Tatile gitmek?

TheQueeninthenorth

Guru
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2010
11.199
19.849
498
17 haftalik hamileyim. Ilk bebegimi kaybettigim icin bu hamileligimde hem psikolojik yonden oldukca hassasim ( psikologtan yardim aliyorum) hem de basindan beri ilaclara ragmen gecmeyen kanama alanim sebebiyle agir fiziksel aktivitelerden kaciniyorum. Aktif kanamam olmadigi icin doktorum yatmama gerek gormuyor. Hatta tatile gitmende de bi sakinca yok zaten saglikki bebek senin haftanda her turlu tutunur dusmez ama saglikli degilse ne yapsan da onune geçemezsin tatile git diyor. 2 hafta sonra ucakla antalya da bi otele gidecegiz bir haftaligina. Hamile kalmadan once kışın yer ayirtmistik. Esim yogun calistigi icin bu tatile ihtiyaci var. Aslinda psikolojik olarak bana da ii gelebilir cunku öğretmenim ve su an tatildeyim calismiyorum. Evde surekli kendimi dinliyor kuruyorum. Ote yandan ailem ozellikle de annem siddetle tatil fikrine karsi. Antalya ağustosta cok sıcak olur denizde bile serinleyemezsin, yolda vs yorulursun burnundan gelir. Hele bi doğsun tatiller cuvala mi girdi vs konusup duruyor. Ne kdr hassas oldugumu bildigi icin soyluyor aslinda cunku allah korusun bsy olursa tatile ckmasaydim keske vs dye cok takacağımi biliyor.
Esim tamamen bana birakmis durumda nasil rahat edeceksen oyle olsun diyor. Hamileliginde ozellikle agustosta antalya ya gidenler, cok mu bunalirim gercekten? Isin bi de denizden enfeksiyon kapma kismi var. Ne dusunuyorsunuz, benim yerimde olsaniz rahimde az bi kanama alaniniz varsa ama doktor yasaklamadiysa tatile gider miydiniz?

Ben antalya tercih etmezdim.
Sıcağa hiç hiç dayanamıyorum. Hele Antalya’nın nemli sıcağında nefes alamıyorum...
Onun yerine biraz daha sakin, iklimi daha yaşanabilir bir yer bakardım.
Marmaris olabilir, Gökçeada, Bozcaada, Saros olabilir...

Havuzu kullanmaz sabah ve akşam saatlerinde denize girersiniz.Ben sıcağa dayanıklıyim o yüzden sıcak beni bozmaz .Antalya nemli bir havaya sahip ama siz sadece 1 hafta kalicaksiniz ve henüz hamileliginizin ağır döneminde değilsiniz.Bebek doğduktan sonra da hemen tatile cikilamiyor inanın.Bence tatilinize gidin yanınıza da bir kaç kitap alın .Doğumdan sonrası için enerji toplayin

dr una güveniyorsan önemli olan onun ne dediği. Havuz değil deniz tercih edersen enfeksiyon riskin yok denecek kadar az. Antalya aşırı sıcak olur evet haklısın klima çarpmasın aman dikkat et. Tatil her turlu iyi gelecektir ikinize de çünkü bebisin performansına bağlı gelecek yıl “tatil” yapmanız. Bi yerlere gidilebiliyor ama o geziye “tatil” sıfatını kazandıran bebisin performansı:) fırsatı kcirma derim ama azami dikkat ederek. Allah saglikla kucağına almayı nasip etsin.

Sanırım ben de giderdim(iki hamileliğimde de Antalya değil ama başka bir tatil beldesine gittim, yedim içtim yattım) hem evde de oturuyorsunuz, yani olacak bir şey olsa evde de olacak. Otelde sıcak sorun olmuyor, havuzu normalde de pek tercih etmem zaten, denize girerdim kendininkiler yormadan, şezlongta uyurdum. Bol bol dinlenir enerji toplardım.

Ben hamileliğim boyunca kanama yaşadım. Hem de öyle bir iki damla değil, şakır şakır cinsten kanamalar. Çünkü üçüzlere hamileydim, sonradan ikisini kaybettim. Ve üçüncü yavrumun yerleşim yeri de kötü olduğu için sürekli kanama oluyordu. Plasentada hafif bir ayrılma vardı. Düşük olmaması için 60-70 civarı iğne oldum, her gün her gün. Buna rağmen doktorum da sizinkine benzer şeyler söylemişti, kendine dikkat ettiğin, çok yorulmadığın, uzun süre ayakta kalmadığın sürece tatile gitmende hiçbir sakınca yok ama bebeğin tutunmayacağı varsa seni pamuklara sarmalasak da yapacak bir şey yok. Gittik tatile. Hem de sizin gibi Ağustos sonu, Eylül başı gibi... Feci sıcaktı. Havuza girmedim, çünkü asıl mikrop yuvası oralar. Saat 11'le 15 arası dışarı çıkmadık, dışarı çıktığımızda asla güneşin altında saatlerce oturmadık. Öğle sıcağında hamilelere değil, hiçbir insana önerilmiyor zaten denize girmek. Sonuçta kızımı sağlıkla kucağıma aldım. Doktorunuz sakınca yok diyorsa, sakınca yoktur, korkmayın.

