• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tartismayi Bilmiyorum

Ben de tartışmanın medeni halini öfkeliyken pek gerçekleştiremem bu yüzden (kendimi yakaladığım müddetçe) ekstra süre isterim "Çok sinirliyim, bu duralım lütfen" diye öfkem yatışana kadar; ama sürekli bağırmak, sürekli küsmek, sürekli bla bla... Bir şeyi ne kadar sık yapmaya başlarsan onun etkisinin o denli azalacağını da iyi bilirim. Ya bıktırırsın "Eh yeter be" derler giderler, ya da "Klasik Filozof işte, yine küstü aman" derler ve gönlünü ciddiyetle almazlar, idareten alırlar ki kaprisin bitsin. Tesiri olmaz yani bi şeyleri iyileştirip değiştirmeye.

Küsüp trip atman tetiklenmeden önce (Ki bu artık küsme alışkanlığı haline geldiği için senin için bir çeşit refleks gibi olmuştur), "Bu konuyu daha sakin bir ruh halindeyken konuşalım mı?" gibi cümlelere dönüştürmeye çalışarak başlayın. Küsmeden hemen önce, aklınıza getirip kendinizi durduracağınız bir cümleniz olsun fren gibi..
Sonra düzenlemeye başlarsınız huyunuzu.

Ha küsülecek yerde de küser, bağıracak yerde de bağırırsınız ama bunu daha ciddi konular için kullanın ki, bi kıymeti-tesiri olsun.

Merhaba. Aslinda konusma kismina gecebilirsek biz de kendi acimizdan konusup, sesimizi hiç yukseltmeden sakin sakin konusup halledebiliyoruz. Zaten erkek arkadasim buna cok musait birisi. İletisimi cok iyi. Ama benim icin konusma kismina gecmek cok zor. İlla ugrassin aman kapima gelsin arasin konusalim dedi öyle.
ama inan bunu kimse ne kadar severse sevsin sonsuza dek çekmez. iyi düşün. bence düzeltebilirsin. iletişimi iyi, konuşan bir erkek bulmak kolay değil. pişman olmamak için bence sen kendi iletişime geçme potansiyelini harekete geçirmelisin.

Hani sadece erkek arkadasimlik da degil konu. Sevdigim tum yakinlarima karsi oyleyim, erkek arkadasim sadece bir ornekti malesef🙄 benim acimdan da yorucu gercekten
Aslında siz sorun oldugunun farkındasiniz ve çözüm ariyorsunuz bu bile meseleyi cozmek icin bir adimdir
Arkadaslar guzel tavsiyeler vermisler
Ben de yazmak isterim:
Youtubeda Tülay Kök, Beyhan Budak, Serhat Yabancı (ben daha cok instagram yazılarını okuyorum kitapları da var ama youtube kanali da var)
Kitap.olarak Dogan Cuceloglunun iletisim stratejileri
Diger kitaplari da illa ki guzeldir hepsini okumadım
Iletisim/küs olma ile.ilgili kitap ve videolara bakabilirsiniz
Zafer Akıncı (bir arkadas da yazmış, cok tatli bir adam)
Canten Kaya
Bir de güçlü psikoloji diye bir kanal var o beyefendi de psikolog diye biliyorum.
Aklima gelen bunlar illa ki daha cok kisi vardir yazmayı unuttuğum
Zaten youtubeda izlemenize gore öneriler de düşer sayfanıza

Ben de tartışmanın medeni halini öfkeliyken pek gerçekleştiremem bu yüzden (kendimi yakaladığım müddetçe) ekstra süre isterim "Çok sinirliyim, bu duralım lütfen" diye öfkem yatışana kadar; ama sürekli bağırmak, sürekli küsmek, sürekli bla bla... Bir şeyi ne kadar sık yapmaya başlarsan onun etkisinin o denli azalacağını da iyi bilirim. Ya bıktırırsın "Eh yeter be" derler giderler, ya da "Klasik Filozof işte, yine küstü aman" derler ve gönlünü ciddiyetle almazlar, idareten alırlar ki kaprisin bitsin. Tesiri olmaz yani bi şeyleri iyileştirip değiştirmeye.

Küsüp trip atman tetiklenmeden önce (Ki bu artık küsme alışkanlığı haline geldiği için senin için bir çeşit refleks gibi olmuştur), "Bu konuyu daha sakin bir ruh halindeyken konuşalım mı?" gibi cümlelere dönüştürmeye çalışarak başlayın. Küsmeden hemen önce, aklınıza getirip kendinizi durduracağınız bir cümleniz olsun fren gibi..
Sonra düzenlemeye başlarsınız huyunuzu.

Ha küsülecek yerde de küser, bağıracak yerde de bağırırsınız ama bunu daha ciddi konular için kullanın ki, bi kıymeti-tesiri olsun.
Cok tesekkur ederim. Haklisiniz, bir sure sonra tahammül edilemez bir noktaya donusecek muhtemelen cunku kendimden ben bile yoruldum. O ruh halinde olmak beni de inanilmaz yipratiyor. Aslinda sinirliyken durup daha sonra konusalim mi deyip biraz kendi kendime dusunebilsem daha iyi olabilir belki

ama inan bunu kimse ne kadar severse sevsin sonsuza dek çekmez. iyi düşün. bence düzeltebilirsin. iletişimi iyi, konuşan bir erkek bulmak kolay değil. pişman olmamak için bence sen kendi iletişime geçme potansiyelini harekete geçirmelisin.
Normal zamanlarda baska insanlarla iletisimim cok iyidir, is arkadaslarim hep agzimizi acik dinlettiriyosun kendini derler, konusmayi cok severim.
Ama sevdiklerim kalbimi kiracak bir sey yaptiklarinda hemen kendimi kapatiyorum onlara karsi. Beni inanilmaz uzuyor bu durum

Normal zamanlarda baska insanlarla iletisimim cok iyidir, is arkadaslarim hep agzimizi acik dinlettiriyosun kendini derler, konusmayi cok severim.
Ama sevdiklerim kalbimi kiracak bir sey yaptiklarinda hemen kendimi kapatiyorum onlara karsi. Beni inanilmaz uzuyor bu durum
zaten bu konuya çalışmalısın. zor ama başarabilirsin bence.

Aslında siz sorun oldugunun farkındasiniz ve çözüm ariyorsunuz bu bile meseleyi cozmek icin bir adimdir
Arkadaslar guzel tavsiyeler vermisler
Ben de yazmak isterim:
Youtubeda Tülay Kök, Beyhan Budak, Serhat Yabancı (ben daha cok instagram yazılarını okuyorum kitapları da var ama youtube kanali da var)
Kitap.olarak Dogan Cuceloglunun iletisim stratejileri
Diger kitaplari da illa ki guzeldir hepsini okumadım
Iletisim/küs olma ile.ilgili kitap ve videolara bakabilirsiniz
Zafer Akıncı (bir arkadas da yazmış, cok tatli bir adam)
Canten Kaya
Bir de güçlü psikoloji diye bir kanal var o beyefendi de psikolog diye biliyorum.
Aklima gelen bunlar illa ki daha cok kisi vardir yazmayı unuttuğum
Zaten youtubeda izlemenize gore öneriler de düşer sayfanıza
Onerileriniz icin cok tesekkur ederim cok sagolun, hepsine bakacagim :)

Back
X