tatil oğlumun kekelemesine yol açtı,ne yapacağımı şaşırdım

meryemmeryem

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2009
3.981
66
118
Adana
2 yaşında bir oğlum var
zaten ne zorluklarla hamile kalıp sahip olduk çocuğumuza
sırf o denize girsin biraz eğlensin diye antalyaya tatile gittik
neyse 1 hafta otelde kaldık deniz dalgalıydı çok korktu
onun dışında gece yatarkende ağlayarak uyandı hep
sanırım ev dışında farklı bir yer olunca korktu
neyse eve döndük 4 gün oldu ama oğlum 2 gündür kekelemeye başladı

normalda inanılmaz akıcı konuşur çok zekidir ve kelime hazinesi gerçekten yaşına göre çok gelişmiş bir çocuktur
ne güzel şakır şakır konuşan oğlum 2 gündür kelimeleri inanılmaz uzatarak konuşuyor
anormallik olduğunu hissettirmemeye çalışıyorum ama kahroluyorum artık dayanamıyorum
şuan bile ofisteyim ama kimseye aldırmadan ağlıyorum ellerim titriyor

internette çok araştırma yaptım bu yaşlarda bazı çocuklarda olabiliyormuş ama ya birde kalıcı olursa
hangi doktora götüreceğimi bilemedim
burda bir prof. var çocuk uzmanı onu aradım şimdi oda bayramdan sonraya randevu verdi
çokmu geç olur bilemiyorum ki
ilk defa böyle bir durumla karşılaşıyorum
ailemde akrabamda çevremde hiç bu sorunu yaşayan yok

normalde az konuşan bir çocuk olsa konuşmaya yeni başlasa belki bu kadar etkilenmezdim ama
yemin ediyorum görenler şaşırıyordu inanılmaz bir kelime hazinesi var
her konuda bir yetişkin gibi sohbet ederdim oğlumla
nazar mı değdi

çok üzgünüm çok pişmanım acaba tatilden dolayı mı böyle oldu
orda korktuda mı yavrum böyle oldu
keşke gitmeseydik deyip kendimi yiyip bitiriyorum
çok kötüyüm içim cok acıyo

insanın yavrusuyla ilgili bir derdi olunca helede sağlıkla ilgili...
hiçbi derde dert demiyormuş insan onu anladım

böyle bir sorun yaşayan varsa aranızda lütfen bilgilerinizi paylaşın

Son düzenleme:
benim çevremde kızıyla ilgili böyle bir problem yaşayan bir bayan vardı bir süre devam etti ama şu an düzeldi çocuun konuşması.. bazı çocuklarda korkudan sonra yaşanabiliyormuş kekeleme sorunları. korkamyın ama çocuğa hissettirmeyin kekelediğini, morali bozulmaması için. bir de pedagog yardımı alabilirsiniz. ama şunu bilin geçici bir durum.

benim çevremde kızıyla ilgili böyle bir problem yaşayan bir bayan vardı bir süre devam etti ama şu an düzeldi çocuun konuşması.. bazı çocuklarda korkudan sonra yaşanabiliyormuş kekeleme sorunları. korkamyın ama çocuğa hissettirmeyin kekelediğini, morali bozulmaması için. bir de pedagog yardımı alabilirsiniz. ama şunu bilin geçici bir durum.

canım çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için
inşallah bizimkide düzelir geçicidir.
dualar ediyorum

bence de canım bu geçici bir durumdur. canını sıkma dur ağlayacak birşey yok. Allah dermansız dert vermesin. Ben çocuk psikolojisi dersleri almıştım. O yaş grubundaki çocuklar en ufak durumdan bile etkilenip dışa vurabiliyorlar ki dışa vurması iyi eğer korkusu içinde kalsaydı ileride problemler oluşurdu.
benim abimin oğlu da dediğin gibi çok zeki bir çocukken birkaç kişi ona yaramazlık yaptığı için bağırınca korkmuş aylarca baya baya kekeme kalmıştı. ama bir süre sonra kendiliğinden geçti ve şu an hala çok zeki bir çocuk hatta SBSde derece yaptı ve gayet akıcı konuşuyor ;)
canını üzme sen ;)

