- Konu Sahibi Crazy-cat-lady
-
Ben de hep o şekilde taşınırım sigortalı. Daha 1 ay önce taşındım hatta ama hiç kendimiz yerleştireceğiz diyen duymadım 5 kere de taşındım. Yerleştirirken başında durup ne nereye konacak mı söylediniz? Sonra tabak, çatal vs ne varsa tek tek indirip tekrar yıkadınız mı naptınız.Evet. Kendileri geldiler eve kolilediler. Kamyona yerleştirdiler, gittiğimiz ilde de kendileri kolileri açıp kendileri yerleştirdiler. Sigorta olduğu için bizim yapmamız gerekiyor dediler hatta
Yani siz yer gösterin biz oraya koyalım dediler, bende bunlar yıkanması gerek dedim tezgahın üzerine koymanız yeterli dedim. Kolileri açıp işte tezgahın üzerine ya da gösterdiğim başka boş alanlara koydular sonra ben yıkayarak yerlerine yerleştirdim.Ben de hep o şekilde taşınırım sigortalı. Daha 1 ay önce taşındım hatta ama hiç kendimiz yerleştireceğiz diyen duymadım 5 kere de taşındım. Yerleştirirken başında durup ne nereye konacak mı söylediniz? Sonra tabak, çatal vs ne varsa tek tek indirip tekrar yıkadınız mı naptınız.
Kendileri her şeyi topluyor tabii yerleştirme kısmı için dedim. Ben büyük hurclar aldım kıyafet, yastık, havlu ne varsa dolduruyorum. Banyo eşyaları, mutfaktaki yıkanamaz eşyaları, içi bakliyat dolu kavanozları vs da kendimiz koyuyoruz kutu isteyip öncesinde. Adamlara iş bile bırakmıyorum nerdeyse en sonkinde diğer evibosaltip buraya getirip gitmeleri 4 saat falan sürdü sadece.Evet. Kendileri geldiler eve kolilediler. Kamyona yerleştirdiler, gittiğimiz ilde de kendileri kolileri açıp kendileri yerleştirdiler. Sigorta olduğu için bizim yapmamız gerekiyor dediler hatta
Hımm öyle olabilir yere koymak vs. Yoksa insanin içi rahat etmez diye şaşırmıştım ben.Yani siz yer gösterin biz oraya koyalım dediler, bende bunlar yıkanması gerek dedim tezgahın üzerine koymanız yeterli dedim. Kolileri açıp işte tezgahın üzerine ya da gösterdiğim başka boş alanlara koydular sonra ben yıkayarak yerlerine yerleştirdim.
Bu sistem çok kötü oluyor, her şey ortada curcuna şekilde.Ben de hep o şekilde taşınırım sigortalı. Daha 1 ay önce taşındım hatta ama hiç kendimiz yerleştireceğiz diyen duymadım 5 kere de taşındım. Yerleştirirken başında durup ne nereye konacak mı söylediniz? Sonra tabak, çatal vs ne varsa tek tek indirip tekrar yıkadınız mı naptınız.
Evet buyuk kurumsal firmalar tasinma sonrasi tutanakla tespit edilmemis hasarlari karsilamadigi icin esyalarin musterinin yaninda açılması gerekiyor. Bu nedenle bazi firmalar yerlestirmeyi de yapiyor. Aksi takdirde sorumluluk kabul etmeyebiliyorlar.Ben de hep o şekilde taşınırım sigortalı. Daha 1 ay önce taşındım hatta ama hiç kendimiz yerleştireceğiz diyen duymadım 5 kere de taşındım. Yerleştirirken başında durup ne nereye konacak mı söylediniz? Sonra tabak, çatal vs ne varsa tek tek indirip tekrar yıkadınız mı naptınız.
Gazete kağıdına sardık ilk tasinmada. Bazı tabak bardaklara boya verdi . Kağıdın tozu oluyo sonuçta. Hepsini yıkamak yorucu oldu. Sonraki tasinmada sitrec film çok kullandım. Bardaklar içinde ya pitpitli poşetlerden yazda beyaz kağıt ile kapladım. Daha temiz daha kolay oldu. Birde bebekle tasindim ben. Beş altı saatte bütün evi bitirdik. Ev sahibi şok olmuştuBen kendim taşınırım. Gazete kagitlarina sarıyorum hic birsey olmuyor. Tv ve pc gibi esyalari baloncuklu posete ardindan ince battaniye yapıyorum. 22 koli almistim. Hic birseyim kırılmadı.
Aynen bize de bir şey varsa fotoğrafını çekin dediler. Niye her şeyi ortalığa açıp gitsinler ki:)Bu sistem çok kötü oluyor, her şey ortada curcuna şekilde.
