• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Taşınıyorum ama ne taşınma...

kayınvalideyim ben de, ona göre yorum yapayım.
hiç istifinizi bozmayın,neresi içinize siniyorsa,orada oturun ve annenize elinizden geldiğince yardımcı olun.tabi ki hasta bir anneniz var ve ona yakın olacaksınız.kayınvalidenizde bir zahmet,20 dakikalık yola gelip,bebeği sevecek.

Bozmuyorum zaten vallahi.. Hala sitemlerde.. Sanki başka ilden tutmusum gibi davranıyor bana kendi bilir. Ben ona uyacak değilim kesem nereye aklim nereye isterse

anladım, ben de oğlumu göndermem de, normalde gönderiyorsanız izin verebilirmişsiniz demek istedim.

ya ben de yakın zamanda taşındım, çocukla ne kadar zor biliyorum.
ki kimseden bir beklenti içinde değilizdir, hep kendi yağımızda kavruluruz.
ama çok ağlamaklı oldum bu taşınmamda, kimse yardım etmedi, gerçi biz de talep etmedik ama çok zor çocukla gerçekten.
çocuk muhakkak birimizi bağlıyor, ya eşim ya ben çocukla, diğeri de tek başına eşya topluyor.
nakliyeciler geldiğinde biz hala bazı şeyleri kutulamaya çalışıyorduk ki zaten bitiremedik de.

bir de kv arayıp " aa haber verseydiniz gelirdim yardıma" deyince çok kötü olmuştum.
taşınacağımızdan elbette haberi vardı bu arada...

Yok normalde bile gondermiyorum bebeğimi yalnız. Yani dediğiniz gibi bende asla onların külüne muhtaç olmak istemem ama ya insan bekliyor bazen. E bunlarda biliyorlar tasinacagimi ama ne temizlik sordu ne ev sordu boyuna sitem sitem sitem..... Anlıyorum sizi bende :( zor oluyormuş cidden çocukla. istiyorlar ki "annecim ev taşıyoruz bize yardımcı ol gel beraber şunu bunu yapalım" diyelim... Ben iş yaparken illa davet istiyosan ne diyim sana daha..

Kayınvalidenizi eşinizin hatrına güzellikle başınızdan savsanız daha iyi olurmuş. Hem 2 aile de birlikteyken bir tarafla zıt düşmek hoş olmaz. Yardım etmek istemiyorsa etmesin. Taşınmanın ne kadar zor olduğunu, hele bebek varken, çok iyi biliyorum. 4 aylık kızımla triblex evden daireye taşındım. 4 kata dağılmış eşyalar, in çık, topla, at, kolile... Yine de kimseyi çağıramadım. Şimdiden kolaylık diliyorum size. Ama arada görmezden gelmek en iyi yoldur. İte dalaşacağına, çalıyı dolaşmak en güzeli.

Ah zaten baştan savilacak kadar normal bir beyine sahip kv olsa basedebilirim ama eşim bile annesini artık anlamıyor ki.. Umursamamaya çalışıyorum şimdilik

Bence hem cok merhametli hemde cok dusunceli bi esiniz var buna sukredin. Kayinvalideler genellikle kendilerine yakin olun isterler hem sizi sevmezler hemde burnunun dibinden ayrilmayin isterler klasik kayinvalide gercegi... bence esinizin sizin yaninda olmasi yeter. Gelmek isteyen gormek isteyen her yerde bulur sizi cok seviyorsa gelsin yaniniza. Ayrica ailenizin size ihtiyaci var cok iyi olmus uzulmeyin ailenize gecmis olsun diyor acil sifalar diliyorum.

Aynen dediğiniz gibi tam klasik kv. Bu sabah geldi doktu içini bi güzel. Efendim niye tasiniyormusum yada niye ona yakın tutmamışım. Senin ev kiralarindan haberin varmı dedim, kv evi çarşı içi sayılır tahmin edin ve şehire uzak evlerin bile kiraları 700-800, benim bulduğum ev bölge hastanesine yakın ve 600 tl o bölgenin en ucuz evi ki her duyan parmak ısırdı sıfır daireye bu fiyat çok iyi diye. Ama kv yok orası çok pahaliymis yok efendim orası çok soğukmuş. Ne soğuğu dedim, bi kere o mahalleye gitmiş çok rüzgâr esiyormuşmuş.. Oraya her istediğinde çıkıp gelemezmis. Buraya aylardir adım attığı yok hep biz gidiyoruz halbuki.. İşte söylenmiyor bazı şeyler

Gereksiz söylenmiş sen sıkma canını. Anneciğin hastaymış tabiki ilgilenceksin.

Benim ananem de felçli tamamen yatalak. Bilirim ne kadar zor olduğunu. İnsan görmeye dayanamıyo bazen. sen bu dertlerin içinde o insanların dediklerini duyma boşver.

