tatil oğlumun kekelemesine yol açtı,ne yapacağımı şaşırdım

2 yaşında bir oğlum var
zaten ne zorluklarla hamile kalıp sahip olduk çocuğumuza
sırf o denize girsin biraz eğlensin diye antalyaya tatile gittik
neyse 1 hafta otelde kaldık deniz dalgalıydı çok korktu
onun dışında gece yatarkende ağlayarak uyandı hep
sanırım ev dışında farklı bir yer olunca korktu
neyse eve döndük 4 gün oldu ama oğlum 2 gündür kekelemeye başladı

normalda inanılmaz akıcı konuşur çok zekidir ve kelime hazinesi gerçekten yaşına göre çok gelişmiş bir çocuktur
ne güzel şakır şakır konuşan oğlum 2 gündür kelimeleri inanılmaz uzatarak konuşuyor
anormallik olduğunu hissettirmemeye çalışıyorum ama kahroluyorum artık dayanamıyorum
şuan bile ofisteyim ama kimseye aldırmadan ağlıyorum ellerim titriyor

internette çok araştırma yaptım bu yaşlarda bazı çocuklarda olabiliyormuş ama ya birde kalıcı olursa
hangi doktora götüreceğimi bilemedim
burda bir prof. var çocuk uzmanı onu aradım şimdi oda bayramdan sonraya randevu verdi
çokmu geç olur bilemiyorum ki
ilk defa böyle bir durumla karşılaşıyorum
ailemde akrabamda çevremde hiç bu sorunu yaşayan yok

normalde az konuşan bir çocuk olsa konuşmaya yeni başlasa belki bu kadar etkilenmezdim ama
yemin ediyorum görenler şaşırıyordu inanılmaz bir kelime hazinesi var
her konuda bir yetişkin gibi sohbet ederdim oğlumla
nazar mı değdi

çok üzgünüm çok pişmanım acaba tatilden dolayı mı böyle oldu
orda korktuda mı yavrum böyle oldu
keşke gitmeseydik deyip kendimi yiyip bitiriyorum
çok kötüyüm içim cok acıyo

insanın yavrusuyla ilgili bir derdi olunca helede sağlıkla ilgili...
hiçbi derde dert demiyormuş insan onu anladım

böyle bir sorun yaşayan varsa aranızda lütfen bilgilerinizi paylaşın

Hic kendinizi suclamayin, boyle olacagi akliniza bile gelmezdi ki tatile giderken.. Sucluluk psikolojisi size yanlis yaptirir, oglunuza da hissettirirsiniz uzuntunuzu. Cocuklar cok cabuk seziyorlar anne babalarinin hislerini. Sakin olun o yuzden sizin hicbir sucunuz yok. Benim komsumun oglu da seyrettigi bir cizgi filmden sonra kekelemeye baslamisti, insanin sansina, bazen cocuklar hic olmayacak bir seyden urkup boyle tepki gelistirebiliyorlar. Ama korkmayin kesinlikle geciyor. Sadece ona hissettirmeyin bir gariplik oldugunu. Zaten uzmana gittiginizde o sizi rahatlatacak ve yol gosterecektir. Icinizi ferah tutun, asla kendinizi suclamayin, olur boyle seyler cocuklar buyurken, cok gecmis olsun yakisikliya :80:

Son düzenleme:
1.5 -2 yaş arası kekemelik olması normaldir.cünkü cocuklar konusurken söyleyecegi kelimeleri düşündüklerinden kekeleyebilirler.
korkudan ,kaygıdan,stresten de olabilir.ama korktuğu şeyi unuttuktan sonra gecer.cocukla sohbet edip olayı hatırlatıp,aslında cokta korkulacak bişey olmadığını herkesın basına gelebılecegını,kendinizden ve cevrenızden örnek göstererek anlatın.kendinizinde bu durumdan bıraz korktugunuzu soyleyin ve olayı kapatıp daha hiç acmayın.

