Tatil

İptal ederdim kesinlikle

Dün akşam fethiyeden geldim.inanın hic bir sıkıntı yoktu orda.
Denizi havası gayet temizdi bi ara ormanda kücük çaplı yangın çıkmış hemen müdale edilmiş ve söndürülmüş.
Giderken ve dönüşte de gayet rahat yolculuk yaptık.
Rabbim bu yangınların tez zamanda sönmesini nasip etsin

Benim komşumun ablası tatil için Manavgat'a gittiler.tam.o günlerde yangın başladı.canla başla bu güne kadar yardım ettiler bu gece tatilleri bitti yine yardım etmeye devam ettiler karanlık olunca yola çıktılar geliyorlar.
Şuan yangın bölgesinde biryerde tatil yapsanız bile içinize sinmez.ya iptal edin yada başka yere değiştirin.
18. Ağustos da inşallah biter ama yaraların sarılması uzun sürer diye düşünüyorum.
İnşallah seneye esnafa destek için hepimiz gidelim para kazansinlar ama şuan değil.

Bununla ilgili armağan çağlayan in bir yazısı var aslında. Bu bölgelerde zarar görmemiş yerlerden kaçmayın diye. Cunku halk zaten 2 yıldır perisan oldu. Korona sebebiyle turizm kalkinamadi. Bu sene en azindN tatil planlarınızı iptal etmeyin bari o bölgelerde insanlar kendini toparlasin diye. Giderken destek birakabileceginiz yerden geciyorsaniz yardım götürün demişti. Ckk gis aslında. Güzergahıniza bakin alanına uzaksa, trafik veya herhangi bir aksaklık yaramayacaksaniz gidin. Maddi gücünüz varsa elinizden gelen yardımı da atın bagaja teslim edin.

daha dün datça belediyesi tatil rezervasyonlarınızı iptal etmeyin, bize mali olarak da darbe vurmayın, eylülde de çok güzeliz diye bildirimde bulunmuştu twitterda..
açıkçası ülke yangın yeri zaten elimizden geldiğince maddi manevi destek olmakla mükellefiz ama hem akıl hem beden sağlığımızı korumak hem de turizm de yaşasın amacı ile tatilimizden vazgeçmemeliyiz diye düşünüyorum.
ben bu ülke yanarken tatil yapılmaz eğlenilmez kafasına karşıyım çünkü bu ülke hep yangın yeri zaten..

Dün gece gördüm bu yazıyı.
Hatta bı yazıyı görene kadar oraya tatile gidenleri yadırgıyordum biraz, ama çok haklı bir paylaşım yapmış Datça Belediyesi.
Hatta bu paylaşımın devamında bir paylaşım daha vardı. Orda da "Bu zmanlarda gelmek içinize sinmiyorsa Eylül-Ekim-Kasım aylarında da çok güzeldir bizim oralar diye.
Konu sahibi, bu durumda ben olsam şartlar uygunsa ertelerdim değilse giderdim. Hem tatile ihtiyacı var hepimizin gerçekten, hem de destek olmak adına.

18ne kadar unutulur yorumları cok acı.
Cidden yazık ..
Nasıl diyebiliyor,nasıl unutabiliyor insanlar anlamıyorm.
Ben hala İzmir depreminde annesini kaybeden Ayda yı unutamıyorm ya.
Biz bukadr rahat olursak,basımızdakiler zaten unutacaklar der..

Unutamıyorsunuz da ne yapıyorsunuz? Her yemek yediğinizde ayda şu an ne yiyor acaba diye mi düşünüyorsunuz? Ya da kasımdan beri çocuğunuzu hiç parka götürmediniz mi ayda annesiyle parka gidemiyor diye? Veyahut bebeğinize sarılırken aydayı mı düşünüyorsunuz? Hayır...

Unutmaktan kasıt insanların normal hayatına dönmesi. Hepimizin içi yanıyor ama 15-20 gün sonra normal hayatımıza döneceğiz, eğleneceğiz de tatile de gideceğiz. Yanan bölgelerle ilgili bir çalışma olduğunda da destek vereceğiz yine.