ben olsam giderdim. denize de girerdim havuza da. çok mu sıcak oldu? çık odana dinlen. kocanızın da ihtiyacı varmış çok.
Allah korusun ama doktorun dediği çok doğru: bişey olacağı varsa her türlü olur.
Kendinize bu kdar eziyet etmeyin lütfen
Havuza girmek kesinlikle yasak, enfeksiyon riski yüksek ve içindeki kimyasallar düşüğe ya da erken doğuma sebep oluyor. O yüzden doktorum bana yasakladı. Sadece deniz..

Rahat olun. Hamileliğinizin keyfini çıkartın. Doktorunuz da sakınca görmemiş tatile gitmenize.
Bu ayın başın 27 haftalık hamile iken Kıbrıs'a bir haftalık tatile gittim. Sıcaktı, nemli idi ama denize de girdim, güneşlendim de (oluşabilecek güneş lekelerine dikkat)
Anneme soracak olsaydım ne gezmem, ne çalışmam, ne korku filmi izlemem ne de kokoreç, ne de dondurma yemem doğruydu, ama hepsini yaptım:dondurma:
Doğumdan önce son molam demiştim:anne:

üstelik 40+ yaş üzeriyim ama "sakınan göze çöp batar" mantığı ile hareket edip, hep olumlu olmaya ve düşünmeye gayret ederim. Tabii takip eden doktorunuzun izni ile
Şimdiden iyi tatiller:KK9:

Ben tatil beldesindeyim ve doguma kadar hergün denizdeydim fakat kanama alanım yoktu ve riskli bir hamilelik degildi.Havuza da girdim.Doktorum mikrop konusunda birşey olmaz denize de havuza da girebilirsin Dedi.Nişan geldikten sonra mikrop kapabilecegimi söyledi o yüzden sıkıntı yaşamadım.Fakat sizde durum farklı ancak akşam 7 8 gibi giriyordum ben daha erken saatler feci sıcak oluyor ve ağırlık olunca nefesim yetmiyordu.

Açıkçası riske almazdım.Doguma kadar ne yaşanacak bilemiyoruz çünkü

Takvime göre ramazan bayramından bir hafta önce hamile kalmışım. Bayramı ayvalık, sarımsaklı, cunda adası arasında geçirdik. Hepsine arabayla gidip geldik. Baya yol yaptık. Hamile olduğumu dönüşte öğrendim. Ki öğrendiğim gün Kapadokya seyahatinden dönmüştüm. Altıncı haftada trenle kendi memleketime gittim. Eşim beni aldı arabayla yaklaşık 9 saatte onun memlekete gittik. Ordan yine 8-9 saat arabayla yol yapıp tatile gittik. Akdeniz’de geçirdik tatilimizi. Çok sıcaktı Antalya gibi. Ben sabah ve öğlen yemeği dışında odadan çıkmadım. Eşim gidip sabah havuza girdi ben klimayı açıp tv izledim :) akşam altıdan sonra denize girdim. Çok açılmadım kramp girer diye korktum. Çok yorulmadan yüzdük, eğlendik. Sadece denize bir kere girdim gün içinde ve çıkar çıkmaz odaya gidip mayomu çıkarıp duş aldım. Sonra akşam yemeği, animasyonlar vs derken gayet keyifli bir tatildi. Tabi o şehir içinde baya gezdik arabayla. Sonra yine arabayla yaşadığımız yere geldik yaklaşık 6 saat sürdü. Dikkat ettiğim konular otelde sağlıklı ve düzenli beslenmek, akşam beşten önce kesinlikle güneşe çıkmamak, ıslak mayoyla oturmamak, havuza girmemek, bastığım yere dikkat etmek. Ayağım kayar, kramp girer diye baya korktum. :) tek sorunum otelde başlayan bulantılarımdı. Yemeklerde meyvelerden alıp odama koydum. Gece atıştırıp yattım. Biraz modumu düşürdü bulantılar ve halsizlik ama en azından eşim tadını çıkardı tatilin. Yapacak birşey yoktu :)

Gordugum kadariyla bir kisi hariç herkes gitmem yonunde yazmis, harikasiniz kizlar:) tek kafami kurcalayan sey kanama alanimin olmasi. Normal tehlikesiz bi hamilelik gecirio olsam bu kdr takmazdim belki de.

