tavlamam lazım yardım .s

Gelelim bana dil uzatan çok değerli konu sahibesinin avukatınaaaa :)
canım benim ya sen ne kadar bilgiliymiş böyle şu şöyledir sen böylesin diyebiliyosunn :1:
erkeklere ne kadar kinli olduğunu anlamak ' o yaşta ağlasında değmeyeceğini anlasın ' şu cümlede zor değil biliyormusun.
ha birde yazık diyen arkadaş acıman gereken ayna karşısında gördüğün biri var sonra bana acırsın:1:

bu ülkede erkeklere öfkeli olmamak için üç maymundan biri olarak dünyaya gelmek lazım kadın cinayetleri, aldatılanlar, çocuk istismarları, işkenceler, töre cinayetleri... vs istisnalar olsa da kaideyi bozmuyor maalesef bunları anlayabilmek için belirli bir olgunluğa erişmeniz lazım. bugünkü şartlarda türkiye de kadınların her şeyin farkına erken varması şart 16 yaşında bir kızın hırsı size dokunmuş orası kesin zira aynı yaşlarda olduğunuzu tahmin ediyorum belki selenaya 3 defa seslenip sizi bir 10 yıl daha ileri götürmesini isteyebilirsiniz o zaman "zeka" yaşıtım bir insan ile oturup bu konuyu tartışabilirim. bu arada öğrendiğiniz "ego" kelimesini cümle içerisinde kullanma çabanızı takdir ettim biraz daha sözlük, gazete vs karıştırmanızı öneririm. saygılar.

Ahah. Bir konuya bu kadar güleceğim aklıma gelmezdi. Hayır anlamadığım dönüp tekrar okudum ve bu kızcağızımız her şey ego muhabbeti yapmış. Savunanlar ise kız seviyor, o yüzden beğenilmek istiyor demişler.

Bir diğer arkadaş 16 yaşında hep ders düşünseydiniz odtü mezunu olurdunuz vs. gibi bir cümle kurmuş. Başarı kıstası bu değildir. Zaten bir çoğumuz "16" yaşını çok geride bıraktığımız için konu sahibinin güzelim, herkes beni beğenir, yok efendim bu çocuk bana pas vermiyor, tavlamam lazım, tavlayım zaten çıkmayacağım kısacası ego vs vs. gibi bir çok kurduğu cümleyi bu denli garipsedi.

Valla çok seviyorum deseydi emin olun kimse dersine yoğunlaş bu yaşta ne aşkı! demezdi. İkisi arasında dağlar kadar fark var. Bi'de 16 yaşını bebe gibi görmezsek daha sağlıklı düşünebiliriz. Zira 16 yaşında ben koca kızdım.

Bi'çoğumuz bu kadar agresif cevap verdirecek ne yazdık merak ediyorum. Sonuç itibariyle kız istediği kadar güzel olsun ego=kendini beğenmişlik olduğu sürece zaten çocuğa itici gelecektir. Kaldı ki burda egoyu öne süren birine inşallah tavlarsın demek ve tavlayabilmesi konu sahibine bi'şey kazandırmaz aksine ilerisi için zararı olacaktır. Bknz: Çok güzelim, her istediğimi, her beğendiğimi tavlayabilirim. Dünya benim etrafımda dönüyor.

Empati yapmak zor değil. Birine akıl verirken diğer kişiyi de düşünmek lazım. Ben o küçük görülen 16 yaşın masumluğunu göremedim konuda.

