Tatil konusunda kararsızlık…

whispersOFhope

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2020
333
448
53
36
Merhaba herkese,
Daha önce hiç her şey dahil bir otelde tatil yapmadık. Daha çok kamp tatili, villa tatili, yurtdışı tatili, aile yanı tatil, vs yaptık fakat bu sene her şey dahil konsept tecrübe etmek istiyoruz. Aklımızda bir yer var fakat o fiyatlar nedir? Bunu yapmaya değer mi, taksitle tatile gitmek mantıklı mı, 5 günlük tatil için 9 ay kredi kartına taksit ödenir mi (böyle yazınca kulağa çok saçma geliyor gerçekten) karar veremiyorum ama bir yanım da pandemiden beri kendin için ne yaptın, hamilelik lohusalık desteksiz çocuk büyütmek derken bunu hak ettin diyor. Aranızda bu tarz tatil seçen var mı? Seçtiyseniz değdi mi gerçekten bilmek isterim.

Pandemiden önce evet. Fakat ben yetisebilecegim kdr otel seviyordum hep kendim buldum. Geçen yıl maaşima oranladigimda gittiğim yerler eşdeğer fiyatlarda çıkmıştı. Bu yıl hesap yapmadım

Merhaba herkese,
Daha önce hiç her şey dahil bir otelde tatil yapmadık. Daha çok kamp tatili, villa tatili, yurtdışı tatili, aile yanı tatil, vs yaptık fakat bu sene her şey dahil konsept tecrübe etmek istiyoruz. Aklımızda bir yer var fakat o fiyatlar nedir? Bunu yapmaya değer mi, taksitle tatile gitmek mantıklı mı, 5 günlük tatil için 9 ay kredi kartına taksit ödenir mi (böyle yazınca kulağa çok saçma geliyor gerçekten) karar veremiyorum ama bir yanım da pandemiden beri kendin için ne yaptın, hamilelik lohusalık desteksiz çocuk büyütmek derken bunu hak ettin diyor. Aranızda bu tarz tatil seçen var mı? Seçtiyseniz değdi mi gerçekten bilmek isterim.
Hiç hersey dahil tatile gitmedik, konforunu bilemem, biz de sizin gibi, kamp, cadir, karavan, motor yolculuğu, küçük oteller, yurtdisi tatilleri vb... ama bana 1 haftalik tatilin taksitini geri kalan 10 ay ödemek yada kredi cekip tatile gitmek (bir tanıdığımız yapti da) mantıklı gelmiyor, hersey gönlünüzce olsun 🙏🩷

Merhaba herkese,
Değer, ama fiyatlar çok pahalı artık. Tabi kazancınız önemli. İyi bir kazancınız varsa kredi kartı ile halledilebilir neden olmasın.

Her şey dahıle gidecekseniz ultra her şey dahile gidin. Yoksa her türlü risk var. O kadar para verip yemeklerin vasatlığından açta kalabılırsınzı. Birde şey önemli bence uyumak istiyosanız sabah zaten kahvaltı kaçıyor mesela

İyi tarafı da var kötü tarafı da. İyi tarafı özellikle çocukla yeme içmeyi dert etmiyorsun nerede yesek ya da ne yapsak gibi, elinizin altında hizmet sürekli. Kötü tarafı ulan onca para verdim, gidip şimdi Bi de yemeğe dışarda niye paRa ödeyelim diyip rahat rahat gezemiyorsun ya da gezersen ekstra masRaf çıkıyor. Bi kere yaptım Bi daha tercih etmedim çünkü gittiğim şehirde farklı yerleri görmek isterim, her gün farklı Bi koya gidip yüzmek isterim, öyle otele çakılıp kaldık. Ama yok otelin denizi havuzu eğlencesi bize yeter diyorsanız gayet keyifli olur.

Kamp, villa vs tatili yapmadım hiç kıyaslama yapamıyorum onun için ama butik otel / şehir içi kültür turu şeklinde tatil her şey dahil/ultra her şey dahil tatil çok yaptım bu konuda bilgi verebilirim. Her şey dahillerde açık büfeler sınırsız içecekler kokteyller derken tüm hizmet önünüze seriliyor. Kesinlikle özellikle kadın için büyük bir dinlenme imkanı oluyor yemek derdi yok gidip seçip yiyosunuz şezlonga uzanıp dinleniyosunuz müthiş😄 benim için tek avantajı bu açıkçası. Çocuğunuz varsa animasyon etkinlik vs oluyor keyifli vakit geçirebilirler. Yediğiniz içtiğiniz şeylere bağlı oraya vereceğiniz paraya değip değmemesi açıkçası. Eğer yemekle çok aranız yoksa değmez ama ben verdiğim parayı çıkarırım diyosanız (Türk mantığı) değer. Geçen seneye kadar kesinlikle çok daha hesaplı oluyordu alacart tatillere göre ama iki yıldır fiyatlar inanılmaz arttı ben o yüzden tercih edemiyorum eğer imkanınız varsa gidin derim

