• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar sizden görüş almaya geldim.

Çocuk yapmak şu an alabileceğiniz en mantıksız karar olabilir. Mesafeler ayniymiş niye arabayı siz kullanmiyorsunuz? Adam dolmuşta sürünmesin kiyamam siz sürünün. Adamın canı çocuk istiyor hemen çocuk yapın. Aileler biz bakarız dedi tamam o zaman sorun yok. Ne kadar başkaları odaklı yaşiyorsunuz farkında mısınız? Şimdi bile evliliğinizden bir şey anlamiyorsunuz ama çocuk yapıp aileleri eve yerleştirince cicim ayları mi yaşayacaksınız sanıyorsunuz? Her şey daha da sarpa saracak sorumluluklarınizin üzerine bir de çocuk sorumluluğu eklenecek. Önce evliliğinizi oturtun kadroya geçin şartlarinizi düzeltin.
 
27 yaşında 2 sene daha iş temposuna dayanamayacaksın çocuklu tempoya nasıl dayanacaksın?
Daha ne çocuğu 27 yaşında ne yaş geçmesi Allah aşkına
Anneanne babaanne gelip bakarmış, daha üç buçuk aylık evlisin, adamı tanımıyorsun doğru düzgün bir de evde kaynana. Herif keyfinden ödün verir mi böyle olunca, vallahi cahil desem cahil de değil. Asla anlam veremiyorum böyle şeylere, sonra gelip burada bin tane konu açacak yeni evliyim ama şöyle böyle oldu diye.
 
Seçimlerinizi yaparken buna hemşire-öğretmen evliliği dahil nelerle karşılaşabileceğinizi düşünüp ona göre sorumluluklarınızı almıyor musunuz? Gerçi şu an sizin yaşınızdaki çoğu kişi aslında aynen böyle Kervan yolda düzülür diyorsunuz ama kervana sürekli yeni şeyler ekliyorsunuz. Mesela bu konuyu önceden nerde yaşamalı diye açsaydınız çoğu kişi belki de sizin çalıştığınız ilçede yaşayın, ileride çocuk olursa kolay ulaşım önemli; hem nasılsa eşiniz öğretmen haftasonu-sömestr yaz tatili evde derdi. Tamam burayı geçtik, bu zorluklara şimdiden neden çocuk düşünüyorsunuz. Daha sağlıklı evlilik koşulları bile sağlayamamışken üzerine bir de bebek. İstifa etmeyi düşünmeniz,düşüneceğiniz en son şey olmalı herhalde.. Siz bu koşullarda bocalıyorsunuz çocukla bir de ohooo.
 
Anneanne babaanne gelip bakarmış, daha üç buçuk aylık evlisin, adamı tanımıyorsun doğru düzgün bir de evde kaynana. Herif keyfinden ödün verir mi böyle olunca, vallahi cahil desem cahil de değil. Asla anlam veremiyorum böyle şeylere, sonra gelip burada bin tane konu açacak yeni evliyim ama şöyle böyle oldu diye.
Adamı da çok gözüm tutmadı zaten bencile benziyo konusa anlattığı kadarıyla.
Başkasının lafıyla çocuk yapınca ortada kalma ihtimali hele çok yüksek
 
Adamı da çok gözüm tutmadı zaten bencile benziyo konusa anlattığı kadarıyla.
Başkasının lafıyla çocuk yapınca ortada kalma ihtimali hele çok yüksek
Bencilin teki adam, böyle tiplerle evlenip kendilerini harcıyorlar ona üzülüyorum ama Allah akıl vermiş insana al kullan diye.
 
