Tatil sorunsalı

Bakın siz böyle diyorsunuz da aileniz öyle demez

Ne işiniz var kuru evde kalın burada gündüz gezecekseniz yine gezin abin yengen de burada derler

Ben şahsen Kv ye ait içinde kimsenin aylardır kalmadığı köy evine eşimle Başbaşa olacağım diye ana babamı bırakıp gitmem

O evin temizliği vs ile mi uğraşacaksınız Nereden baksanız yaş

Eşiniz araba aldık ailemi de götüreyim modunda siz de biz geldik onları getirmedik yapalım modundasınız

Babaanne rahatsızmış bence eşinizin teklifi makul

Birkaç gün ayrı olsanız bir şey kaybetmezsiniz
damdan hanım günahını almayayım da arkadaşın
ailesini getirsin ne olacak laflarından sonra kıvırma moduna geçti
başbaşa tatil yapacağız derme çatma evde vs diye :)

damdan hanım günahını almayayım da arkadaşın
ailesini getirsin ne olacak laflarından sonra kıvırma moduna geçti
başbaşa tatil yapacağı derme çatma evde vs diye :)
Derme çatma derken ne durumda olduğunu evin görmedim kayinvalidem kizkardesi gorumcemler gecen sene o evde tatil yaptilar ama herkes demis nasil kaldiniz kendi anlatimlari bu yönde ev kalinmicak gibiyse günlük kiralik evler var ondan tutulur en kötü taktirde ama bu seferde derler biz nasil kaldik gelin beğenipte kalmamis

Derme çatma derken ne durumda olduğunu evin görmedim kayinvalidem kizkardesi gorumcemler gecen sene o evde tatil yaptilar ama herkes demis nasil kaldiniz kendi anlatimlari bu yönde ev kalinmicak gibiyse günlük kiralik evler var ondan tutulur en kötü taktirde ama bu seferde derler biz nasil kaldik gelin beğenipte kalmamis

Sizce köye gidip günlük kiralık ev tutmak olur mu

Hem de ailenizin size ayırdığı özel odası vs varken

Madem ev vs tutacak maddiyat var deniz tatili yapın

Bu yorumdan anladığım Kv nin evini görmemişsiniz bile biz burada o ailesinde kalsın siz aileniz ile deyince Başbaşa kalacaktık diyorsunuz ama aklı başında hiç kimse daha önce görmediği Kv nin derme çatma evinde Başbaşa kalırız diye İstanbul dan Sinop a gitmez

Açıkçası zaten tüm yıl onun anne babası var ben gidip tüm tatil bizimkilerde kalalım istiyorum hem orada kendimize ait odamız da var gezeriz de vs deseydiniz hak verenimiz daha çok olurdu ama bu yazım tarzınız şık durmadı

Sizce köye gidip günlük kiralık ev tutmak olur mu

Hem de ailenizin size ayırdığı özel odası vs varken

Madem ev vs tutacak maddiyat var deniz tatili yapın

Bu yorumdan anladığım Kv nin evini görmemişsiniz bile biz burada o ailesinde kalsın siz aileniz ile deyince Başbaşa kalacaktık diyorsunuz ama aklı başında hiç kimse daha önce görmediği Kv nin derme çatma evinde Başbaşa kalırız diye İstanbul dan Sinop a gitmez

Açıkçası zaten tüm yıl onun anne babası var ben gidip tüm tatil bizimkilerde kalalım istiyorum hem orada kendimize ait odamız da var gezeriz de vs deseydiniz hak verenimiz daha çok olurdu ama bu yazım tarzınız şık durmadı
Gidersek mecburen o tarafada geçmemiz gerekiyor kendi tarafında akrabalarıyla babannesi halasi vs ile görüşmek istiyor çünkü benim ailemede uzak köyü en az bir bucuk saat gidip görüp gelelim yapamayiz mecburen o tarafa gecilince kalinmasi gerekicek

Gidersek mecburen o tarafada geçmemiz gerekiyor kendi tarafında akrabalarıyla babannesi halasi vs ile görüşmek istiyor çünkü benim ailemede uzak köyü en az bir bucuk saat gidip görüp gelelim yapamayiz mecburen o tarafa gecilince kalinmasi gerekicek

Kalınması gerekecek de siz yukarıda benim aileme uğrar onun köyünde Başbaşa tatil yaparız yazdınız diye bu yorumu yaptık yani bir gece değil Başbaşa tatil için gidecektiniz

