"Tatile Gidemiyorum" Ağıdı ve Mal Mal Bakan Ben

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İyi de dert bunun neresinde? Herkesin hayata bakışı,hayat standardı bambaşka.
Şahsen ben çalış çalış çalış, kendin için bir yedi gün geçireme, vücudun d vitamini almasın, çoluk çocuğun kumda oynayıp terleyince denize girmesin, dünyanın ülkenin guzelliklerini Göreme. Sırf çalış çalış çalış, amele gibi yaşa öl.
Böyle hayatları çok üzücü buluyorum . Dünyaya bir kere geliyorsun .
Ülkemizde ne harika şeyler var. Ama insanlar yaşı elli olmuş hayatinda bir dağ bile görmemişler,eğer kendi memleketinde yoksa .bu normal bir şey mi?
Kapadokya'da peri bacaları , gitmemiş. Tuz gölü (derya denizin içinde yürüyorsun, kilometrelerce) üç saat mesafede, gitmemiş. Van gölünde vapurlar olduğundan bihaber, boğaz koprusunu bilmenis, izmir nasil bir yer haberi yok, dağa işlenmiş Atatürk heykelini gorup tüyleri diken diken olmamış, şu koycegiz yolları türküsü, cokertmeden ciktim da halilim türküsü ona bir şey ifade etmiyor...
Boşa geçmiş bir ömür bence
Benim ailemin de tatille hiç arası yoktu. Köye bile nadir giderdik. Hoş bir şey mi? Ne yüzmeyi öğrendim, ne ailecek tatilde olmanın hazzını yaşadım. Paramız mi yoktu? Annem babam günde bir paket sigara içen,15 sene önce bile bilgisayar parasını elektrik süpürgesi verebilen insanlardı. Eminim isteseler ucuz yollu bir tatil ayarlayabilirlerdi. Hadi İzmir Muğla hayal desek eve birbucuk saat mesafede Kocaeli denizine de gidebilirdik. Ama heralde sizin gibi düşündüler, öyle anisiz yaşadık çocukluğumuzu. Muhtemelen sizin cocugunuz da boyle hissedecek.
Sonra neyse ki büyüdüm..benim de hiç tatile ayıracak bütçem olmadı,ben de dar gelirliyim. Ama öğrenciyken palyacoluk yapar yüz boyardim,düğünlerde yer gösterirdim. Kazandığım parayla o dört yılda 20 şehir gezdim. Döndüm, işe başladım. Ama yine iyi kazanan bir insan değildim. Sırf ucuz tatil yapayım diye kendime çadır aldım:) bir 20 şehir de o günden bugüne gezdim (defalarca aynı gere gittiğim şehirleri saymıyorum). Sonra baktım vakit yok dünyayı görmeye, iş yerinden istifa edip yirmi gün Avrupa'ya gittim. Sonra part-time işlere girdim,kendimi gecindirecek kadar. Beni bedavaya yurtdışina gönderecek Proje buldum,gittim. Gitmisken civar ulkelere de girdim, döndüm işe girdim, para biriktirdim,izinlerde gezdim. Şimdi yine işsizim,şu an şehir dışındayım, 5 güne de uçağım var vizesiz birkaç ülkeye gideceğim:)
Bence bunun parayla vs ilgisi yok çünkü ben kesinlikle zengin değilim. Ama mesela telefonum xiomi note 7. Yaşıtlarım 12 bin liraya iPhone alırken ben 1,5 liraya xiomi aldım,öyle gezdim. Ya da yaşıtlarım midpointe giderken ben 'piknikte buluşalım,sandviç yaparım şarap aliriz' dedim, o paralari biriktirdim,döviz aldım gezdim.
Evlensem çeşit cesot misafir yemek takımları almam o parayla gezerim.
Çünkü ne gezsem ne görsem yanıma kâr.
Bence bakış açınızı degistirin. Çocuklarınız eksikliğini çekmez sanıyorsunuz ama ailecek yazlık yerde balkonda güle oynana yenen yemek, akşam sahil yuruyusleri, denize girip çıkıp kurt gibi acikip annein yaptığı domates ekmekleri yemek, ülkenin guzelliklerini görmek ... Bunlar cooooooooooook önemli seyler
Sen beni yanlış anlamışsın, benim kastettiğim aslında bu yani senin söylediğin. Gezmek tatil yapmak her zaman gidip 5 yıldızlı otelde kalmak, kuşadasına gitmek değil elindeki imkanlar dahilinde de geziliyor. Benim takıldığım böyle şeyleri tatilden saymayıp yazlık tutayım tam pansiyon otelde kalayım, neden kalamıyorum diye ağlanması. Var olan imkanları kullanabilmek bunlar dahilinde de tatil yapabilmek mümkün, benzine bile verecek parayı zor toparlıyorsan bütçene göre ayarlama yapabilmen lazım. Bak sen ne güzel bu imkanı yaratman için her şeyi yapmışsın, benim sözümün senin gibilerle hiç ilgisi yok. Ayrıca söylemeden geçemeyeceğim biz günü birlik gezeriz zaten sürekli, ben onu tatilden saymıyorum bile ki çoğu insanın kafasındaki tatil kavramı da o değil.

