Tatilde regl

bana da doktor sene de 1 kez yapıyorsun bişey olmaz dedi geciktirici için.

Normalde geciktirici kullaniyordum boyle durumlarda ama bu kez iki hafta geciktirmem lazim (tatilin ilk gunu reglimin ilk gunune geliyor ve 15 gun tatildeyiz) o yuzden dogum kontrol hapi al kesintisiz ikinci kutuya basla dedi. Umarim davul gibi sismem :)

bir tatilimde geciktirici kullanmak gibi bir hata yaptım, tatil burnumdan geldi.Bünyem mi hassastır bilemiyorum ramazan davulu gibi gezdim ortalıkta.O şişkinlik, o rahatsızlık, o nefes alamama hissi, berbattı nasıl anlatayım.Bıraktığım anda çok şiddetli ağrıyla adet oldum, yani şöyle diyeyim her gün 12 de içiyordum, son gün 12 de içmeyince saat 1i bulmadan adet oldum.

Normalde geciktirici kullaniyordum boyle durumlarda ama bu kez iki hafta geciktirmem lazim (tatilin ilk gunu reglimin ilk gunune geliyor ve 15 gun tatildeyiz) o yuzden dogum kontrol hapi al kesintisiz ikinci kutuya basla dedi. Umarim davul gibi sismem :)

inşallah :) 15 gün tatil ohh mis tadını çıkar :halay:

bir tatilimde geciktirici kullanmak gibi bir hata yaptım, tatil burnumdan geldi.Bünyem mi hassastır bilemiyorum ramazan davulu gibi gezdim ortalıkta.O şişkinlik, o rahatsızlık, o nefes alamama hissi, berbattı nasıl anlatayım.Bıraktığım anda çok şiddetli ağrıyla adet oldum, yani şöyle diyeyim her gün 12 de içiyordum, son gün 12 de içmeyince saat 1i bulmadan adet oldum.

ay ne kadar garip yaa gerçekten bu kadın vucudu çok acayip bişey bende hiç bişey olmadı ne gamsız vucudum varmış be :KK53:

Korkulacak bişey değil. Talimatlara uyup düzgün yerleştirirsen hayatının en rahat regl dönemini geçirirsin. Ben bütün yaz kullanıyorum, ped alerji yapıyor diye.
Tamponu ilk kullanmaya başladığım zamanlar hiç rahat edememiştim.
Meğerse düzgün yerleştirememişim,sonrasında dünya varmış dedim ...

Adeti 15 gün geciktirmek yerine öne çeksen ya da kısa sürdürsen daha iyi olmaz mı? İlk üç gün denize girmeden geçirip sonraki günler daha rahat etmez misin? 15 gün geciktirmek çok fazla yaw, bütün düzenin bozulur.

Tamponu ilk kullanmaya başladığım zamanlar hiç rahat edememiştim.
Meğerse düzgün yerleştirememişim,sonrasında dünya varmış dedim ...

Ben de aynı şeyi yaşadım, o yüzden belirttim düzgün yerleştirilmeli diye. Onun otda olduğunu hissetmemek lazım zaten.

Spiral ile korunuyorum o ihtimal dışı :)

Benim ablam 2.ye spiralle hamile kalmıştı o yüzden ben boyle ilaçtır bitkiseldir kullanmaya da tavsiye vermeye çok korkarım :)

Hiç sıkıntı yapma. Tampon kullanırsın. Ben de geçen yaz senin gib, çok korkuyordum tatilde regli olmaktan. Tampondan da korkuyordum ama deneyince ne kadar rahat oldugunu anladım. Yalnız tamponu dikkatli kullan sık sık değiştirmek gerekiyor. Aksi takdirde allah korusun ölüme götürür...

Adeti 15 gün geciktirmek yerine öne çeksen ya da kısa sürdürsen daha iyi olmaz mı? İlk üç gün denize girmeden geçirip sonraki günler daha rahat etmez misin? 15 gün geciktirmek çok fazla yaw, bütün düzenin bozulur.

One almayi cok istedim ama doktorum da one alma cabalari yuzde 20 basarili oluyor dedi, mesela reglin ilk gunu hapa baslasam ve 21 gun degil atiyorum 18 gun icsem 3 gun one alsam reglin sadece ilk 3 gunu tatile denk gelecek onu da tamponla hallederim ama basarisiz da olabilirmisim. Aslinda bu ay erken olmayi basarabilirsem gelecek ayi one cekmek daha kolay olacak, o yuzden her gun bitki cayi iciyorum ama sansima hic erken olacak gibi degilim. Benim de hic icime sinmiyor ama bakalim arastirmalarim ve calismalarim devam ediyor :)

Bence geciktirici kullanmayın önyargılı yaklaşılıyor ama tampon iyi oluyor bende bir kere denk geldi mecburen kullandım ilk gün bir iki saat hep geçecekmiş gibi geliyor ama hiç sızdırma olmadığını görünce rahatlıyorsun rahatça denize gir o içeride olduğu için ıslanmıyor 2 saate bir değiştir çok rahat varlığını bile hissetmiyorsun bir süre sonra.

