- 19 Temmuz 2025
- 120
- 88
- 13
- 25
- Konu Sahibi Hilalimsiyim
-
Benim için önemli bir şeydi. Tüm seneler annemin parası yok diye diye dışarı bile çıkmadım. Şidmi birine güvenip zar zor para buluşturdum. O da gelmeyeceğini söylediNe abarttınız ya. Bu kadar abartmak yerine kızı hayatınızdan çıkarsanız olup biletecek. Veya kendiniz gidin. Böyle abarta abarta iç çekecek bir konu değil bu.
Kuzucum sen annenin sözünü dinle anneler yanılmaz.Annenden gizli iş yapma.Parayı niye saklıyorsun ki annen zaten biliyor kızın nasıl davrandığını ve davranışları hiç normal değil arkadaşının.arkadaşıma en son tatile gelemeyeceğimi, kendisinin ilgisiz davrandığını falan söyledim. Arkadaşım 3 gündür ısrarla özür dilemeye devam ediyor en son da ailesiyle olan mesajlarını göndermiş. Ailesi kıza bir anda gidemezsin demişler. Sert mesajlar okudum.
arkadaşıma karşı inanılmaz soğudum. kahve içmeye çağırsa bile artık ya gelmezse diyeceğim. Benim annem kenarda birikmişini verdi, ben de kıza en başında bunu söyleyip dedim ki “kesin gitmeyeceksek ayarlamayalım bak”
kırk yılın başı ve hayatımda ilk defa yaptığımız plan olmadı. kız da benim suçum değil ailem böyle yaptı diyor. Ne diyeceğimi bilemedim. Gitme konusunda zaten geri adım atmam ama arkadaşıma bir daha güvenir miyim bilmiyorum.
Arkadaşıma benim annemin de artık problem çıkaracağını, onun da güvenini zedelediğini söylediğimde şaşırdı. Annen ne alaka gibisinden.
Ben annemi tanıyorum, “kızım sen salaksın milletin lafına güvendin bak yarı yolda bıraktı” diyecek eminim, bir daha da biriyle gitmek istesem hep yüzüme vuracak.
Ne desem bilmiyorum. Ne yapsam onu da bilmiyorum. Anneme hiç söylemeden tek başıma gitsem mi? Yoksa o parayı bir şekilde saklasam mı? Annem öyle olursa kesin öğrenecek anladı zaten de.
Kız ailesiyle kavga etmiş ama ben de kendimi düşünüyorum, bu bencillik mi?
Niye kendi başınıza eğlenme beceriniz yok mu?? Mutlu olmak için illa birine mi ihtiyacınız var??? Yeni yerler yeni insanlar,farklı yolculuk ,zorluk,macera hayata farklı bakış açısı kazanmak size ağır mı geliyor?????Anneme desem ben kendim gideceğim diye git der.
Ama kendim eğlenir miyim bilmiyorum
yani hiç tanımadığım insanlarla nasıl yapıcam bilmiyorum. kimse benimle sosyalleşmez gibi geliyor, herkes çift çift gelmiştir gibiNiye kendi başınıza eğlenme beceriniz yok mu?? Mutlu olmak için illa birine mi ihtiyacınız var??? Yeni yerler yeni insanlar,farklı yolculuk ,zorluk,macera hayata farklı bakış açısı kazanmak size ağır mı geliyor?????
Hayatı ,kendi başına mücadele etmeyi nasıl öğreneceksin???Tatil kendi sınırlarını yapabileceklerini görmek için iyi bir fırsat,en kötü kendi başına takılırsın.Yaşamadan bilemezsin.Dene ve gör....yani hiç tanımadığım insanlarla nasıl yapıcam bilmiyorum. kimse benimle sosyalleşmez gibi geliyor, herkes çift çift gelmiştir gibi
Ya herkes yanlış anlamış annem o parayı geri vermemi zTen kabul etmez sende kalsın der o anlamda dedim. Yani anneme “tur kesin kalkışlı değildi iptal oldu” gibi bir yalan mı söyleyeyim yoksa arkadaşım beni ekti böyle böyle mi demeliyim vkfkckKuzucum sen annenin sözünü dinle anneler yanılmaz.Annenden gizli iş yapma.Parayı niye saklıyorsun ki annen zaten biliyor kızın nasıl davrandığını ve davranışları hiç normal değil arkadaşının.
Hayatta heveslendiğim ne varsa sonu hep böyle oluyor. Üst üste o kadar geldi ki çok doldumAllah başka dert vermesin konu sahibi :)
Yapacağınız şey çok basit. Burdaki ablalarınınız sözünü dinleyin.
