• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tasinma-yoneticiylekavga-aidat

• Konu Sahibi Konu Sahibi rujj
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Aynen havuzlu sitede oturuyorum yazın en büyük para ona gidiyor ilacı bakımı doldurup boşaltılması. Motoru motorun bakımı vs.
Benim de annem oyle bir sitede oturuyor oradan biliyorum, tamamen bosaltilirsa masraf daha cok, cunku musluk suyuyla degil icme suyuyla dolduruluyor bunun da bedeli en kucuk havuz icin metrekup hesabi 8-9 bin lira tutuyor ki bu sadece suyun parasi, ilaci vs arti bedel odeniyor
En guzeli kisin suyu bosaltmayip ayda bir ilaclamak ,sezon acilirken de sirket cagirip suyun yosunlarini temizletmek

Konu sahibi lutfen kusura bakma konunu isgal ettim bende bursadayim bazi arkadaslar bahsetmis sitelerin temiz olmadigindan kapidaki guvenligin isini yapmamasindan bende yasemin parktan ev almak istiyorum hatta yakin zamanda umarim ayni site degildir
Konunuzla ilgili tekrar konusun yoneticiyle gerekirse esiniz konussun biraz sert bi sekilde sonucta o kadar para veriyorsunuz taniki hakkiniz temizlinmesini istemeniz

Teşekkür ederim semt olarak çok güzel eşimde o yüzden tercih etmiş evet ama evim iyi değil dediğim gibi balkonum yok pencere yok camdan kapı var odalarda ve ortak kocaman bi terasa açılıyor çok şikayet ettim Allah affetsin :)
Bankaların ustu filan deyince sanırım biliyorum bahsettiğiniz evleri. Bıaportların oralarda galiba. Annemler için bakmıstık, Iclerını gezmıstım içleri de çok kullanışsız yatak odası filan çok küçüktü. O teras dediğiniz yer de dükkanların üstü sanırım ve çok toz geliyordur kapıyı açınca eminim. Bence yine o cıvarlarda başka evler de bulabilirsiniz. Semt genel olarak güzel ve güvenli zaten. Merkezi kısımlarından ziyade kıyıda köşede kalmış yerlerinden bakın bence. Daha uygun fiyatlı bi firma illaki bulursunuz nakliye için sonuçta yakın mesafe.

Hayir belli ki bilginiz yok onun icin aydinlatmaya calisiyorum
Kis aylarinda havuzlara mutlaka ilac atilir, devir sistemi de ilaclanir ama yuzulecek hale getirilmez havuzlar. Kis boyu su orada kalsa ve ilac atmasaniz o suyu komple bosaltmaniz gerekir ki bu da buyuk bir masraf demektir. Havuzu olan sitelerin cogu suyu tamamen bosaltiyor kisin ama bu daha masrafli oluyor inanin.
Bahsettiginiz sirketlerle yonetilen sitede yasadim, yonetimden memnun olmadiginizda imza toplayip basvuruda bulunabiliyorsunuz, onlarin da bagli oldugu kurumlar var noterden ihtar cekebiliyorsunuz usulsuzlukten supheliyseniz. Ayrica parasini odeyen herkes hizmeti sorgulayabilir bunda sorun yok, sorgulamadan bilmeden konusmanin ne size ne de site sakinlerine bir faydasi olur.
Yonetim kolay birsey degil, ama sikayet etme hakkiniz her zaman var, bahsettiginiz sirketlerin ofisleri var isterseniz her gun gidip hesaplari kontrol etme hakkina da sahipsiniz. Kaziklandiginizi dusunuyorsaniz hakkinizi aramanizi tavsiye ederim
Bu verdiğim sadece bir örnekti evet anlamıyorum bu işlerden ama araştırıyorum bu masrafların piyasası nedir diye? Hesapları da inceliyorum ama tutup da o bu deterjanı bu paraya aldım, bu tamiratı bu paraya yaptırdım deyip faturasını gösterdi mi diyecek bir şeyiniz kalmıyor. O usta gelmesin bu usta gelsin, deterjanları daha uygun bi yerden alın, spor salonlarının parkların bakımını başkasına yaptırın falan filan diye tek tek kafa yoramazsın ki bunlara. Sitedeki dairelerin yarısı inşaat firmasına ait ve toplantıya gelip ben bu adayı yönetici seçiyorum deyip bütün oy haklarını masaya koyduktan sonra bireysel olarak yapacak pek bi şey kalmıyo. Mecburen herkes razı oluyor duruma. Bireysel olarak bütün sistemi kökten değiştirme şansım tabiki yok ama usulsüzlükler olduğu da aşikar bu sistemlerde.