Onun köyüne halasına babaannesine gidince bir gece için oturulmayan ev mi açılır, günlük ev mi kiralanır onlar sizi misafir eder

Yaşınızı bilmiyorum ama muhtemelen benden gençsinizdir

Biz sizi tanımayız aileleri vs bilmeyiz ama yazdıklarınız uzaktan şık durmuyor

Eşiniz kırılmakta haklı gibi

Düşünün tartın eşinizle kararınızı verin

İyi tatiller

Kalınması gerekecek de siz yukarıda benim aileme uğrar onun köyünde Başbaşa tatil yaparız yazdınız diye bu yorumu yaptık yani bir gece değil Başbaşa tatil için gidecektiniz

Onun köyüne halasına babaannesine gidince bir gece için oturulmayan ev mi açılır, günlük ev mi kiralanır onlar sizi misafir eder

Yaşınızı bilmiyorum ama muhtemelen benden gençsinizdir

Biz sizi tanımayız aileleri vs bilmeyiz ama yazdıklarınız uzaktan şık durmuyor

Eşiniz kırılmakta haklı gibi

Düşünün tartın eşinizle kararınızı verin

İyi tatiller
Evet haklisiniz belki bende tanimadigim icin ayni sekilde yorum yapardim.Bayramda kimseye yük olmak istemem herkesin kendine göre isi var.Eşim bizim tarafta yegenlerimin gürültüsünden dolayi kalmak istemiyor.Mecburen o gidince bende onu yalniz birakmam.Hem akrabalarini ziyaret edip hemde tatilimizi yapmis oluruz.Genede teşekkür ederim

Son düzenleme:
biz de bu bayram kv ve görümcenin oraya gideceğiz. Benim korkum da kv nin dönüşte bizimle gelmek istemesi. Çünkü yılın kaç ayını bizde geçiriyor. artık dönüşte daha tatil yapıcaz diye söylicez. ay gerçekten çok anlayışsız insanlar. ama sizin durum farklı tabi. sıra ile gidebilirsiniz.

Haklisiniz ailem aslinda tamda bunu diyor cunku ailemin iki katlı evi var bize ait yatak odasi aldilar üst kata evlendigimizde biz gidince onlar alt katta biz üst katta oluyoruz birde bekar kaynim var izin vermezler onlar olsada olmasada ama ben ikna edeceğimi düşünüyorum esimle aramiz bozulmasın diye karışmazlar daha doğrusu
Kaynimda İstanbul'da ailesi ile kalıyor ailesi gelince oda gelicek haliyle ama ailem ince düşünüyor diye suçlu mu oluyor her gelinine özel oda yapti sanirim bizi alınmasın diye bizede ayarladilar hem ailemin yaninda kalicaz diye diretmiyorum ki kurbanımız olduğu icin o isterse günü birlik halledelim hic kalmayalim ailemde yeter ki ikimiz tatil yapalim çünkü çok bunaldigimi hissediyorum

En sevdiğim tipsiniz.
Eşini tuzağa düşürmeye çalışıp, yemeyince saf ayağına kıvıran .
Siz bayramı ailenizle geçirmek üzere gidiyorsunuz.
Aileniz odanıza varana kadar hazır etmiş.
Orada aileniz ve odanız varken insanların valideye görümceye 'nasil o evde kaldiniz' diyeceği kadar kötü bir yerde kalmazsınız.

Esas derdiniz de es ailesi de gelirse onlarla da kalmaniz gerekecek.. bu..
Bekar kayın, sarhoş kayın peder ayrıntıları hepten fiyasko..
Bekar kayın olunca evde aileniz nasıl mudahele ediyor nerede kalacağınıza?
Çok afedersiniz, o zaman eşiniz ile yengeniz nasıl aynı evde kalacak sizin mantiginiza göre?
Izni olmayan eş başka zaman nasıl görecek babaannesini?

biz de bu bayram kv ve görümcenin oraya gideceğiz. Benim korkum da kv nin dönüşte bizimle gelmek istemesi. Çünkü yılın kaç ayını bizde geçiriyor. artık dönüşte daha tatil yapıcaz diye söylicez. ay gerçekten çok anlayışsız insanlar. ama sizin durum farklı tabi. sıra ile gidebilirsiniz.
Benim isteğim ailesinin anlayış göstermesi gençler senede bir tatil yapicak bizim ne isimiz var demezler eşimde bu durumu bildiği icin simdiden secenek sunuyor

En sevdiğim tipsiniz.
Eşini tuzağa düşürmeye çalışıp, yemeyince saf ayağına kıvıran .
Siz bayramı ailenizle geçirmek üzere gidiyorsunuz.
Aileniz odanıza varana kadar hazır etmiş.
Orada aileniz ve odanız varken insanların valideye görümceye 'nasil o evde kaldiniz' diyeceği kadar kötü bir yerde kalmazsınız.