Anneanne babaanne gelip bakarmış, daha üç buçuk aylık evlisin, adamı tanımıyorsun doğru düzgün bir de evde kaynana. Herif keyfinden ödün verir mi böyle olunca, vallahi cahil desem cahil de değil. Asla anlam veremiyorum böyle şeylere, sonra gelip burada bin tane konu açacak yeni evliyim ama şöyle böyle oldu diye.
Konuda bir tane bile ben şöyle istiyorum yok hep baskaları birşeyler istiyor konu sahibide yerine getiriyor şu okumuş etmiş çalışan kadınların bu sekilde olmasına deliriyorum
 
İşte ben vicdan yaptım 1 saat yol gidiş 1 saat geliş yapmasın diye şimdi ben zorluk çekiyorum. Tekrar kpss çalışıp tercih vermek için sözleşmeli olmamam lazım. Aynı unvanda tercih veremiyor sözleşmeliler. Sözleşmeli olduğum için zaten ile geçmeme izin vermediler. Kurum ayrı sıkıntı çıkarıyor, evde ayrı sıkıntı çıkıyor. Ne yapacağımı bilemez haldeyim.
İyi de kurumun çıkardığı bir sıkıntı yok. Siz bu şartları bilerek evlendiniz. Eşiniz de biliyordu nöbetçi çalışacaksınız. Şimdi neden sorun çıkarıyor. Ayrıca o nasıl bir orta yol bulmaktır. Eşiniz on dakka az yol gitsin diye siz okadar yolu minibüsle gidip gelmeyi göze mi aldınız. Sizi çok saf gördüm🧐.
Ayrıca hamile kalırsam dilekçe verip merkeze geçerim yerime bekarı verirler ne demek. O bekarın günahı ne. Çalışmış puanını almış merkeze atanmış... Neden sizin memnuniyetsizliğinizin cezasını başka masuma çektiriyorsunuz.
Evlenirken de o ilçede olduğunuzu biliyordunuz. Şimdi böyle davranmanız hele hele eşinizin sürekli sorun çıkarması normal değil
 
3.5 aylık evliyim kızlar , hemşireyim. İlçede çalışıyorum. Evi ilden tuttuk çünkü eşim de benden farklı bir ilçede çalışıyor. İlçelere her gün git gel yapıyoruz. Ben minibüsle gidiyorum o kendi arabasıyla gidiyor. Bu arada ikimizin de gidiş mesafesi 50 dk geliş 50 dk. Çalışma şartlarım yoğun. Ayda mesela 5 tane gece yazılıyor aynı zamanda gündüze de yazıyorlar. Ses çıkarınca personel yok bu şekilde mecburen çalışacaksınız deniyor. Toplam 3 kadın hemşireyiz. Üçümüz de yeni evliyiz. Hem git gel yapmak hem kurum beni yordu. Kendimi yemeye içmeye verdim +10 kilo almışım düşünün. Kıyafetlerim artık dar geliyor. Kendimi tanıyamaz oldum. İstifa etsem edemiyorum çünkü üç sene atama bekledim. Eşim de evliliğimizden hiçbir şey anlamadım 30 yıllık evliyiz sanki diyor. Ki haklı. Nöbetler yüzünden yeri geliyor 3 gün birbirimizi görmüyoruz. Otel gibi kullanıyorum evi. Eşim 30 yaşında ben 27 . Bu arada aklımızda gebelik planlaması var. Eşya taksidi ödüyoruz, kendimiz almıştık evlenirken. Mayısta borç bitiyor bu arada. Aslında şimdi de kendimizi idare edecek kadar para kalıyor ayın 15 ine kadar. İlçede zorunlu sürem 2 yıl kaldı. 2 yıl daha git gel yapmaya dayanacak gücüm kalmadı kızlar. İle geçemiyorum çünkü sözleşmeliyim. Ailelerimiz farklı bir şehirde yaşıyor. Onlar bebek olsun yaşınız geçiyor diyor. Biz gelir dönüşümlü bakarız diyorlar. Bakacak kimsemiz yok burada. Siz dışarıdan bir göz olarak bebek düşünür müydünüz bu şartlarda ? Ne tavsiye edersiniz? Evet çocuk kurtuluş olarak görülmemeli ama başka türlü bu git gelden , fazla çalışma saatlerinden kurtulamıyorum.