Sitelerde aidatlar bu şekilde hanımefendi yani birçok imkanı var güvelik, otopark, temizlik vs olunca öyle yani ayrıca anlamadım hesaplayınca nasıl 25 bin tl oluyor nasıl hesapladınız ki bunu sitedeki kişi sayısına göre mi nereden biliyorsunuz ki tüm sitede kaç kişi var? ona göre de giderleri vardır yani yapacak bir şey yok. Apartmanlarda bile bir temizlik çöp almaya ayda 600 tl alıyorlardı yani apartmanın tümünden bizim. Ki otopark yok güvenlik yok bir şey yok normal yani.

Bu verdiğim sadece bir örnekti evet anlamıyorum bu işlerden ama araştırıyorum bu masrafların piyasası nedir diye? Hesapları da inceliyorum ama tutup da o bu deterjanı bu paraya aldım, bu tamiratı bu paraya yaptırdım deyip faturasını gösterdi mi diyecek bir şeyiniz kalmıyor. O usta gelmesin bu usta gelsin, deterjanları daha uygun bi yerden alın, spor salonlarının parkların bakımını başkasına yaptırın falan filan diye tek tek kafa yoramazsın ki bunlara. Sitedeki dairelerin yarısı inşaat firmasına ait ve toplantıya gelip ben bu adayı yönetici seçiyorum deyip bütün oy haklarını masaya koyduktan sonra bireysel olarak yapacak pek bi şey kalmıyo. Mecburen herkes razı oluyor duruma. Bireysel olarak bütün sistemi kökten değiştirme şansım tabiki yok ama usulsüzlükler olduğu da aşikar bu sistemlerde.
Dogrudur mutlaka,
Esimin amcasi boyle bir sitede oturuyor, sirket yonetiminden memnun kalmayinca imza toplayip sozlesmelerini feshettiler simdi kendileri yonetici seciyor bir de kurul, o sekilde yonetiyorlar, belki sizinle ayni fikirde olanlar cogunlukta olursa zamanla siz de o sisteme gecebilirsiniz. Millet mahallesindeki bakgorler simdi o sekilde mesela,hakkinizda hayirlisi olsun umarim

Kaba hesap yapilirsa 24 saat guvenligin oldugu bir sitede 8 bin lira maas+sgk +yemek odeniyor
Cevre duzenlemesi+bahce icin gorevliye 3bin lira
Bahcivani kadroya alirsan bu miktar artiyor
Cicegi fidesi cimi bunlara da harcansa 3bin lira
temizlikci tutulursa sirketten aylik 500 lira ( en kucuk alan icin)
Yani ne hizmet aliyoruz ki derken bu masraflar mutlaka oluyor az da degil elbette

Bence çok kafana takip uzme kendini.biraz sabretmeye calis kafana gore bir daire bulana kadar.rabbim kolaylık versin farklı bir şehire geldiginizden biraz stresli olabilirsiniz gözünüze biraz daha abartılı geliyordur sorunlar.bursaya hoşgeldiniz bu arada:KK31:

Onu diyen adama gelir gider defterini göster maliyeye şikayet ederim deyince kuyruğu sıkışır hanımefendi. Öyle basit değil bu işler o defter noter onaylı sonuçta.
Bu sekilde üslup kullanan bi beyne ben cevap verme tenezzulunde bile bulunmadım sizde polemiğe girmeyin lütfen zira anlamaz da zaten :)

Si
Kaba hesap yapilirsa 24 saat guvenligin oldugu bir sitede 8 bin lira maas+sgk +yemek odeniyor
Cevre duzenlemesi+bahce icin gorevliye 3bin lira
Bahcivani kadroya alirsan bu miktar artiyor
Cicegi fidesi cimi bunlara da harcansa 3bin lira
temizlikci tutulursa sirketten aylik 500 lira ( en kucuk alan icin)
Yani ne hizmet aliyoruz ki derken bu masraflar mutlaka oluyor az da degil elbette
Hoşbuldum bursaya teşekkür ederim :)
Burda yazdıklarınıza gelince güvenlik sadece akşamları çalışıyor bahçe yok bir iki ağaç var okadar yani kupkuru bir site

