tatlı bir hediye derdi

Wurstria

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2015
14.178
25.553
598
merhaba hanımlar, tatlı bir derdim var. önümüzdeki hafta bir seminere gideceğim, 3 konuşmacı gelecek. bunlardan birisi kadın, ikisi erkek. kadın olanın bende hatrı büyük olduğu için ona isme özel kalem yaptırdım, şık bişey, onu hediye edeceğim. ancak diğer iki erkek konuşmacıya da hediye vermeli miyim diye düşündüm şimdi. akıl edemedim hiç ayıp olur mu vs. diye. konuşmacılardan biriyle muhabbetimiz var samimiyetimiz yok, diğeriyle ilk kez tanışacağım. hepsinin işi iyi, aslında zengin adamlar. ama ben çok pahalı bir hediye alamam açıkçası onlara. ne dersiniz? sizce beylere de hediye almalı mıyım? alacaksam sizce ne alayım? 30-40 TL'nin dışına çıkamam her bir hediye için açıkçası.

ya da beylere hediye almasam ayıp olur mu? ne dersiniz? böyle deneyimlerim pek olmadığı için size sormak istedim, sonra benim için adap bilmiyor edep bilmiyor demesinler çünkü şu an cidden bilmiyorum. :) çok teşekkürler yorumlar için şimdiden.

Neden hediye almak zorunda hissediyorsunuz ki kendinizi, ben olsam hiç birine de almazdım neden yok, siz kadına hediye aldıysanız eğer, diğer erkeklerin olmadığı yerde verin,ayrıca erkeklere neden hediye alcaksınız ki hem özellikle debilk kez göreceğiniz birine bosverin.

Diğerlerine hediye almana bence de gerek yok. Cinsiyetçi konuşmak istemiyorum ama nasıl olsa erkeklermiş :) Umurlarında bile olmaz.

Eğer ille görmesinler diyorsan da onların olmadığı bir ara verirsin hediyeni. İyi seminerler şimdiden

Konuşmayı düzenleyen siz değilseniz hediye almak zorunda da değilsiniz.
Yani siz alsanızda onlar size alacaklar mı sizce?
Eğer öyle olacağını düşünüyorsanız ufak ama maneviyatı olan birşey alabilirsiniz.

Mesela kahve. Kırk yıl unutmamak dileğiyle diyerek.
Ama nasıl ne şekilde verilir bilmiyorum :)

Hiç birine de hediye almam ben olsam güzel bir pasta yaptırır götürürüm
Al sana tatlı hediye

Hediyeyi konuşma yaptığı için almayacaksın sanıyorum. Hatırı var o kadının diye alacaksın fikri oluştu.
O yüzden beylere almazsan ayıp olmaz.

Boşver diğerlerini.

Kadın konusmayıca alacaksınız birde hepsı için ufak pasta tatlı tarzı bişey alabilirsiniz:)

hayır konuşma yaptı diye almadım, benim için özel biri o yüzden aldım. aslında doğum gününde kargolayacaktım da olmadı, seminere gelmişken vermek istiyorum. beylere hediye fikri de şimdi konuşmacı ablamıza aldım diğerlerine de nezaketen alsam mı diye düşündüm ama o zaman da kadının hediyesinin yanında her türlü sönük kalacak onlara aldığım. isme özel cep ajandası düşündüm çünkü. ajandalar 25 TL, kadına yaptırdığım kalem 64 TL hediye fiyatı söylenmez ama kadına özendim demek istiyorum yani. durumu daha iyi anlatabilmek için.... ne diyorsunuz, sallamaz mı erkekler öyle şeyleri

Hedıyeyı adamların yanında vermezsen sorun olmaz sanırım, ne gerek var herkese hedıyeye zaten.

Erkek sallamaz dediğin gibi.
Hiç düşünme bile.

yani ben de almak zorunda hissetmediğim için bu zamana dek aklıma gelmemiş zaten kahve vs. vermem açıkçası aklıma isme özel ajanda ya da defter dışında bişey gelmedi. erkeğe ne alınır ki? konuşmayı ben düzenlemedim, ben katılımcıyım aslında ama beylerin biri organizatör gibi bişey yani o iki konuşmacının menajeri, ben onun şirketine çok destek verdim seminer duyuruları için falan, o yüzden ayrı bir yerim var onlar için. ben bilet alacaktım bana sen bilet alma bizdensin falan dedi. nezaketen alsam mı diye düşündüm.
Hiç birine de hediye almam ben olsam güzel bir pasta yaptırır götürürüm
Al sana tatlı hediye
pasta tarzı bişey alamıyorum maalesef zaten mesafe uzak :) ben hatuna yaptırdım valla o benim için çok ayrı. ama diğerlerine ayıp olur mu acaba

Hedıyeyı adamların yanında vermezsen sorun olmaz sanırım, ne gerek var herkese hedıyeye zaten.
peki hanım ablamız sallar mı acaba, bana almış onlara neden almadı der mi ki... siz olsanız der misiniz mesela, ayıplar mıydınız? bana almış beylere de alsaydı der miydiniz?
ya muhtemelen adamların yanında vermem, yanlarında versem bile kalabalık bir ortam olacağı için dikkat bile etmezler. ama sonrasında birlikte ankara'ya dönecekler, uçakla. hatun söyler yani wurst bana hediye almış vs diye

Yok yahu neden ayıp olsun ki onların olmadığı yerde verirsiniz arkadaşınıza hediyesini.. Samimi olmadığınız insanlara hediye almanız mantıksız olur :)

Ben olsam umursamam. Bana ne be diğerlerinden.
Özel hisseder kendini ki senin yapmaya çalıştığın da o. O kadın özel senin için.

Benim aklıma da şey geldi, hani siz kadına özenmiş almışsınız ya, diğerlerine de alsanız nasılsa herkese almış diye önemi kalmaz onun hediyesinin.

Alınma sebebi konuşma yaptıkları olmadığı için almanıza gerek yok bence beylere. Ama isterseniz çikolata ya da lokum gibi bir şey götürebilirsiniz, tatlı bir jest olur.

Hediyenizi,baş başa kaldığınız bir ara kadına verin.
Özellikle de belirtin "Siz benim için çok özelsiniz.O yüzden sadece size yaptırdım bu hediyeyi."deyin.
Böylece diğerlerinin yanında konusunu açmaz.
Erkeklerle bir hukukunuz yokmuş zaten ayıp olacak bir şey yok.
Ama yine de içinize sinmeyecekse kravat iğnesi alabilirsiniz onlara da.

Canım bu kafın semınerde konusmacı mı yoksa mahalledekı dedıkoducu teyzelerden bırımı hıc oyle seylerı kafaya takacagını sanmam dıgerlerıne syleyecegını de sanmam , hos sylese bıle bunda ayıplanacak bısey yok yanı

Eğer onları davet eden kuruluşta yetkili biri isen evet ayıp olur
Ama sadece önceki zamanlardan kalma güzel ilişkin için düşünüyorsan,ne gerek var diğerlerine? Senin gönül borcun olan kişi o kadın,hediyenin de tek muhattapi o.
Yine de eğer rahatsız olacaklarını hissediyorsan hislerine güven ve kadının hediyesini basbasayken ver

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…