konusma konusunda cocugu rahat bırakın ,konusmasına ızın verin.söyleyemedığı kelımelerı onun yerine söylemeyın.siz de rahat olun.zamanla düzelecektir.

canım mail attım aldın mı?

aldım canım cevapladım ayrıca
saol canım ilgine beni en iyi anlayan sensin şuan
allahım ikimizin yavrusuna da acil şifalar versin
az önce oğlumla tlfda konuştum
anne napıyosun dedi güzelce
sonra anne dondurma al dedi ama
aaannnnnnneeeeee dedi çok zorlandı
off içim sızladı anlatamam duygularımı

Hic kendinizi suclamayin, boyle olacagi akliniza bile gelmezdi ki tatile giderken.. Sucluluk psikolojisi size yanlis yaptirir, oglunuza da hissettirirsiniz uzuntunuzu. Cocuklar cok cabuk seziyorlar anne babalarinin hislerini. Sakin olun o yuzden sizin hicbir sucunuz yok. Benim komsumun oglu da seyrettigi bir cizgi filmden sonra kekelemeye baslamisti, insanin sansina, bazen cocuklar hic olmayacak bir seyden urkup boyle tepki gelistirebiliyorlar. Ama korkmayin kesinlikle geciyor. Sadece ona hissettirmeyin bir gariplik oldugunu. Zaten uzmana gittiginizde o sizi rahatlatacak ve yol gosterecektir. Icinizi ferah tutun, asla kendinizi suclamayin, olur boyle seyler cocuklar buyurken, cok gecmis olsun yakisikliya :80:

saol canım içimi ferahlattın..

1.5 -2 yaş arası kekemelik olması normaldir.cünkü cocuklar konusurken söyleyecegi kelimeleri düşündüklerinden kekeleyebilirler.
korkudan ,kaygıdan,stresten de olabilir.ama korktuğu şeyi unuttuktan sonra gecer.cocukla sohbet edip olayı hatırlatıp,aslında cokta korkulacak bişey olmadığını herkesın basına gelebılecegını,kendinizden ve cevrenızden örnek göstererek anlatın.kendinizinde bu durumdan bıraz korktugunuzu soyleyin ve olayı kapatıp daha hiç acmayın.

konusma konusunda cocugu rahat bırakın ,konusmasına ızın verin.söyleyemedığı kelımelerı onun yerine söylemeyın.siz de rahat olun.zamanla düzelecektir.

çok dikkat ediyoruz şimdi akşam evde hiçbişeyle ilgilenmiyoruz tv yide kapatıyoruz biraz müzik açıyoruz
çünkü böyle durumlarda tv izlettirmeyin diyordu bir uzman
sadece oğlumla oyun oynuyoruz hiç anormallik hissettirmemeye çalışıyoruz
bekliyoruz sabırla konuşmasının bitmesini hiç tekrarlamıyoruz vs
çok dikkat ediyoruz eşimde bende

eğitici oyun kartlarımız var her kartta bir harf ve bir kelime var biz babasıyla oynuyoruz gibi yapıyoruz oda bize katılıyor
çok güzel hiç şaşırmadan bütün kartları kelimeleri söyledi dün
ama işte bazen takılıyor inşallah geçer yakında allahım

Canım benim durumumu anlattım sana.Ben bi kaç doktorla telde konuştum bu süre içinde.Hatta bir tanesi Mersin deydi.Netten araştırıp bakarsan çok ünlü bi doktor.

Çocuğa çok fazla ilgili davranmak taraftarı değiller haberin olsun.Kekelemeden önceki yaşantınız nasılsa,aynen devam edin dedi.Yeri geldiğinde duymamazlıktan da gelin dedi.Sinirlensin dedi.

Garip değil mi :)

Çocuklar o kadar uyanık oluyormuş ki,bu aşırı ilginin kekelemeden kaynaklandığını algılayabiliyorlarmış.Ve devamında kekemelik geçse bile ilgi beklediği ve göremediği zamanlar da tekrar kekeleme yoluna başvuruyorlarmuş.Bi şekilde anne ve babayı tehtid gibi yani.