Ben de anlayamadığım için paylaştım zaten, mutsuzluğumuz bir tatile bağlı olmamalı bence, ben borçtan balayına bile gidemedim. Ama dünyanın sonu olmadı.
Ben evlenirken çalışıyorum diye kimse yardım etmedi. Borcam bile hediye gelmedi. Dolayısıyla borçla evlendik, elimizde hiç para kalmadı. Biz de takilan paralarla balayına gittik. Hiç pişman değilim. Bütün stresimi orda bıraktım. Balayısız düğün olmaz bence. Hepsinden önemli.

Fakirlere sukretmeyi öğretecek son ki, zenginin huzuru bozulmasın.

Ne kadar doğru bir söz. Sanki bizim ülkemiz için yazılmış. Şükretmek, olanla mutlu olmak çok güzel birşey ama son yıllarda bu bizlere dayatılıyor. Kendileri sukretmeyi ogutleyenler lüks içinde yaşıyorlar.

Fakirlere sukretmeyi öğretecek son ki, zenginin huzuru bozulmasın.

Ne kadar doğru bir söz. Sanki bizim ülkemiz için yazılmış. Şükretmek, olanla mutlu olmak çok güzel birşey ama son yıllarda bu bizlere dayatılıyor. Kendileri sukretmeyi ogutleyenler lüks içinde yaşıyorlar.
Şükretmeyi öğren demiyor mevcut durumda tatilini değerlendir. Paran yoksa yurt dışına çıkamadım diye ahlanıp vahlanacağına elindeki mevcudu değerlendir diyor

Şükretmeyi öğren demiyor mevcut durumda tatilini değerlendir. Paran yoksa yurt dışına çıkamadım diye ahlanıp vahlanacağına elindeki mevcudu değerlendir diyor
Anladım ne dediğini, ben genel bir durumdan bahsettim. Önceki mesajımda yazmıştım zaten ne demek istediğini ve hak vermiştim.

5 yıldızlı otel olmaz, apart olur, o da olmadı çadır olur, kamp yapılır vs, tatile gitmeye alışan insan için gidemiyor olmak üzücü olur ama bütçesine göre seçenekler düşünebilir.

İşte bu çözümü üretemeynler mevcut benim aklım bunu almıyor.

