum.

Kv gizli gizli destekliyor veya zaten ortalık gergin diye gerçek yüzünü göstermiyor olabilir? Çünkü konuyı bıçak gibi kesmek istese keser.
Kv eşiyle ayrıldığı için biraz hasta. Onları tutsa bile tek evladı var. Erkek arkadasım beni seviyor. Kaybetmeyi göze alamaz ama diğer teyzeleri problemli onlara da ses çıkaramıyor.

Nişanlın senden tarafsa bı bak bakalım ilerleyen günlerde bu arada anne baba boşanmış ölmemiş teyze ve enişteye ne oluyor onlar anne baba degilki hele teyzenin kocası dış kapının mandalı .Var böyle kendini sulalenin bayrak direği gören kraliyet ailesi 50 ci Mary ve Henry tarzı kafalar komik ve hadsiz buldum.
Israrla ben onun annesiyim eniştesi de babası, diyerek bağırdı ortamda. Fakat kendi oğlunun eşini 2 saatlik yanlız bırakmayı bi b planı yapmayı düşünemiyor. Bu arada sadece teyze de değil kuzenlerinide kışkırtmış. Ağlamış öncesinde tarihi öğrenince . Hayatımda tatlı tatlı tarih seçerken kaosun içinde buldum. Sormayın.

Birde bu çocuğu bu aile büyüttü tarzlarıniz çok farklı bende kızımı bilinçli kendi kararlarini alan biri olarak yetiştiriyorum ailene saygısızlık yapılmış ya bence çok sevmiyorsan bir daha düşün birde nişan olursa hemen düğün yapma uzat uzatabildigin kadar kendi kızıma böyle soylerdim hoş o nişandan vazgecerdi büyük ihtimal çünkü aile önemli ve nisanliniz o tetzeyi hayatinizdan uzak tutabilecekmi ayrıca anneniz babanız onların suratına nasıl bakacak evlenmemeniz için bir işaret olabilirmi ?

Nişanlın da annene babana saygısızlık yapmalarına izin mi verdi yani? Nişanlın neresinde kaldı bu olayların?
Aslında orası en üzüldüğüm kısmı. Kendisi izin vermiyor ama babasının ailesi ile hiç görüşmüyor. Düğünde bayramda bunları ailesi olarak yanında görmek istiyor, baska kimsesi yok cünkü(anne tarafı) . Onlarda böyle yaptığı için acıkcası biraz mecburiyetten bi süre sustu. Ama ben görmem gerekeni gördüm bundan sonra benim için bi anlamları kalmadı diyor kendisi de. Bu süreçte onlar olmadan devam ederiz. Düğünü atlattıktan sonra bayramdan bayrama seni asla üzmem bu konularda diyor.

Birde bu çocuğu bu aile büyüttü tarzlarıniz çok farklı bende kızımı bilinçli kendi kararlarini alan biri olarak yetiştiriyorum ailene saygısızlık yapılmış ya bence çok sevmiyorsan bir daha düşün birde nişan olursa hemen düğün yapma uzat uzatabildigin kadar kendi kızıma böyle soylerdim hoş o nişandan vazgecerdi büyük ihtimal çünkü aile önemli ve nisanliniz o tetzeyi hayatinizdan uzak tutabilecekmi ayrıca anneniz babanız onların suratına nasıl bakacak evlenmemeniz için bir işaret olabilirmi ?
Belki de sorun tam olarak burdan patlak veriyor. Benim belki 50 kuzenim 10 tanede teyze hala amca dayım vardır. Böyle bir organizasyonda ben nasıl onlara göre plan yapabilirim. Onların davete icabet etmeleri gerekmiyor mu? Çok büyük terbiyesizlik ama sevgilim onlar gibi asla değil. Öyle olsa zaten asla bu yola çıkmam. En önemli konu dediğiniz şey denge. Bir de ben nedense bu durumdan da memnun oldum en azından şimdiden kimin ne niyetle yaklaştığını gördüm. Sevgilimde onların net bir şekilde farkına vardı.

Aslında orası en üzüldüğüm kısmı. Kendisi izin vermiyor ama babasının ailesi ile hiç görüşmüyor. Düğünde bayramda bunları ailesi olarak yanında görmek istiyor, baska kimsesi yok cünkü(anne tarafı) . Onlarda böyle yaptığı için acıkcası biraz mecburiyetten bi süre sustu. Ama ben görmem gerekeni gördüm bundan sonra benim için bi anlamları kalmadı diyor kendisi de. Bu süreçte onlar olmadan devam ederiz. Düğünü atlattıktan sonra bayramdan bayrama seni asla üzmem bu konularda diyor.
gün konusunda tartışma çıkar şu olsun bu olsun denir ama saygısızlık çok farklı ve eş adayının buna sessiz kalması arkanızda duramaması benim için çok farklı ve beni durduracak bir şey.
25 günlük lohusa kadını 2-3 saatlik yalnız bırakamayacak bir şey yok buarada. Abes bir tarih değil bundan bile tartışma yaratıp saygısızlık yapılıyorsa eş adayı da bir şey diyemiyorsa bilemiyorum. Biraz daha düşünmeni tavsiye ederim. İlerde yine ailesine karşı sesini çıkaracağı nereden belli? İlk sınavda kalmış çünkü nişanlınız.

