Tatil kararsızlığı

Peripadisahininkizi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2022
902
786
33
Eşim bir ay önceden demişti erken rezervasyon yapalım diye ben biraz araştırıyım derken birkaç otel ona göndermiştim ama öylece kaldı şimdi de kızıyor haklı da ama artık ya şimdi karar ver ya da artık yok sen bilirsin diye geleneksel tiribini de attı.
20 aylık oğlum var. Eşim temmuzda gitmeyi istiyor. Bir de sosyal tesis gibi yerlere de bakıyor. Ben de otel de düşünüyordum ama iyi yerlere baktığımız zaman yüksek fiyatlar var .
kamu personeline indirimi olan yerler var mı
Pek bir tatil geçmişimiz olmadığından ne yapacağımızı da bilmiyorum daha önce bebek yokken ultra herşey dahil bir otele gitmiştik sezon dışı olmasına rağmen çok memnun kalmıştık fiyatta uygundu sezondan dolayı. Sanırım o rahatlığı arıyorum.
Şimdi nasıl bi plan yapmalıyız kararsızım. 20 aylık bebekle birlikte olması da düşündürüyor tabi ki :)

Kaç gün kalacaksınız ve bütçeniz ne kadar, önce bunu hesaplayın ve ona göre bir rota belirleyin. Yalnız şu anda oteller yanına yaklaşılır gibi değil onu söyleyeyim, ben üç senedir falan ev kiralıyorum daha ekonomik oluyor diye ama ona bile min günlük 4000 lira fiyat biçiyorlar. Temmuz yüksek sezon olduğu için haliyle en yüksek fiyatları verecekler size çünkü erken sezon indirimi için geç kalmışsınız malesef.

Temmuz tam sezonun ortası fiyatlar muhtemelen senenin en yüksek halindedir. Ama ufak çocukla gidiyorsanız eğer her şey dahili ben de tavsiye ederim.
Ama şu da olabilir kuzenim de mesela her sene eşiyle bir ev kiralar müstakil evler oluyor ufak villa tipi havuzu oluyor kendine ait denize biraz uzak oluyor genelde ama aracınız varsa gidebilirsiniz, kendine ait bir bahçesi de olduğundan çocuk bütün gün bahçede güneşlene güneşlene oyun oynuyor havuza giriyor çıkıyor. Bahçede ızgara yapıyorlar akşamları gibi .Belki böyle villaları da değerlendirebilirsiniz ama villa dediğim de belki sizin için tatil olmaz yine çünkü yemek hazırlama derdi var ortalık toparlama derdi var. Bir değerlendirin isterseniz

Eylül ayında fiyatlar yarıya cekılıyor ben temmuz da gittim geçen yıl villa kiralamıştık havuzlu falan günlüğüne 5 ödedim aynı yere kayınvalidemleri eylülde gönderdik 3 odedık günlüğüne 😀 ileri tarihe atma şansınız varsa değerlendirin tam sezon ortası fiyatları yükseltıyorlar . Eşiniz bütçesini düşünüyordur doğal olarak tatil sonrası sıkıntı çekmemek için

Kaç gün kalacaksınız ve bütçeniz ne kadar, önce bunu hesaplayın ve ona göre bir rota belirleyin. Yalnız şu anda oteller yanına yaklaşılır gibi değil onu söyleyeyim, ben üç senedir falan ev kiralıyorum daha ekonomik oluyor diye ama ona bile min günlük 4000 lira fiyat biçiyorlar. Temmuz yüksek sezon olduğu için haliyle en yüksek fiyatları verecekler size çünkü erken sezon indirimi için geç kalmışsınız malesef.
4 gece diye düşünüyorum

Bütçe belirsiz 25de olabilir otellere gidersek 50-60 bin küsürlere de bakıyorum 😃 fazla gelse de tatil yapıcaz madem öyle olsun istiyorum.
O zaman otele gidin ama eylülde gidin. Antalya düşünüyorsanız eğer temmuz ağustos hem çok sıcak hem çok kalabalık olur. Eylülde hava daha serin şu daha sıcak oluyor ve çok ideal bence. Bütçeden dolayı da side tarafını önerebilirim daha uygun olduğu için ve sahili de çoğu otelde daha yumuşak kum oluyor belek vs tarafına kıyasla.