Ablam gecen Side de bir otelden fiyat istedi. Iki yetiskin iki cocuk 5 gün icin 3700 Euro (tek otel) istediler. Fiyatlar bu sene her yerde ucmus. Büyük otelleri tercih etmiyorum. O fiyata kalabalik bir otele de gitmek istemem
Bu konuyu okuyunca az önce merakimdan fethiye ve bodruma baktim bir tatil internet firmasindan, sırala>fiyata gore azalan secenegi ile 7 günlük, fethiye 202bin, bodrum 358bin diyor😳 bin diyor, sen diyor milyor milyar sen o parayı ne yaptin akfdjsks yok gercekten ya ben fakirim ya zihniyetim fakir 😔

Ultra hersey dahil hotellerin eksisi cok sira bekliyosunuz özellikle aksam yemeklerinde masa bulunmuyor. Yemek servisin basinda personal olmayinca insanlar yemekleri elleriyle vs aliyor görünce istahiniz kaciyor.
Fiyatlarda uygun olmadigi icin cok can sıkıcı oluyor parayla rezil olmak gibi😅

Kamp, villa vs tatili yapmadım hiç kıyaslama yapamıyorum onun için ama butik otel / şehir içi kültür turu şeklinde tatil her şey dahil/ultra her şey dahil tatil çok yaptım bu konuda bilgi verebilirim. Her şey dahillerde açık büfeler sınırsız içecekler kokteyller derken tüm hizmet önünüze seriliyor. Kesinlikle özellikle kadın için büyük bir dinlenme imkanı oluyor yemek derdi yok gidip seçip yiyosunuz şezlonga uzanıp dinleniyosunuz müthiş😄 benim için tek avantajı bu açıkçası. Çocuğunuz varsa animasyon etkinlik vs oluyor keyifli vakit geçirebilirler. Yediğiniz içtiğiniz şeylere bağlı oraya vereceğiniz paraya değip değmemesi açıkçası. Eğer yemekle çok aranız yoksa değmez ama ben verdiğim parayı çıkarırım diyosanız (Türk mantığı) değer. Geçen seneye kadar kesinlikle çok daha hesaplı oluyordu alacart tatillere göre ama iki yıldır fiyatlar inanılmaz arttı ben o yüzden tercih edemiyorum eğer imkanınız varsa gidin derim
Aynen öyle, tek isteğim tüm hizmetin önüme serilmesi çünkü 7-24 analık böyle bir ihtiyaç doğuruyor 😅

Bu konuyu okuyunca az önce merakimdan fethiye ve bodruma baktim bir tatil internet firmasindan, sırala>fiyata gore azalan secenegi ile 7 günlük, fethiye 202bin, bodrum 358bin diyor😳 bin diyor, sen diyor milyor milyar sen o parayı ne yaptin akfdjsks yok gercekten ya ben fakirim ya zihniyetim fakir 😔
Benim kararsız kaldığım miktar 5 güne 68 bin verip vermemek 😅

Merhaba herkese,
eskiden hep her şey dahil otellerde tatil yapardık ama ben artık çok sevmiyorum çok o fiyatlara değdiğini de düşünmüyorum. Ama ben yetiskinlerle tatile gittiğim için başka yerler gezmek daha cazip geliyor. çocuklu aileler için daha konforlu olabilir.

Tabiiki bütçenizi en iyi siz bilirsiniz, haketmiyor musunuz, tabiiki hakediyorsundur hepimiz hakediyoruz prensesler gibi tatil yapmayi lakin benim için çok para 😔 biz Parise giderken bile kurban pazarlığı gibi eşimle "herkes maaşına göre bütçe koysun sen şu kadar euro koy ben bu kadar euro koyayim" diye bütçe ayarladik kendimize ve öyle gittik 🤣 68bin de iyi para 😔 daha yol masrafi yok (uçak yada benzin), bir disari cikip hatıra falan diye bir hediyelik almak yok 😔
Felaket tellalı gibi konuştum, ozur dilerim heves kırmak gibi oldu benim yaptığım 😔