Konu açılıyorsa eleştiriye de açık demektir. Kimse kimseyle aynı düşünmek zorunda değil. Yorum istemeyen konusunu kapattırır. Bu da dipnot olsun, hep unutuluyor da.

yaşım 19 istanbulda üniversite öğrencisiyim. hani çok bilmek isteyen bayanlar var ya bilgilensinler istiyorum.
konu sahibi bir konu açtıysa her türlü yoruma açık olmak ZORUNDA. olmalı demiyorum farkındaysanız ZORUNDA. ben 16 yasındayken şu gelsin bana baksıın bana ilgi göstersin gururumu okşasın ve ben onu görmezden geleyim diye düsünmüyordum. eğerki konu sahibi birinden hoşlandığını ve onun dikkatini çekmek istediğini söyleseydi yardımcı olmaya çalışacaktım diğer konularda konu sahiplerine yaptığım gibi. ilk yorumumdada belirttiğim gibi daha önce böyle seviyesiz insanlarla kati suretle tartışma içerisine girmedim.
ha biirde sanal ortamda kayıtlı olduğum 'nick'ime istinaden yorum yapan sevgili seviyesizlere KENDİ TABİRLERİYLE sesleneyim ki beni anlasınlar 'sizi mi gerdi benim nickim ? '
'cevap vermiyorum' adlı şahıs yada her neyse cevap vermeme gibi bir özelliğinin olduğunu umarak gerçekten yapabiliteni görmek isterim :) saygısızca konuşmalar,hakaretler,DEFOL GİT demeler falan ne sanıyorsunuz siz kendinizi ? çok tavsiye almak istiyordun ya küçük kız öncelikle saygılı olmayı öğreneceksin ! bir bayanda gelmiş 3 kere selena de seni bilmem kaç sene öncesine götürsün falan diyor. sanırım pudra kokusunu fazla çekmiş ütopik düşünüyor problemler başlamıs beyin damarlarında onunda çaresi var :)
tekrar bir kez daha yineliyorum !
saygılı olmayan hiç kimse benden saygı beklemesin hele ki 'yaş' kriteri arkasına sığınan insanlar kesinlikle ! karşı tarafın anlayacağı dilden konuşup onu rehabilite etmek vicdanımı rahatlatıyo :)
umarıım gereken cevabı almışsınızdır. :34:

Her şey bir yana bu hakarete varan ağır eleştirilerin sahipleri bu kızın ablası annesi olacak yaşta insanlar ve katılmadığını tatlı dille anlatmak varken ezerek,hakaretle,kışkırtarak,saldırılar neden??? Anlamış değilim..

Çok mu zor biraz daha nazik bir dille ifade etmek,gerçekten büyüklüğünüzü göstermek... Eğer sizler kendi kardeşlerinize,kızlarınıza da bu şekilde davranıyorsanız yazık onlara..Çok yazık...

Biggilss sen ağır eleştirilere çok takılma,sinirlerini bozma canım..Hayat senin hayatın tadını çıkart (kıvamında tabi :34: ) Tabi ki her zaman öncelik derslerin dolayısıyla geleceğin.. Ama yaşının tadını da çıkartmak lazım doya doya :)))

aaah ah, tam da bu yaşların tavırları oyunları bunlar.
Sen derslerini boşlama da ,küçük flörtler yapabilir bu tip oyunlar oynayabilirsin.Zaten böyle birşeyler yapacaksan bu yaşlarda yap.Kalkıp da reşit olduktan sonra bu tip düşüncelerde olma.2 sene sonra dönüp baktığında aman ne salakmışım,neleri dert etmişim diyeceksin zaten.Bana kızma çünkü böyle oluyor,hepimiz o zamanlardan geçtik.

Konu sahibesi haddini aşan yorumlar yazmış olabilir, yazdıkları hoş değil, tasvip etmiyorum lakin çocuğa yazılanlar çok daha kötü.

Yaptıkları, yapmak istedikleri yaşına uygun olmayabilir ama henüz çocuklukla ergenlik arasında olan bir kıza yazdıklarınızı da haklı görmemiz mümkün değil.

Eleştirin, fikrinizi söyleyin ama aşağılamayın, sizler kendi cinsinize önyargılı olup yaftalarsanız erkeklerin saygı duymasını beklemeyin.

Çocuk o çocuk, karşınızda belli bir yaşa gelmiş, hayat tecrübesi olan bir kadın varmış gibi yazmanız ki olgun bir kadının bile kaldıramayacağı şeyler yazılmış, bu kıza hiçbir fayda sağlamıyor, yeter artık aşağılamayın, eleştirecekseniz yapıcı olun...

Back
X