Nişan sizin nişanınız tarihi siz seçeceksiniz tabiki. ama tarih seçmeden önce büyüklerede sorulması lazım bence. gerçi sezonda yer bulmakta çok zor buldun mu kapacaksın hemen.
Burda iş nişanlınıza düşüyor. Onun orta yeri bulması lazım. Tarihi ben seçtim diyip tüm eleştirileri kendinin alması gerekiyordu. O da çok pasif kalmış. Daha ilk tanışmada bile bu kadar seviyesiz kavga edildiyse ve enişte bile her şeye karışıyorsa vay halinize.

gün konusunda tartışma çıkar şu olsun bu olsun denir ama saygısızlık çok farklı ve eş adayının buna sessiz kalması arkanızda duramaması benim için çok farklı ve beni durduracak bir şey.
25 günlük lohusa kadını 2-3 saatlik yalnız bırakamayacak bir şey yok buarada. Abes bir tarih değil bundan bile tartışma yaratıp saygısızlık yapılıyorsa eş adayı da bir şey diyemiyorsa bilemiyorum. Biraz daha düşünmeni tavsiye ederim. İlerde yine ailesine karşı sesini çıkaracağı nereden belli? İlk sınavda kalmış çünkü nişanlınız.
Aslında şöyle ortamda bağırdı, burda büyüklerim var benim konusmam doğru değil diyerek. Öncesinde de ailedeki o teyze ve kuzen kişilerini paylamış ama onlar hala kendilerini haklı ilan ettikleri için susturamadı kendisi.

Israrla ben onun annesiyim eniştesi de babası, diyerek bağırdı ortamda. Fakat kendi oğlunun eşini 2 saatlik yanlız bırakmayı bi b planı yapmayı düşünemiyor. Bu arada sadece teyze de değil kuzenlerinide kışkırtmış. Ağlamış öncesinde tarihi öğrenince . Hayatımda tatlı tatlı tarih seçerken kaosun içinde buldum. Sormayın.
Ben de hamileyim ve kız kardeşim evlenecek ama en başından beri herkese bana göre plan yapmayın tarih ayarlamaya çalışmayın diyorum. Mesela nişana gitmicem zaten karnım burnumda. Kaldı ki teyzenin gelini kuzenler ne alaka? Şu durumda damadın ilişkileri düzeltmesi lazım. Mesela sizi tekrar eve davet etmeli. İlgi arsızı teyzenin ve eniştenin olmadığı bir ortamda tarih işi tekrar konuşulmalı.

Sevgiliniz bu olayları bi gün mutlaka unutur. O kişiler öyle ya da böyle onun ailesi bi yolunu bulurlar. Ben nişan yaparken kimseye tarih sormadım sadece zaten 1 tane amcam var benim için çok kıymetli onun işi izin almaya müsait değil diye baştan amcama göre almıştım tarihi. Bunun yanında birlikte büyüdüğüm ablam yerine koyduğum kuzenim istanbul gibi bi yerde akşam 7de işten çıkıp kınama yetişmişti. Hiçte bi kez olsun nasıl gelcem diye bişey duymadım. 25 güblük lohusa bi kadında emin olun bi kaç saat yalnız bırakılabilir. 2 ay önce doğum yaptım 14 gün sonra yalnızdım ameliyatlı ve evde bi çocuk dhaa varken. Fazla drama yapmışlar kısaca. Benim için enişte teyze önemli değil napmış ama bu süreci KV ve sevgiliniz nasıl yönetmiş o önemli. Malesef ikisinden de bu işi çözecek ışığı alamadım. Resmen almışlar ellerine maşalarını oynatıyolar anne oğul ikisini. Hiçte sesleri çıkmıyor. Yazık. Bu kadın evlenince de başınıza iş açar sevgiliniz görüşücem diye tutturursa ki başka aile bireyi olmadığını söylüyorsunuz muhtemelen silmez o insanları. Çekersiniz

Ben de hamileyim ve kız kardeşim evlenecek ama en başından beri herkese bana göre plan yapmayın tarih ayarlamaya çalışmayın diyorum. Mesela nişana gitmicem zaten karnım burnumda. Kaldı ki teyzenin gelini kuzenler ne alaka? Şu durumda damadın ilişkileri düzeltmesi lazım. Mesela sizi tekrar eve davet etmeli. İlgi arsızı teyzenin ve eniştenin olmadığı bir ortamda tarih işi tekrar konuşulmalı.
Aslında tarih ayarlarken bir oranın takvimi önemliydi ama bize söyledikleri doğum tarihi dışında bi tarih ayarladık dediğim gibi yaklasık 20 günlük bebek olacak. Doğumun olduğu güne denk getirmedik. Bunu da düşünerek yaptık ama sanırım teyze kişisi içten içe bizi çekemiyor. Yoksa böyle bir konuyu sorun etmesi hadsizlik.

İnşallah öyle olur. Nişanlın onlarla konuşsun bence. Bütçeye ve zevkinize uygun bir yer bulmak öyle kolay mı? Lohusa gelini 2 saat bıraksa kimse ölmez. Gelinin ailesi yok mu yani. Allah'ım saçmalığa gel... Hiç dinlemeyin bu gereksizler için asla canınızı sıkmayın. Tatlı telaşınıza mum dikmelerine izin vermeyin. Biz tarih aldık bitti bu kadar. KV de kızkardeşine ayar çeksin bir zahmet

Aslında şöyle ortamda bağırdı, burda büyüklerim var benim konusmam doğru değil diyerek. Öncesinde de ailedeki o teyze ve kuzen kişilerini paylamış ama onlar hala kendilerini haklı ilan ettikleri için susturamadı kendisi.
Buradan bakınca hiç de paylamış gibi durmuyor,burada büyüklerim var ben konuşamam demesi size değil onlara hak vermesi yüzünden bunu anlayamadım mı kaçak dövüşüyor işte beni onlar büyüttü emeği çok onların kararına saygı duyarım konuşamam diyor istese o an biz tarih aldık isteyen gelir istemeyen gelmez deyip konuşmalara son verdirirdi.

Back
X