• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tasinma-yoneticiylekavga-aidat

• Konu Sahibi Konu Sahibi rujj
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Emlakçı bizi fena kazikladida kanunlarla geliyor emlakçılar yıllık kiranın yüzde 16 siniydi galiba veya daha fazla şimdi tam hatırlamıyorum hakkına sahipmış sanssizligimiza kurumsal emlakcidaymis evde..ozlucede oturuyorum ben zaten goruklede eşimin işine uzak evler dediğiniz gibi güzel ve uygun fiyatlı..benim anlatmak istediğim kira aidat değil verdiğin paranın çöpe gitmesi hizmet hiç yok
sizin apartmanın bir kısmı işyeri oldugundan komısyonun yuksek olması, apartman aidatının yapılan hızmete gore pahalı olması falan normal , cok sıte var ozlucede keske baska bır sıteden baksaydınız gercı kıralar yuksek o cıvarda ve genelde evler ya eskı yada yenı olanların fıyatları ucmus durumda ama aynı fıyata daha ıyı hızmet alacagınız yerler var...
su an yapabılecegınız pek bırsey yok ne yazıkkı, o aıdat verılecek her sekılde, zaten yonetıcı ıle konusmussunuz bellıkı pek umurlarında degıl bu durum...
tek carenız evı degıstırmek ama o da sanırım su an ıcın zor...

Bursa İstanbulla yarısıyor resmen dedınız de
Bursa sanayii şehri ve günlük çalışma için bile İstanbuldan milyonlarca insan gelip gidiyor bu şehre
Siz köye falan mı geleceğim sandınız ve de, bu durumda biz ne yapabiliriz ben bunu anlamadım ?
Hep istanbulda kiralar ve yaşam zorlukları anlatılır bursada oyleymis dedim siz neden alınganlık yaptınız ki?
Bişey yapın demedim soru sordum son cümleyi okursaniz anlarsiniz

Selamlar öncelikle
Eşimin tayini çıktı 1 hafta içinde bursaya taşındık başka bi şehirden eşim ev bakarken ben eşyaları topladım apar topar hiç bilmediğim bi şehire 4gun içinde taşındık :KK43:
Oncelikle emlakçı komisyonuyla başladı sinirim 950 liralık eve 1600 lira komisyon istediler mecburuz tutmak zorundayız fatura almadık falan 1360 lira verdik emlakçıya..
neyse taşındık evimi hiç sevemedim ilk evimle sürekli kiyasladim ağladım üzüldüm.. neden bu eve taşındın derseniz semt elit bir yer eşim geç geliyor sıkılmıyım istemiş..
Site çok buyuk Altimda 2 katlı banka var ama evimde balkon yok kapılarım direk apartmanın terasina aciliyor teras pislik içinde yukardan atmışlar sigaralar damacanalar poşetler pislikten geçilmiyor yönetici yardımcısı bir kadın var o ilgileniyomus bu işlerle ona söyledim tamam yollucam görevliyi dedi 2 gün bekledik gelen giden yok ben burdan bi sinirim bozuldu kadına neyse temizledim ortak alanida bana ait olan kadariyla..
asıl sorunum şu sitede havuz bahçe Vs. Yok sadece sitenin dışında güvenlik duruyor kamerayla izliyor siteyi isteyen istediği şekilde girip çıkıyor yani saçma sapan bir iş ve copler alınıyor aidat 130 lira kadına sordum neden böyle siz taşınırken biliyodunuz diyor iyidé sitenin pis olduğunu hiç bir faaliyetin olmadığını bilmiyorduk bizim otoparkimiz var su depomuz var Diyor arkadaşlar açık ve kapalı otopark var sitede ekstra ücret vererek giriyorsun ama açık otopark hep tıklım tıklım kapalı otoparka biz giremiyorz lpgli arabamız kısacası çok zoruma gidiyor 130 lirayi çöpe atmak altta dükkanlar var onlardan daha fazla aidat alıyormuş hesapladim aylık 25bin aidat topluyorlar..sizcede fazla değil mi?
hiç bişey için geç değil. bir ay iki ay falan detaylı olarak araştırın daha güzel bir eve taşının. ağlayıp üzülüyomuşun eşinde anlayışla karşılar

