• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tartışma

Kan sudan yoğun akar derler. Güçlü değil desteğe ihtiyacı olan zayıf biri. Sizin için dik durması gerekecekti ama onda o kuvvet yok. Sizi haksız onları haklı görmekse bunu idrak etmekten ve kabul etmekten daha kolay.
Kolaya kaçtı. O ailenin ne yapmaya çalıştığını ve kendine ettiği kötülüğü anlayabilecek farkındalığı yok. Kuklaları olmayı tercih ederken size de bir iyilik yapıp gitti. Aksi halde evlilik hayatınız boyu onu aşıp gelen hadsiz aile üyeleri ve uydum akıllı eşinizle mücadele edecektiniz. Hepsinin kafada biraz kırıklık var. Bırakın herkes kendi delisiyle uğraşsın.
Kendine edilen kötülüğü bence de farkedemiyor. Bir insan kendi özel gününde böyle yapan bir aileye neden susar. Diğer lohusanın 1. Ayında rahat etmesi kıymetli iken senin nişanının düğününün hiç mi önemi yok. Gerçi yok ki hem annesi hem de kendisi değiştirmemi beklemiş. İnsan biraz akıllı olur nerden ne geleceğini bilir ama yok. Ben de biraz safım sanırım 2 senedir o kadar güzellikler yaptı ki. Ailesinin yaptığı hadsizliğin faturasını ona kesmeye kıyamadım.

Onları haklı görüyordur emin ol. Söyledikleri ona göre mantıklı geliyordur çünkü böyle erkeklerin beyni yok. Beyin yerine aileleri duruyor orada. Anlamlandırmaya çalışma benzeri yaşamıştım, ailesinin söylediği her şeyi kendince doğru yöne çekiyordu. Neden, nasıl oldu düşünme. Bu tiplerde akıl yok. Kimseyi mutlu edemezler.
Zaten tüm fatura bana kesildi ‘iyi olmuş’ dedim diye en terbiyesiz ben ilan edildim. Diğerleri her şeyi yapabilir onların mazereti var. Benim saygısızlık yapmamam gerekirdi. Bunu savunuyor. Eniştesi babamın omzuna vurarak bundan sonra sizin oğlunuz olsun. Ben babası değilim dedi babama. Bir erkek bu lafa alınır, ona bile takılmamış, afedersin sen ortalık çocuğu musun ? Babanla annen ayrıldı diye nasıl bir söz bu? Böyle bir şey yaşadığım içinde hala şoktayım. Şu günlerde Allah iyilerle karşılaştırsın.

😭 insan beyni güzel şeylere odaklanıyor sanırım. Söz nişan mekanı bakarken nasıl böyle bir konuda beni bırakabilir içim almıyor sanırım. Üzgünüm.
Birkaç ay sonra pişman olup it gibi size gelecek. Az çok tahmin ediyor herkes. İşte o zaman ne yapacağınız nasıl davranacağınız kaderinizi asıl belirleyecek şey bence.

Kendine edilen kötülüğü bence de farkedemiyor. Bir insan kendi özel gününde böyle yapan bir aileye neden susar. Diğer lohusanın 1. Ayında rahat etmesi kıymetli iken senin nişanının düğününün hiç mi önemi yok. Gerçi yok ki hem annesi hem de kendisi değiştirmemi beklemiş. İnsan biraz akıllı olur nerden ne geleceğini bilir ama yok. Ben de biraz safım sanırım 2 senedir o kadar güzellikler yaptı ki. Ailesinin yaptığı hadsizliğin faturasını ona kesmeye kıyamadım.
Sağlıksız bir ortamda en sağlıklı tepkileri veren kişi sorunlu ilan edilir. Sözlünüz de o ortamın adamı olduğu için bütün bu garabet normal onun için. Kaldıki insan doğası gereği sosyal izolasyonu tehdit gibi algılar. Yalnız kalmaktan korktu. Çünkü gerçek manada güçlü ve ayakları yere sağlam basan biri olmanın ne olursa olsun aile karşısında da kendine vereceği konumu ve ağırlığı bilmiyor. Bunu taşıyabilecek çapı yok.

Bir konu var şuan; 'Eş ailesi nedeniyle evliliğimi benimseyemiyorum'. Sizin evlendikten sonraki halinize sağlam bir örnek mutlaka okuyun. Arzu ettiğiniz gibi her istediğinizi mücadele ile elde ederekte olsa evlenseydiniz ve sözlünüz zorda olsa ailesine karşı dursaydı dahi güçlü biri olmadıģından siz bir noktada kanırtmaktan tükenecektiniz. Buna maliyeti ve zayiatı galibiyetinden daha büyük olduğu için 'pirus zaferi' denebilir. Kayıpları yıkıcı büyüklükte olacağı için yenilgiye eşdeğerdir.

