Taşınma.

evi topraktan aldık ya. temeller atıldı ama en erken 1 yıl dediler tasınma için. 🙄 ben de o yüzden çok ısrar edemiyorum cünkü kendi evime gecerken yine sıfır esya istersem esimi asla ikna edemem bu defa 😂 ama ne biliyim 150 bin yol parasını da tasımaya vermek istemiyorum 🥲 bir de burdaki evim 1+1. simdi 3+1e tasınacağız. yine mecburen misafir odası ve cocuk odası yapıcaz. yine masraf olacak yani

1+1 eşyaya 150.000 verdiyse çok iyi. Sıfırdan ev dizse bu paraya çok rahat dizer. Belki sizin eşyalar kadar ileri teknoloji olmaz ama yapar yani. Ben 1.5 yıl önce 50.000e mal etmiştim 1+1 evi. Hem konforlu oldu hem de göze acayip hitap ediyordu. Bazı eşyaları sıfır aldım, bazısını sıfıra yakın ikinci el bularak aldım. Mis gibi oldu. Ev sahibinizin verdiği miktar iyi bence.

Bence 2 yıl eşya değiştirmek için çok erken bir süre. Taşının kendi evinize geçerken zaruri eşyalarınızı değiştirin sadece. Bende koltuk takımımı değiştirmek istiyorum ama beş yıl oldu bir yıl daha kullanıp değiştireceğim. Beş altı yıl makul ama iki yıl çok erken

5 senede 3 ev değiştirdim yatak odası takımımı baya sağlam bir şey almıştım hiçbir şey olmadı koltuklara falan zaten bir şey olmuyor. Yani kendi evinize geçerken oraya göre mobilya seçmek şartıyla kabul edin eşinizin teklifini. Ne olursa olsun ev değişince eşyalardan illa biri bir yere uymuyor o yüzden kendi evime göre seçmeyi tercih ederdim. E bebeklede kasmazsınız hem suanki eşyaların başına gelecekleri.

2 ay once tasindik bizde 1000km uzağa taşıdık eşyaları sadece 2 bardak kırıldı.duzgun bir firmayla anlasirsaniz hiç Bi şey olmaz esyalariniza

Yeniden taşınacakmışsınız, o yüzden yeni eşya almak pek mantıklı değil, öbür ev için alırsınız. Biz defalarca taşındık, gözünüzü korkutmayın, büyük eşyaları zaten nakliyeciler taşıyor, zorluğu yok.

Biz 12, yillik evliyiz tayin sebebiyle 5 ev değiştik eşyaları hep götürdük. Sizin en son kalacağınız yer mi bizim böyle bir durum göremiyoruz.4 sene diye gittigmiz yerde iki senede tayinimiz cikti sonuçta tamamen kalmadan her gittiğimiz yerde eşya değiştirmek mantıklı değildi. Her tayinde eşyalar mecbur taşınıyor şuana kadar baza dışında zarar gören olmadi tasima esnasinda değil ama sonradan oldu. Ev taşıması kolay değil kendi evinize oturacaksaniz değiştirmek olabilir.

150 bin taşınma parasını hangi kurum veriyor ?
Bende bunu merak ettim.
Yalnız bende yukarıda eşya taşıma ile yorum yaptım ama aklımda bu dönüp duruyor iyi ki belirttiniz. Ağustos ayında Midyattan Boluya geldik. 50 bin harcırah çıktı 1300 km'ye yani bide. Hadi zamlansa desek yine 150 çok geldi bana.

Yalnız bende yukarıda eşya taşıma ile yorum yaptım ama aklımda bu dönüp duruyor iyi ki belirttiniz. Ağustos ayında Midyattan Boluya geldik. 50 bin harcırah çıktı 1300 km'ye yani bide. Hadi zamlansa desek yine 150 çok geldi bana.
gecen yıl esimin iş arkadası 100 bin aldı. mesafe de aşağı yuları aynı. biz de o yüzden bu yıl 150 olur diye tahmin ediyoruz. ek olarak benim ve bebeğim için de verilecek. ortalama 150 bin diye düsündük biz

evet bu da var. yine kiraya gidiyoruz bir yıl kesin. en az bir yıl sonra tekrar tasınacağız kendi evinize. esim kendi evimize tasınırken yeni alırız diyor ama ne biliyim. burdan 700 km tasımak o esyaları çok yğk geliyor su an
Lady eşyaları taşıyıp bir sene daha dayan, kendi evine yeni eşya alırsın. Aldığın yeni eşyalar kendi evine taşınırken de haşat olabilir. Bu sefer bir yıllığına yeniden eşya almış olacaksın. Ayrıca sen taşımayacaksın, vereceksin nakliyeye mis gibi taşıyacaklar 🤩 eşyalarını seviyorsan 150 bin TL’ye ev sahibine satma derim ben. Geçenlerde bir koltuk aldık L koltuk, 120 bin tl ödedik Allah seni inandırsın. Hani güzel bir yerden aldım diye öyle oldu tabi ama yine de fiyatlar her yerde uçmuş.