3.5 aylık evliyim kızlar , hemşireyim.

Toplam 3 kadın hemşireyiz. Üçümüz de yeni evliyiz.

İşte iki yıl sonra olsun dediğimde de yaşımız geçiyor diyor eşim. Hem gebelikte ya da çocuk varken dilekçe yazarsam il sağlik müdürünün inisiyatifinde merkeze geçme ihtimalim olabilirmiş. Gebeyim git gel yapamıyorum ya da çocuğum var git gel yapamıyorum gibisinden. Benim yerime de merkezde bekar personeller varmış onlar çekilebilirmiş.
Yeni evli diğer 2 arkadaşınız da sizinle aynı yolu izlerse ne yapacaksınız ? Yer değişimi için evlenen ve çocuk yapanları Bekar personeller idare etmek zorunda mı sizce ? Bekar personellerin evi, ailesi, sorumlulukları yok mu ?

İş hayatında evlilik ve çocuk konusunun kişisel çıkarlar icin kullanılmaya çalışılması çok sinir bozucu.
 
O da işte sorumlu hemşireye kızıyor hem gece hem gündüz yazıyor diye. Geleyim konuşayım diyor. İyi de hemşirelik nöbetli meslek. Ben bunu bile bile yazdım . Neyi konuşacak. Hemşireyle öğretmenin evlenmesi zormuş valla.

Şey yapın ya bence, anneniz gelsin konuşsun veliniz gibi🤦‍♀️ Ya şunu fikir diye ileri süren adamla aşırı dalga geçerdim ben olsam. Ayrıca da kızardım. Bugün mu tanıştınız siz bu adamla? Dün bir bugün iki işinizle ilgili sizi kötü hissettirmeye başlamış. Hem çalışıp yorulup para kazanacaksınız. Hem adamın triplerini çekeceksiniz.

Arkadaşlarınızla aranızda adaletsiz bir dağılım yoksa yeni biri gelene kadar yapabileceğiniz bir şey yok. Eminim ki hemşirelik zor bir meslektir ama bütün çalışma hayatınız boyunca bu kadar yoğun tempoda olmayacaksınızdır. Şartlar değişebilir, sabretmeye çalışın, istifa mantıklı değil. Vitamin değerlerinizi yüksek tutun, direncinizi artıracak takviyeler kullanın.
Acilen sizin işinize yakın bir yere taşının. Eşiniz zaten özel araba ile gidiyormuş 10-15 dk fazla gitse incileri dökülmez.

Çocuk şu şartlarda verilebilecek en kötü karardan bile kötü. 3.5 aylık evliyim bazen 3 gün eşimle görüşemiyoruz diyorsunuz. Ne ara evlilik oturdu da çocuğa geçtiniz. Biraz makul olun lütfen. Yaşınız falan da geçmiyor. Hemşiresiniz yani biz anlatmayalım.
Çocuk doğurup bakmanın, hele ki ayni zamanda çalışarak bunu yapmanın mesleğinizden daha kolay olacağını düşünmenizi de toyluğunuza veriyorum.

Önce işinizi gücünüzü ayarlayın, eşinizle birbirinizi iyice tanıyın, maddi olarak toparlanın. Sonra çocuk yapar ücretli ücretsiz allah ne verdiyse bütün izinlerinizi kullanırsınız.
 