Sen beni yanlış anlamışsın, benim kastettiğim aslında bu yani senin söylediğin. Gezmek tatil yapmak her zaman gidip 5 yıldızlı otelde kalmak, kuşadasına gitmek değil elindeki imkanlar dahilinde de geziliyor. Benim takıldığım böyle şeyleri tatilden saymayıp yazlık tutayım tam pansiyon otelde kalayım, neden kalamıyorum diye ağlanması. Var olan imkanları kullanabilmek bunlar dahilinde de tatil yapabilmek mümkün, benzine bile verecek parayı zor toparlıyorsan bütçene göre ayarlama yapabilmen lazım. Bak sen ne güzel bu imkanı yaratman için her şeyi yapmışsın, benim sözümün senin gibilerle hiç ilgisi yok. Ayrıca söylemeden geçemeyeceğim biz günü birlik gezeriz zaten sürekli, ben onu tatilden saymıyorum bile ki çoğu insanın kafasındaki tatil kavramı da o değil.
Herkesin tatil anlayışı farklıdır. Kiminin benim gibi ruhu fakirdir , üç kuruşla da olsa gezeyim der. Kimi de der ki "köpek gibi 11 buçuk ay çalıştım. Ben herkese hizmet ettim, birilerine laf anlatmaktan faranjit oldum, topuklu ayakkabı giymekten dizlerim ağrıdi. Şu koca yılda onbeş gün de ben sefa süreyim, birileri benimle ilgilensin"
Eeee, bu istek simariklik mi?
İnsan kendisine bunu bile çok mu görsün?
Belki o zor işte ömür tüketirken tüm sene tatilin hayalini kurdu (ki ben yeniyil takvimi aldığım gibi tüm tatilleri işaretler,kendimce plan yaparım,bunun hasretiyle çalışırım. Misal 23 nisan cumaya geliyorsa o nisan bana su gibi geçer) . Ama şimdi bir anda arşa çıkan fiyatlardan tatile gidemiyorsa yani bu insan uzulmeyip ne yapsın ki?
İnsanın elinden 7 gün kendini mutlu hissetmesini bile alan bir sistem kendisini köle gibi hissettirmez mi?
Öğretmenler belki bunu anlamakta zorlanabilir çünkü zaten öncesinde öğrencilerdi,çok tatilleri vardı. Sonrasında atanıp yine çok tatilleri olan bir işe geçtiler . Yazın tatil var, somestrda tatil var, iki kere birer hafta (evet sınav vs okunuyor ama) tatil var, her bayram kesinlikle tatil,karlar tatil..
O kadar tatil var ki, size normal geliyor. Ama özel sektörde çoğu zaman haftada 6 gün çalışıyorsun, günübirlik gezilere bile gidemiyorsun. arifelerde çalışılıyor, bayram pazartesi başlayıp Perşembe bitse patron cuma gel diyebiliyor, hatta (benim eski şirketim gibi şirketler) 'bayram tatilinden dolayı işler kalmasın,herkes cumartesi çalışsın' diyor. Rapor alsan göze batıyor...yani onlar o 14 güne cooook daha fazla anlam yüklüyor. Bunu çalışmayan ya da izni çok olan insanlar anlayamazlar bence.

İşte sürekli birşeyler çıkıyor, fırsatını bulduğun an halletmek gerek. En son yurtdışına çıktığımda Euro 4,5 tl idi. Böyle düşünüp gitmeseydim bir daha gidemezmisim zaten. Kredi çekip telefon almak ne kadar saçma geliyorsa kredi çekip tatile gitmek de çok normal geliyor bana ( abartmamak şartıyla ).
Krize kadar yılda 2 kere 5 yıldıza giderdik şimdi kurum kampı ayarlıyoruz, polisevi, çadır, düşünüyoruz, araya daha kısa süreli gemi turu olmadı günübirlik tekne turu sıkıştırmaya çalışıyoruz. Tatil bir kültür bence çocuklar hemen hemen her gün sorar ne zaman tatile gidiyoruz diye.

Ben sizi de anladım yapamiyorsak elimizdekiyle yetinelim diyorsunuz haklısınız. Ama 1 haftalık tatili, kaçamakları da lüks görmeyin kendinize.
Günlğk kaçamaklarımız zaten mevcut her hafta sonu 2.5 saat mesafeye denize götürdük geçen yıl çocukları günübirlik (bu yıl o kadar uzağa çok zor tabi 😅) hemen her hafta sonu pikniğe gittik. Bunlar zaten yazın olması gerekenler küçük bütçeli de yapılabilecek işler ot gibi yaşamıyoruz. Benim bahsettiğim bu değildi. İnsanlar bunları tatil olarak görmüyor illa ki lüksü olsun istiyor. İstemek tamam ama yapamayınca dünyası yıkılmak karalar bağlamak çok anlamsız

Günlğk kaçamaklarımız zaten mevcut her hafta sonu 2.5 saat mesafeye denize götürdük geçen yıl çocukları günübirlik (bu yıl o kadar uzağa çok zor tabi 😅) hemen her hafta sonu pikniğe gittik. Bunlar zaten yazın olması gerekenler küçük bütçeli de yapılabilecek işler ot gibi yaşamıyoruz. Benim bahsettiğim bu değildi. İnsanlar bunları tatil olarak görmüyor illa ki lüksü olsun istiyor. İstemek tamam ama yapamayınca dünyası yıkılmak karalar bağlamak çok anlamsız
Evet haklısınız

