Taşınma.

Kızlar inşallah temmuz ayında doğu görevimiz bitiyor ve batıya gidiyoruz. Büyük ihtimalle kendi memleketimize çıkacak tayin %90 falan.

Biz ilk evlendiğimizde doğudaki evimize sıfır eşya aldık. Su an oturma odası, çamaşır makinesi kesin değişecek yeni evde. Onun dısındaki esyalarda esimle anlaşamıyoruz. Ben eşyaların hiçbirini istemiyorum. Ev sahibimiz esyaları satın almak istiyor 150 bin tl veririm dedi. ama esim kabul etmiyor. aldığımız parayla en azından beyaz esyayı sıfırdan alabilelim diyor. ev sahibi de daha fazlasını vermeye gönüllü değil.

Esyaları esimin istediği gibi tasırsak da en az 100 bin tl nakliyat parası vereceğiz. Yol harcıyahı 150 civarı yatacak ama ilişik kestikten bir hafta kadar sonra yatıyor o para da. Ayrıca ben o parayı yeni evimize harcamak istiyorum 🙄😂

Su an sıfırdan ev dizmek bizim hesaplamamıza göre en az 400-500 tutar gibi. Aynı zamanda ev taksidi de ödüyoruz. 150 mobilya satsak, 150 yol parası en azından ivedi ev ihtiyaclarını alabiliriz bence..

Siz ne düsünüyorsunuz? Bu arada yatak odamı, buz dolabımı, kısacası yukarıda belirttiğim esyalar haric hepsini seviyorum ve hepsi de temiz halde. Ama tasımak çok zahmetli geliyor bana. Esim asla istemiyor bırakmak.. Bana sacma geliyor inadı. Sizce mantıklı olan hangisi?
Yani eşyaları yeniden yapacak gücünüz varsa bir ihtimal olabilir bazı kadınız yani gün sonunda oydu buydu derken birşey eksik kalmasın evimiz tamlansın isteriz muhtemelen düşündüğünüzden daha masraflı olur yeniden eşya almak ev borcu ödüyormuşsunuz ama gücümüz var derseniz tabi siz bilirsiniz. Bizde Mardin Midyattan geçtiğimiz ağustos ayında Boluya tayinimiz çıktı eşimde bırakalım dedi ama ben istemedim beş senedir evliyiz eşyaları ben aldığımda komple salon takımını 15 bine almıştım siz düşünün şimdi alsam dünya para eder gayet sağlamlar ve seviyorum da yani o yüzden getirdim hepsini sağlam nakliye ile 50 bine getirdik hepsini bide o zaman hamileydim ona rağmen kolay olmuştu ki bir dünyada tabak çanağım vardır düşündüğünüz kadar zahmetli olmuyor ya. Sizde belirtmişsiniz eşyalar temiz sağlam diye bir süre kullanıp paranızı altına falan atıp sonra değiştirirsiniz belki en nihayetinde karar sizin

ama ne biliyim 150 bin yol parasını da tasımaya vermek istemiyorum
Ama o parayı tam olarak bunun için vermiyorlar mı 😅
Sen daha yeni evlisin bence çok lüzumsuz ve israf değiştirmek
Nakliyata o parayı verirsin tamamdır başka para ödemenize gerek kalmaz. Ama senin isteğine göre üstüne daha binlerce lira harcanacak. Hem de henüz çok yeni eşyalar olmasına rağmen. Eşin haklı

ben de bundan dolayı istemiyorum açıkcası. bir de kücük cocukla zor olacağını düsünüyorum. ama esim siz bi kaç gğn önceden gidin ben evi toplayıp gelirim diyor. bilemiyorum 😔
Eşiniz çok haklı.

Sanki eşyaları siz sırtınızda mı taşıyacaksınız.?

Sağlam eşya götürülür..

Çok iyi nakliye firmaları var toplamasından kurulumuna hepsini titizlikle yapıyorlar.

O, size verilecek ve üzerine ekleyeceğiniz tutarı çocuğunuza toplu olarak altın hesabı açabilirsiniz.

Devir ekonomi devri.. İnsanlar Şehir için de de ev değiştiriyor her seferinde éşya değişse vay halinize..

