• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tatlı sıkıntılarımız :(

Yazyagmurum68

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2016
572
438
33
29
İyi akşamlar arkadaslar öncelikle herkesin kendine göre derdi skıntısı vardır çok sükür bizimde skıntılarımız var kavga gürültüden hariç tabiki. Temmuzda bebegimiz olcak Allah nasip ederse biliyorsunuz ki bebeğin ihtiyaçları bitmiyor ilk bebegimiz olcak alışveriş vs yapıyoruz yda yapmaya calısıyoruz diyelim. 3 ayım kaldı ama bebegimin birsürü eksikleri var sürekli kafama takılıyor kayınbabamların durumu kötü yardım edemiyolar suan parasal anlamda kendime skıntı edip duruyorum birde iki gün önce telefonum bozuldu tamamen telefon almak zornda kaldık :( iyice dert ettim kendime çok sükür Allah bundan baska dert vermesin ama yinede hamileliktenmidir bilmiyorm cok hassaslastm temel ihtiyaclarını bitiremedik ki bebegime şöyle heves ettigim biseyleri görüp alayım :( sadece icim daraldıgı icin birileriyle paylaşmak istedim, eşimin moralinide bozarım diye konusamıyorum onunla bu konu hakkında. Allah sağ saglim bebegimizi kucagımıza almayı nasip eder insallah onun skıntıları bile çok güzel şükür.

Canım bende 8 aylık hamileyim inan eksik bitmez çok fazla minik kıyafet alma ben öyle yaptım çevredende gelir elbet odasını bebek arabasını aldım kıyafet aldım bir iki küvetini kovasıni aldım haklısın eksik bitmiyo ama temel ihtiyaçlarını al ilk olarak Chicco alamasamda bazı şeyleri wee baby aldım tırnak makası tarafı falan filan yani eksik bitmicek üzme kendini bebeğin sağlıklı olsunda gerisi hep hal olur

buyukseylerı elden taksıt yapan yerlerden alsanız sızı zorlamaz kıyafetlerı falanda zaman ıcınde tamamlanır dıye dusunuyorum.. takma kafana bence hamılelıkten stress yapıyorsun :)

hic caninizi sikmayin. son zamanlar yapilan gorkemli bebek alisverisleri suslemeleri vs belki boyle dusunmenize sebep oldu.

bebeginizin zaruri ihtiyaclari disinda sadece sevginize kokunuza ihtiyaci var. teferruatlar hep kendimizi tatmin etme cabamiz, bebeginiz ne giydiginin hangi marka besikte uyudugunun, arabaya bindiginin farkinda bile degil. umrunda olan tek sey annesinin kokusu olacak.

kendinizi uzmeyin dert edinmeyin. saglikla gelsin insallah miniginiz.

Canım hiç canını sıkma. Bebeginede fazla giysi, bez gibi şeyleri fazla alma. Çok çabuk kuculuyorlar. Bebek görmeye gelenler getiriyor.Insan hamileliginde hassaslasiyor. Inan bana 6 aylik hamileyken tomla jerry aglamıştım.Dogum cantani tamam la gerisi mühim değil. Allah bebeğini sağlıklı kucağına almayi nasip etsin.

Canım bende 8 aylık hamileyim inan eksik bitmez çok fazla minik kıyafet alma ben öyle yaptım çevredende gelir elbet odasını bebek arabasını aldım kıyafet aldım bir iki küvetini kovasıni aldım haklısın eksik bitmiyo ama temel ihtiyaçlarını al ilk olarak Chicco alamasamda bazı şeyleri wee baby aldım tırnak makası tarafı falan filan yani eksik bitmicek üzme kendini bebeğin sağlıklı olsunda gerisi hep hal olur
Ben bebek arabasını falan alamadım dha canım hemen alamam heralde suan banyo ihtiyacları bebek cantası falan eksik onları almam lazım ins hallolur allahın izniyle