Ben şu tatile çıkamama ağıdını neden anlayamıyorum ya, babam memurdu biz karı koca memuruz (bunu neden yazdım: türkiyede sabit geliri ve işsizlik kaygısı olmayan grup olarak değerlendirildiğimizden) hiç öyle illa ki "gidip bir otelde kalacağım" diye tutturacak bütçeyi açamadım yatırım kaygısından. Akraba ziyaret ettim, kuzenlerimi gördüm, çocuklarımı kuzenleriyle buluşturdum, misafir ağırladım,bahçede komşularımla kıkırdadım. Aile bağlarımı güçlendirdim ya da evimde yattım. Burada düşük maaşlı, gırtlağa kadar borç içinde, ekonomik krizde yarının hesabını yapamayacak durumdaki insanların tatile gidemiyorum diye ağlamasına anlam veremiyorum. Ne yapmak lazım yani kredi çekip ya da alyansı satıp tatile mi gitmek lazım, şart mı bu, ya da bu neden böyle, çok mu özeniyoruz acaba maddi olanaklarımızı zorlayan şeylere, neden var olanın keyfini sürmenin yollarını aramıyoruz. Şahsen benim cebimde hiçbir zaman tatile ayıracak param olmadı, olmayınca da bunu dert edinme gereği duymadım. Ben mi arızalıyım insanlar mı taht-ı revan peşinde?

Linç etmek isteyen de çıkabilir, haklı da olabilirler ama olamayanı oldurmamadığından ağlamak yerine var olanı güzelleştirmeye çalışmak çok mu zor.

Ekleme düzeltme adı her neyse 😁

Hanımlar ben kimse evden çıkmasın falan demedim, iyi de yazarım aslında 😅 ama tatil kavramını illa ki bir hafta tam pansiyon bir otelde geçiremediği için dertlenen gruptu kastettiğim. Var olanı değerlendirebilmek varken neden lüksünü yapamıyorum diye isyan edenleri anlamadığımı dile getirdim.
Ben tum sartlarimi zorlayip tatile giderim; bu bir aliskanlik bana gore. Her yaz deniz tatili yaptim ve bu benim icin mental bir ihtiyac. Bunu anlamamaniza ya da paraniz yoksa otur oturdugun yerde demenizi ben anlamiyorum, tatile bakis acisiyla alakali olabilir.

Ben ihtiyac olarak goruyorum, siz ozentilik belki

Ben şu tatile çıkamama ağıdını neden anlayamıyorum ya, babam memurdu biz karı koca memuruz (bunu neden yazdım: türkiyede sabit geliri ve işsizlik kaygısı olmayan grup olarak değerlendirildiğimizden) hiç öyle illa ki "gidip bir otelde kalacağım" diye tutturacak bütçeyi açamadım yatırım kaygısından. Akraba ziyaret ettim, kuzenlerimi gördüm, çocuklarımı kuzenleriyle buluşturdum, misafir ağırladım,bahçede komşularımla kıkırdadım. Aile bağlarımı güçlendirdim ya da evimde yattım. Burada düşük maaşlı, gırtlağa kadar borç içinde, ekonomik krizde yarının hesabını yapamayacak durumdaki insanların tatile gidemiyorum diye ağlamasına anlam veremiyorum. Ne yapmak lazım yani kredi çekip ya da alyansı satıp tatile mi gitmek lazım, şart mı bu, ya da bu neden böyle, çok mu özeniyoruz acaba maddi olanaklarımızı zorlayan şeylere, neden var olanın keyfini sürmenin yollarını aramıyoruz. Şahsen benim cebimde hiçbir zaman tatile ayıracak param olmadı, olmayınca da bunu dert edinme gereği duymadım. Ben mi arızalıyım insanlar mı taht-ı revan peşinde?

Linç etmek isteyen de çıkabilir, haklı da olabilirler ama olamayanı oldurmamadığından ağlamak yerine var olanı güzelleştirmeye çalışmak çok mu zor.