Yani "heves ettim yeni ev düzmeye" demeniz bana biraz şımarıkça geldi. trilyoner degilseniz 1 sene oturacağınız ev için böyle devasa bi masraf yapmazsınız. evet taşınırken eşyalar hasarlanabilir doğru ama hem bi tık tuzlu ama iyi bir nakliye ayarlarsanız minimum olur bu dert. hem de seneye şehir icinde tasınırken esyalarınız yine hasar görebilir? onun yerine şimdi eşyanızı götürün, kira olan eve çok masraf yapmayın temel şeyleri alın sonra kendi evinize çıkarken oraya göre sıfırdan dizayn edin (çocuk odasını da o zaman ayarlayın bnc)

ben de bundan dolayı istemiyorum açıkcası. bir de kücük cocukla zor olacağını düsünüyorum. ama esim siz bi kaç gğn önceden gidin ben evi toplayıp gelirim diyor. bilemiyorum 😔
Evi her ihtimalde toplayacaksınız, tabaktır çanaktır kıyafettir vs. Eşya taşıma olayını da firma yapıyor zaten. İşin en kolay kısmı o. Eşyalarınızı taşımakla, satmak arasında size iş yükü anlamında herhangi bir fark olmayacak.

evet bu da var. yine kiraya gidiyoruz bir yıl kesin. en az bir yıl sonra tekrar tasınacağız kendi evinize. esim kendi evimize tasınırken yeni alırız diyor ama ne biliyim. burdan 700 km tasımak o esyaları çok yğk geliyor su an
Hele bi de kiraya asla yeni eşya almam.
Eşyaları zaten siz taşımayacaksınız, niye yük olsun

20 yıllık evlilikte 9 ev değiştim sadece kırılan bozulan eşyalarımı değiştirdim.
Kendi evime geçtim 2 sene önce yatak odamı kurdum 20 senelik sağı solu sallanıyor kullanılacak durumu da kalmadı diyebilirim ama borç ödüyorum, çocuğumun eğitim hayatı yatak odamdan daha mühim.
Eşini çok haklı. 1 sene sonra kendi evine gececeksen neden eşya değiştirmek istiyorsun ki suan? 150 bin tl dediği çerez parası anca beyaz eşyayı alırsın, yazık günah. Her şey ateş pahası zaten, çok zengin değilsen satma eşyalarını
Kendi evine gidince alırsın istediğini.
Boş yere bir daha taşımamıs eşyalarına zarar vermemiş olursun.

Ben iki senelik eşyayı değiştirmezdim. Zaten söküp takma işini siz yapmıyorsunuz ki, taşımacılık firması yapıyor. Siz o sırada evde bile olmazsınız. Yeni mobilya alsanız onların da evinizde tekrar montaj işlemi olmayacak mı zaten?

Bir sene sonra taşınacağınızı söylüyorsunuz, yeniden mi sıfır eşya alacaksınız? Her taşınmada yeni eşya alınmasını hiç duymamıştım.

Kendi evimize geçmeden önce kaç tane ev değiştirdik, hala aynı eşyalarımızı kullanıyoruz. Yenisini ve çok daha iyisini alabilecek gücüm de gayet var.

esyalar mart ayında tam 2 yıllık oldu. garantileri de bitti 😂 ilk etapta kirada oturucaz. 1 veya 2 yıl içerisinde kendi evimize tasınacağız insallah. Tekrar tayin olmayacak. Bu yüzden memlekeyimizi istedik zaten yerleşmek için

Evdeki eşyaları 150b satıp, 450b ye yeni eşya almak yerine 100b nakliye verip iki sene sonra kendi evime çıkarken yenisini alırım. Hem yeni eve çıkarken nakliye parası vermek zorunda kalmazsınız 😆 aldığınız yer getirir

esyalar mart ayında tam 2 yıllık oldu. garantileri de bitti 😂 ilk etapta kirada oturucaz. 1 veya 2 yıl içerisinde kendi evimize tasınacağız insallah. Tekrar tayin olmayacak. Bu yüzden memlekeyimizi istedik zaten yerleşmek için
Ama 2 yıllık eşyalara yazık değil mi 150bine veriyorsunuz. Daha yepyeni dir. Eşiniz haklı. Alırken kaça almıştınız. Ben kıyamazdım ya daha ödediğim para çıkmamış. Hani 6-7 yıllık falan olsa bi nebze tmm ama daha 2 yıllık

Bu arada taşınmanın uğraştırıcı kısmı büyük eşyalar değil zaten, onların içine giysileri ve mutfak eşyalarını falan yerleştirmek. Son taşınmam o kadar kolay ve temiz oldu ki, üç dört profesyonel çalışan hızlıca her şeyi kurdu ve yerleştirdi. İyi bir firmayla çalışmak önemli.