Canım hiç canını sıkma. Bebeginede fazla giysi, bez gibi şeyleri fazla alma. Çok çabuk kuculuyorlar. Bebek görmeye gelenler getiriyor.Insan hamileliginde hassaslasiyor. Inan bana 6 aylik hamileyken tomla jerry aglamıştım.Dogum cantani tamam la gerisi mühim değil. Allah bebeğini sağlıklı kucağına almayi nasip etsin.
Bende öyleyim cok kafama takıyorum herşeyi gözüm yukarlarda biri degilim ama sadece bebegime iyi bi hayat sunmak birde heves ettigim seyleri almayıda isterdim :) olsun bunada sükür.

buyukseylerı elden taksıt yapan yerlerden alsanız sızı zorlamaz kıyafetlerı falanda zaman ıcınde tamamlanır dıye dusunuyorum.. takma kafana bence hamılelıkten stress yapıyorsun :)
Canım kredi kartı bile alamadık bankalar vermedi taksit yaptıramadık o yüzden suan skıştık biraz elimizdeki parayı verinnce sıkıştık illaki.

Ben bebek arabasını falan alamadım dha canım hemen alamam heralde suan banyo ihtiyacları bebek cantası falan eksik onları almam lazım ins hallolur allahın izniyle

Bime falan indirim ürünleri geliyo zibin şampuan bebek yağı falan ben onları ordan aldım dalinin bebek küvetini 20 lira bişey zaten kova masapa al bebeğe ait şampuan bebek yağı ben mesela bebek deterjanı almayacagim çift durulama yaparım sıvı deterjan kullaniyorum zaten o şekilde alistiricam çünkü bi yerden sonra benimde bütçe yetmez bebek deterjanı na prima almada sleepy al yani bu tarz neye alistirirsan öyle gider benimde ilk bebeğim bütçe neye el verirse o şekilde yapmaya çalışıyorum keşke herseyin en güzelini yapabilsek ama yinede bunlarada şükür

Hayırlı olsun şimdiden bebişin.

Maddi durum kötü mü yoksa telefon harici ekstradan başka şeylerde mi çıktı?

Sakın 1 yaşına kadar kıyafettir zarttır zurttur alma iri bebek olur belki mevsim uymaz kalır hepsi.

Banyo şeyleri dediğin nedir? Küveti kovası şampuanı vs mi ? Küvet tarzı şeyleri a101 sürekli getiriyo ordan alabilirsin. Kremleri şampuanlarınıda bulunduğun yerde rossman varsa babydream markası hem çok uygun fiyatı hemde çok güzel ürünleri.

Ikinci el bir anne bebek alışveriş sitesi var. Ordan sıfır eşyalara kıyafetlere bak derim. Ayrıca maddi durum yoksa öyle her şeye heves yapma. Üst komşum çocuğa üç liralık zıbın ve pantolon alır. Ciddi söylüyorum o 3 liraya aldığı pantolonla da çok ucuza aldım diye övünür. Ama aldığı pantolon bebeğinin karnını öyle bir sıkıyor ki ben üzülüyorum. Sonra da kilo almiyor diyor. Seninki emmedigi için kilo alıyor diyor.
Ben itinayla karnını sikmayacak tenine zarar vermeyecek şeyler alıyorum. Mesela mothercare 3 lü tulum 19.90 a aldım. Nerde ucuz ve ünlü marka var hemen elimde ne kadar para varsa alıyorum.
Sen de böyle böyle iyi markaların outlet ürünlerini yavaş yavaş almaya bak.
Ben bebek arabasını ikinci el aldım ve çok memnunum. Kraft marka 70 liraydı hem de. Hatta bu tarz şeyleri ücretsiz veren cookkk insan var.