Bakış açınızda değiştirmeye çalışacağınız şey; sosyal beklentiler açısından yanlış görünen 'iyi olmuş' ifadeniz o kadar güzel olmuş ki, siz bu lafınızdan dolayı değil onun sayesinde kurtuldunuz. Zerre üzülmeyin. Hani 'lahanayı yerken kıtır kıtır, sapına gelince mee' yapmışlar. Yakındır sizde şükür edeceksiniz. O zaman neden cevap vermedim diye pişman olmak yerine iyi ki söylemişim diyeceksiniz.

Zaten tüm fatura bana kesildi ‘iyi olmuş’ dedim diye en terbiyesiz ben ilan edildim. Diğerleri her şeyi yapabilir onların mazereti var. Benim saygısızlık yapmamam gerekirdi. Bunu savunuyor. Eniştesi babamın omzuna vurarak bundan sonra sizin oğlunuz olsun. Ben babası değilim dedi babama. Bir erkek bu lafa alınır, ona bile takılmamış, afedersin sen ortalık çocuğu musun ? Babanla annen ayrıldı diye nasıl bir söz bu? Böyle bir şey yaşadığım içinde hala şoktayım. Şu günlerde Allah iyilerle karşılaştırsın.
Bu enişte ..teyze ..hatta kendi anası ve babası yarın bşr gün senin başında kayınvalide kayınbaba olacaktı inan bana.Arkadaşımın eşi çocuk esirgeme kurumunda büyümüş sonrasında askerlik okuyup meslek sahibi olmuş bir adamdı..her yaz iki kaynana ağırlardı kızcağız evinde birisi adamın anası diğeri üvey anası..bakmadıkları çocuğa bile eli ekmek tutup aile kurunca sahip çıkıyor ,eşine de kaynanalık etmek istiyorlar inan bana .

Siz dua edin ki sizden ayrılmış. Çünkü maalesef siz ayrılamazdınız. Ve maalesef simdi dönüp iki yalandan söz verse inanırsınız. Umarım siz gerçekten vazgeçene kadar size asla adım atmaz.

Lütfen kendinizin kıymetini bilin. Hayatınızda çok kötü bir gidişattan kurtulduğunuzu anlayın. Üzülmeniz, hayal kırıklığı hissetmeniz, aşk acısı çekmeniz falan hepsi normal. Sadece bu hislerinizin doğruların önüne geçmesine izin vermeyin.
Her şerde bir hayır var lafını seneler sonra anlayacaksınız ..arkadaş öyle güzel özetlemişki durumu

Burada küçük bir yanlış anlaşılma var, onların evinde oldu. Bir şey farkeder mi ? Aslında hayır. Zaten hanımefendi her karşılaşmamızda başka bir laf soktu. Ama normalmiş kadını böyle kabul etmeliymişiz. İçinde art niyet yokmuş yersen.
ya bazi kiz annelerinin akli cikiyor kizim evde kalacak ya da herkese yaydigi seyde rezil olacak , el agzina dusecek diye.
benim cevremde de cok var. arkadasimin nisanindan once erkek anasi basladi "ben dulum, kocasizim benden bir sey beklemeyin" diye, herseyin icine atladi, agzindan "ucuzunu alin"dan baska sey cikmadi. kiz tarafinin aldigi seylere bile "gerek yoktu ucuzunu alsaydinjz" dedi, oglu tam bir anneci annesini heryere tasiyor, onun agziyls hareker ediyor. bir abla var ne zaman erkegin annesiyle ters düşse anne heralde evde agliyor kizi cingenelesip bu kizla kavga ediyor.
nisandan once aile bunu gördu, bildi, hatta kizin annesi damadin annesiyle kavga bile etti. ama sonra "ya erkek terkederse herkese rezil olursak, kizim evde kalirsa" diye korktu heralde barismalarina önayak oldu, kiza "bunda birsey yok, nişandan önce boyle tartismalar olur, yazik onlar da yetimler" dedi, kizi da zaten seviyor, ayrilmadi. uzun yillar evli "acima yetime, döner koyar g*tüne" atasözünu iliklerine kadar hissetti.
sonra ne zaman kavga etse buyuk olaylar yasasa ailesi hep destek - hatta damadi kötülerler. ne zaman kiz "yetti artik" dese "hic bundan bosanilir mi? tum erkekler boyledir. sen kadin olacaksin yontacaksin" falan engel oldu.
sorsan iyi bir anne ama bence degil.
annesi yaninda kizina yapilan saygisizliga susuyorsa o kizi dis kapinin mandali bile ezer