Aidat mevzusu bu sitelerde çok ciddi sorun. Bizim acik otopark, guvenlik, 1 tane havuz, 1 de cocuk parki var, site kalabalik oldugu icin havuzu kullanamiyoruz bile aidatimiz 230 tl, arkadasimin oturduğu sitede, bikac tane havuz, acik-kapali otopark, yesil alanlar, cocuk parklari, kapali spor salonu var hepsi de bizimkinden cok daha guzel, 150 tl oduyorlar.
Kiracılarin aidat itirazini kimse dikkate almiyor, bence bir sure idare edin sehri iyice taniyinca ev bakarsiniz.
En yardimci yorumlardan olmuş anlamissniz beni teşekkür ederim az ilerde arkadaşım oturuyor aynı hizmeti alıyoruz aidatı 50 lira yönetici maaşı diye birşey duydum burda toplamda 3 yönetici var maasmi alıyorlar diyorum acaba

Hep istanbulda kiralar ve yaşam zorlukları anlatılır bursada oyleymis dedim siz neden alınganlık yaptınız ki?
Bişey yapın demedim soru sordum son cümleyi okursaniz anlarsiniz

Ben de Bursalıyım da bu yüzden alınganlık yaptım.
Bursaya İstanbuldan gelen herkes aaaaa buranın da ist dan farkı yokmuş der
Bu durum da beni rahatsız ediyor.

hiç bişey için geç değil. bir ay iki ay falan detaylı olarak araştırın daha güzel bir eve taşının. ağlayıp üzülüyomuşun eşinde anlayışla karşılar
Suan için imkansız sanırım tasinma ücretleri çok pahalı 6bin lira harcadık burdaki tüm evler emlakcida depozito ve tasinma ücreti çok zor gerçekten

Ben şuan için bursayi sevemedim ama herkes bursaya bi gelen bidaha bırakamaz diyor tabi ben evden ve siteden dolayı sevemedim yoksa çok gelişmiş bir şehir

Ben şuan için bursayi sevemedim ama herkes bursaya bi gelen bidaha bırakamaz diyor tabi ben evden ve siteden dolayı sevemedim yoksa çok gelişmiş bir şehir

eşim İstanbullu
2 sene evvel evlendik ve kendı ısteği ile buraya geldi
dün istanbula gtti ve bu sehırde nasıl yasamısım dıye söylenıp durdu
siz de umarım alısırsınız
nilferde misiniz?

Bursa yakında İstanbula kök söktürecek.

İstanbulda bile ara sokaklarda arabanızı ücretsiz park edebilirsiniz, boş yer bulursanız tabi.

ama Bursa merkezde bu mümkün değil, muhakak otopark dedikleri ama aslında sokak olan yerlere park ediyorsunuz ve ücret ödüyorsunuz. o kadar şaşırıyorum ki, Bursa bu konuda bence lider.

Bursalıyım ama keşke İstanbuldan farkı olsaydı eskisi gibi diyorum :(

Bu elit semt neresi merak ettim
Ben de bursada yasiyorum , sizi kandirmis olmasinlar? Mevkiyi soyleyin size ona gore yorum yapalim

Bence bu aidat işleri bi nevi haraç kesme gibi bi hale gelmiş. Aslında hepimiz biliyoruz asla verdiğimiz paranın haketmedıgı bi hızmet aldığımızı ama paşa paşa veriyoruz. Sinir ediyor beni de bu mesele. Hiç bir işe yaramayan guvenlıklere, işini asla düzgün yapmayan kapıcılara, hiç yuzmedıgımız havuzlara para ödeyip duruyoruz. Sırf biri sordu mu güvenlikli havuzlu sitede oturuyorum diye hava atabilmek kendimizi elit hissedebilmek için. Yöneticiler de farkında durumun oturanlar da. Bi çeşit danışıklı dövüş.

Harcamaların nereye yapıldığı konusunda ayrıntı iste diyeceğim ama bi şekilde kılıfına uyduruyolar zaten. Bütün kış hiç kullanılmayam havuz için her ay 1000 lerce lira harcama kalemi koymuşlar mesela bizimkine. Bi şey diyemiyorsun adam tanıdığına on liralık kımyasala 1000 lira fiş kestırıyor. Hatta bi yerde okumuştum sıfırı on lira olan bi kazan parçası için bakımı tamiri adı altında her ay masraf cıkarttırdıklarını. Tutup bütün bina örgütlenmeden bi şeyler başarabilmek çok da mümkün değil ne yazık ki. Herkes şikayet eder ama faaliyete geldi mi 100 lira için o kadar uğraşamam der çekilir kenera. Mesele paradan ziyade enayi yerine koyulma hissi aslında.