bence de canım bu geçici bir durumdur. canını sıkma dur ağlayacak birşey yok. Allah dermansız dert vermesin. Ben çocuk psikolojisi dersleri almıştım. O yaş grubundaki çocuklar en ufak durumdan bile etkilenip dışa vurabiliyorlar ki dışa vurması iyi eğer korkusu içinde kalsaydı ileride problemler oluşurdu.
benim abimin oğlu da dediğin gibi çok zeki bir çocukken birkaç kişi ona yaramazlık yaptığı için bağırınca korkmuş aylarca baya baya kekeme kalmıştı. ama bir süre sonra kendiliğinden geçti ve şu an hala çok zeki bir çocuk hatta SBSde derece yaptı ve gayet akıcı konuşuyor ;)
canını üzme sen ;)

saol canım içimi rahatlattın biraz
inanki elimde değil ağlamamak içim sızlıyor
kendimi suçluyorum o tatile gitmeseydik diyorum
o kadar çok dikkat ederimki çocuğumuz gelişimi için normalde
çocuk gelişimi üzerine o kadar kitaplar okudum araştırmalar yaptımki ama bu konu hiç karşıma çıkmamıştı
inşallah dediğiniz gibidir geçicidir

Kardeşimde yaşadı bu durumu rüya görmüş kalktığında kötüydü bir hafta kadar sürdü sonra geçti sandık ama hala stres,sıkıntı olunca ya da üzülünce,korkunca devam ediyor.sürekli olmuyor.doktora gittik üzüntüden stresten uzak durack.Allah kardeşime,evladınıza ve cümlesine şifa versin.kardeşim kız ve 21 yaşında olayıda 3 ay önce yaşadık:85:

akrabamızın oğlunda da oldu bu durum, çok korkmuştuk hepimiz..
ama şükür ki geçti.. doktoru kesinlikle ona belli temeyin, tuhaf bir durum varmış gibi davranmayın, "oğlum niye öyle konuşuyorsun" gibi şeyler asla söylemeyin, düzeltmeyin, yanında asla ağlamayın demişti..
çok geçmiş olsun meleğinize..

akrabamızın oğlunda da oldu bu durum, çok korkmuştuk hepimiz..
ama şükür ki geçti.. doktoru kesinlikle ona belli temeyin, tuhaf bir durum varmış gibi davranmayın, "oğlum niye öyle konuşuyorsun" gibi şeyler asla söylemeyin, düzeltmeyin, yanında asla ağlamayın demişti..
çok geçmiş olsun meleğinize..

tşk ederim cvb ın için canım
çok dikkat ediyorum yanında zaten hiç düzeltmiyorum sanki normal konuşuyormuş gibi dinliyorum hiç bir farklı bişey yapmıyorum
inşallah düzelir allahım yaa

kuzenimin kızı 7 aylık doğmuştu ikizinin ölmesi onun fiziksel sorunları falan bu şekilde devam etti
2 yaşlarında hastalanmıştı bayılıyordu sürekli hastaneler falan çok korkmuştu o günlerden sonra kekelemeye başladı
şu an 8 yaşında inanılmaz zeki kelime haznesi çok geniş çok uyanık ve akıllı
ama hala kekeliyor tedavi içinde çok uğraştılar ama bırakamıyor
kendide farkında bazen konuşurken kekelemeye başlıyor bakıoruz hepimiz ona :)
sonra ya tamam ya bidaha dikkat ederim deyip gülüyor
bazen dikkat ediyor çok düzgün konuşuyor ama dikkat etmediğinde hala kekeliyor
özellikle önemsemediği ortamlarda kekeliyor
kız arkadaşlarıyla falan konuşurken çok düzgün ve havalı konuşur
normalde önemli ve heyecanlandığı ortamlarda kekeler insan
o tam tersi ilginç

Son düzenleme:
kuzenimin kızı 7 aylık doğmuştu ikizinin ölmesi onun fiziksel sorunları falan bu şekilde devam etti
2 yaşlarında hastalanmıştı bayılıyordu sürekli hastaneler falan çok korkmuştu o günlerden sonra kekelemeye başladı
şu an 8 yaşında inanılmaz zeki kelime haznesi çok geniş çok uyanık ve akıllı
ama hala kekeliyor tedavi içinde çok uğraştılar ama bırakamıyor
kendide farkında bazen konuşurken kekelemeye başlıyor bakıoruz hepimiz ona :)
sonra ya tamam ya bidaha dikkat ederim deyip gülüyor
bazen dikkat ediyor çok düzgün konuşuyor ama dikkat etmediğinde hala kekeliyor
özellikle önemsemediği ortamlarda kekeliyor
kız arkadaşlarıyla falan konuşurken çok düzgün ve havalı konuşur

canım çok zor bişey yaa hadi biz evde dikkat ediyoruz sabırlı davranıyoruz
ama dışarda arkadaşlarıyla felan oynayınca şimdi her çocuk tuhaf tuhaf bakacak
haliyle oda kötü etkilenecek bu bütün yaşamına yansıyacak bişey
allahım sabır ver güç var şifa ver oğluma yaa
bir an önce düzelir inşallah
içinde olunca inanın çok zor çook