Bunun acık acık 18ne kadar unutulur denmesi benim icimi acıtıyor.
Koca ülke yandı
Biz tepkisiz oldugumuz icin beyaz et,canlı yanacak ne yanacak diye konusabiliyor basımızdakiler rahat rahat.
Yanan bölgelere 3 gün sonra ultra lüx otelleri dikecekler,biz de kredi cekip tatile gideceğiz.
Ben iptal etmesin yada gidilmesin demiyorm.Aksine gidilsin,oradaki insanların hayata devam etmesi icin gidilsin.
Oraları yakanların amacı bu zaten,oralar bitsin onlara kalsın.
Ama 18ne kadr unutulur diyeninde agzının ortasına cakasım geliyor yani kusura bakmayın.

E unutulacak ama bu ülkenin yapısı bu. Sen unutmayacaksın, ben unutmayacağım, evi yanan köylü unutmayacak ama çoğunluk unutacak.

Yanan alana dikilen otellerin hiç birine gitmiyorum ben, kara listem var. Yandaş firmalara, marketlere gitmiyorum. Gezide boykot ettiğimiz firmalardan hala alışveriş yapmıyorum. Su aldığım firmayı bile değiştirdim yaptıkları açıklama yüzünden ki gençliğimde oynadığım hentbol takımının sponsoruydu gönül bağım vardı buna rağmen su dahil hiç bir ürünlerini eve sokmuyorum hala. Ben unutmuyorum. Ama unutan unutacak.

YANgın mahalli bile tatile çağırıyor insanları. Datçaya gidin

Eklentiler

• 8CDBB063-D8B4-4E8A-911A-0CBF993A4A4A.webp
    5,5 KB · Görüntüleme: 26
İste bunu anlatmaya calısıyorm.
Gidelim ama unutmayalım
İns ders cıkarırız,ins artık herkes dersini alır.
Benim evimde de malum bazı tv kanalları bozuktır.
Hatta annem gelip Mügeyi izleyemeyince cok kızıyor:)
Elimden geldiiğince duvarında Atatürk resmi olan yerlerden alısveris yapmaya calısıyorm.
Cünkü bitek oralar umut veriyor bana artık..

Ben olsam giderdim ayrıca oradaki işletmelerin turizm gelirlerine ihtiyacı var siz evde oturunca onlara yardımcı olmayacaksınız bence onlar da gelmenizi ister

Bayramda fethiyedeydim, sonra gökçeadaya geçtim ve yangınlar başladı. Tatilimi kesmedim ama etkileşimim azaldı.Mutsuzdum, plandığım gibi davranamadım içimden gelmedi gelmiyor gelemiyor yani. Hazmedemiyorum, elden gelen kısıtlı , mutlu olamaıyor insan tam olarak. Dinlenmeyi tercih ettim eğlenmekten ziyade içinizden nasıl geliyorsa öyle davranın.

biz de benzer durumdayız, çocuklar geçen sene de tatil yüzü görmedi. okul da olmadı, patladılar artık evde. 15 gün ev kiralamıştık izole bir şekilde. gideceğimiz bölgede yangın yok ama keyif de yok tabi ki içimiz kan ağlıyor. sırf çocukların ayağı suya değsin diye gidip oturup geleceğiz. rezervasyon için yolladığımız parayı istemeye de utanırım şu ortamda insanlardan.

Dönemsel olarak Akdeniz ve Ege uygun olmayabilir çünkü Antalya’da yaşayan biri olarak havanın yangından kaynaklı ekstra sıcak olduğunu söyleyebilirim. Öğlen arabalar 52 dereceyi gösteriyor. Diğer bölgelerde de durum farklı değildir.

yangin faciasi icin eger yapabileceginiz maddi manevi yardimlar varsa onlara bakin bence. cunku siz tatile gitmediniz diye kimse madalya takmayacak. yilda bir hafta tatiliniz olacak zaten. ayni sekilde sizin basiniza bir olay geldiginde de baskalari tatilini iptal etmeyecek. tatil iptal etmenin kimseye bi faydasi yok. bu kadar uzuluyorsaniz yapabileceklerinize bakin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…