Son düzenleme:
Canım benim durumumu anlattım sana.Ben bi kaç doktorla telde konuştum bu süre içinde.Hatta bir tanesi Mersin deydi.Netten araştırıp bakarsan çok ünlü bi doktor.

Çocuğa çok fazla ilgili davranmak taraftarı değiller haberin olsun.Kekelemeden önceki yaşantınız nasılsa,aynen devam edin dedi.Yeri geldiğinde duymamazlıktan da gelin dedi.Sinirlensin dedi.

Çocuklar o kadar uyanık oluyormuş ki,bu aşırı ilginin kekelemeden kaynaklandığını algılayabiliyorlarmış.Ve devamında kekemelik geçse bile ilgi beklediği ve göremediği zamanlar da tekrar kekeleme yoluna başvuruyorlarmuş.Bi şekilde anne ve babayı tehtid gibi yani.Garip değil mi :)

evt canım aslında eşimle bugün hep bunu konuştuk yaşantımızdaki davranışlarımızdaki değişikliği anlar diye
bizde her zamanki gibi olmaya çalışacağız ama akşam eve gidince dayanamıyorumki sürekli oğlumla olmak istiyorum yaa
benimde psikolojim bozuldu

saol canım içimi ferahlattın..

çok dikkat ediyoruz şimdi akşam evde hiçbişeyle ilgilenmiyoruz tv yide kapatıyoruz biraz müzik açıyoruz
çünkü böyle durumlarda tv izlettirmeyin diyordu bir uzman
sadece oğlumla oyun oynuyoruz hiç anormallik hissettirmemeye çalışıyoruz
bekliyoruz sabırla konuşmasının bitmesini hiç tekrarlamıyoruz vs
çok dikkat ediyoruz eşimde bende

eğitici oyun kartlarımız var her kartta bir harf ve bir kelime var biz babasıyla oynuyoruz gibi yapıyoruz oda bize katılıyor
çok güzel hiç şaşırmadan bütün kartları kelimeleri söyledi dün
ama işte bazen takılıyor inşallah geçer yakında allahım

ya canım üzülme takma dicem ama annelik işte...
bu konuda bir fikrim yok yorum yapamicam ama tez zamanda geçer inşallah paşanın sorunu.
benim de bir oğlum var 22 aylık ama bizde de hiç konuşma yok... :50:
bayramdan sonra bir uzmana götüreceğiz bakalım ...

ya canım üzülme takma dicem ama annelik işte...
bu konuda bir fikrim yok yorum yapamicam ama tez zamanda geçer inşallah paşanın sorunu.
benim de bir oğlum var 22 aylık ama bizde de hiç konuşma yok... :50:
bayramdan sonra bir uzmana götüreceğiz bakalım ...

allah bağışlasın.
bizimki küçük bebekken doktor dilaltı bağı kısa kesmemiz gerekir konuşması gecikebilir demişti
ben oğlum doğduğu günden beri sürekli konuşurum onunla ama gördüğümüz yediğimiz hayatımızda ne varsa konuşur anlatırım
eğlenceli renkli kitaplar resimler alırdık maşallah bir baktıkki şakır şakır herşeyi biliyor anlatıyor
yetişkin gibi konuşuyor bizimle sende konuş bebeğinle biz çok faydasını görmüştük
ve birde normal konuş mesela çocukla suya buu gibi şeyler söyler ya sen bunu tekrarlama sen yine su de
çocuk çabalay çabalay senin söylediğin gibi kelimeyi çıkarıyor bi şekilde

allahım o günlere geri döneriz inşalla bizde

Bir pedagogla görüşün...

Ayrıca kekemeler için çok güzel terapi merkezleri var.

Çocuğunuzun durumu geçici olabilir, o yaşlarda ve ilk okul çağlarında bu durumu yaşayanlar olabiliyor.

Siz önlemini alın, mutlaka ilgili merkezlere danışın.