Esas derdiniz de es ailesi de gelirse onlarla da kalmaniz gerekecek.. bu..
Bekar kayın, sarhoş kayın peder ayrıntıları hepten fiyasko..
Bekar kayın olunca evde aileniz nasıl mudahele ediyor nerede kalacağınıza?
Çok afedersiniz, o zaman eşiniz ile yengeniz nasıl aynı evde kalacak sizin mantiginiza göre?
Izni olmayan eş başka zaman nasıl görecek babaannesini?
Biz evlendigimizde ailem hazirlamisti zaten bes sene oldu ailem bu tarz durumları hoş görmediği için zaten biz üst katta kaliriz herkes daha rahat etsin derler ayrıca uslubunuz hic hos değil beni tanimiyorsunuz

Merhaba arkadaşlar eşim ile 5 buçuk senedir evliyiz. Çok şükür ki bir ay önce araba aldık.Biraz borcumuz oldugu icin esim izne cikamiyor , sadece dokuz günlük kurban bayrami izni kullanicak. Bende ücretli olarak öğretmenim. Esimde bende Sinopluyuz.Yalniz köylerimiz arasinda bir buçuk saatlik mesafe var. Herneyse gelelim konumuza ben bu bayram tatilimizi memleketimizde geçirmek istiyorum.Benim ailem memlekette dokuz ay üc ay İstanbul'da kalıyor.Eşimin ailesi İstanbul'da devamli görüşüyoruz. Allah nasip ederse kurbanımız memlekette kesilecek abimlerle köyde bir akrabaya katıldık ki biz gidemezsek yengem kurbanimizi bizim icin halledicek.Eşime diyorum bizde gidelim ama gitmeden ailesini arayacakmis onlarda gelmek isterlerse onlarla gidecekmisiz bu sekilde olursa giderim diyor.Bende bu şekilde gitmek istemiyorum çünkü kesin gelmek isteyecekler.Kayinpederim icki kullaniyor gündüzleri bile sarhoş bazen.Kendi köylerinde derme catma bir evleri var ben diyor ailemle kalirim istersen sende bizle kalirsin istersen ailenle kal karar senin diyor yada hic gitmeyelim diyor.Babannesi rahatsiz bir aydir hastahanede kaldı dedim gitmek istiyorsan ucak bileti alalim git bir gör bu süreçte dedim dedi kötü bir şey olursa giderim.Dünde babannesini bahane ediyor onlarin köyünde onunla ilgilencekmis ben ona izin vermiyormuşum ailesini getirmesine karşı çıkıyormuşum kötü niyetliymişim.Dünden beri konuşmuyorum ama sanırım pişman oldu sürekli mesaj atıp duruyor acaba haksızlık mi ediyorum gerçekten siz olsanız ne yapardınız
O ne demek ya senin izin vermedğini söylüyor,aşırı kzıardım

Biz evlendigimizde ailem hazirlamisti zaten bes sene oldu ailem bu tarz durumları hoş görmediği için zaten biz üst katta kaliriz herkes daha rahat etsin derler ayrıca uslubunuz hic hos değil beni tanimiyorsunuz

Ben de sizin insanlari salak yerine koymanizdan hoslanmadim. Yoksa isteğiniz makul.
Ailemle kalacağız diyin en başından, siz de biliyorsunuz öyle olacağını. Başbaşa tatil vs yok ortada.
He illa başbaşa tatilse mesele,
Başka bir yere gidin.
Babaannesini de izni olmayan adam taaa oraya kadar nasıl gidip görecek bilmiyorum ama..
Uçakla deseniz, minimum uçak bileti 600 gidiş dönüş.
Istanbul da iseniz havaalanına ulaşım dert. Sinoptan inecek orada da köyüyse gideceği yer yine dert.
Aman gormeyiversin.

Son bir şeye de değinmeden geçemedim.
Yengeniz var ya hani, etlerinizi de halledecek olan ve anne-babanizla bayram geçiren, sizin tatilinizde yatmadan yatmaya gitmeyi planladığınız evde olacak olan.
Heh. Selam söyleyin.