İnsan kendi açıp hasar varsa görselini paylaşıyor, sigorta karşılıyor zaten.
Demek ki ben küçük firmalarla çalışmışım:) insan niye kabul etsin ki bunu hiç hijyenik değil bence.Evet buyuk kurumsal firmalar tasinma sonrasi tutanakla tespit edilmemis hasarlari karsilamadigi icin esyalarin musterinin yaninda açılması gerekiyor. Bu nedenle bazi firmalar yerlestirmeyi de yapiyor. Aksi takdirde sorumluluk kabul etmeyebiliyorlar.
Bende yazmaya gelmiştim tamÖzlem Demirdöven Kök hanimefendinin adi isterseniz dm den ulasin kendisine sorun.
Kırılacak antika bir vazom, çok değerli bir eşyam vs olmadığı için açmaya zorlasalar da açmam herhaldeAynen bize de bir şey varsa fotoğrafını çekin dediler. Niye her şeyi ortalığa açıp gitsinler ki:)
Hatta cam ısıtıcımizi kırmış tek firma fotosunu çektik homend markaydı o zamanki fiyatına bakıldı parası yatırıldı. Biz de dedik yarısı yeter yarı yarıya olmuş oldu.Evet buyuk kurumsal firmalar tasinma sonrasi tutanakla tespit edilmemis hasarlari karsilamadigi icin esyalarin musterinin yaninda açılması gerekiyor. Bu nedenle bazi firmalar yerlestirmeyi de yapiyor. Aksi takdirde sorumluluk kabul etmeyebiliyorlar.
Firmanin inisiyatifidir. Cunku zarar goren ve tazmin edilen esyayi tasinma sonrasi müşterinin kirmadigindan emin olamaz firma.Demek ki ben küçük firmalarla çalışmışım:) insan niye kabul etsin ki bunu hiç hijyenik değil bence.
Iste firma inisiyatifi. Firma size hayir siz kirdiniz dese ispatlayabilecek durumda degilseniz karsilamayabilirdi. Ama genelde boyle ufak tefek hasarlar musteri memnuniyeti adina tazmin edilir, sorun cikarmazlar.Hatta cam ısıtıcımizi kırmış tek firma fotosunu çektik homend markaydı o zamanki fiyatına bakıldı parası yatırıldı. Biz de dedik yarısı yeter yarı yarıya olmuş oldu.
Ben de açmam. Hele tezgahın üstüne hiç açtırmam. O tezgah lazım bana. Ben direkt makineye yeelestiriyorum çıkarıp, yikanmayanlari elde yıkıyorum. Makine bitince yerleştirip bir posta daha yıkatiyorum. Ohoo kaç posta oluyor. 2 gün sürüyor açılması.Kırılacak antika bir vazom, çok değerli bir eşyam vs olmadığı için açmaya zorlasalar da açmam herhalde
Oldu, züccaciye olsun ev sonra.
Tek tek yıka diz, çıkanı yerleştir ki yerine yeni pisler yıkanabilsin, öbürleri ortada sürünsün off Allahım düşüncesi bile delirtti
Ank da bu işin zirvesi 2 firma var mesela.Firmanin inisiyatifidir. Cunku zarar goren ve tazmin edilen esyayi tasinma sonrasi müşterinin kirmadigindan emin olamaz firma.
Ha daha adamlarin bubbleinin icindedir kırık esya, hic acilmadan kirildigi bellidir tamam. Ama tezgaha dizilen iki su bardagi kiriksa misal belki müşteri yikarken kirdi?
Boyle deyince size komik geliyor olabilir ama ne insanlar var, inanin gorseniz inanamazsiniz.
Anladım canım firmanın inisiyatifi imiş. Ama bana başta prosedurumuz bu şekilde dese kabul etmem. Söyle yapsalar çok değerli eşyaları müşteri söylese onları özenle paketleyip gelince sadece onları açsalar yine olur da diğer türlüsü curcuna.Iste firma inisiyatifi. Firma size hayir siz kirdiniz dese ispatlayabilecek durumda degilseniz karsilamayabilirdi. Ama genelde boyle ufak tefek hasarlar musteri memnuniyeti adina tazmin edilir, sorun cikarmazlar.
Annem bu taşınma işinin piri olduğundan dolayı, biz eve eşya girince aynı gün yemek pişer düzene göre yetiştik yanındaBen de açmam. Hele tezgahın üstüne hiç açtırmam. O tezgah lazım bana. Ben direkt makineye yeelestiriyorum çıkarıp, yikanmayanlari elde yıkıyorum. Makine bitince yerleştirip bir posta daha yıkatiyorum. Ohoo kaç posta oluyor. 2 gün sürüyor açılması.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?