taşınıyorumm ve tecrübelerinizi bekliyorum....

xltoxs

Nirvana
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2007
3.846
8
683
Manisa
Başlıktanda anlaşıldığı gibi 1 hafta sonra taşınıyorum.yarın bir nakliye şirketi ile anlaşıcaz artık...mutfak eşyalarını kendileri toplamak istiyorlar ama ben korkuyorum kırarlar fln die..bide kimbilir kimler gelecek.ali pismidir temizmidir içime sinmiyor..ben toplayıncada görmedikleri için yolda kırılırsa sorumluluk kabul etmiyorlar.

sizden ricam taşınmakla ilgili tavsiyelerinizi esirgemeyin..siz ne yaptınız ???????

Bir yılda dört kere taşınış biri olarak şunu söyleyebilirim öncelikle mutlaka kendin toparla ve kolilerin üzerine mutlaka yaz hangi eşya nerenin kırılacakmı kırılmayacakmı.kırılacak olan eşyaları kalın gazetelerle sar.ben öyle güvenmiştim nakliyeciyede komple takımlar filan parça pinçik olmuştu..

ayrıca çok kolay gelsin diyebilirim çünkü tamamen eziyet olur.

2 yıllık evliyim 3 kere taşındım 1 tanesi şehirler arasıydı.

öncelikle bol bol karton kutu bul.bi odadan başlayın orayı bitirip digerine geçin.kıyafetlerini vailzlere koy. vailz yetmezse gene kolilere katla katla güzel yerlertir. üzeriene y.oda vya kıayafet diye yaz. en zoru mutfaktır. streçfil mi neydi ondna al 90 m almıştı eşim. tek tek üşenmeden sarın mutfak eşyalarını.

Bende 8 yılda 3 kez taşındım hep kendim topladım hiçbirinde bir tek eşyam kırılmadı.Ben mutfak eşyalarını tek tek gazete ile sararak kolilere yerleştirdim üzerlerinede kırılacak eşya diye yazdım.Taşındığım evdede hepsini önce bulaşık makinasına dizdim sonra temizlediğim mutfak dolaplarına yerleştirdim.Bol bol koli bulup her eşyanı kolilere koy pakewtle ve üzerlerinede yaz ne olduklarını yerleşirken kolaylık oluyor.Streçfilm ilede mobilyalarını sar mutlaka çizilmesin koltukarıda sar kirlenmesinler.

Son düzenleme:
canım ben memleketimden tam yedi saatlik uzaklıktaki bi şehire taşındım, ve inan bir tek eşyam kırılmadı zarar görmedi...
taşıma şirketi tuttuk, ama şirket tuttuk diye öyle rahat tavır sergilemedim, diğer odalar önemli değil giysi kıyafet sorun olmaz zaten, ama mutfak çok önemli...
gazetelere tek tek sar hepsini, kolilere dizerken de öyle sıkıya koyma, aralarına şöyle örtü gibi kıyafet gibi yumuşak bişeyler koy aralarına.. ben mesela hep böyle yaptım, sallandıkça arabada giderken sarsılmasın diye, birer ikişer kıyafetlerimden aralara sıkıştırdım çok faydası oldu...üzerlerine zaten kırılacak eşya diye yazarsan taşıyan elemanlar dikkat ederler...
streç film sarmana gerek yok diğer büyük eşyalara zaten onlar sarıyor...mesela koltukları battaniye gibi bir örtüyle tek tek sarıp iplerle bağlıyorlar...
konsol gümüşlük dolap kitaplık gibi mobilyaları da streç filmle sarıyorlar bir çizik bile olmuyor hiç korkma...
sen sadece ufak tefek şeyleri ortalıkta bırakma karman çorman olmasın, herşeyin koli içinde olsun..kolilerini güzelce kapat ve sıkıca bantla...birde kolilerin alt kısmını eşya koymadan önce sıkı sıkı bantla, çünkü kaldırırken altı açılabilir ve hepsi dökülebilir....biz eşimle sıkıca bantladıktan sonra, iplerle bağlamıştık...
birde şunu unutma mesela akıcı birşeyler varsa mesela turşu gibi sıvı yağ falan tarzı bişeyler varsa, kolinin üzerine mutlaka DİK TUTUNUZ yazısını yaz, aksi halde onlar arabaya sıralarken, duruma göre yan dik eğik falan koyabiliyorlar...