Merhaba arkadaşlar eşim ile 5 buçuk senedir evliyiz. Çok şükür ki bir ay önce araba aldık.Biraz borcumuz oldugu icin esim izne cikamiyor , sadece dokuz günlük kurban bayrami izni kullanicak. Bende ücretli olarak öğretmenim. Esimde bende Sinopluyuz.Yalniz köylerimiz arasinda bir buçuk saatlik mesafe var. Herneyse gelelim konumuza ben bu bayram tatilimizi memleketimizde geçirmek istiyorum.Benim ailem memlekette dokuz ay üc ay İstanbul'da kalıyor.Eşimin ailesi İstanbul'da devamli görüşüyoruz. Allah nasip ederse kurbanımız memlekette kesilecek abimlerle köyde bir akrabaya katıldık ki biz gidemezsek yengem kurbanimizi bizim icin halledicek.Eşime diyorum bizde gidelim ama gitmeden ailesini arayacakmis onlarda gelmek isterlerse onlarla gidecekmisiz bu sekilde olursa giderim diyor.Bende bu şekilde gitmek istemiyorum çünkü kesin gelmek isteyecekler.Kayinpederim icki kullaniyor gündüzleri bile sarhoş bazen.Kendi köylerinde derme catma bir evleri var ben diyor ailemle kalirim istersen sende bizle kalirsin istersen ailenle kal karar senin diyor yada hic gitmeyelim diyor.Babannesi rahatsiz bir aydir hastahanede kaldı dedim gitmek istiyorsan ucak bileti alalim git bir gör bu süreçte dedim dedi kötü bir şey olursa giderim.Dünde babannesini bahane ediyor onlarin köyünde onunla ilgilencekmis ben ona izin vermiyormuşum ailesini getirmesine karşı çıkıyormuşum kötü niyetliymişim.Dünden beri konuşmuyorum ama sanırım pişman oldu sürekli mesaj atıp duruyor acaba haksızlık mi ediyorum gerçekten siz olsanız ne yapardınız
İlk 4 gün bir evde, diğer 4 gün diğer evde kalın. Ayrı ayrı olmaz. Zaten eşiniz pişman olmuş. Orta yolu bulun derim.

Ben de sizin insanlari salak yerine koymanizdan hoslanmadim. Yoksa isteğiniz makul.
Ailemle kalacağız diyin en başından, siz de biliyorsunuz öyle olacağını. Başbaşa tatil vs yok ortada.
He illa başbaşa tatilse mesele,
Başka bir yere gidin.
Babaannesini de izni olmayan adam taaa oraya kadar nasıl gidip görecek bilmiyorum ama..
Uçakla deseniz, minimum uçak bileti 600 gidiş dönüş.
Istanbul da iseniz havaalanına ulaşım dert. Sinoptan inecek orada da köyüyse gideceği yer yine dert.
Aman gormeyiversin.
Ailemle tatil yapma gibi bir derdim olsa üc ay tatilim var abimler giderken bende giderim onlarla dimi yada otobüs ile en kötü insalari salak yerine koyma gibi bir derdim neden olsun

Son bir şeye de değinmeden geçemedim.
Yengeniz var ya hani, etlerinizi de halledecek olan ve anne-babanizla bayram geçiren, sizin tatilinizde yatmadan yatmaya gitmeyi planladığınız evde olacak olan.
Heh. Selam söyleyin.
Yengem benim ailemin yanina gidiyor kendine özel odasi var ailemin evinde tek basina halledicek degil abimler var annem var babam var ne demek istedini anlamadim

Allah affetsin bu bayramlar yüzünden kaç evlilik sarsılıyor, bitiyor. Neden insanlar bu kadar büyütüyor. Uzakta oturanlar, bi bayram aileleri ziyarete gitsin, bi bayram tatile. Yakındakiler de gitsinler büyüklerin ellerini ölsünler sonra istedikleri yerlere. Bu eşler birbirine iki günlük tatili neden zindan ediyor. Çok mu zor anlamıyorum. O diyor annem geldin, diğeri diyor gelmesin. Ya neden ortak bi payda da buluşulmuyor. Konu sahibi sana değinecek olursam adam sana bi alternatif sunmuş, sen git ailenle kal demiş. Daha ne desin o da ailesiyle vakit geçirmek istiyordur. Bu bayramda böyle takılın ne olacak. Yeni almışsın araba hayırlı olsun, belki heveslisin başbaşa olalım istiyorsun ama huzur olmadıktan sonra, yalnızlığın bi anlamı kalmıyor.

Back
X