Tatile gitmek istiyorum ailem izin vermiyor?

Aileden birinin muhakkak haberi olsun, kimseden habersiz kesinlikle gitmeyin. Baba çok katıysa anneye söyleyin o idare etsin babanızı ama bilsin nerede olduğunuzu kesinlikle.
Bunu yapabilirim evet erkek kardeşime yada söyleyebilirim.

evliyim 5 sene önce evlendim
evlenmeden önce 21 yaşında evimden 1400 km uzakta tek başıma çalışıyordum terör bölgesinde
evlendikten sonra da tek başıma ya da kız arkadaşlarımla yurt dışına falan da gittim yol iz bilmeden. eşim hiç gelmedi.
tehlike her yerde her zaman var, kendini bilen ve koruyan insanın başına bi şey gelirse o da takdiri ilahi
24 yaşında para kazanan kadın da bi tatili hal etmediyse artık napsın

yaş 24 yazmışım ama profilde 29 yazıyo
ben karıştırdım galiba
29 yaşındaysan yalan da söyleme, direkt git yani
Bende anlamadım sanki bi yerde 20 diye yorum yapılmış ben kendini bilmiyorsun veya konu sahibi bilmiyor demiyorum ama aileler bilsede kendini bildiğini yinede izin vermiyor yapılabilecek bsy varmi ama 20 yaşindaysa veya altı hala bence ailesine karşı gelipte ya da sirtini donupte onlari terk edemez??

evliyim 5 sene önce evlendim
evlenmeden önce 21 yaşında evimden 1400 km uzakta tek başıma çalışıyordum terör bölgesinde
evlendikten sonra da tek başıma ya da kız arkadaşlarımla yurt dışına falan da gittim yol iz bilmeden. eşim hiç gelmedi.
tehlike her yerde her zaman var, kendini bilen ve koruyan insanın başına bi şey gelirse o da takdiri ilahi
24 yaşında para kazanan kadın da bi tatili hal etmediyse artık napsın

yaş 24 yazmışım ama profilde 29 yazıyo
ben karıştırdım galiba
29 yaşındaysan yalan da söyleme, direkt git yani
Gideceğim kararlıyım tek korkum olumsuz bir şey yaşamak çünkü tek tatile hiç gitmedim .

Bende anlamadım sanki bi yerde 20 diye yorum yapılmış ben kendini bilmiyorsun veya konu sahibi bilmiyor demiyorum ama aileler bilsede kendini bildiğini yinede izin vermiyor yapılabilecek bsy varmi ama 20 yaşindaysa veya altı hala bence ailesine karşı gelipte ya da sirtini donupte onlari terk edemez??
35 bile olsam KPSS yi kazanmadan öyle bir şey düşünemem Zaten şuan bile ders çalışıyorum bu saatte işte .

Bunu yapabilirim evet erkek kardeşime yada söyleyebilirim.

Söylediğiniz kişi kimse ona kesinlikle doğruyu söyleyin yani ona da hafifleterek ya da başka türlü anlatmayın. Ben arkadaşlarımla buluşacağımı, mekan değiştirdiğimi dahi haber verirdim ya anneme ya babama, izin alırdım demiyorum haber verirdim. Zaman kötü yani ister istemez çok rahat olamıyorum. Güvenilir kişiler uygulaması dahi kullanıyorum.

Aileni es geçme.
Tatile de gitmeyiver konu sahibi dünyanın sonu degil ya.
Seni onlardan cok kim düşünebilir ki? Yalan söyleme ve asla haberleri olmadan gitme.

Gideceğim kararlıyım tek korkum olumsuz bir şey yaşamak çünkü tek tatile hiç gitmedim .

tatilin içeriği nedir?
güvenilir güzel kaliteli bir otele gidip havuz deniz falan ise iyi bir yerde olduktan sonra sorun olacağını sanmıyorum , zaten tek değil arkadaşınız ile gidiyomuşssunuz

Bir kez aileme haber vermeden arkadasimda kalmıştım.
O gun de deprem oldu. Kendimden cok ailemi düşündüm o an ben burda ölsem ailem nasil bir şok gecirir diye.
Insanin basina ne gelecegi hic belli olmuyor.

