• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tatlı sıkıntılarımız :(

Bu konuyu baya kişiden sordum aslında çift durulama yla sorun olmadı diyen çok insan olduğu için bende böyle düşündüm aslında durumum cok kotu değil alsam alabilirim henüz yıkamadimda hiç biseyini yıkayıp utuleyecegim bu ay içinde artık son hazırlıklar için peki onerebileceginiz bi bebek deterjanı var mı hiç değilse 2 yaşına kadar kullanayım evladımdan önemli değil hiç bişey

Bak canım çift durulama yapmak zaten yetersiz perde değil bunlar.

Makinanda kaç durulama seçeneği var bilmiyorum tekrar tekrR mı çalıştırıcaksın onuda bilmiyorum ama makinayı hiçbişey yokken bile çalıştırsan o su köpürür deterjan gitmez.

Bunu bebeğinizde deniyceksiniz ben 28 yaşındayım dalin kullanamıyorum mesela 5 durulamada seçsem yinede kaşındırıyo şampuanda öyle.

Şimdi domolun ultra hassas bi deterjanı var hassas ciltler ve astım hastaları için onu kullanıyorum . 1 kilo 15 lira yaklaşık 20 yıkama falan yapıyo içinde parfüm koruyucu madde yok içinde cidden cildim rahat ediyo.

Alman malı olsun enazından alacağınız şeyler kimyasal konusunda çok titizler çünkü.

Canım bir de beterin beteri var.
Eşim 1460 lira alıyor. 870 lira kredi ödüyor. 430 lira ev kirası. 1300 lira yapar. 160 lira ile sence hem faturalar hem de ev gecindirilir mi. ? Elektrik faturası bile klima yaktığımız için 300-350 civari geliyor.
Ha nasıl geçiriyoruz. Bir şekilde geciniyoruz çok şükür. Çocuğuma da her şeyi alıyorum. Mesela o 870 kredi borcu olmasaydı ben her ay ortalama 200 lira biriktirirdim.
Üzülme o yüzden. Maddiyati çok kafana takma. Bir de mesela bebek besikleri çok kullanılmıyor. Kullanışlı bir şey al derim. Ben pişmanım şahsen.

E nasıl geçiniyosunuz?
Kalan 160 ne mutfağı karşılar nede faturalarınızı

Zaten telefon faturası 140 geliyor. E bir de ben tl yüklüyorum hattıma. Ben de bilmiyorum karismıyorum .

Ya maaşını doğru söylemiyo ya biyerden desteği var yada kredi kartından nakit falan çekiyodur kredi de olabilir.

Başka türli 1-2ay dönsrsiniz 3.ay olmaz umarım büyük bi borçla karşılaşmazsın

Bak canım çift durulama yapmak zaten yetersiz perde değil bunlar.

Makinanda kaç durulama seçeneği var bilmiyorum tekrar tekrR mı çalıştırıcaksın onuda bilmiyorum ama makinayı hiçbişey yokken bile çalıştırsan o su köpürür deterjan gitmez.

Bunu bebeğinizde deniyceksiniz ben 28 yaşındayım dalin kullanamıyorum mesela 5 durulamada seçsem yinede kaşındırıyo şampuanda öyle.

Şimdi domolun ultra hassas bi deterjanı var hassas ciltler ve astım hastaları için onu kullanıyorum . 1 kilo 15 lira yaklaşık 20 yıkama falan yapıyo içinde parfüm koruyucu madde yok içinde cidden cildim rahat ediyo.

Alman malı olsun enazından alacağınız şeyler kimyasal konusunda çok titizler çünkü.

Araştıracagim bu konuyu çok teşekkür ederim tecrübesiz olduğum için ne doğru yanlış daha kavrayamadim ama bebeğim. Için en iyisini bulmaya çalışıcam

A101 de bebek urunleri var yarin da şok a gelecek mama sandalyesi kuvet pusey falan, nasillar bilmiyorum ama fiyatları cok uygundu.
Ama asıl masraf dogumdan sonra basliyor hazir olun...

Canım üzme kendini. Bebeğin doğsun hele.

Bebek dogduktan sonra bahaneyle dışarı çıkar alırsın. Zaten yaz bebeği

Bu çocuk ömür boyu senle insallah. Her zaman alacaksın .

Bebegin en çok mutlu anneye ihtiyacı var.

Baska geliri yoksa nerden buluyor parayi, hic merak etmiyor musunuz? Belki yanlis bir sey yapıyor, siz bir ailesiniz karismiyorum diyip cekilmek dogru mu sizce?
Ne olduğunu bildiğim için karismiyorum Pelincim. Çünkü benim için büyük bir hata yaptı. O hatayı da kendi duzeltsin diye karismiyorum.. Ha eşim çok iyidir. Ve herkes hata yapabilir . Ama hata yapan bedelini kendi öder. Hayatımın aşkı o. Hatta benim için harika biri. Ama işte tek bir parasal hata ... Hatta parasal iki hata . Daha once de birine kefil olmuştu odemedi. Neyse konu bu değil. Ben konu sahibine moral olsun diye yazmıştım. Kötünün kötüsü var. Ama çocuğumdan çok şükür hiç bir şey esirgemedim.