Temmuz da Antalya pek uygun değil ,aşırı sıcak oluyor,haziran yada eylül bence en güzel tatil yapılan dönemler.
Başka alternatif olur diyorsanız Ayvalık olabilir ben kızım küçükken Ayvalık tercih ediyordum,denizi güzel,Antalya'ya nispeten daha az sıcak. Ama herşey dahil otel var mı onu bilmiyorum,son 10 senedir Antalya'ya gidiyoruz.
Villa da olsa ev tatili bana tatil olmuyor,3 ay havuzlu villa da olsa evde tatil yapıp tüm işleri ben yapacağıma 10 gün otelde kalırım ,elimi bir işe sürmem,yemek yapmam kafasındayım o sebeple bu konuda öneride bulunamam.

Bütçe belirsiz 25de olabilir otellere gidersek 50-60 bin küsürlere de bakıyorum 😃 fazla gelse de tatil yapıcaz madem öyle olsun istiyorum.

50-60 a her şey dahil iyi bir otel bulamazsınız ne yazık ki. Bunun için çok geç kaldınız. Şubatta rezervasyonunuzu yapmanız gerekiyordu. Eylülde tatil yapmak daha mantıklı oluyor. Ben de 4 ay öncesine kadar tatil bölgesinde yaşıyordum. Temmuz ağustos çok çok sıcak oluyor, bebekle çok rahat olmayabilir. Eylülde hatta ekimde bile hava güzel oluyor. Zaten her şey dahil bir otel olursa yiyip içip yatacaksınız. Kışın bile gidilir yani. Ben geçen kış eşimi götürmüştüm. Bir çocuk ve bir bebek vardı yanımızda. 3 gün her şey dahil 5* bir yerde kalmıştık. Çok güzeldi. Çocuklar havuza giremedi tabii (zaten sitemizde havuz vardı, ikna etmek zor olmadı)

50-60 a her şey dahil iyi bir otel bulamazsınız ne yazık ki. Bunun için çok geç kaldınız. Şubatta rezervasyonunuzu yapmanız gerekiyordu. Eylülde tatil yapmak daha mantıklı oluyor. Ben de 4 ay öncesine kadar tatil bölgesinde yaşıyordum. Temmuz ağustos çok çok sıcak oluyor, bebekle çok rahat olmayabilir. Eylülde hatta ekimde bile hava güzel oluyor. Zaten her şey dahil bir otel olursa yiyip içip yatacaksınız. Kışın bile gidilir yani. Ben geçen kış eşimi götürmüştüm. Bir çocuk ve bir bebek vardı yanımızda. 3 gün her şey dahil 5* bir yerde kalmıştık. Çok güzeldi. Çocuklar havuza giremedi tabii (zaten sitemizde havuz vardı, ikna etmek zor olmadı)
hala erken rezervasyon indirimli diye gösteriyor ama daha uygundur tabi önceden evet ben de eylül ayında gitmeyi istiyorum ama eşim çok aceleci gitmek istiyor bir an önce biz de işler ters yürüyor ben mantıklı taraftayım 😄

Temmuz da Antalya pek uygun değil ,aşırı sıcak oluyor,haziran yada eylül bence en güzel tatil yapılan dönemler.
Başka alternatif olur diyorsanız Ayvalık olabilir ben kızım küçükken Ayvalık tercih ediyordum,denizi güzel,Antalya'ya nispeten daha az sıcak. Ama herşey dahil otel var mı onu bilmiyorum,son 10 senedir Antalya'ya gidiyoruz.
Villa da olsa ev tatili bana tatil olmuyor,3 ay havuzlu villa da olsa evde tatil yapıp tüm işleri ben yapacağıma 10 gün otelde kalırım ,elimi bir işe sürmem,yemek yapmam kafasındayım o sebeple bu konuda öneride bulunamam.
Rezervasyonu hangi ay yapıyorsunuz hala indirimli gözükse de daha erken yapmak avantajlıydı galiba

Back
X