Çok baskıcı bir ailem var özellikle babam köyde yetişmişler giyimimden tut eve geldiğim saate kadar karışıyorlar çalışan bir insan olmama rağmen. İş yerinde bir kız arkadaş var Bayram'da kısa süreli tatile gidelim dedi ama biliyorum aileme söylesem olay çıkar nasıl bir yalan uydursam bir daha bu fırsat elime geçmeyecek :KK43:
İşinizle alakalı bir seminer olduğunu eğitim almanız gerektiğini söyleyin gideceğiniz şehirde. Ve katılımın zorunlu tutulduğundan bahsedin. İzin verirler muhtemelen böylelikle gideceğiniz yeri bilirler en azından hangi şehirde olacağınızı

Haklısın uzaktan konuşması kolay kimse kimsenin ne yaşadığını bilemez dediğin gibi yaptım diyelim çıktım gittim kolay mı tek başına bir bayan olarak hayatını sürdürmek hemde böyle bir ülkede?
Kadın.
Bayan değil, kadın.

Konuna gelirsek kesinlikle yalan söyleme, tüm yıl boyunca çok çalıştığını, çok yorulduğunu ve bir tatili hak ettiğini anlat. Yine de izin vermezlerse de artık yapacak bir şey yok. Gerçekten baskıcı bir ailen varmış, sabırlar dilerim...

Çok baskıcı bir ailem var özellikle babam köyde yetişmişler giyimimden tut eve geldiğim saate kadar karışıyorlar çalışan bir insan olmama rağmen. İş yerinde bir kız arkadaş var Bayram'da kısa süreli tatile gidelim dedi ama biliyorum aileme söylesem olay çıkar nasıl bir yalan uydursam bir daha bu fırsat elime geçmeyecek :KK43:
kesinlikle yalan söylemeyin. ikna edici olun. bir de çalışıyorsunuz. gezmek görmek sizin de hakkınız. hem değişiklik olur. ama ailenizi karşınıza alıp sinirlenmeden konuşun

Haklısın uzaktan konuşması kolay kimse kimsenin ne yaşadığını bilemez dediğin gibi yaptım diyelim çıktım gittim kolay mı tek başına bir bayan olarak hayatını sürdürmek hemde böyle bir ülkede?
Tek başıma aslan gibi yaşıyorum kızım var birde bu ezikliği atın kadınlar güçlü olun

Anneler in ve babalarin en kiymetlileri evlatlardir.Genel olarak baktigimizda kimse kolay kolay izin vermez. Bir zamanlar bende ayni seyi yasadim hatta gittim geldim aciga da cikmadi anne olduktan sonra cok pisman oldum anneme yalan soyledigim,icin benim de cocugum izin tese vermem korkarim tek basina ona bir zarar gelmesinden. Simdi ayni seyi benim cocugum yapsa bana yalan soylese cok uzulurum:(dogru olan anne, baba rizasi o yuzden onlarin rizalari olmadigi seyleri yapmayalim. Bazen inanin onlar bizim goremedigimiz seyleri cok iyi goruyorlar.

yasınız kaç acaba? ben olsam ben tatıle gıdıyorum der ızın falan almam koca kadınsınız yasınızda 18 üstü ise onların uzerınızde söz hakkı yok..

kaç yaşındasın?

Kadın.
Bayan değil, kadın.

Konuna gelirsek kesinlikle yalan söyleme, tüm yıl boyunca çok çalıştığını, çok yorulduğunu ve bir tatili hak ettiğini anlat. Yine de izin vermezlerse de artık yapacak bir şey yok. Gerçekten baskıcı bir ailen varmış, sabırlar dilerim...
Kadın değil kız mı deyim bende şimdi evet ama düşürdüğü hak etmiyorlar bence

27 yaşındayım

çalışıyorsan kendi kararlarını vermek için gerekiyorsa kendi evini ve düzenini kurmalısın. aynı evde oturdukça babanın ekmeğini yedikçe baban izin vermeme hakkına sahip ama sen de kendi kararını alma hakkına sahipsin. dediğim gibi kendi hayatını kurmalısın.

Back
X