• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tatil konusu bana dert oldu !

Katıldım

Bizim kendi işimiz var

Cuma sabah işteyiz öğleden sonra tatile ancak gideceğiz Bayram'dan sonra da tek gün uzatabildim

Yanımda çalışan birisi gelip eşim tatil almış dese hoşuma gitmezdi eminim
Benşm yıllık iznim vae ben keyfi mazeret izni istemiyorum bayramdan sonrası için yıllık iznimi kullanmak istiyorum

Tatili sigortali aldiysa iptal ya da degisiklik yapabilirsiniz.
Yapamiyorsaniz patronunuzla tekrar konusup sansinizi zorlayin...
Bu arada arkadaslar hakli, boyle seylerin suprizi olmaz, biz esimle izinlerimizi denk getirmek icin 1 ay ugrastik, her seyi ayarlayip oyle tatilimizi aldik. Ki ben freelance calisiyorum, gidecegim desem isverenim itiraz etmezdi ama islerimi ayarlayabilecegim tarihi aldim yine de.

Tatili sigortali aldiysa iptal ya da degisiklik yapabilirsiniz.
Yapamiyorsaniz patronunuzla tekrar konusup sansinizi zorlayin...
Bu arada arkadaslar hakli, boyle seylerin suprizi olmaz, biz esimle izinlerimizi denk getirmek icin 1 ay ugrastik, her seyi ayarlayip oyle tatilimizi aldik. Ki ben freelance calisiyorum, gidecegim desem isverenim itiraz etmezdi ama islerimi ayarlayabilecegim tarihi aldim yine de.
Sürpriz olduğu için bizimki böyle oldu bu seferlik

Benşm yıllık iznim vae ben keyfi mazeret izni istemiyorum bayramdan sonrası için yıllık iznimi kullanmak istiyorum

Bakın izin istemek Hakkı'nız

Lakin eşim tatil alıp sürpriz yapmış bana izin demek hoş değil

Ona göre plan program yapılır vs vs

Sonuçta iş yeri o tarihte açıkmış

Söylemek istediğim önce izin alınacağını eşinizin de bilebileceği yani sürpriz ve emrivaki arasındaki ince çizgi

Bir işyerinde çalışıyordum ve izinlere ilişkin ilk kural bayram resmi tatil vs ile birleşen izin verilmez şeklinde idi

Hatta hafta sonundan başlayan izin de olmazdı

Cuma gider iznine cumartesi pazar dahil olur ya da salı başlatırdın izni

Ne saçma uygulama derdik zira çalışma hayatının başında idik yıllar geçince o uygulamanın deneyimlerin getirdiği bir sonuç olduğunu öğrendik

Merhaba arkadaşlar ,
Benim şöyle bir sorunum var eşim benden habersiz tatil rezervasyonu yaptırmış bayram haftasına bende hemen gittim patronumla konuştum tarihleri patron bana o tarihler olmaz o hafta bende yokum buradaki işleri kimse yapamaz demesin mi bayram haftası zaten 2 gün tatil 3 gün de yıllık iznimden kullanmak istedim ama arıza çıkardı ne yapayım şimdi?

Not : yeri geliyor her hafta sonu kendi işim olmamasına rağmen yardım için gidiyorum ve mesai falan da hiç almıyorum uzlaşarak çözmem gerekiyor ne yapmalıyım lütfen akıl verin
O arada kalan 3 gün tatil değil ki
İşvereninize sormadan plan yapmanız saçma olmus
Patron kıl değil bence
Siz onu yok saymıssınız

Bakın izin istemek Hakkı'nız

Lakin eşim tatil alıp sürpriz yapmış bana izin demek hoş değil

Ona göre plan program yapılır vs vs

Sonuçta iş yeri o tarihte açıkmış

Söylemek istediğim önce izin alınacağını eşinizin de bilebileceği yani sürpriz ve emrivaki arasındaki ince çizgi

Bir işyerinde çalışıyordum ve izinlere ilişkin ilk kural bayram resmi tatil vs ile birleşen izin verilmez şeklinde idi

Hatta hafta sonundan başlayan izin de olmazdı

Cuma gider iznine cumartesi pazar dahil olur ya da salı başlatırdın izni

Ne saçma uygulama derdik zira çalışma hayatının başında idik yıllar geçince o uygulamanın deneyimlerin getirdiği bir sonuç olduğunu öğrendik
Şu anda ne yapabilirim peki ?