İyi akşamlar arkadaslar öncelikle herkesin kendine göre derdi skıntısı vardır çok sükür bizimde skıntılarımız var kavga gürültüden hariç tabiki. Temmuzda bebegimiz olcak Allah nasip ederse biliyorsunuz ki bebeğin ihtiyaçları bitmiyor ilk bebegimiz olcak alışveriş vs yapıyoruz yda yapmaya calısıyoruz diyelim. 3 ayım kaldı ama bebegimin birsürü eksikleri var sürekli kafama takılıyor kayınbabamların durumu kötü yardım edemiyolar suan parasal anlamda kendime skıntı edip duruyorum birde iki gün önce telefonum bozuldu tamamen telefon almak zornda kaldık :KK43: iyice dert ettim kendime çok sükür Allah bundan baska dert vermesin ama yinede hamileliktenmidir bilmiyorm cok hassaslastm temel ihtiyaclarını bitiremedik ki bebegime şöyle heves ettigim biseyleri görüp alayım :KK43: sadece icim daraldıgı icin birileriyle paylaşmak istedim, eşimin moralinide bozarım diye konusamıyorum onunla bu konu hakkında. Allah sağ saglim bebegimizi kucagımıza almayı nasip eder insallah onun skıntıları bile çok güzel şükür.
en gerekli şeyleri aldsıysan sorun yok. heves ettiklerini daha sonrada alabilirsin.

Bime falan indirim ürünleri geliyo zibin şampuan bebek yağı falan ben onları ordan aldım dalinin bebek küvetini 20 lira bişey zaten kova masapa al bebeğe ait şampuan bebek yağı ben mesela bebek deterjanı almayacagim çift durulama yaparım sıvı deterjan kullaniyorum zaten o şekilde alistiricam çünkü bi yerden sonra benimde bütçe yetmez bebek deterjanı na prima almada sleepy al yani bu tarz neye alistirirsan öyle gider benimde ilk bebeğim bütçe neye el verirse o şekilde yapmaya çalışıyorum keşke herseyin en güzelini yapabilsek ama yinede bunlarada şükür

Lütfen çift durulama yaparım alışır demeyin.
Bebek deterjanı alamıyosanız sabun tozu alın hatta kendinizde rendeleyebilirsiniz.

Deterjanlarda ağır kimyasallar var öyle çift durulamayla falan gitmiyo

Bende öyleyim cok kafama takıyorum herşeyi gözüm yukarlarda biri degilim ama sadece bebegime iyi bi hayat sunmak birde heves ettigim seyleri almayıda isterdim :) olsun bunada sükür.
Bak herşeyin hayırlısı de. Ben 7 aylıkken dogum çantamı ve sadece beşiği almıştım. Son ayda her şeyi fazlasıyla alır suslerim demiştim. 8 aylıkken dogum yaptim. Her şey yavaş yavaş tamamlandı. Iyi ki almamisim.bebegim besikte hiç yatması. Anlayacagin aldığım besikte boşa oldu.

Canım bir de beterin beteri var.
Eşim 1460 lira alıyor. 870 lira kredi ödüyor. 430 lira ev kirası. 1300 lira yapar. 160 lira ile sence hem faturalar hem de ev gecindirilir mi. ? Elektrik faturası bile klima yaktığımız için 300-350 civari geliyor.
Ha nasıl geçiriyoruz. Bir şekilde geciniyoruz çok şükür. Çocuğuma da her şeyi alıyorum. Mesela o 870 kredi borcu olmasaydı ben her ay ortalama 200 lira biriktirirdim.
Üzülme o yüzden. Maddiyati çok kafana takma. Bir de mesela bebek besikleri çok kullanılmıyor. Kullanışlı bir şey al derim. Ben pişmanım şahsen.

Lütfen çift durulama yaparım alışır demeyin.
Bebek deterjanı alamıyosanız sabun tozu alın hatta kendinizde rendeleyebilirsiniz.

Deterjanlarda ağır kimyasallar var öyle çift durulamayla falan gitmiyo

Bu konuyu baya kişiden sordum aslında çift durulama yla sorun olmadı diyen çok insan olduğu için bende böyle düşündüm aslında durumum cok kotu değil alsam alabilirim henüz yıkamadimda hiç biseyini yıkayıp utuleyecegim bu ay içinde artık son hazırlıklar için peki onerebileceginiz bi bebek deterjanı var mı hiç değilse 2 yaşına kadar kullanayım evladımdan önemli değil hiç bişey

Bebek deterjani cok birsey değil, dalan roxyden memnun kalmıştım.
Bazen sivi olanlardan kullandim

Back
X