İnsan başına gelmeyince bazı sıkıntılari bilmiyor cidden... Allah şifa versin tüm hastalarimiza insaallah

Yine ben yine konu aynı.... Evim eski, soğuk,bakımsız.. Sonunda tam istediğim yerden istediğim meblağda kirası olan ev buldum dedim. Ama daha gitmeden laflar dönmeye başladı yine.. Benim annem engelli, sol bacağı kasiktan aşağı yok ve babam isteyken tek evde. Üstüne birde felçten dolayı göz damarlari tıkalı olduğu için fazla net göremiyor.Bu aralar yine aşırı tansiyonu çıkıyor. Tekrar felç riski olduğu içinde eşim kiyamadi anneme ve o bölgede ev tutalim dedi işine gücüne yardimin olur hemde bebeği görünce mutlu oluyor unutuyo sıkıntısını dedi tabi konu aramızda kalsin dedi. Güzel Allahım eşimin gönlünü biliyor ya, bigun babamla sah........com dan ev bakıyorken nasıl denk geldiyse onlara 3 sokak mesafede ev ilani okuduk aradık gittik baktık beğendik ve tuttuk. Eşim ev meselesini ailesine açınca tabi yine sorumlu benim gelin olarak.. Zaten çok gitmiyormusum artık temelli ayağım kesilirmiş, zaten ben aileme çok gidiyormuşum artık hiç çıkmazmisim,annesi babası sizin evinize karisir iki gün sonra bi sürü sıkıntınız çıkacak demişler. Karının lafına gidiyorsun sürekli vs demişler. Benim babamla bir olup onlardan uzaklaşmak için aileme yakın ev tuttugumu söylemişler. Yani demişler de demişler.. Sinir oldum ya demiyo ki kadın hasta yarım, annesine yardımı dokunur oda insan. Niye bu kadar bencillik? Sabah eşim aradı annem gelecek bebeği sevmek için diye tamam dedim geldi oturdu ben ortalığı toplarken kıza baktı, hiçbişey demedim duyduklarima dair. Ne evi sordu ne temizliği sordu anca torun sevdi vedalasir gibi.. Sonra annem geldi babam koli getirmiş. Eşyalarımı getirdim kabı kacagi gazeteler falan annem hemen oturdu paketlemeye başladı. Kv ne yapsa. "bebeğin üstünü giydir ben bize götüreyim işin bitince getiririm"... Yalan ne söyleyim izin vermedim hayır gerek yok dedim oturur çocuk sıkıntı yapmaz dedim hala tonla ısrar bende inat.. Ya bişey deyin Allah aşkına annem o halde oturmuş iş yapıyor ev karman corman kadın öylece izliyor annemi.. Annem en sonunda "hadi sende gel yardım ette bitsin çabucak" dedi de oturdu. Benim eşim de kalkıp beni arıyor ki niye göndermedin çocuğu, ya dedim kırk yılın başı bi işi düştü çocuk gezdirmenin zamanı değil ne var iki yardım etse zaten annem hasta tek başıma yetişemiyorum, 2 senedir ne yardımı dokundu bari bugün fayda etsin dedim. Yok annesi gelirken babası çocuğu buraya getir de burda seveyim demismis. Ya ben düşmanmıyım gelsin burda sevsin noluyo yani? O evde yokken babası ayıp görüp gelmezmiş.. Hoh yani dedim.. baban yanımda küfürün masterını yapıyor ama benim eve eşiyle gelmeye ayıp bakıyor. O derece dikkatlidir zaten kp.. Zaten kv bildigin vedalaştı bizimle. Bana kiziyor taşmı var da gidiyorsun falan, dedim abartma 2 mahalle aşağı gidiyoruz şehir dışı değil. Yok orası çoook uzakmis gece karanliginda gidip gelemezmis.(zaten baykuşsun sen gündüz niye gelesin ki) Biz gitmeden son bi kez torunu goreyim diye gelmiş zaten.. (20 dk yürüme mesafesi yeni evim de).... velhasıl kelam daha eve gitmeden sorunlar oluyor. Ben nerelere gideyim?

Allah akir fikir vicdan nasip etsin esine kv ve kp e. Cikin gidin birdaha o kadar laftan sonra cidden ayaginizi kesseniz yeri yani. Ne demek sen karinin lafini dinliyorsun , ne demek iyice bizden uzaklastiracak ? Cidden cahillikte yobazlikta son noktadalar. Duyanda ogullari zeka ozurlu sanacak koskoca adami acaba nasil kandirabilcekmissiniz cok merak ediyorum, hayir bunu diyenlerde genelde manipulasyonda usta kisiler olurlar, gozyasi tehdit kavga ve siddet ile insan kullanan kisiler olurlar.
Zihniyetleri cok berbatmis size kolay gelsin

Aynen dediğiniz gibi tam klasik kv. Bu sabah geldi doktu içini bi güzel. Efendim niye tasiniyormusum yada niye ona yakın tutmamışım. Senin ev kiralarindan haberin varmı dedim, kv evi çarşı içi sayılır tahmin edin ve şehire uzak evlerin bile kiraları 700-800, benim bulduğum ev bölge hastanesine yakın ve 600 tl o bölgenin en ucuz evi ki her duyan parmak ısırdı sıfır daireye bu fiyat çok iyi diye. Ama kv yok orası çok pahaliymis yok efendim orası çok soğukmuş. Ne soğuğu dedim, bi kere o mahalleye gitmiş çok rüzgâr esiyormuşmuş.. Oraya her istediğinde çıkıp gelemezmis. Buraya aylardir adım attığı yok hep biz gidiyoruz halbuki.. İşte söylenmiyor bazı şeyler

Tam isabet sen geleme diye tasiniyorum deseydinizde orta yerinden catlasaydi

Back
X