Hamileligimin basindan beri kan sulandirici coraspin kullaniodm bi hafta ara verdirdi doktor su an. Progestani da birakmistim tekrar baslatti. Ins gecer su kanama alani da rahat ederim.

hamileyken ben gitmiştim sanırım 20 haftalık hamileydim karnım belliydi sanırım hatırlıyorum. ben amasradaydım çok sıcak değildi ama sıcağın sorun olacağını düşünmüyorum. ben olsam giderdim sanırım ama konu siz ve bebeğiniz size git veya gitme diyemem uçakla gidecekmişsiniz yolda yormaz. ayrıca havuza girmeyin temiz olmaz ama hamileyken yüzerken çok eğlenmiştim. yüzmek hamileyken iyi geliyor.

Giderdim.
Havuza girmezdim ama sabah ve öğleden sonra denize girerdim. Öğle saatlerini otel lobisinde yada odada dinlenerek geçirebilirsiniz zaten ki kızımla gittiğimizde de genelde mini clupte ,odada yada lobide takılıyoruz öğlen,kimse rahatsız olmuyor bu sayede.
Havuza girmezsiniz tabi tavsiye etmem,maalesef insanımız pis,iki senedir kızımı otellerde havuza sokmuyorum,bebekleri bezsiz havuza sokana da denk geldim ki o bebek havuzun kenarına güzel güzel işedi,babasına çişim geldi diyen çocuğa işe diyeni de duydum ki bahsettiğim oteller no name yerler değildi o sebeple girmiyorum da kızımı da sokmuyorum. Hatta sitenin havuzuna dahi girmedim ki ekstra dikkat ediliyor temizliğine ona rağmen. Deniz olsa şu halimle girerdim sanırım ki doğumuma 9 gün kaldı.
Gidin tatilin tadını çıkarın. Hem kafaniz dağılır hem yediğiniz içtiğiniz önünüze sunulur,bol bol dinlenirsiniz. Bebekle daha zor oluyor tatil.

Doktorunu dinle. Annen seni geriyor bence.
Dinlene dinlene gezersiniz hiç bir şey olmaz. Doktor zaten net bir şekilde ifade etmiş olayı. Sağlıksız gebelik düşer sen tatile gitmeden evde yatsan bile..
Psikolojik olarak iyi gelir. Ki psikoloji çok önemlidir..

Benim de ilk haftalar bir miktar kanamam olmuştu. İğne, ilaç, istirahat ile geçti. Seninki istirahat gerektirmiyormuş hem...

Ayrıca denizden enfeksiyon kapmazsın. havuza girme sakın..

17 haftalik hamileyim. Ilk bebegimi kaybettigim icin bu hamileligimde hem psikolojik yonden oldukca hassasim ( psikologtan yardim aliyorum) hem de basindan beri ilaclara ragmen gecmeyen kanama alanim sebebiyle agir fiziksel aktivitelerden kaciniyorum. Aktif kanamam olmadigi icin doktorum yatmama gerek gormuyor. Hatta tatile gitmende de bi sakinca yok zaten saglikki bebek senin haftanda her turlu tutunur dusmez ama saglikli degilse ne yapsan da onune geçemezsin tatile git diyor. 2 hafta sonra ucakla antalya da bi otele gidecegiz bir haftaligina. Hamile kalmadan once kışın yer ayirtmistik. Esim yogun calistigi icin bu tatile ihtiyaci var. Aslinda psikolojik olarak bana da ii gelebilir cunku öğretmenim ve su an tatildeyim calismiyorum. Evde surekli kendimi dinliyor kuruyorum. Ote yandan ailem ozellikle de annem siddetle tatil fikrine karsi. Antalya ağustosta cok sıcak olur denizde bile serinleyemezsin, yolda vs yorulursun burnundan gelir. Hele bi doğsun tatiller cuvala mi girdi vs konusup duruyor. Ne kdr hassas oldugumu bildigi icin soyluyor aslinda cunku allah korusun bsy olursa tatile ckmasaydim keske vs dye cok takacağımi biliyor.
Esim tamamen bana birakmis durumda nasil rahat edeceksen oyle olsun diyor. Hamileliginde ozellikle agustosta antalya ya gidenler, cok mu bunalirim gercekten? Isin bi de denizden enfeksiyon kapma kismi var. Ne dusunuyorsunuz, benim yerimde olsaniz rahimde az bi kanama alaniniz varsa ama doktor yasaklamadiysa tatile gider miydiniz?

27 haftalık hamileyken 6,5 saat arabayla yol gidip 2000 m yüksekte bir yaylada 3 gece çadırda yerde yatmayı düşünüyorum. Öncesinde de bi kaç gün antalya merkezde denize gitmeyi... Benim bi kanama alanı yok, doktor gez derse gideceğim kendimi çok yormadan
Doktoruna güveniyorsan sorun yok bence

Back
X