- 2 Temmuz 2023
- 11.899
- 35.493
- 528
- Konu Sahibi Lady Guinevere
Madem 1 yil sonra kendi evime gececegim esyalarimla tasinir, 1 yil sonra kendi evime göre yeni esya alirim.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yani eşyaları yeniden yapacak gücünüz varsa bir ihtimal olabilir bazı kadınız yani gün sonunda oydu buydu derken birşey eksik kalmasın evimiz tamlansın isteriz muhtemelen düşündüğünüzden daha masraflı olur yeniden eşya almak ev borcu ödüyormuşsunuz ama gücümüz var derseniz tabi siz bilirsiniz. Bizde Mardin Midyattan geçtiğimiz ağustos ayında Boluya tayinimiz çıktı eşimde bırakalım dedi ama ben istemedim beş senedir evliyiz eşyaları ben aldığımda komple salon takımını 15 bine almıştım siz düşünün şimdi alsam dünya para eder gayet sağlamlar ve seviyorum da yani o yüzden getirdim hepsini sağlam nakliye ile 50 bine getirdik hepsini bide o zaman hamileydim ona rağmen kolay olmuştu ki bir dünyada tabak çanağım vardır düşündüğünüz kadar zahmetli olmuyor ya. Sizde belirtmişsiniz eşyalar temiz sağlam diye bir süre kullanıp paranızı altına falan atıp sonra değiştirirsiniz belki en nihayetinde karar sizinKızlar inşallah temmuz ayında doğu görevimiz bitiyor ve batıya gidiyoruz. Büyük ihtimalle kendi memleketimize çıkacak tayin %90 falan.
Biz ilk evlendiğimizde doğudaki evimize sıfır eşya aldık. Su an oturma odası, çamaşır makinesi kesin değişecek yeni evde. Onun dısındaki esyalarda esimle anlaşamıyoruz. Ben eşyaların hiçbirini istemiyorum. Ev sahibimiz esyaları satın almak istiyor 150 bin tl veririm dedi. ama esim kabul etmiyor. aldığımız parayla en azından beyaz esyayı sıfırdan alabilelim diyor. ev sahibi de daha fazlasını vermeye gönüllü değil.
Esyaları esimin istediği gibi tasırsak da en az 100 bin tl nakliyat parası vereceğiz. Yol harcıyahı 150 civarı yatacak ama ilişik kestikten bir hafta kadar sonra yatıyor o para da. Ayrıca ben o parayı yeni evimize harcamak istiyorum
Su an sıfırdan ev dizmek bizim hesaplamamıza göre en az 400-500 tutar gibi. Aynı zamanda ev taksidi de ödüyoruz. 150 mobilya satsak, 150 yol parası en azından ivedi ev ihtiyaclarını alabiliriz bence..
Siz ne düsünüyorsunuz? Bu arada yatak odamı, buz dolabımı, kısacası yukarıda belirttiğim esyalar haric hepsini seviyorum ve hepsi de temiz halde. Ama tasımak çok zahmetli geliyor bana. Esim asla istemiyor bırakmak.. Bana sacma geliyor inadı. Sizce mantıklı olan hangisi?
Ama o parayı tam olarak bunun için vermiyorlar mıama ne biliyim 150 bin yol parasını da tasımaya vermek istemiyorum
Eşiniz çok haklı.ben de bundan dolayı istemiyorum açıkcası. bir de kücük cocukla zor olacağını düsünüyorum. ama esim siz bi kaç gğn önceden gidin ben evi toplayıp gelirim diyor. bilemiyorum![]()
Evi her ihtimalde toplayacaksınız, tabaktır çanaktır kıyafettir vs. Eşya taşıma olayını da firma yapıyor zaten. İşin en kolay kısmı o. Eşyalarınızı taşımakla, satmak arasında size iş yükü anlamında herhangi bir fark olmayacak.ben de bundan dolayı istemiyorum açıkcası. bir de kücük cocukla zor olacağını düsünüyorum. ama esim siz bi kaç gğn önceden gidin ben evi toplayıp gelirim diyor. bilemiyorum![]()
Hele bi de kiraya asla yeni eşya almam.evet bu da var. yine kiraya gidiyoruz bir yıl kesin. en az bir yıl sonra tekrar tasınacağız kendi evinize. esim kendi evimize tasınırken yeni alırız diyor ama ne biliyim. burdan 700 km tasımak o esyaları çok yğk geliyor su an
esyalar mart ayında tam 2 yıllık oldu. garantileri de bittiilk etapta kirada oturucaz. 1 veya 2 yıl içerisinde kendi evimize tasınacağız insallah. Tekrar tayin olmayacak. Bu yüzden memlekeyimizi istedik zaten yerleşmek için
Ama 2 yıllık eşyalara yazık değil mi 150bine veriyorsunuz. Daha yepyeni dir. Eşiniz haklı. Alırken kaça almıştınız. Ben kıyamazdım ya daha ödediğim para çıkmamış. Hani 6-7 yıllık falan olsa bi nebze tmm ama daha 2 yıllıkesyalar mart ayında tam 2 yıllık oldu. garantileri de bittiilk etapta kirada oturucaz. 1 veya 2 yıl içerisinde kendi evimize tasınacağız insallah. Tekrar tayin olmayacak. Bu yüzden memlekeyimizi istedik zaten yerleşmek için
İki yıllık eşyalar ıcınmı bunları konusuyoruzesyalar mart ayında tam 2 yıllık oldu. garantileri de bittiilk etapta kirada oturucaz. 1 veya 2 yıl içerisinde kendi evimize tasınacağız insallah. Tekrar tayin olmayacak. Bu yüzden memlekeyimizi istedik zaten yerleşmek için
Kız sen eşyaları değiştirmek için bahane arıyorsun aslında hahahahsadece beyaz esyayı ben sectim aslında. mobilya telefondam gösterdiler tamam dedim açıkcasıyatak odam kullanışlı ama esim de madem bunları alıcaz o zaman hepsini alalım diyor
Yani şimdi söyle birsey var esyaları satmak isterseniz 1 ayda kullanım yapsanız 2.el artık diyorlar o yüzden ederinde para vermiyorlar spotculara satsanız 150 bin vermezler bile emin olun.evet bu da var. yine kiraya gidiyoruz bir yıl kesin. en az bir yıl sonra tekrar tasınacağız kendi evinize. esim kendi evimize tasınırken yeni alırız diyor ama ne biliyim. burdan 700 km tasımak o esyaları çok yğk geliyor su an
inşallah bulabiliriz işte öule bir tasima şirketi. burdan gidenler genelde yurt dısından boş gelen tırlarla tasıyorlar esyalarını. onlar da garanti vermiyor. esimin ailesinin de tırı var ama onlardan bir sey istemek istemiyorum açıkcasıYani şimdi söyle birsey var esyaları satmak isterseniz 1 ayda kullanım yapsanız 2.el artık diyorlar o yüzden ederinde para vermiyorlar spotculara satsanız 150 bin vermezler bile emin olun.
1 yıl kirada oturup sonra kendi evinize gececekmişsiniz o zaman da yeni esya mı alacaksınız.
Eşyalarınız yeni ise kullanılabilir hatta evinizde bile kullanılır ama en önemlisi o esyalarınızın sığabileceği ev bulun sizi tek zorlayan perde olabilir bence ama oda 1 yıl idare edilebilir bende eşiniz gibi düşünüyorum satmayın zaten 150 bin yol parası verilecekmiş onun 100 bini taşınma parası olur güzel bir nakliye firması ile anlasırsınız sigortalı olanlardan onlar halleder herseyi.