Ben en başta doğu görevinde eşyalı evde kalır böyle zorda kalmazdım 😂 neyse şu an sanırım eşyaları satar, gittigim yerde evim bitene kadar eşyalı evde kalır, eşya ve taşınma parasıyla yatırım yaparım. Satın aldığım ev bitmeye yakın da uzun uzun yeni eşya gezer oraya alırım.

Sonrasında kendi evinize taşınırken yine yeni eşyalara hevesleneceksin. Belki farklı modeller çıkacak yada o evin içine tam uyacak eşyalar isteyeceksin belki de. Ki öyle olur. Şimdi yeni alınanlar, gözüne taşınırken eski gelir.
Bence şu an 400-500 borca girmek yerine mevcut eşyalarınız ile taşının zaten onlarda 2 senelik demişsin. Yeniler hala. Ev kredi öderken ekstra masraf yapmakta çok akıllıca olmaz.

Kendi evinize yeni eşyalarla girersiniz. Kirada ki eve göre eşya almayın.

İki yıllık eşyalar ıcınmı bunları konusuyoruz
Yok artık ya bende en az 5 7 sene kalmıssınızdır dıye dusunmustum
Gecen arkadasıma normal bır mobılyacıdan koltuk takımı ve yemek masa sandalye aldık 170 bın
Ben yatak odası dolap harıc baza baslık komıdın sıfonyer aldım 50 bın
Bir halı olmus 10 15 bın
Yanı ıkı yıllık esyalarıda satmayı atmayı düşünmeyin
Eşiniz haklı
Birde ev sahıbının 150 bın verecegı esyalar ıcınde mutfak aletlerı yatagı yorganı kasıgı catala herseyı
Bir yemek takımı kasık catal nekadar haberınız varmı
Eşiniz haklı
Bizde tayıncıydık 8 ev degıstım hiç eşyaları bırakıp gıdenı gormedım

Ne olurdu şöyleki ,bazıları ıkıncı el esyalı eve gırerler tayinden sonrada onu bırakıp gıderlerdı
Sızınkı bana pek mantıklı gelmedı

evet bu da var. yine kiraya gidiyoruz bir yıl kesin. en az bir yıl sonra tekrar tasınacağız kendi evinize. esim kendi evimize tasınırken yeni alırız diyor ama ne biliyim. burdan 700 km tasımak o esyaları çok yğk geliyor su an
Yani şimdi söyle birsey var esyaları satmak isterseniz 1 ayda kullanım yapsanız 2.el artık diyorlar o yüzden ederinde para vermiyorlar spotculara satsanız 150 bin vermezler bile emin olun.

1 yıl kirada oturup sonra kendi evinize gececekmişsiniz o zaman da yeni esya mı alacaksınız.

Eşyalarınız yeni ise kullanılabilir hatta evinizde bile kullanılır ama en önemlisi o esyalarınızın sığabileceği ev bulun sizi tek zorlayan perde olabilir bence ama oda 1 yıl idare edilebilir bende eşiniz gibi düşünüyorum satmayın zaten 150 bin yol parası verilecekmiş onun 100 bini taşınma parası olur güzel bir nakliye firması ile anlasırsınız sigortalı olanlardan onlar halleder herseyi.

Yani şimdi söyle birsey var esyaları satmak isterseniz 1 ayda kullanım yapsanız 2.el artık diyorlar o yüzden ederinde para vermiyorlar spotculara satsanız 150 bin vermezler bile emin olun.

1 yıl kirada oturup sonra kendi evinize gececekmişsiniz o zaman da yeni esya mı alacaksınız.

Eşyalarınız yeni ise kullanılabilir hatta evinizde bile kullanılır ama en önemlisi o esyalarınızın sığabileceği ev bulun sizi tek zorlayan perde olabilir bence ama oda 1 yıl idare edilebilir bende eşiniz gibi düşünüyorum satmayın zaten 150 bin yol parası verilecekmiş onun 100 bini taşınma parası olur güzel bir nakliye firması ile anlasırsınız sigortalı olanlardan onlar halleder herseyi.
inşallah bulabiliriz işte öule bir tasima şirketi. burdan gidenler genelde yurt dısından boş gelen tırlarla tasıyorlar esyalarını. onlar da garanti vermiyor. esimin ailesinin de tırı var ama onlardan bir sey istemek istemiyorum açıkcası 🙄 insallah dediğiniz gibi güzel bir firma bulabiliriz buraya gelebilecek

Back
X