Aynen öyle, tek isteğim tüm hizmetin önüme serilmesi çünkü 7-24 analık böyle bir ihtiyaç doğuruyor 😅
Gecen hafta tipki sizin gibi dusunup ultra hersey dahil antalyada bir otelde 10 gun kaldim. Yemekler cok guzeldi otel de ancak kucuk bebekle tatil yapmak bile cok yorucuydu. Yemekte masanin uzerine atlayan kalabaliktan insanlardan dolayi yemek yemeyen kendi yerken herseyi yere doken allahim cok rezillikti. Oglen 1 saat uyusa esimle birbirimize sarilip seviniyorduk. Kizim 18 aylik suan. Gece clublarina gidemedik. Esimle sirayla eglenebildik cunku surekli kizimizin pesinde dusmesin derdindeydik. Cocukla tatil cok zor. O kadar masraf etmisken cocugu annenize filan birakip esinizle gitmenizi tavsiye ederim. Ben tatil bitsin diye gun saydim. 😅

Tabiiki bütçenizi en iyi siz bilirsiniz, haketmiyor musunuz, tabiiki hakediyorsundur hepimiz hakediyoruz prensesler gibi tatil yapmayi lakin benim için çok para 😔 biz Parise giderken bile kurban pazarlığı gibi eşimle "herkes maaşına göre bütçe koysun sen şu kadar euro koy ben bu kadar euro koyayim" diye bütçe ayarladik kendimize ve öyle gittik 🤣 68bin de iyi para 😔 daha yol masrafi yok (uçak yada benzin), bir disari cikip hatıra falan diye bir hediyelik almak yok 😔
Felaket tellalı gibi konuştum, ozur dilerim heves kırmak gibi oldu benim yaptığım 😔
Offf o kadar haklısınız ki… bir de şöyle düşünsem mi diyorum, bu parayı takside böldüğümüzde (maalesef ki) önümüzdeki sene aynı değere sahip olmayabilir. Malum sürekli değişen enflasyon. O zaman da pişman olur muyum bunu göze almadığıma diyorum. Sonra bir de bırak oteli, önümüzdeki sene için yurtdışı bileti al diyorum 🫢 kararsızlıklar diz boyu

Offf o kadar haklısınız ki… bir de şöyle düşünsem mi diyorum, bu parayı takside böldüğümüzde (maalesef ki) önümüzdeki sene aynı değere sahip olmayabilir. Malum sürekli değişen enflasyon. O zaman da pişman olur muyum bunu göze almadığıma diyorum. Sonra bir de bırak oteli, önümüzdeki sene için yurtdışı bileti al diyorum 🫢 kararsızlıklar diz boyu
Cok haklısınız, yapmadığımız herşeyi bir sonraki sene enflasyondan dolayi daha da yapamaz hale geliyoruz (örnek: malum sac duzlestiriciden -d*son- istiyordum, senelerdir amaaan 3000 verilir mi amaaan 5000 verilir mi diye diye suan 12bin ettim akdhjska, aldım mııı tabiiki hayır 🤣 )
Tavsiye niteliğinde olur mu bilmiyorum ama biz genelde uçak biletlerimizi mil biriktiren kredi kartlari sayesinde aliyoruz, mesela paris biletleri de o yuzden cok ucuza geldi, onu kullanabilirsiniz yurtdisi bileti alacaksanız.
Enflasyon konusunda bir tavsiyem yok maalesef, eğer "ömrü hayatimda bir kere de ben ayaklarimi uzatip tatil yapayim 5yildizli otelde" derseniz size hak veririm, zira kamp falan yapiyormuşsunuz, insan zevk aliyor ama kamp dediginiz şey de emek istiyor.

Ay 68 bin lira çokmuş ya gerçekten, bilmiyorum belki de artık normaldir ama 😂 Bu arada ben geçen sene kendimi arkadaşlarımla birlikte her şey dahil aile otelinde bulmuştum aniden (yaşım 21) tabii bizim için çok eğlenceli bir deneyim değildi ama çocuklu aileler için avantajlı olabilir. Mesela yemek derdiniz yok, çocuklar için animatör ekibi çocuk havuzu falan vardı yani rahat bir şekilde oyalanabilirler. Onun haricinde de akşam eğlence tarzı bir şeyler oluyordu çocuklar için tabii benim gittiğim otel vasat sayılırdı sizin tercih ettiğinizde daha farklı şeyler de olabilir. Kahvaltı güzeldi ama akşam yemeklerinden memnun kalmamıştım yine de çok uygun fiyatlıydı her şey dahil bir otele göre. Bu sene de aşırı uçtuğunu sanmıyorum yani en azından 68 bin lira değildir, özelden yazarım size düşünürseniz.

Maalesef her şey çok uçmuş, bu sene bayram için pansiyona rezervasyon yaptırdık arkadaşlarla otele bütçemiz asla yetmedi 🥲

Merhaba herkese,
Bu 9 aylık ödemeler aylık gelirinizin yüzde kaçına tekabül ediyor?

Azalan sıralarsanız en üstte en yüksek fiyatlı oteller çıkar zaten

Back
X