Ne olduğunu bildiğim için karismiyorum Pelincim. Çünkü benim için büyük bir hata yaptı. O hatayı da kendi duzeltsin diye karismiyorum.. Ha eşim çok iyidir. Ve herkes hata yapabilir . Ama hata yapan bedelini kendi öder. Hayatımın aşkı o. Hatta benim için harika biri. Ama işte tek bir parasal hata ... Hatta parasal iki hata . Daha once de birine kefil olmuştu odemedi. Neyse konu bu değil. Ben konu sahibine moral olsun diye yazmıştım. Kötünün kötüsü var. Ama çocuğumdan çok şükür hiç bir şey esirgemedim.

başka bir arkadaşa bilmiyorum, karışmıyorum yazmışsın da ondan sordum nasıl merak etmiyorsun diye...
eşim 1 kazanırken 2 harcasa ve nasıl başardığını bilmesem ben huzursuz olurum.
biliyorsan sorun yok.

Daha var bebisin dogmasina. Aylara yayarak alis-veris yap. Bebek arabasi fln su etapta ilk tercihin olmamali. Kiyafet cok hediye geliyo zaten ( tabi oturdugunuz ilde es dost akraba var mi) Dogum cantanida giysi konusunda evden tamamlamaya calis. Cok takma kafaya. Gercekten gelen kismetiyle geliyor ben buna gönülden inaniyorum.

Seni o kadar iyi anlıyorum ki cnm, aynı durumları ben de yasamistim hatta daha da kötüsü dogumuma 4 ay kala eşimi işten cikardilar ve ben 1 ay erken doğum yaptım. Oğlum geldiğinde dolabıni yerleştirmemiş,doğum çantam bile hazır değildi. Ama doğumdan sonra anladım ki bebegimin anne göğsü ve bezden başka hiçbir ihtiyacı yok. Sen şimdilik bir kaç zibin takımı,bez,banyo malzemeleri,şampuan, kıyafetleri için toz sabun alsan yeter. Ben ıslak mendil bile kullanmıyorum, daha sağlıklı olduğu için kaynamış su ve pamuk ile siliyorum oğlumun altını. İnan ki Allah im bir şekilde yardım ediyor ve hoopp bir bakmissin bebeğinin herseyi olmuş. Zaten şimdi sana hediye gelir, kıyafet, para falan. Sakın şimdiden bunları düşünüp de kendini de bebeğini de üzme lütfen. Çünkü gerçekten fazla hiçbir şeye gerek yok, bizzat yaşanıp tecrübe edilmiştir ;)

İyi akşamlar arkadaslar öncelikle herkesin kendine göre derdi skıntısı vardır çok sükür bizimde skıntılarımız var kavga gürültüden hariç tabiki. Temmuzda bebegimiz olcak Allah nasip ederse biliyorsunuz ki bebeğin ihtiyaçları bitmiyor ilk bebegimiz olcak alışveriş vs yapıyoruz yda yapmaya calısıyoruz diyelim. 3 ayım kaldı ama bebegimin birsürü eksikleri var sürekli kafama takılıyor kayınbabamların durumu kötü yardım edemiyolar suan parasal anlamda kendime skıntı edip duruyorum birde iki gün önce telefonum bozuldu tamamen telefon almak zornda kaldık :KK43: iyice dert ettim kendime çok sükür Allah bundan baska dert vermesin ama yinede hamileliktenmidir bilmiyorm cok hassaslastm temel ihtiyaclarını bitiremedik ki bebegime şöyle heves ettigim biseyleri görüp alayım :KK43: sadece icim daraldıgı icin birileriyle paylaşmak istedim, eşimin moralinide bozarım diye konusamıyorum onunla bu konu hakkında. Allah sağ saglim bebegimizi kucagımıza almayı nasip eder insallah onun skıntıları bile çok güzel şükür.
Benmde temmuzda doğumum inş. İlk çocuk hevesi yaşıyorsun ve bu yüzden bi çok şey almak istiyomuşsun gibi geldi bana canım. Şmdi sosyal medyada yada çevrede insan gördkçe almak istiyr. Ama ayağımza göre yorgan uzatmak diye bişey var. Beslnmesi ve sağlığı ön planda olsun gerisi olur gider bu kadr dert etme derim. Bizimde birsürü eksk var ama oldukça alıyorm. Fakirliktn yada yokluktan değil ama arkadş verdi mesela bebk kıyafeti ve beşiği:) bu ay bezini deterjanını aldım. Kıyafeti zaten çok az lazım oldkça alrım diye düşünüyrum. Şunu demek istiyrm ki çevreden etkilenp abartmazsan çok da sorun değil rahat ol. Rızkyla gelir bebklermz:) ve sağlıkla alırız inş kucağımıza