Bir pedagogla görüşün...

Çocuğunuzun durumu geçici olabilir, o yaşlarda ve ilk okul çağlarında bu durumu yaşayanlar olabiliyor.

evet canım mutlaka bir uzmanla görüşeceğiz elbette ama biz adanadayız bir Pedagog bulamadım burda yaa :(
bir uzman doktorumuz vardı üniversitede Prof. anmcak bayram sonrası uygun oraya götüreceğim.
ama bu arada yine terapi merkezlerinide araştırıyorum
iyi bir yer olmasını istiyorum çünkü duyduğum gördüğüm öyle rastgele yerlere götürmek istemiyorum çocuğu
psikolojiside bozulur diye korkuyorum

Bir pedagogla görüşün...

evet canım mutlaka bir uzmanla görüşeceğiz elbette ama biz adanadayız bir Pedagog bulamadım burda yaa :(
bir uzman doktorumuz vardı üniversitede Prof. ancak bayram sonrası uygun oraya götüreceğim.
ama bu arada yine terapi merkezlerinide araştırıyorum
iyi bir yer olmasını istiyorum çünkü duyduğum gördüğüm öyle rastgele yerlere götürmek istemiyorum çocuğu
psikolojiside bozulur diye korkuyorum

işte aynı durum benm yeğenimde var çok çok iyi şartlarda büyüyen bir çocuk kız arkadaşlarıyla konuşurken çok düzgün havalı konuşur
ama ev içinde bizimle anneleriyle konuşurken kekeliyor
doktorada getrdiler sonra sıkıldı doktordan tamam ya bidaha dikkat edicecm getrmeyin artık dedi
hala aile ortamalrında falan kekelio üzülüp daha çok ilgi gösterilsin diemi acaba die düşünmeye başladık biz demekki yanlış düşünmüyormuşuz
biraz şımarıklık yapıo sanırım

Çocuklar o kadar uyanık oluyormuş ki,bu aşırı ilginin kekelemeden kaynaklandığını algılayabiliyorlarmış.Ve devamında kekemelik geçse bile ilgi beklediği ve göremediği zamanlar da tekrar kekeleme yoluna başvuruyorlarmuş.Bi şekilde anne ve babayı tehtid gibi yani.

konuyla alakasız olacak ama ne kadar ilgili ne kadar tatlı bir annesiniz.oğlunuz çok şanslı:3:umarım çabucak iyileşir oğlunuz.

bende küçükken yaşamıştım bu kekemelik durumunu.
sonra geçti kendliğinden.
ama yinede bi uzmana göstermekte fayda var.
geçmiş olsun.

Geçmiş olsun canım maalesef benim 9 yaşındaki kızımda da 6 yaşındayken oldu. Götürdüğüm uzmanlar (Pedagog değil ama) geçici olduğunu söylediler ama halen geçmedi fakat çok azaldı. Bizde bayramdan sonra Pedagoğa götüreceğiz inşallah çözüm olur. Bu arada Pedagog fiyatlarını bileniniz var mı arkadaşlar.

Geçmiş olsun canım maalesef benim 9 yaşındaki kızımda da 6 yaşındayken oldu. Götürdüğüm uzmanlar (Pedagog değil ama) geçici olduğunu söylediler ama halen geçmedi fakat çok azaldı. Bizde bayramdan sonra Pedagoğa götüreceğiz inşallah çözüm olur. Bu arada Pedagog fiyatlarını bileniniz var mı arkadaşlar.

Canım benim bugün saat 17:00 de randevum var. 69 TL seans başı gideceğim yer.

Neler söyledi,neler yaptık tek tek yazarım size buradan.

Yeteri kadar soğuk kanlı bi anne gibi davranmaya çalışsamda ben de çok problem yapıyorum.Ama doktorun bana söyleyeceği şeyleri de çok iyi biliyorum.