Resmi tatiliniz ve resmi izniniz için patronun gonlunu alarak izin istemeye en baştan alistirirsaniz sonra böyle olur

Eşim sürpriz yapmış demek de hıc doğru değil...

Çarşamba günü gidin tatile cikacaginizi hatirlatin telefonla her zaman ulaşabileceklerini söyleyin israr ederse resmi tatil ve iznimi kullanıyorum isim olmamasına rağmen kalıp yardımcı olduğum gunlere sayın geçen seferde aynısı oldu yerine bakabilecek kişiler var onlarla telefonda bu durum olursa cozeriz iş aksamaz deyin

O arada kalan 3 gün tatil değil ki
İşvereninize sormadan plan yapmanız saçma olmus
Patron kıl değil bence
Siz onu yok saymıssınız
Ben onu yok saymadım o arada yıllık iznimi kullanmak istedim ondan mazeret izni istemedim yıllık iznimden kullanmak istedim

Resmi tatiliniz ve resmi izniniz için patronun gonlunu alarak izin istemeye en baştan alistirirsaniz sonra böyle olur

Eşim sürpriz yapmış demek de hıc doğru değil...

Çarşamba günü gidin tatile cikacaginizi hatirlatin telefonla her zaman ulaşabileceklerini söyleyin israr ederse resmi tatil ve iznimi kullanıyorum isim olmamasına rağmen kalıp yardımcı olduğum gunlere sayın geçen seferde aynısı oldu yerine bakabilecek kişiler var onlarla telefonda bu durum olursa cozeriz iş aksamaz deyin
Eşimin sürpriz yaptığını söylemedim onunda yaptığı doğru birşey değil belki ama zıtlık yaşamakta istemiyorum çözüm bulmak istiyorum

Şu anda ne yapabilirim peki ?

Gidip tekrar rica edip eşinizin hatalı bir sürpriz yapmaya çalıştığını ama parayı da verdiğini çok da üzüleceğini telefon vs desteğiyle işi yürütmeye çalışacağınızı söyleyin tekrar

İş önceden tamamlanabilirse de öncesinde fazlaca iş yaparım vs deyip patronun gönlünü edin

Ben onu yok saymadım o arada yıllık iznimi kullanmak istedim ondan mazeret izni istemedim yıllık iznimden kullanmak istedim
Anladım da
Yıllık izin kullanacagımız zamanlar da hep işverene zAman konsunda danısırIz

Gidip tekrar rica edip eşinizin hatalı bir sürpriz yapmaya çalıştığını ama parayı da verdiğini çok da üzüleceğini telefon vs desteğiyle işi yürütmeye çalışacağınızı söyleyin tekrar

İş önceden tamamlanabilirse de öncesinde fazlaca iş yaparım vs deyip patronun gönlünü edin
Of ya inşallah verir olmazsa da tatil için rezervasyon yaptığı yerle bir de ben konuşayım

Bebeğim o zaman yanacak tatil parasını bor zahmet versin size. Olur mu öyle şey. Israrcı ol. Bu seferlik idare etsin. Bir dahaki sefere önce izni alırsın sonra tatili planlarsin
Evet öyle yapacağım artık bakalım sonuç ne olacak ne diyecek

tatilin süprizi olmaz hakkaten... hani izin aldığınız tarihe ayarlasa ne ise de böyle emrivaki hoş değil.... gerçi ben patronun yerinde olsam verirdim izni. uyarırdım bir daha bu şekilde emrivaki olmasın diye.. sen bir daha anlat durumunu, eşim bilet almış ne yapalım yansın diyorsanız yansın ama iznimi kullanabilirsem çok sevinirim deyin. bırakacağınız arkadaşla da her an telefonda irtibat halinde kalabileceğinizi belirtin(tatilde iş konuşmak kadar nefret ettiğim şey yok ama hiç gitmemekten iyidir)

tatilin süprizi olmaz hakkaten... hani izin aldığınız tarihe ayarlasa ne ise de böyle emrivaki hoş değil.... gerçi ben patronun yerinde olsam verirdim izni. uyarırdım bir daha bu şekilde emrivaki olmasın diye.. sen bir daha anlat durumunu, eşim bilet almış ne yapalım yansın diyorsanız yansın ama iznimi kullanabilirsem çok sevinirim deyin. bırakacağınız arkadaşla da her an telefonda irtibat halinde kalabileceğinizi belirtin(tatilde iş konuşmak kadar nefret ettiğim şey yok ama hiç gitmemekten iyidir)
Inşallah izin verir bu şekilde olursa

Back
X