Teras ortak mi.Benim gördüğüm yerlerde bazı 1.katlara balkon yerine kocaman teras yapıyorlar sadece 1.kata ait oluyor çünkü sadece onların salonundan yada mutfağından geçiliyor aynı balkon gibi.Diğer komşular nasıl geçiyor terasa. Belkide orası sadece size aittir. Planı gördünüz mü.
Evet teras ortak ama sadece 1.kattakilere bizim evlerden geçiş var sadece

Si

Hoşbuldum bursaya teşekkür ederim :)
Burda yazdıklarınıza gelince güvenlik sadece akşamları çalışıyor bahçe yok bir iki ağaç var okadar yani kupkuru bir site
Anladim o zaman guvenlik icin 2500 lira yeterli olur
Hersey bir yana herkesin o terasa cop atmasi falan kabul edilemeyecek seyler, yonetim bununla ilgili mutlaka birsey yapmali

Anladim o zaman guvenlik icin 2500 lira yeterli olur
Hersey bir yana herkesin o terasa cop atmasi falan kabul edilemeyecek seyler, yonetim bununla ilgili mutlaka birsey yapmali
Suan atılmıyor ev boş olduğu süre boyunca atmışlar ve bize temizlettiler..ama teras genel olarak pis çok büyük bir alan sandalyeler eski klimalar falan var bırakıp gitmisler

Suan atılmıyor ev boş olduğu süre boyunca atmışlar ve bize temizlettiler..ama teras genel olarak pis çok büyük bir alan sandalyeler eski klimalar falan var bırakıp gitmisler
O eski pusku esyalar icin yonetici ne diyor? Aslinda en guzeli eskiciyi cagirip orayi komple bosalttirmak bence

Konu sahibi lutfen kusura bakma konunu isgal ettim bende bursadayim bazi arkadaslar bahsetmis sitelerin temiz olmadigindan kapidaki guvenligin isini yapmamasindan bende yasemin parktan ev almak istiyorum hatta yakin zamanda umarim ayni site degildir
Konunuzla ilgili tekrar konusun yoneticiyle gerekirse esiniz konussun biraz sert bi sekilde sonucta o kadar para veriyorsunuz taniki hakkiniz temizlinmesini istemeniz
Yok yasemin park değil ismi

O eski pusku esyalar icin yonetici ne diyor? Aslinda en guzeli eskiciyi cagirip orayi komple bosalttirmak bence
Yoneticiyle tartistim neden böyle arkadaşım yan sitede aynı hizmete 50 lira ödüyor dedim bizde böyle diyor açıklama bu çok sinir oldum ondan konuyu açtım zaten kaldırın diye muhattap olmak istemiyorum çıkmıyorum zaten terasa

Evet teras ortak ama sadece 1.kattakilere bizim evlerden geçiş var sadece
Aslında geçiş sadece sizden se ortak olmaması gerek benim gördüklerim öyle cekyatlarini salincaklarini koymuş oturuyorlar çok güzel yapmışlar teraslarini.

Aslında geçiş sadece sizden se ortak olmaması gerek benim gördüklerim öyle cekyatlarini salincaklarini koymuş oturuyorlar çok güzel yapmışlar teraslarini.
Aynen oyle
1. Katta mesela 4 daire varsa sadece onlara ait oluyor ve duvarla bolunuyor bu sekil teraslar
Bence konu sahibinin oturma planini alip gozden gecirmesi lazim

Sitelerde aidatlar bu şekilde hanımefendi yani birçok imkanı var güvelik, otopark, temizlik vs olunca öyle yani ayrıca anlamadım hesaplayınca nasıl 25 bin tl oluyor nasıl hesapladınız ki bunu sitedeki kişi sayısına göre mi nereden biliyorsunuz ki tüm sitede kaç kişi var? ona göre de giderleri vardır yani yapacak bir şey yok. Apartmanlarda bile bir temizlik çöp almaya ayda 600 tl alıyorlardı yani apartmanın tümünden bizim. Ki otopark yok güvenlik yok bir şey yok normal yani.
Sitedeki ev sayısına göre hesapladim hanimefendi bos daire yok kişi sayısına göre hesaplamak veya düşünmek ahmaklik olur zaten

Yoneticiyle tartistim neden böyle arkadaşım yan sitede aynı hizmete 50 lira ödüyor dedim bizde böyle diyor açıklama bu çok sinir oldum ondan konuyu açtım zaten kaldırın diye muhattap olmak istemiyorum çıkmıyorum zaten terasa
Para pulu gectim o teras meselesinin cozulmesi lazim
1.katta kac daire var o terasa acilan?

Back
X