Kızım düştükten sonra kekelemeye başladı ama bununla ilgisinin olduğuna inanmıyorum.İşe başlamamın verdiği bişey var bence.Bir de biraz anneanne,biraz babaanne bakıyor bizim.Ortam değişikliği oluyor.Düşünsenize 3 evi birden oldu aniden.

Hepimize acil şifalar versin Allah.

Son düzenleme:
bende küçükken yaşamıştım bu kekemelik durumunu.
sonra geçti kendliğinden.
ama yinede bi uzmana göstermekte fayda var.
geçmiş olsun.

Canım bize en iyi şeyleri söyleyecek biri sensin o zaman.Nasıl başlamıştı.Ne kadar sürdü.

Doktorlar 2-3 yaş çocuklarında olan kekemeliklerin,çocukların farketmeden yaptıklarını,yani kekelediklerin farkında olmadıklarını söylüyorlar.Ama kızım kekelediğinin bilincinde.Kekelediği zaman yüzüme bakıyor hemen.Tepki vermiyorum asla ama suçlu gibi hissediyor galibe kendini.

Canım benim bugün saat 17:00 de randevum var. 69 TL seans başı gideceğim yer.

Neler söyledi,neler yaptık tek tek yazarım size buradan.

Yeteri kadar soğuk kanlı bi anne gibi davranmaya çalışsamda ben de çok problem yapıyorum.Ama doktorun bana söyleyeceği şeyleri de çok iyi biliyorum.

Kızım düştükten sonra kekelemeye başladı ama bununla ilgisinin olduğuna inanmıyorum.İşe başlamamın verdiği bişey var bence.Bir de biraz anneanne,biraz babaanne bakıyor bizim.Ortam değişikliği oluyor.Düşünsenize 3 evi birden oldu aniden.

Hepimize acil şifalar versin Allah.

İlgin için sağol canım. Paylaşırsan sevinirim. Bizimde o yıllarda evliliğimiz çok kötüydü. Kızım boşanacağımızı düşündü ve tamda o zaman şehir değiştirip taşınmıştık. Taşınmak bile etkilermiş çocuğu. Biz eşimle bu yüzden oldu diyoruz ama herhangi bir başka korku yaşadı mı bilmiyoruz. Gerçi biz o günleri atlattık şükür ama olan kızımıza oldu. En çok sinir olduğum ise konu komşunun kızım kekelerken öyle konuşma, düzgün konuş demeleri, ben bir kez bile demedim, hatta kızım bir şey anlatırken direk göz teması kurmamheyecanlanmasın diye Allah yavrularımıza şifa versin, daha beterinden korusun. Kızım çok sosyal ve başarılı bir çocuk sırf bu yüzden özgüven eksikliği yaşayacak diye korkuyorum.

Arkadaşım, öncelikle inşallah geçici bir durumdur bu ve çabucak atlatırsınız.Benim 10 yaşındaki oğlum 2,5 3 yaşlarındayken kekelemeye başladı. O yaşından beri gitmediğim psikolog, pedagog, konuşma terapisti ve de hatta hoca moca kalmadı.Geçici olarak düzelmeler yaşadık ama maalesef yeniden geri döndü kekeleme.
İlk olarak size söyleyeceğim şey, kendinizi suçlu hissetmeyi bırakın bir tarafa.Sizi o kadar iyi anlıyorum ki...Ben de ne yaptım da çocukta böyle bir durum oldu diye hep kendimi suçladım.Şunu unutmayın, çocuğunuz denizden dalgadan korkmuş olabilir.Ama bunu bilemezdiniz.Ayrıca her korku yaşayan çocuk kekelemiyor öyle değil mi? Bu sorunu yaşayan çocuklar yaşıtlarından daha zeki oluyorlar ve de daha hassas.Ve bu sorunu yaşayan çocukların büyük bir bölümünde durum geçici oluyor.İnşallah sizin için de böyle olacak.
Ben çocuğumu kekemelik kalıcı olmasın diye çok fazla yere götürdüm.Bir de küçükken müdahale edilirse daha çabuk geçeceği söylendiği için , etkilenmesin diye görmezden mi gelmeli tedaviye mi başlanmalı hep o ikilemi de yaşadım.Çocuğumu pek çok yere götürmem de çocuğumu olumsuz etkiledi.Ama götürmeyip kekelemesini görmezden gelmeye ve dikkatini buna çekmemeye çalışsaydım ve de geçmeseydi bu sefer de geç kalmadan götürseydim belki de geçecekti diyecektim.Şu anda çok daha iyi ama hala çok stresli olduğu zaman kekeleyebiliyor.Kekemeliği tedavi ettiğini söyleyen pek çok merkez var aman inanmayın 7 günde kekemelik bitmiyor bunu iddia edenler bu konuda muzdarip pek çok ailenin daha da çok üzülmesine neden oluyorlar.Sizin çocuğunuz daha küçük olduğu için psikolog yada pedagogların dediklerini uygulamaya çalışarak belki biraz düzenli oyun şeklindeki terapilere devam ederek kısa sürede inşallah atlatırsınız.
Çocuklarımız bizim gözümüzün bebeği, onlar hiç üzülmesinler istiyoruz.en ufak sıkıntıları bizleri de çok üzüyor.Ama gönlünüzü ferah tutun.İnşallah buradan bizlere iyi haberler verirsiniz