Ek
Haklısınız. Yaşım geçiyor diyor eşim ama benim de önce süreyi doldurmam gerek. İl sağlık müdürlüğü vermeyebilir, gideceğimin garantisi yok. Seneye Şubatta kadroya geçeceğim (2027) . +1 yıl daha çalışma şartı var (2028). Kafam karmakarışık. Tek başına karar verememek hem iş temposu hem ev birlikte götürmek zormuş. Bilerek evlendi tabi doğru.
Olarak ücretsiz izin alabileceğiniz maddi konforda olmayı da bekleyin. Aileler sizde yatılı kalıp Bebek bakacaksa bu kotkunc ötesi olur. Evliliğiniz eşinizle paylaşımınız kalmaz. Bebeği kreş yaşına iki yaş iki buçuk yaş mesela getirene kadar evde kalabileceğiniz ya da ücretli bakıcı ayarlayabilrceginiz durumda olun. Tabi buna karar verebilecek duruma da gelin. Şu durumda aileler ve eşiniz bebeğe aile gelip bakacak dede sanki sizin hayır bakıcıya vereceğim deme ihtimaliniz yok gibi geldi. Eşiniz ve ailenizin Yasin geçiyor demesi çok kaba ve çirkin . Kimsenin size bu şekilde davranmasına izin vermeyin. Eşiniz de evli gibi değiliz deyip mesleginizden şikayet etmedim nikahtan sonra mesleginizi ogrenmedi herhalde.
 
Eşiniz kaç saat derse giriyor sorması ayıp. Sizinki kadar yorucu bir temposu yoktur bana kalırsa
 
Yanlış anlamayın ama yeni atamalar nedense hep böyle totoları hiç zorla gelmiyor daha durun mesleğin başındasınız hemen istifayı bile seçenek görmeye başlamışsınız. Ben balayı dönüşü 7 gün aşırı 24 tuttum hemde eşimle çapraz yani 14-15gün kapıda selamlaştık. Yeni evliyim az çalışayım tribi nedense şimdiki atamalarda var. Bu arada yaşıt sayılırız ama 9. Seneme girdim ben meslekte, bilerek okuduk atandık böyle bakın.
Eşiniz öğretmen o bol bol tatil yapacak siz bayram seyran yaz tatili demen çalışacaksınız.
Arabayla sıcacık kendisi giderken siz nöbetli çalışan olarak evi uzağa tutmuşsunuz eşiniz aşırı bencil bi adam. Evi senin işine yakın tutucaktınız nöbetten yorgun argın çıkıp 50dk yol yapacak olan sizsiniz, bunu eşiniz düşünecekti sen uykusuz kalıyosun sana yakın olsun ki eve gel uyu.
Birde bebek düşünüyosunuz, 27 değilde 17 yaş bilinç düzeyindesiniz
 
Bencilin teki adam, böyle tiplerle evlenip kendilerini harcıyorlar ona üzülüyorum ama Allah akıl vermiş insana al kullan diye.
Hemde nasıl bencil, adamın eşine dönüp sen uykusuz yorgun minibüslerde 50dk yol yapma eve gel uyu diyeceğine kendisi arabasında sıcacık gidip geliyor ne ala memleket. Birde üstüne çocuk istiyor, aileler gelip evlerinde kalınca ne olcak sanıyolar acaba cinsellik aşk romantizim nirvana 😄😄
 
İşte iki yıl sonra olsun dediğimde de yaşımız geçiyor diyor eşim. Hem gebelikte ya da çocuk varken dilekçe yazarsam il sağlik müdürünün inisiyatifinde merkeze geçme ihtimalim olabilirmiş. Gebeyim git gel yapamıyorum ya da çocuğum var git gel yapamıyorum gibisinden. Benim yerime de merkezde bekar personeller varmış onlar çekilebilirmiş.

Eşiniz zaten bir süre sorumluluğunuz varken başka sorumluluklar da yükleyerek içinden çıkılmaz hale getirilecek. Olan sizin sinirlerinize olacak emin olun eşinize hiç bir şey olmaz. Ayrıca şuan konu açmanızın sebebi ise sorumlulukların fazlası sizde olduğu halde kendisinin şikayet etmesi. Siz hazır olmadığınız sürece çocuk yapmayın bence.
 
Son düzenleme:
Back
X