Benimde 3 buçuk yaşında bir oğlum var çok erken konuştu, ve inanılmaz kelime hazinesi geniş bir çocuk çok düzgün konuşuyordu.Canım benim çocuklara çok çabuk nazar değiyor, herkes çok dilledi çok sevdi oğluma bir anda bişey oldu kelimelri yutmaya başladı şimdi hala devam ediyor.Bazen ne dediğini anlamıyorum tekrar soruyorum.Eskiye oranla azaldı biraz, bence biraz bekle geçmezse yardım almayı düşün...

inşallah düzelir tatlım zaman kaybetmeden doktora getr
bizim kızıda getrdiler tek faydası çok fazla kekelememesi oldu hala kekeliyor dediğim gibi
çok uzun cümleler kurabiliyor istediği zaman ama dikkat etmedimi kekeliyor ne yapsak bizde bulamıyorz
eğer herzaman dikkat etmeyip kendini alıştırmazsan tekrar doktora gideriz diyorlar
o da ya tamam dikkat ederim uğraştırmayın beni doktorla falan diyor :)
canı istediğindeçok dikkat ediyor
o psikolojik sorun etmiyor rahat bir çocuk
ama bazı çocuklar büyüyüncede özgüveni eksiliyormuş kekeleme yüzünden
başka bir tanıdığım 25 yaşında şu an uzun cümleler kuramıyor kekeliyor ve kekelediği içn çok takıyor çok zaman konuşurken terliyor kızarıyor ağlayacak duruma geliyor

canım çok zor bişey yaa hadi biz evde dikkat ediyoruz sabırlı davranıyoruz
ama dışarda arkadaşlarıyla felan oynayınca şimdi her çocuk tuhaf tuhaf bakacak
haliyle oda kötü etkilenecek bu bütün yaşamına yansıyacak bişey
allahım sabır ver güç var şifa ver oğluma yaa
bir an önce düzelir inşallah
içinde olunca inanın çok zor çook

Geçmiş olsun inşallah geçici bir durumdur.Bu kadar üzmeyin kendinizi.Düzelecektir zamanla..
Benimde 2 yaşında oğlum var.Bizde antalyaya tatile gittik dediğiniz gibi deniz çok dalgalıydı.Benim oğlumda korktu.Zorlamadık sokmadık kumda oynadı genelde.

Geçmiş olsun inşallah geçici bir durumdur.Bu kadar üzmeyin kendinizi.Düzelecektir zamanla..
Benimde 2 yaşında oğlum var.Bizde antalyaya tatile gittik dediğiniz gibi deniz çok dalgalıydı.Benim oğlumda korktu.Zorlamadık sokmadık kumda oynadı genelde.

canım üzülmemeye çalışıyorum iyi düşünmek istiyorum ama genede anne olunca belkide içi rahat etmiyor insanın
dalgalıydı diye biz sudan çıkarırken dalga çarptı bi kere acaba ondan mı korktu diyorum
bilemiyorumki işte offf çocuklar çok hassas küçücük bişey bak nelere yol açtı

koskoca Adanada 1 tane Pedagog bulmadım yaa
bütün hastaneleri aradım yok yok :(
en azından bir uzmanın görmesi daha iyi olacak
of allahım

meraba Meryem ço çok geçmiş olsun inşallah sorunsuz bir şekilde atlatır. benimde 2 yaşıda kızım var Antalyada yaşıyorum hafta sonu deniz çok dalgalıydı bizim de başımızdan bi olay geçti hatta 2009 ağustos annelerinde paylaşmıştım ordan kopyalıyım