eksik bitmez ama o görüp aldığımız çoğu şey de gerekmez

yalnız daha çok var

maddi durumumuz çok şükür iyi idi ama 8 aydan önce eşim nerede ise hiçbir şey aldırmamıştı

aceleye gerek yok demişti

ben de gider gezer beğenir arkadaşlarımın çocuğuna hediye alırdım hatta

sağlıkla kucağınıza alın da cicili bicili şeyler az olsun

doğduktan sonra daha objektif ihtiyaç belirleniyor

bir de herkesin değerlendirmesi farklı

birkaç arkadaş ayy tulum çok rahat vs vs demişti mesela bence altlı üstlü daha rahattı

altını çıkarıp bezini değiştirmek daha pratikti

bunu ancak bebek doğup deneyimleyince anlıyorsun eskiden zıbın vs vardı şimdi doğar doğmaz çıtçıtlı bady giydiriliyor

sağlıklı doğumlar

Bime falan indirim ürünleri geliyo zibin şampuan bebek yağı falan ben onları ordan aldım dalinin bebek küvetini 20 lira bişey zaten kova masapa al bebeğe ait şampuan bebek yağı ben mesela bebek deterjanı almayacagim çift durulama yaparım sıvı deterjan kullaniyorum zaten o şekilde alistiricam çünkü bi yerden sonra benimde bütçe yetmez bebek deterjanı na prima almada sleepy al yani bu tarz neye alistirirsan öyle gider benimde ilk bebeğim bütçe neye el verirse o şekilde yapmaya çalışıyorum keşke herseyin en güzelini yapabilsek ama yinede bunlarada şükür
Evet canım takip ediyorum zaten bunada cok şükür ben camasırlarını neyle yıkayım diye düsünüyodum o konudada yardımcı oldun sagol

Benmde temmuzda doğumum inş. İlk çocuk hevesi yaşıyorsun ve bu yüzden bi çok şey almak istiyomuşsun gibi geldi bana canım. Şmdi sosyal medyada yada çevrede insan gördkçe almak istiyr. Ama ayağımza göre yorgan uzatmak diye bişey var. Beslnmesi ve sağlığı ön planda olsun gerisi olur gider bu kadr dert etme derim. Bizimde birsürü eksk var ama oldukça alıyorm. Fakirliktn yada yokluktan değil ama arkadş verdi mesela bebk kıyafeti ve beşiği:) bu ay bezini deterjanını aldım. Kıyafeti zaten çok az lazım oldkça alrım diye düşünüyrum. Şunu demek istiyrm ki çevreden etkilenp abartmazsan çok da sorun değil rahat ol. Rızkyla gelir bebklermz:) ve sağlıkla alırız inş kucağımıza
Amin canımm insallah tabiki insan etkileniyor tmel ihtiyaclarını alsak bile ona güzel olan herşeye almak istiyorum cok sükür saglıkla gelsinler yter

Canım bir de beterin beteri var.
Eşim 1460 lira alıyor. 870 lira kredi ödüyor. 430 lira ev kirası. 1300 lira yapar. 160 lira ile sence hem faturalar hem de ev gecindirilir mi. ? Elektrik faturası bile klima yaktığımız için 300-350 civari geliyor.
Ha nasıl geçiriyoruz. Bir şekilde geciniyoruz çok şükür. Çocuğuma da her şeyi alıyorum. Mesela o 870 kredi borcu olmasaydı ben her ay ortalama 200 lira biriktirirdim.
Üzülme o yüzden. Maddiyati çok kafana takma. Bir de mesela bebek besikleri çok kullanılmıyor. Kullanışlı bir şey al derim. Ben pişmanım şahsen.
Civilde bebek besiigi görmüstüm 230 lira ondan alayım diyorm zaten mobilya besiklere 600 felan diyor onları alamam odada yapmayacam civildeki yter diye düsündüm. Çok sükür canım herkes öyle inan bana kıtı kıtına yetistiriyoruz allaha hamd olsun

Canım üzme kendini. Bebeğin doğsun hele.

Bebek dogduktan sonra bahaneyle dışarı çıkar alırsın. Zaten yaz bebeği

Bu çocuk ömür boyu senle insallah. Her zaman alacaksın .

Bebegin en çok mutlu anneye ihtiyacı var.
:) evet canım insallah simdi alamadıklarımı yavas yavas büyürken alırım nasıl olsa eksigi bitmez

Daha var bebisin dogmasina. Aylara yayarak alis-veris yap. Bebek arabasi fln su etapta ilk tercihin olmamali. Kiyafet cok hediye geliyo zaten ( tabi oturdugunuz ilde es dost akraba var mi) Dogum cantanida giysi konusunda evden tamamlamaya calis. Cok takma kafaya. Gercekten gelen kismetiyle geliyor ben buna gönülden inaniyorum.
Eş dost akrabam pek yok canım o yüzden kyafeti almak zorndayım ilk zamanlar kıyafet cok lazm oluyo diyorlar o zmanda bize gelmezler daha bebek görmeye mecbur alacam yani. Bebek cantasınıda bakalm alabilirsem alacam alamazsamda allah kerim

Back
X