Ekleme düzeltme adı her neyse 😁

Hanımlar ben kimse evden çıkmasın falan demedim, iyi de yazarım aslında 😅 ama tatil kavramını illa ki bir hafta tam pansiyon bir otelde geçiremediği için dertlenen gruptu kastettiğim. Var olanı değerlendirebilmek varken neden lüksünü yapamıyorum diye isyan edenleri anlamadığımı dile getirdim.
Sen geleceği garanti etmekten hoşlanıyosun belki
O hayatın sana göre gereksiz olan güzel şeylerinden zevk almaktan
O kadar çalışmaya tatil hak zaten.Hayatın ırgatı olmaya gerek yok ki
Komşuyla dedikodu sevmiyodur belki, aile bağları güçlü değildir belki, bahçesi yoktur belki...
Pikniği eşimde bende ırgatlık olarak görüyoruz keyif almıyoruz.Yapanları görünce üf eşya taşı, götür diyoruz, zul geliyo
Muhtemelen ilk fırsatta tatil planı yaptığında bunu gösteris için yapıcaksın.Komşuna, akrabana...
Tatil öyle bişey değil.Ruhunla nesef almak gibi hele de ben bunu hakettim hissi var ya 😍

Ben evlenirken çalışıyorum diye kimse yardım etmedi. Borcam bile hediye gelmedi. Dolayısıyla borçla evlendik, elimizde hiç para kalmadı. Biz de takilan paralarla balayına gittik. Hiç pişman değilim. Bütün stresimi orda bıraktım. Balayısız düğün olmaz bence. Hepsinden önemli.
Kesinlikle aynı durumdayız. Düğün yapmadım evlenirken ama balayına gitmeden evlenmezdim 😍

Borcam bana da gelmedi :D

Borcam bana da gelmedi :KK70:

Bana da kimse getirmedi borcam. Galiba çok goygoyu döndü diye insanlar artık götürmüyor. 😀😀 Benim bi arkadaşım zaten getirirler diye borcam almadı, kimse getirmedi herkes kahve fincanı takımı getirdi. 😀😀

Aaa evet, bdvde değilmiş:)
Bence bebeğin daha küçük, iki ay yaz tatiliniz var. evinize yakın bir şehirde ev tutun hiç yoktan üç gün denize girsin, kumda debelensin. Hem bebeğe ,kemiklerine tonla yararı var. Hem nasıl mutlu olduğunu görmek size de iyi gelir. Balkon havuzunda bile deli gibi eğlenen çocuklar denizi sevmez mi?

On gün işleri ötelemek,dışarıdan yemek söylemek anneye tatil olur. Çocuğun umru olmaz...

Haaa bir de ben bu konuyla ilgili çok yazı okudum. Tatil yapmak insanın mutluluk hormonu yükseltiyor,bu zaten bilinen bir gerçek. Ama tatil planı yapmak bile insanın mutluluk hormonu yukselten bir şeymiş. Yani sadece tatil diyip gecmemek lazim
Benim çocuklarımın biri 8 biri 12 yaşında denize de gidiyorlar ama 5 yıldızlı otelde değil, ile yakın yerlerde, yani böyle de oluyor. Ormanda da tatil yapıyorlar ama köyde, bütçeye göre ayarlama yapılabilen şeyler bunlar
Ben tum sartlarimi zorlayip tatile giderim; bu bir aliskanlik bana gore. Her yaz deniz tatili yaptim ve bu benim icin mental bir ihtiyac. Bunu anlamamaniza ya da paraniz yoksa otur oturdugun yerde demenizi ben anlamiyorum, tatile bakis acisiyla alakali olabilir.

Ben ihtiyac olarak goruyorum, siz ozentilik belki
Ama ben evde otursublar demedim ki 🙄

Muhtemelen ilk fırsatta tatil planı yaptığında bunu gösteris için yapıcaksın.Komşuna, akrabana...
Şu cümle gerçekten çok ayıp, tanımadığınız bir insan için kurmamalısınız, sürekli gidenlerin gösteriş için gitmediği ne malum, çok görmüşlüğüm var kendi memleketi deniz kenarında olduğu halde havuzlu tam pansiyon otele olmayan parasından kredi çekip giden ve bunu sağda soldan anlatan.

Konu çok başka sizin baktığınız yer bambaşka

Borcam bana da gelmedi :KK70:
Bana da gelmedi 🤣 özellikle çift maaş olup evlenenlere gelen giden vuruyor zaten. Anamız babamız bile ihtiyacınız var mı diye sormadı, düğün takılaeına kadar kendimiz yaptık, yapmasak neden yapmadın diye sormaktan çekinmezlerdi ama

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X