pazar günü çok kötü bi şey oldu yaa akşam üzeri gittik yüzmeye çok dalga vardı nehiri soktuk ama dalgalar yüzüne geliyo diye çıkardık kumla oynuyordu plajda her tarafı kum olunca bi denize sokup getiriyim dedim eşim yüzüyodu yanımda bir kız arkadaş vardı onunla ilerledik düşersem beni tut dedim birden çok büyük bir dalga geldi biz hepimiz yuvarlandık suyun içine nehiri tutuyorum ama ayağa kalkamadım biraz su yuttu nehir ama o an aklım çıktı ya hadi 3 4 saniyede bi şey olmaz ama korkarsa (nehirin ağlarken veya canı yandığında bir katılması var donup kalıyo en çok ondan korkuyorum) bi daha giremesse diyede korktum o sırada arkadaşın eşi gelmiş yanımıza bana diyoki sen bıraksan ben nehiri çekip alıcam suyun içinden ama sen öyle sıkı tutmuşsunki alamadım dedi.Allahtan ucuz atlattık biraz su yuttu ama öyle çok ağlaması falan olmadı 1 saat sonra hiç bi şey olmamış gibi yine girdi denize:)
bu şekilde bi şey yaşadım bende dediğim gibi benim kızımda en çok korktuğum katılıp kalması ve kızıma çok çabuk nazar değer bundanda çok korkuyorum ama bu dalga olayında şükürler olsunki bi şey olmadı. Denizdende korkmadı.Senin oğlun dalga olayından sonra denize girdimi yoksa korktumu denize zorla sokmaya çalıştınızmı belki ondanda korkmuş olabilir?

Son düzenleme:
Şuanda ofisteyim demişsiniz, siz ofisteyken çocuğunuza kim bakıyor ? Tatil dışında korktuğu birşey olmadı mı acaba ?

meraba Meryem ço çok geçmiş olsun inşallah sorunsuz bir şekilde atlatır. benimde 2 yaşıda kızım var Antalyada yaşıyorum hafta sonu deniz çok dalgalıydı bizim de başımızdan bi olay geçti hatta 2009 ağustos annelerinde paylaşmıştım ordan kopyalıyım

bu şekilde bi şey yaşadım bende dediğim gibi benim kızımda en çok korktuğum katılıp kalması ve kızıma çok çabuk nazar değer bundanda çok korkuyorum ama bu dalga olayında şükürler olsunki bi şey olmadı. Denizdende korkmadı.Senin oğlun dalga olayından sonra denize girdimi yoksa korktumu denize zorla sokmaya çalıştınızmı belki ondanda korkmuş olabilir?

canım ilk gün önce korktu sonra babasının kucağında girdi oynadık felan çıkmak istemedi
ertesi gün birazcık girdik baktık ki çok dalga var bizde çıkalım dedik çünkü ağlamaya başlamıştı
önde babası ve oğlum bende arkada kıyıya doğru çıkıyorduk oğlum bana baktı ve o anda dalga geldi yüzüne çarptı
su yuttu azıcık bizde önemsemedik ama titredi bayağı korktu
sonra gece uyurken ağlamaklı uyandı kaç defa eve gidelim dedi
normalde geceleri hiç ağlamaz rahat uyur
ama bizim aklımıza hiç deniz veya dalga korkusu gelmedi
otel ortamından sıkıldı sevmedi diye düşündük
1 hafta kaldık otelde konuşması düzgündü
eve geldik 2 gün geçti gene bişey yok ama bu 2 gündür kekeliyor uzatarak konuşuyor işte :(
doktor bayram sonrasına randevu verdi mecburen bekleyecez o güne kadar

inşallah düzelir bakalım artık okuduğum bilgi aldığım herkes geçici olabileceğini söylüyor
çünkü normalde çok iyi konuşuyordu birdenbire böyle olunca geçicidir diyorlar ama
ben vicdan azabı çekiyorum inanki o tatile gitmeseydim denize sokmsaydım diyorum

Şuanda ofisteyim demişsiniz, siz ofisteyken çocuğunuza kim bakıyor ? Tatil dışında korktuğu birşey olmadı mı acaba ?

benim kendi öz anlam bakıyor canım evlerimiz yakın sabahları ablama bırakırken hemen teyzesine koşarak gidiyor çok seviyor onu
ve eminim ablam benden daha dikkatli biz bazen yaramazlık yapınca azda olsa kızarız ama ablam asla kızmaz
yani o konuyuda çok düşündüm ama ablamın evinde ters bir olay veya birşey de yaşanmadı
olsa ablam söyler çünkü teyzeside olsa emanet çocuk
en ufak bişeyde bile beni sürekli arar ablam
bak annesi şunu yedi şimdi uyudu şimdi dışarıya bakıyor diye inanki gün gün rapor veriyor nerdeyse

Back
X