Haziran her şeyi ben yaparım diyen adamın var, yaptır gitsin 😂😂😂

Lady eşyaları taşıyıp bir sene daha dayan, kendi evine yeni eşya alırsın. Aldığın yeni eşyalar kendi evine taşınırken de haşat olabilir. Bu sefer bir yıllığına yeniden eşya almış olacaksın. Ayrıca sen taşımayacaksın, vereceksin nakliyeye mis gibi taşıyacaklar 🤩 eşyalarını seviyorsan 150 bin TL’ye ev sahibine satma derim ben. Geçenlerde bir koltuk aldık L koltuk, 120 bin tl ödedik Allah seni inandırsın. Hani güzel bir yerden aldım diye öyle oldu tabi ama yine de fiyatlar her yerde uçmuş.

Haziran her şeyi ben yaparım diyen adamın var, yaptır gitsin 😂😂😂
öyle olacak galiba 🥲

bir yıl sonra tasıanacağımız ev sehir içinde ve kiraya çıkacağımız mahalleden olacağı için büyük ihtimal hani ordan tasımak daha kolay olur diye düsündüm ama haklısınız sonuc olarak o esyalar sökülüp takılacak yine 😟

gecen yıl esimin iş arkadası 100 bin aldı. mesafe de aşağı yuları aynı. biz de o yüzden bu yıl 150 olur diye tahmin ediyoruz. ek olarak benim ve bebeğim için de verilecek. ortalama 150 bin diye düsündük biz
Mesleğe göre farkediyor herhalde bizde geçen yıl 50 aldık işte çocuk yok ama kişi başı çok farketmiyor zaten. İnternette harcırah hesaplama diye bişey var oradan aşağı yukarı bakabilirsiniz biz öyle bakmıştık o bantta yattı zaten

Ben 1+1 evdeki eşyalarımı ev sahibine sattım ama pişmanım keşke dursaydı gayet iyi durumdaydı köyde ev varsa oraya götür çoğu eşyam ikeadandı ikinci el alınmıştı ama olsun sağlamdı

ben de bundan dolayı istemiyorum açıkcası. bir de kücük cocukla zor olacağını düsünüyorum. ama esim siz bi kaç gğn önceden gidin ben evi toplayıp gelirim diyor. bilemiyorum 😔
Küçük çocukla zor olacak kısım kişisel eşyalarınızı toplamanız. Büyük mobilyaları zaten siz ellemeyeceksiniz ki. Evden eve nakliyat firmaları çok profesyonel artık. İsterseniz bardakları tabakları bile onlar paketleyip koyuyor. Eğer yine kiraya gidiyorsanız, eşyalar iyi durumdaysa, beğeniyorsanız yeni eşya almanın anlamı yok.

Yani bana da öyle geldi ama veren birileri varmış 😀

evet bu da var. yine kiraya gidiyoruz bir yıl kesin. en az bir yıl sonra tekrar tasınacağız kendi evinize. esim kendi evimize tasınırken yeni alırız diyor ama ne biliyim. burdan 700 km tasımak o esyaları çok yğk geliyor su an
Eşiniz çok haklı yeni aldığınız eşyalar hep kiralık eve göre olacak sonra kendi evinize çıkınca onları da beğenmeyeceksiniz ya da uymayacak. Geçen sene ben de taşındım. Hem de nakliye şirketi olmadan her şeyi kendim koliledim eşyalarımız ilk evlendiğimiz evden çıkacağı için her şeyi tek tek sardım koltukları bile kendimiz paketledik. Ve üstü açık kamyon ile taşındık ne tır geldi taşıdı eşimin iş arkadaşları hallettiler çok büyük bir sıkıntı olmadan hallettik şükür. Yan sokağa da taşınsanız en batıya da taşınsanız o asansör kuruluyor eşyalar paketleniyor mecbur. O yüzden gözünüzde büyütmeyin özellikle mutfak çok el oyalıyor yavaş yavaş halledin benim öyle bir şansım da yoktu 3 gün içinde topladık taşındık.

ya memlekete taşındığımız için gelen giden çok olacak diye büyük eve çıkmak istedik. burda 1+1in sıkıntısını çok çektik. gelen çekyatta yattı 😂 yani henüz kiralık evi de tutmadık ama 3+1 tutarız diye düsündük. bebek odası da evet bir yıl aynı odada kalıcaz ama bebeğin esyaları su an bizim yatak odamızda ve çok engelliyor beni. en azından dolabını, esyalarını ayırmak istiyorum
1+1 evin eşyalarına 150 bin de fena değil bence bilemedim

öyle olacak galiba 🥲

bir yıl sonra tasıanacağımız ev sehir içinde ve kiraya çıkacağımız mahalleden olacağı için büyük ihtimal hani ordan tasımak daha kolay olur diye düsündüm ama haklısınız sonuc olarak o esyalar sökülüp takılacak yine 😟
Harcırah yazınca memursunuz diye düşünüyorum hangi kurum veriyor 150 bin şasırdım
Ee 150 de ev sahibi etti 300 bin ne diye götüreceksin o zaman eşyaları ne gerek var zaten 1+1 ne kadar eşya olabilir ki bence en mantıklısı bırak eşyaları paranı al

Harcırah yazınca memursunuz diye düşünüyorum hangi kurum veriyor 150 bin şasırdım
Ee 150 de ev sahibi etti 300 bin ne diye götüreceksin o zaman eşyaları ne gerek var zaten 1+1 ne kadar eşya olabilir ki bence en mantıklısı bırak eşyaları paranı al
Eşyanın götür diyenleri ben de pek anlayamadım açıkçası. Zaten koltuğu falan beğenmiyorum değiştirmek istiyordum demiş. Taşıma parasıyla satış parasının toplamı da düşünülürse ben asla taşımazdım.

Back
X