biz yeni taşındık. görüştüğümüz nakliye firması eşyaları ister kendiniz toplayın isterseniz biz toplayalım dediler. arada 200 TL gibi bir fark vardı sanırım. sadece çantalarımızı aldık ve hiçbir şeye dokunmadık. adamlar sabah 8 gibi geldi, 6-7 kişi pirana gibi evde dağıldılar. biz ne bir odaya girebildik ne bişey yapabildik. babam başlarında bekledi, biz aşağıda pastanede kahvaltı ettik annem ve kardeşimle. mutfağı da gardolapları da onlar topladı. saat 15-16 arası yeni evimize yerleştirip eşyalarımızı gitmişlerdi. inanılmaz memnun kaldık. buradan bir arkadaş tavsiye etmişti onları ona istinaden aramıştık. tek bir kırık çatlak yok, kıyafetlerde kırışma dahi yok. mükemmellerdi.

bundan seneler önce yine başka bir firmayla taşınırken aynı size söylenen gibi kendi kolilediğiniz eşya varsa mesuliyetini kabul etmiyoruz demişlerdi.
onlarda bir de bayan gelip, çamaşırlar için ya da ne bileyim banyodaki pedine varana kadar toplamak için vardı.

bizde 1,5 yıl önce taşındık nakliye şirketi kendisi topladı bütün hrşeyi bize çok erken geldiler sabah 6.30 da geldiler 7-8 kişiydiler bize sadece sunu demişti firma sahibi siz sadece kendinize ait özel eşyaları alın gerisini bize bırakın demişti annem yinede bazı şeyleri kendisi kolilemişti mutfak eşyalarını falan adamlar tekrar koli yaptılar annemin yaptıgının üzerine

biz kendimiz toplayıp kendimiz taşıdık
ve yorulduk şirket en iyisi bence

Mesaj yazan arkadaşların hepsi benim gibi taşınma uzmanı :) 4.5 yıllık evliyim, 5 ev taşıdık .Ayyyy,ne zor iş. Kaybolanlar,kırılanlar,taşınmada işçilerin yan çizmeleri..Amaaan işte.Yine hatırladım .Benim önerim , mutfağı ,inciği boncuğu en yakın arkadaşlarla "taşınma partisi" olarak toparlamak :)
Bide kesin pazarlığı iyice yapmak,nakliyeciyle...
ALLAH kolaylık versin ...

saolun kardeşler

taşındık şükür...giysilerimi valiz ve hurçlara koydum..ellemelerini istemediğim havlu,yastık ve yorganalrımıda hurca koydum..mutfağı hiç toplamadım..
dediğiniz gibi 5 kişi her bir yana dağıldı,koşturuyorlardı resmen..çok güzel iş yaptılar,benim hurçları bile kendi poşetlerine koymuşlar..mutfağın dolaplarını tek tek indirip sardılar.ne bir tek çizik nede bir tek kırık vardı..eşyalarım daha 1 yıllık çok korkmuştum...kendim yeni evde bir kadeh kırdım.oda nazar olsun napalım...

