Tasarruf Yöntemleriniz Özellikle Isınma İle İlgili :)

cucuburcu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2011
47
0
96
Merhaba Arkadaşlar malum soğuk kış aylarının kapımıza dayandığı şu günlerde bizim gibi merkezi sistemi olmayan kombili arkadaşların faturaları tavan yapıyor. Mantolama hariç ısı yalıtımı ile ilgili önerileriniz var mı? Ufo kullanan? Elektrik faturasına etkilerini bilen var mı?

eee yok mu kızlar hiç fikriniz ?

canım bizde kombi kullanıyoruz ama bazen tabi her zaman yakmıyorum. Ben ufo dediğimiz elektirikli sobalardan kullanıyorum. En fazla 65 milyon geldi sürekli yaktığımda ufoyu . Ben bunsuz ısınamıyorum. Biraz fazla üşüyorum. Kombiyi yaksak çok fazla geliyor. Arada bir yaktım kombiyi 70 milyon gelmişti geçen sene şimdi bilmiyorum fatura daha gelmedi. Ama ufo iyi bence

doğalgazla ilgili benimde sıkıntım var

doğalgaz kombi kullanan hanımlar kombiyi nasıl kullanıuorsunuz?

ben devamlı evde durmuyorum işe giderken kombiyi sadece sıcak su konumuna getiriyorum yada kapatıyorum
sadece eve gelince acıyorum.

bugun bir arkadasım devamlı acıp kapatmak daha fazla yakıyormus, tamamen kapandıgında ısınana kadar daha fazla enerji harcıyormus dedi
evde değilken en kısık ayara getir eve gelince artırırsın derecesini dedi
açıkçası evde değilken acık bırakmak içimi acıtıyor :))
ama daha düşük fatura gelmesinin yolu buysa oyle yapıcam

siz nasıl kullanıyorsunuz?

Benim kayinvalidemlerde hic kapatmiyorlar, düsük ayarda sürekli yaniyor. ve Fatura 100 küsür geliyor.

inanamıyorum ya nasıl hiç kapatmadan 100 lira geliyor..

Biz bu ay en fazla 15 - 20 gün yaktık ve sürekli minimumda 1 ya da 2 kez yükseltmişizdir dereceyi..Oda bir kaç saatliğine küçük yeğenim bize geldiğinde üşümesin diye.180 küsür geldi fatura..Heryeride yakmıyoruz sadece mutfak + 2 küçük oda..
Ben mantolama yapılmadan önce,kışları aylık 500 - 600 tl fatura ödediğimizi bilirim..
Yani bunada şükür ama valla ne yalan söyleyeyim 60 -100 tl fatura gelenleri görünce imreniyorum.

bizim en düşükte sürekli açık.. suyu baştan ısıtmak için enerji harcanmıyo yani. kapı altlarına sünger aldım. en güzel önlem ise diz battaniyesiyle pofuduk terlik sanırım. önümüzdeki ay kombiyi kapatarak kullanıcam. aradaki fatura farkını merak ediyorum. sizlerle paylaşırım..

evet bende bu şekilde deneyeceğim. bu ay dısarı cıkarken kısarak hiç kapatmadan kullanıyorum henüz gelmedi fatura
önmüzdeki ayda dısarı cıkarken kapatacagım bakalım ne olacak

kombiyi sık sık kapatıp açmak, faturanın daha yüksek gelmesine sebep oluyormuş. bu yüzden biz hiç kapatmadık ve bu ay 147 TL geldi. daha soğuk havalarda ne kadar gelir hiç bilemiyorum

aynen aç kapa yakmak sarfiyatı artırıyor %40 civarı

kızlar benim aklıma bi şey takıldı konuyla ne derece ilgisi var bilemiyorum ama:) şu doğalgaza bağlı ocaklarda doğalgaz gelen hortumu alüminyum folyoyla kaplıyor bazıları. misafirliğe gittiğim birkaç evde görmüştüm. bu ne için yapılıyor bileniniz var mı?:26:

:)) sue1 o alüminyum folyaya sarma sebepleri; ocağa yakın olduğu için hortum yağlanıyor ve pis bir görüntü ortaya çıkıyor.Onu sardığında pırıl pırıl gözüküyor hortum ve istediğinde değiştirebiliyorsun.Bu yani sebep.

kızlar malum tekrar kış geldi ve bu topiğin canlanma zamanı da geldi de geçiyor bile :))

Biz eşimle çalışıyoruz ve akşam eve gelmemiz saat 8' i buluyor.Evde 2 kişiyiz

geçen kış ben çalışmıyordum ve evdeydim kombi sürekli (hiç kapatmadım) 2de yanıyordu ve aylık doğalgaz faturam 220 lira gibi geliyordu ortalamada.Aynı zamanda oturma odasında ufo yakıyordum ve 80 lira geliyordu elektrik faturasıda yine ortalamada.. yani aylık ısınma bedelim 300 liralara maal oluyordu.

Bu yıl sadece oturma odamda ufo mu yaksam diyorum.Hem elektriğe hem doğalgaza süper zamlar geldi.Üstelik istanbulda yaşıyorum burda her ikisininde fiyatı diğer illere nazaran daha fazla biliyorsunuz..

sin ne yapmayı planlıyorsunuz bakalım tasarruflu hanımlar??

oturdugumuz şehirde dogal gaz yok yeni yeni döşenmeye başladı 2013 yılından sonra bizim bulundugumuz yerede vereceklermiş biz soba kullanıyoruz kömür sobası kuzuneli(fırınlı)sobalardan kullanıyoruz yaşadıgım şehir çok soğuk bir şehir degil akşamdan akşama yakıyoruz genelde hava çok soguk olursa nadiren öglenleride yakarız ama nadiren bizim burada genellikle elektrik faturası normalde ucuz gelir ama kışın biraz kabarık geliyor komşularımızdan ufo kullananlar var sanırım onlar hiç kapatmıyorlar evde oldukları sürece aylık 150 tl yi bile buluyor bize genellikle 50 tl civarı gelir ufo yakmış olsak biraz kabarır fatura

biz henüz bir haftadır kullanıyoruz sayaçlarımız alt komşuyla alıdı sıfırdı
biz onlardan 2 gün önce kullanmaya başladık onlar sürekli açık tuttu biz sabah kapadık akşam açtık
ve sayaçlara baktığımızda onların ki 20 biizm ki 40 dı
yani biz onlardan iki kat daha fazla kullanmışız
dün akşam itibariyle artık kapatmamaya karar verdik kısık ayarda bırakıp geldik sanki evdeymizşiz gibi
5 petekde derecemiz var onlarıda kıstık olmayanlarda yanacak ev sıcak kalır sanırım
zaten henüz soğuklar başlamadı burda
fatura bakalım ne gelecek

bende ufo kullanıyorum bu ay 117tl geldi odam da büyük dogru düzgün ısıtmıyor yağlı radyatör ısıtıcı araştırıyorum bende nasıldır acaba

Geçen akşam haberlerde gösterdiler arkadaşm doğal gaz kullananlar aç kapa yapmasın sürekli yansın ama ayarını düşürebilirler böylelikle ucuz gelir dedi aç kapa yapınca daha çok yakarmış

15 gune 97tl odedik cok degilmi bu ay bakalim ne gelecek ama sayaca bakarsak aylik 200 tl olacak sanirim ac kapa yapmayi biraktik bakalim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…