Bu teyze sizinle balayina mi gelecek bir gun birakip gelemiyor mu gelinini. Ne olmus yani bu ne abarti.
Ben sizin yerinizde olsam ay ne abarttiniz alti ustu bi dugun gelirsiniz gelininize de annesi ilgilenir illa ki biri yardim eder derdim. Sevgilinizle de konusun boyle sacma sey olmaz diyin. Konuyu basitlestirin cok abartmışlar.

evet dönmemem ve yoluma bakmam çok önemli. Eski sevgilime tüm her yerden engellemesini ve bir daha iletişime geçmemesini söylemiştim. Kararı alan o olduğu için arkasında durması gerektiğini de. Bugün engeli kaldırmış . Dediğiniz gibi bi miktar zaman geçince sanırım pişmanlıklar içinde dönecek. Ama o aileyi boşamadan bu iş olsa da beni mutlu etmeyecek. Düşünüyorum da şu bayram günü onlarla nasıl vakit geçerdi? Midem almıyor. Umarım lafımın arkasında durabilirim, kalbime söz geçirebilirim. Hepinize desteğiniz için teşekkür ederim.

Eski sevgilinizin o kadar saçma ve absürt istekleri var ki... Sonuçta dugun bile değil, nişana bir teyze katılmış veya katılmamış ne fark eder? Her düğün/nisanda çeşitli sebeplerle birileri katılamaz, hediyesini yollar veya görünce tebrik eder bitti. Kayinvalideniz niye bu kadar pasif onu hiç anlamadım. Daha sonra kavganın hiçbir tarafı olmamasına rağmen ondan özür dilemeniz gerektiğini hele hiç anlamadım.

Eğitimli ve iş güç sahibi kadinsiniz, milletin sacmasapan teyzeleriyle mi ugrasacaksiniz ömür boyu? Herkes kontrol sevdasını kendi ailesinde yaşasın, ilk kez gittiği kızın evinde olay çıkaran densizlerle daha çok çekersiniz. Eski sevgilinizde bu yaptıklarını normal görüyorsa demek ki o da benzer bir yapıda ve bunu normal goruyor. O kadar emek verdiği ilişkisini teyzesi için silmisse bildiğin düz aileci erkek bu. Evliliğiniz sırasında da incir çekirdeğini doldurmayacak şeyler için kavga edecek, sorun cikaracakti. En alakasız kişileri sizden üstün tutacak, kalbinizi kiracakti. Uzuldugunuzde bunlar aklınıza gelsin, belki hafiflersiniz.

Eski sevgilinizin o kadar saçma ve absürt istekleri var ki... Sonuçta dugun bile değil, nişana bir teyze katılmış veya katılmamış ne fark eder? Her düğün/nisanda çeşitli sebeplerle birileri katılamaz, hediyesini yollar veya görünce tebrik eder bitti. Kayinvalideniz niye bu kadar pasif onu hiç anlamadım. Daha sonra kavganın hiçbir tarafı olmamasına rağmen ondan özür dilemeniz gerektiğini hele hiç anlamadım.

Eğitimli ve iş güç sahibi kadinsiniz, milletin sacmasapan teyzeleriyle mi ugrasacaksiniz ömür boyu? Herkes kontrol sevdasını kendi ailesinde yaşasın, ilk kez gittiği kızın evinde olay çıkaran densizlerle daha çok çekersiniz. Eski sevgilinizde bu yaptıklarını normal görüyorsa demek ki o da benzer bir yapıda ve bunu normal goruyor. O kadar emek verdiği ilişkisini teyzesi için silmisse bildiğin düz aileci erkek bu. Evliliğiniz sırasında da incir çekirdeğini doldurmayacak şeyler için kavga edecek, sorun cikaracakti. En alakasız kişileri sizden üstün tutacak, kalbinizi kiracakti. Uzuldugunuzde bunlar aklınıza gelsin, belki hafiflersiniz.
Evet aşırı üzülüyorum, hala üzülüyorum. Ben anneci erkek sinyalini daha önce de almıştım. Ben tepkilerini net gösteren biriyim maalesef. Bana sürekli benim annem melek gibidir , çok iyi insandır. Ama patavatsızlık yapabilir, yanlış konuşabilir ama niyeti kötü değildir. Anneme saygısızlık yapmayacaksın, onun kalbini kırmayacaksın diyordu. Bunun yüzünden kavga ettik bir kaç kez. Annesi ile en ufacık bir meselemiz olmamasına rağmen. Bu insanlar deli hastanesinde yatmıyorsa kafaları gayet çalışıyor, hadsizlik etme hakkını kim veriyor? Onlar yaparken yaşlı,hasta. Ben tepki verince saygısızlık. Sadece zamanımın gidişine üzgünüm, ona inandığım ve yola çıktığım için üzgünüm

Back
X