Kızlar bayramda ve bayramın bir hafta sonrasında tatile çıkıyoruz. Geçen ay 23ünde regl oldum. Bu ay da o civarlarda olurum diye tatil planı yaptık. Ayın 26sı ve bende hiç regl belirtisi yok.

Emziriyorum 16 aylık kızım var. Adet geciktirici kullanılmıyor bildiğim kadarı ile. Adeti geciktirmek için bitkisel vs bir yöntem bileniniz var mı? Nefret ediyorum şu regl olayından. Geçen ve önceki yaz olmamıştım ne güzeldi...
Tampon kullan canım. Acayip konforlu. Arkadaşıma tavsiye ettim geçen hafta tatilde regl olmuş. Nasıl memnun kalmış. Sakın geciktirici kullanma. Emziren anneye yasak. Tampon orta boy kullan. 3 saat idare ediyor.

Ama ben 2 saate bir değiştiriyorum. Düzgün yerleştirirsen hiç fark bile etmiyor sun. Büyük kolaylık. Ben regl olmasam dahi havuza girerken kullanıyorum.

Regl hormonlar ile ilgilidir geciktirmek veyaöne çekmek için bitkisel bile kullansanız hormonlar ile ilgili bir değişiklik yarattığı içindir

Son düzenleme:
Hiç sıkıntı yapma. Tampon kullanırsın. Ben de geçen yaz senin gib, çok korkuyordum tatilde regli olmaktan. Tampondan da korkuyordum ama deneyince ne kadar rahat oldugunu anladım. Yalnız tamponu dikkatli kullan sık sık değiştirmek gerekiyor. Aksi takdirde allah korusun ölüme götürür...
Zaten kızım küçük. Sabahları 2, öğleden sonraları 3 saat durup geri dönüyoruz. Sabah ve öğleden sonra 1 tane kullanırım. Deniz dışında ped kullanır idare ederim. Ayaklarım çok üşüyor sanırım olucam. Eğer olursam bugün yarın önümüzdeki ay da bu ara olur sonra 2 temmuzda 15 gün tatile :KK50:

One almayi cok istedim ama doktorum da one alma cabalari yuzde 20 basarili oluyor dedi, mesela reglin ilk gunu hapa baslasam ve 21 gun degil atiyorum 18 gun icsem 3 gun one alsam reglin sadece ilk 3 gunu tatile denk gelecek onu da tamponla hallederim ama basarisiz da olabilirmisim. Aslinda bu ay erken olmayi basarabilirsem gelecek ayi one cekmek daha kolay olacak, o yuzden her gun bitki cayi iciyorum ama sansima hic erken olacak gibi degilim. Benim de hic icime sinmiyor ama bakalim arastirmalarim ve calismalarim devam ediyor :)

Aspirin bende çok işe yarıyor, bir dene istersen. Regl dönemim yakınsa aspirin almaya başlayınca iki gün içinde regl oluyorum.

Bir de doktorum bana bir ilaç vermişti, bir çeşit ağrı kesici sanırım. Normalde 7-8 gün süren regl dönemi 3 günde bitmişti. Sonraki ay biraz zorlu oldu, çok kanamam oldu ama o dönem işe yaramıştı.

Zaten kızım küçük. Sabahları 2, öğleden sonraları 3 saat durup geri dönüyoruz. Sabah ve öğleden sonra 1 tane kullanırım. Deniz dışında ped kullanır idare ederim. Ayaklarım çok üşüyor sanırım olucam. Eğer olursam bugün yarın önümüzdeki ay da bu ara olur sonra 2 temmuzda 15 gün tatile :KK50:
Aynen, o zaman sıkıntı olmaz. Ama tampon inan çok rahat.. Hiç regl değilmişsin gibi dolaşıyor insan, ayrıca hissetmiyorsun da...

Aspirin bende çok işe yarıyor, bir dene istersen. Regl dönemim yakınsa aspirin almaya başlayınca iki gün içinde regl oluyorum.

Bir de doktorum bana bir ilaç vermişti, bir çeşit ağrı kesici sanırım. Normalde 7-8 gün süren regl dönemi 3 günde bitmişti. Sonraki ay biraz zorlu oldu, çok kanamam oldu ama o dönem işe yaramıştı.

Aspirin hic aklima gelmemisti, cok sagol, hemen baslayayim, normal dongumde 29 mayis ve 25 haziranda regl olacagim (25 haziran da tatilimizin ilk gunu) bu ayi 2 gun one ceksem bidahaki ayi da 1-2 gun cekebilsem yetecek bana :) parasetamol iceren agri kesiciler kisaltiyor benim de reglimi, normalde 6-7 gun suruyor en az.

Back
X