2 yaşında bir oğlum var
zaten ne zorluklarla hamile kalıp sahip olduk çocuğumuza
sırf o denize girsin biraz eğlensin diye antalyaya tatile gittik
neyse 1 hafta otelde kaldık deniz dalgalıydı çok korktu
onun dışında gece yatarkende ağlayarak uyandı hep
sanırım ev dışında farklı bir yer olunca korktu
neyse eve döndük 4 gün oldu ama oğlum 2 gündür kekelemeye başladı

normalda inanılmaz akıcı konuşur çok zekidir ve kelime hazinesi gerçekten yaşına göre çok gelişmiş bir çocuktur
ne güzel şakır şakır konuşan oğlum 2 gündür kelimeleri inanılmaz uzatarak konuşuyor
anormallik olduğunu hissettirmemeye çalışıyorum ama kahroluyorum artık dayanamıyorum
şuan bile ofisteyim ama kimseye aldırmadan ağlıyorum ellerim titriyor

internette çok araştırma yaptım bu yaşlarda bazı çocuklarda olabiliyormuş ama ya birde kalıcı olursa
hangi doktora götüreceğimi bilemedim
burda bir prof. var çocuk uzmanı onu aradım şimdi oda bayramdan sonraya randevu verdi
çokmu geç olur bilemiyorum ki
ilk defa böyle bir durumla karşılaşıyorum
ailemde akrabamda çevremde hiç bu sorunu yaşayan yok

normalde az konuşan bir çocuk olsa konuşmaya yeni başlasa belki bu kadar etkilenmezdim ama
yemin ediyorum görenler şaşırıyordu inanılmaz bir kelime hazinesi var
her konuda bir yetişkin gibi sohbet ederdim oğlumla
nazar mı değdi

çok üzgünüm çok pişmanım acaba tatilden dolayı mı böyle oldu
orda korktuda mı yavrum böyle oldu
keşke gitmeseydik deyip kendimi yiyip bitiriyorum
çok kötüyüm içim cok acıyo

insanın yavrusuyla ilgili bir derdi olunca helede sağlıkla ilgili...
hiçbi derde dert demiyormuş insan onu anladım

böyle bir sorun yaşayan varsa aranızda lütfen bilgilerinizi paylaşın

gecmıs olsun canım benım bi arkadasımda öyle bir sorun yasadı 3 yasında oğlu var onunda oda cok ağladı cok üzüldü falan ama büyük bir sabırla oğluyla daha fazla vakit gecırerek ve kekeleyerek söylediği şeylerin dogrusu inatla öğretmee calıstı ve sonra gectı ama sanırım 6-7 ay sonra düzeldi şimdi bülbül gibi maşallah

Back
X