- 3 Temmuz 2010
- 11.071
- 11.547
- 498
- Konu Sahibi redvelvetcake
-
Merhaba. :) Konunuz ilgimi çekti. 7.800 tl hayli yüklü bir miktar.Günlük tutmak harcamalarınızı görmeniz açsından faydalı olacaktır.Ayrıca babanıza saat alacak olmanız gibi hedefler belirlemenizde sizi motive edecektir.Benimde harcamalarımı yazdığım ufak bir defterim var.Neye ne kadar harcadığınızı net şekilde görebiliyorsunuz ve gereksiz harcamalarınızı tespit edebiliyorsunuz.
Birde alışveriş merkezine gitme sıklığınızı ve kuaföre gitme sıklığınızı azaltmaya çalışmanız bile faydalı olur mutlaka. Ben şahsen alışveriş merkezlerine sadece ihtiyaçlarımı almak için gidiyorum.(tabi gitmeden önce liste yapıyorum ve liste dışına çıkmamaya çalışıyorum.) Yine kuaför masrafım az çünkü günlük hayatımda saçlarıma evde kendim şekil veriyorum.Sadece saçlarımı kestirmek için ve kaşlarımı aldırmak için kuaföre gidiyorum.Yine manikürümü ve pedikürümü evde kendim yapıyorum.Tabi özel bir gün için kuaföre gidilebiliyor ama o da nadiren.Diyeceğim; kuaför masrafını yabana atmamak lazım.
Bu arada linkini verdiğim siteyi ve konuyu bir inceleyin derim;
http://paratic.com/para-biriktirmek-icin-tasarruf-etmenin-kolay-yollari/
Bu tür yazıları okumakta insanı çok motive ediyor.Konunuzu takip edeceğim.Kolay gelsin.
Merhaba. :)
Benim de kredi kartım ve kredi borcum var. Ama ödeyecek param yok. :)
Elime geçen 3 5 ten ayırmaya çalışıyorum şu ara. :)
Tasarruf günlüğünüzü lütfen devam ettirin, takipteyim. :)
Yanlış okumadiysam fon 40 tl.mi.?22 Eylül Salı
Bugün arkadaşım saçını boyatacak, bizim buradaki kuaföre gelecek. Ben de önceden kestiririm diye düşünmüştüm, ama nasılsa bir hafta sonra hesabım kesilecek o zaman kestiririm diye düşündüm boyayla birlikte. O bana bari sen de fön çektir, demişti ama bir fön 40 tl olduğu için geceden evde kendim düzleştirdim, ertesi sabah saçlarım nasılsa düz, föne gerek yok diye kaçtım. Sadece oje sürdürdüm ona da para almadılar. +1 puan buradan:)
Kuaförden sonra yemek yemeye gittik. 65 tl ödedik kişi başı.
Sonrasında sahile inelim dedik kahve içeriz. Vale yerine tanıdık otoparka bıraktım böylece yine bir şey ödemedim. Oradan sonra arkadaşım karşıya geçeceği için trafiğin azalmasını bekledik. Beklerken de saat geç oldu bari bir de çay içelim dedik. Başka yere gittik, orada da yeni öğrendiğim bir sokak vardı, arabayı artık oraya park ediyorum valeye vermek yerine. Hem de sahilde olduğumuz için biraz da yürümüş oluyoruz, iyi oluyor. İki çay içtim, 16 tl de oraya ödedim.
Toplam harcama: 81 tl
evet 40, bahşiş de veriyorum bana 50ye mal oluyor. her zaman gittiğim kuaför çünkü bahşiş vermezsem olmazYanlış okumadiysam fon 40 tl.mi.?
Bilmem ki bayagıdır oraya gidiyorum çok memnunum. Bu çevrede genelde böyle fiyatlar. Az yukarıda bir kuaförde 60. Aşağıda bir kuaförde 50. En ucuz 25. 25 liralık yere gitmek için de 10 dakika arabayla yol gitmem lazım. Dipboyaya ben 200 veriyorum her ay gitmek zorundayım maalesef beyazlardan dolayı daBence kuaförünü değiştir.. 40 tl çok fazla bir föne! Ben dip boya yaptırıyorum 50 tl ye
Benim harcamam bu şekilde, sonuçta yaşadığımız çevre, arkadaş çevresi ve hayat standartları bunu gerektiriyor. En basitinden her ay iki buçuk depo benzin alıyorum. Salt benzin masrafı 700-750 tl ediyor.22 yaş ve 7 bin küsur kredi kartı ekstresi?
vay vay
Bilmem ki bayagıdır oraya gidiyorum çok memnunum. Bu çevrede genelde böyle fiyatlar. Az yukarıda bir kuaförde 60. Aşağıda bir kuaförde 50. En ucuz 25. 25 liralık yere gitmek için de 10 dakika arabayla yol gitmem lazım. Dipboyaya ben 200 veriyorum her ay gitmek zorundayım maalesef beyazlardan dolayı da
Tabii ki, biliyorum öyle, ama hani mesela her kuaför 10a çekiyor da benimki 40a çekiyor gibi bir durum yok burada ortalama o şekilde. Ben asgari ücret kazanıp 7-8 bin lira da harcamıyorum, tabii ki bir gelir gider oranı var. Ben de biraz tasarruf yapmak adına harcamalarımı kısıtlamaya karar verdim, böylece birikim de yapabilirim ve öderken zorlanmam.Nerde oturuyosun?? Yani kusura bakma bi çok insan senin dediğin bu fiyatlara yaşamaya çalışıyorlar. Sakın yanlış anlama herkesin standartları farklı ama harcama yaparken bir de bunları göz önünde bulundur istersen..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?