buarada avizeleri elektrikçi söktü,tv üniteleri,yatak odası dolabını,mobilyacımız söktü....taşıma elemanları biz zarar verebilirz diyince işin ustalarına yaptırdık...taşıma 700 tl,elektrikçi 100 tl,mobilyacı 200 tl (yatağımızda tadilat yapıldı yeni eve sığmadığı için) toplam 1000 tl ye çıktı bizim iş...neyse kazasız belasız atlattık..çok fena gözüm korkmuştu

bende taşınıyorum.bu 2. ev taşımam ama bu kez sakarya dan malatya ya gidecek eşya...herşeyim hazır toplandı ama buzluktaki yiyecekleri nasıl götüreceğimi bilmiyorum.2 fikrim var...en yüksek derecede dondurup;
1-portatif piknik dolapları ile taşımak
2- buzluğu hiç açmadan iyice kapağını açılmayacak şkilde bırakıp öylece yollamak.
nakliye firması ile de görüşmedim...sizler neler yaptınız acil yardım ütfen

cnm ben yakın yere taşındığım için problem olmadı..ama nakliye firması ile görüş mutlaka.uzak yol için buzlukları vardır mutlaka..elbise asmak için dolapları bile oluyor.belki oda vardır.sormanı tavsiye ederim

evim taşındı ve 1. seçeneğimi uyguladım.bir gece önceden buzuğu en düşük yani en soğuk derecede çalıştırım, portatif şu mavi olanlardan suğuk tutan dolapar var yaa...işte onu da kapağı aralık olarak buz dolabına koydum ki içi soğuk olsun, dolabı da en soğuk derceye getirdim.ertesi gün buzlukta ne varsa bu portatiff dolaba yerleştirdim.eşyalar çarşamba akşam yola çıktı, cuma akşam yerine vardı.veee başardım buzluğum erimeden yerine gitti....

Ozturkum um seninle konusmam gerek yardimina ihtiyacim var sana ozel msj gpnderemiyorum hpv hakkinnda lutfen yardimci olurmusun hamileyim suan ve korkuyorum

Ozturkum eger ozel msj gonderemiyorsanda senin bu hastalikla ilgili daha once yazdigin topige gel orda yaz yardimci olurmusun lutfen

fhangi firmalardan memnun kaldınız arkadaşlar bende bir 2 haftaya taşınacağım yardım edin lütfen.

Kullandığınız nakliye firmasının bilgilerini paylaşabilir misiniz lütfen istanbul içi taşınma durumum var çünkü

Kullandığınız nakliye firmasının bilgilerini paylaşabilir misiniz lütfen istanbul içi taşınma durumum var çünkü

http://trakyalilarnakliyat.com.tr buradan her turlu bilgiye ulasabilirsiniz, ucretsiz eksper gelip kontrol ediyor evi odalari esyalari not aliyor. Kacinci kattan kacinci kata asansor var mi ve kolileri kendiniz mi yapacaksiniz onlar mi ona gore fiyat veriyorlar. Hayirli olsun.

Öyle güzel anlatmışsınız ki hiç birşeye dokunmayıp herşeyi mutfaktan ıvır zıvıra eksiksiz düzenli toplamaları önemli tabi, siz nerden nereye kullanmıştınız şehirler arası çalışıyorlar mı tekrar çok teşekkürler

Biz istanbul ici ayni yakada tasinmistik ama baska tavsiye ettigim arkadaslar daha uzak mesafeleri de kullandi, herkes cok memnun kaldi. Sehirlerarasi emin degilim ama calisiyorlar diye hatirliyorum (ki calismiyorlarsa baska bi firma onerebilirim yine) mutfakta ne bir tabak ne bir cay bardagi kolilemeye gerek yok hatta ne ayakkabi ne bi corap koymayin bavula hurca falan. Onlar camasir corap komidinlerini strecle sariyor bosaltmadan, kiyafetler icin ozel askili kolileri var. Kolilerin ustune hangi odaya aitse isim yaziyorlar gittiginiz evde ornegin ikizbalik odan neresi diyip bana ait butun kolileri o odaya mutfaginkileri mutfaga tasimislardi. Oyle ki biz yalnizca cantalarimizi alabildik demistim, zaten baska bisey almana firsat olmuyor bile :) laptop yok ortalikta dedim gidince cikar dediler, bi baktim salonda durdugu icin salon kolilerinden cikti hemde oyle bir sarilmis ki zor actim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…