Doğru diyorsunuz, zaten 3 senedir yalnızım bir bakıma. Şehir dışında okumak bunların hepsini tatmamı sağladıHayatı ,kendi başına mücadele etmeyi nasıl öğreneceksin???Tatil kendi sınırlarını yapabileceklerini görmek için iyi bir fırsat,en kötü kendi başına takılırsın.Yaşamadan bilemezsin.Dene ve gör....
Ne güzel işte yeni yerler görmek yanınıza kâr kalacakDoğru diyorsunuz, zaten 3 senedir yalnızım bir bakıma. Şehir dışında okumak bunların hepsini tatmamı sağladı
Arkadaşım her sene arkadaşlarıyla tatile giden bir kızdı. Bu sene de son güne kadar babası para da vermiş. Arkadaşım babasıyla baba tarafı hakkında ileri geri konuşunca babası da sinirlenmiş, hiçbir yere gitmiyorsun demiş. Babasına hatta yalan söylemiş, arkadaşım bilet aldı şöyle böyle babası izin vermemiş yine de.Yaşlar kaç bilemiyorum.Fakat insanlara elinde olmayan sebeplerden kizmamak gerektiğine bizde bir değeri varsa artısı çoksa onu hemen kaybetmemek gerektiğine inanırım fevri olmayin biraz sakinleşin.Hakli olmasina haklısınız belki oda bir gazla gelmek istedi sizinle tatili bence çok çok istedi.Belki aile görüşü müsait değil belki çok çok istesede elinde değil onun içinde kötü .Sizin için planlanan tatilin tek başına olmasida kötü .Size hak veriyorum.Simdi ne yapılabilir duruma bakın .Ya macera sayip tek başınıza bir tatile çıkabilirsiniz yada tatili iptal ettirebilirsiniz .Tek başınıza da eglenmeyi öğrenmek şart belkide fırsattır .Sonuçta insanları herşeye dahil edemiyoruz kendinizin en iyi arkadaşı olun .Deniz havası iyi gelir .Hem niye yalnız olasınız tek başına tatile çıkan dünyadaki ilk insan da siz değilsiniz.Kimseye eyvallah etmez hiçbir programa uymaz canınız ne zaman isterse denize o zaman girer çıkarsınız .Toplu yada ikili tatillerde birbirine uymak adına sıkılan bir dolu insanda var .Bence herşeyde bir güzellik var Belkide böyle olmalıydı.
Arkadaşının seni ektiğini söyleyeceksin tabiki.Yalan söyleme nedenin nedir anlamadım.Ya herkes yanlış anlamış annem o parayı geri vermemi zTen kabul etmez sende kalsın der o anlamda dedim. Yani anneme “tur kesin kalkışlı değildi iptal oldu” gibi bir yalan mı söyleyeyim yoksa arkadaşım beni ekti böyle böyle mi demeliyim vkfkck
Annemin bana hep “insanlara çok değer veriyorsun, onların laflarına göre hareket ediyorsun” sitemi vardır. Şimdi ben ekildiğimi söylersem “iyi oldu sana, bak gördün mü, kimse senin gibi önemsemiyor” der salak olduğumu düşündürtür. ayrıca bir daha bir arkadaşımla tatile gitmek istesem de bu olayı hatırlatırArkadaşının seni ektiğini söyleyeceksin tabiki.Yalan söyleme nedenin nedir anlamadım.
Evet doğru diyorsunuz. İnşallahSizde planlarınızı onu dahil etmeden yaparsınız kimbilir kaderin bi bildiği vardır . Belkide böyle olması gerekiyordu.Akişa bırakın.Gidip mis gibi tatil yapın .Benim kişisel fikrim bu
Anneniz haklı değil mi,ç???insanlara hele olmayacak tiplere fazla değer verip, onlara göre hareket ediyorsunuz??? Son ana kadar beklemeyi seçmek sizin tercihiniz iki arama sonrası hâlâ oyalıyorsa, normali atlayıp kendi başına gitmektir ertelemek o gitmiyor diye iptal etmek değil.....Annemin bana hep “insanlara çok değer veriyorsun, onların laflarına göre hareket ediyorsun” sitemi vardır. Şimdi ben ekildiğimi söylersem “iyi oldu sana, bak gördün mü, kimse senin gibi önemsemiyor” der salak olduğumu düşündürtür. ayrıca bir daha bir arkadaşımla tatile gitmek istesem de bu olayı hatırlatır
Ya işteAnneniz haklı değil mi,ç???insanlara hele olmayacak tiplere fazla değer verip, onlara göre hareket ediyorsunuz??? Son ana kadar beklemeyi seçmek sizin tercihiniz iki arama sonrası hâlâ oyalıyorsa, normali atlayıp kendi başına gitmektir ertelemek o gitmiyor diye iptal etmek değil.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?