Şakamisin? ? Oku önce eşim evi tuttu yazdım bak yukarda sadece sataşmak için yaziyorsun..
Esin gezmeden gormeden mi tutmus peki?
O kocaman teras apartmana mi ait yoksa tek size mi? Ben de ayni konumda oturuyorum ama terasa benim kapim acildigindan sadece bana ait

Bursa yakında İstanbula kök söktürecek.

İstanbulda bile ara sokaklarda arabanızı ücretsiz park edebilirsiniz, boş yer bulursanız tabi.

ama Bursa merkezde bu mümkün değil, muhakak otopark dedikleri ama aslında sokak olan yerlere park ediyorsunuz ve ücret ödüyorsunuz. o kadar şaşırıyorum ki, Bursa bu konuda bence lider.

Bursalıyım ama keşke İstanbuldan farkı olsaydı eskisi gibi diyorum :KK43:

istanbulda ara sokaklara aracınızı ücretsız park edemıyorsunuz çnk hem paralı hem de yer bulmak mumkun değil

eşimle dısarı cıktıgımız zaman ist da arabayı inanın eve yarım saat mesafelı kapalı otoparka bıraktık ve gecenın 3 unde taksıye bındık

güya dısarıya araba ile çıkıyoruz:)

Bence bu aidat işleri bi nevi haraç kesme gibi bi hale gelmiş. Aslında hepimiz biliyoruz asla verdiğimiz paranın haketmedıgı bi hızmet aldığımızı ama paşa paşa veriyoruz. Sinir ediyor beni de bu mesele. Hiç bir işe yaramayan guvenlıklere, işini asla düzgün yapmayan kapıcılara, hiç yuzmedıgımız havuzlara para ödeyip duruyoruz. Sırf biri sordu mu güvenlikli havuzlu sitede oturuyorum diye hava atabilmek kendimizi elit hissedebilmek için. Yöneticiler de farkında durumun oturanlar da. Bi çeşit danışıklı dövüş.

Harcamaların nereye yapıldığı konusunda ayrıntı iste diyeceğim ama bi şekilde kılıfına uyduruyolar zaten. Bütün kış hiç kullanılmayam havuz için her ay 1000 lerce lira harcama kalemi koymuşlar mesela bizimkine. Bi şey diyemiyorsun adam tanıdığına on liralık kımyasala 1000 lira fiş kestırıyor. Hatta bi yerde okumuştum sıfırı on lira olan bi kazan parçası için bakımı tamiri adı altında her ay masraf cıkarttırdıklarını. Tutup bütün bina örgütlenmeden bi şeyler başarabilmek çok da mümkün değil ne yazık ki. Herkes şikayet eder ama faaliyete geldi mi 100 lira için o kadar uğraşamam der çekilir kenera. Mesele paradan ziyade enayi yerine koyulma hissi aslında.
Yoneticilige siz talip olun madem? O zaman aklinizda suphe kalmaz, biz oyle yaptik ;)

Emlakçıların senelik kira bedelinin yüzde 18'ini alma hakkına sahiptir yasal olarak ...
Ama günümüzde bir çok emlakçı bir kira bedeli alır yani bu emlakçının vicdanına kalmış bişey siz vicdansıza denk gelmişsiniz malesef!!
Site aidatlarıda her site sakinleri için sorundur inanın,hizmet iyi olduğu sürece ses çıkmaz ama verdiğin aidatın karşılığını alamayınca bu tür sorunlar oluyor malesef ...
Kaç kere söylediğiniz halde yönetim size karşılık vermiyorsa çok zor verir ve sürekli sorun yaşarsınız .
Keşke önce burda konu açıp bursalı arkadaşlardan fikir alsaydınız ama çok geç .
Hakkınızda hayırlısı olsun ...

Yoneticilige siz talip olun madem? O zaman aklinizda suphe kalmaz, biz oyle yaptik :KK66:
Artık çoğu sitede yönetimi oturan kişiler değil de Profesyonel firmalar üstleniyor. Zaten 100 den fazla kişinin oturduğu bi sitenin yönetimi başlı başına bi iş. Neden ben böyle bi iş yükü altına gireyim, nasıl becereyım. Yöneticiye bu işi yaptığı için ekstra para veriyoruz, işini adam akıllı yapması lazım. Çözüm değil ki her işi kendin üstlenmek.

Back
X