tavlamam lazım yardım .s

"16 yaşında bir genç kız dersleri iyiyse her şeyi yapabilir" çok yanlış bir bakış açısı bana sorarsanız..
Siz kaç yaşındasınız bilmiyorum ama 16 yaşında genç bir kıza yanlış bir tavsiyede bulunuyorsunuz..Bunu söylemek isterim..

Dersleri iyi olduktan sonra sorun yok bence .

aynen öyle canım :) bu arada ankarada atatürk anadolu lisesine gidyrm fakat heryer anadolu lsesi diyenler olmuş benm gittgm anadolu lisesi fen liselernden daha yüksek bi puanla alıyo 480 le girdim ben oraya millettt neyin kafasını yaşıyo ben anlamıyorum :D

Bu sene bir tanıdığım ankara atatürk anadoludan mezun oldu :)

oooo baya coşmuşsun hakaretler falan..sana yakışmıyor ama..

canm benim sana gösterilen tepkinin nedeni birini tavlamaya falan çalışman değil.hepimiz genç olduk,hoşlandık birisinden..bu normal..

ama sen onun benden hoşlanmasını sağlayıp sonra ben vazgeçtim diyeceğim dedin..işte tepki bunaydı.bak 16 yaşındasın çok da küçük değilsin sence bu davranışın,düşüncen doğru mu?

birini tavla,kendinden hoşlanamasını sağla sonrada kabul etme..ya sen o çocuğun yerinde olsaydın?

işte tepkiler bunaydı.

ama herkes zannetti ki dalga geçmek için çıkmicam falan sandı ama ben onunla çıkmam ddim peki neden? onunla çıkmayı çok çok çok isterim çünkü hoşlanıyorum ondan evet çıkmam onla çünkü biriyle ilişki yaşamaktan daha önemli derslerm var ben onlarla ilglenyorm o yzden çıkmam ama bu onunla dalga geçmek içn yaptgm anlamına gelmez hiç bi art niyetm yok ama ben ondan hoşlandgm içn o da benden hoşlansn çok istyrm bu yani.

Dersleri iyi olduktan sonra sorun yok bence .

"herşeyi yapabilir" çok değişik manalara gelebilecek bir cümle..
Yaşı kaç olursa olsun genç bir kızın kendisine ve ailesine karşı sorumlulukları vardır..
Ve sadece derslerinde başarılı olması bu sorumlulukları yerine getirdiği manasına gelmez..

Tabiki bir erkek arkadaşı olabilir, gezebilir ,eğlenebilir..Hepsi hakkıdır birşey demiyorum..
Ama sadece ego tatmini için kendisi gibi genç bir erkeğin duygularını hiçe sayması doğru olur mu?
"Dersleri iyi olduğuna göre sayabilir"diyorsan..O da senin görüşündür ama bana doğru gelmiyor..

"16 yaşında bir genç kız dersleri iyiyse her şeyi yapabilir" çok yanlış bir bakış açısı bana sorarsanız..
Siz kaç yaşındasınız bilmiyorum ama 16 yaşında genç bir kıza yanlış bir tavsiyede bulunuyorsunuz..Bunu söylemek isterim..

herşeyi yapabilir diyolar ama tutupda git yat çocukla demiyolar bana kasıtları o degil ben onlarn ne demek istedklerni gayet iyi anlıyorum gerisinin önemi yok.

insanları yanlıs yönlendirmemelisiniz.
zira 16 yasında bir kız icin her şeyi yapabilir cümlesi cok yanlıs

sende mi aynı yere takıldın ya herşeyden kasıt farklı bsey herşeyi de tabiki yapmıyrm herşyn bi yaşı bi zamanı var ben ne demek istedklerni anlıyorm başkaları anlmasa da olur..

Canım bırak tavlamayı falan.Biz senin yaşında öss ye hazırlanan masum gençlerdik.Hiç düşünmezdik pek öyle tavlayalım falanı filanı.Acı çektirir sana bu yüzdende össye iyi hazırlanamazsın.

ama herkes zannetti ki dalga geçmek için çıkmicam falan sandı ama ben onunla çıkmam ddim peki neden? onunla çıkmayı çok çok çok isterim çünkü hoşlanıyorum ondan evet çıkmam onla çünkü biriyle ilişki yaşamaktan daha önemli derslerm var ben onlarla ilglenyorm o yzden çıkmam ama bu onunla dalga geçmek içn yaptgm anlamına gelmez hiç bi art niyetm yok ama ben ondan hoşlandgm içn o da benden hoşlansn çok istyrm bu yani.

tamam mantıklı düşünüyorsun,derslerin öncelikli tabii ki..çok haklısın.ama bak davranışın çok yanlış.sana yüz vermiyor diye birini tavlamaya çalışmak doğru değil.sen zaten bunu düşünecek bir yaştasın ve akıllı biz kızsın.bu karşındakini kandırmak oluyor bir düşün istersen.yoksa birinden hoşlanmanın nesi kötü olsun :)

sana kötü niyet beslemiyor kimse,bu kadar hakarete gerek yoktu.

Yaşı kaç olursa olsun genç bir kızın kendisine ve ailesine karşı sorumlulukları vardır..
Ve sadece derslerinde başarılı olması bu sorumlulukları yerine getirdiği manasına gelmez..

Tabiki bir erkek arkadaşı olabilir, gezebilir ,eğlenebilir..Hepsi hakkıdır birşey demiyorum..
Ama sadece ego tatmini için kendisi gibi genç bir erkeğin duygularını hiçe sayması doğru olur mu?
"Dersleri iyi olduğuna göre sayabilir"diyorsan..O da senin görüşündür ama bana doğru gelmiyor..

Kime sorsan farklı yanıtlar alırsın zaten kimi doğru der kimi yanlış der. Ben doğru diyenlerdenim sen yanlış diyenlerdensin . İkimizde birbirimizin fikirlerini değiştiremeyeceğimize göre bu konuyu konuşmaya gerek yok.

sana dogru gelip gelmedgni sordugumu hatırlamıyorum ama neyse ben yaşım geregi hersyn bilncndeym ve neyi nerde ne zamn yapmam gerektgni de blyrm o yzden sorun yok.

sende mi aynı yere takıldın ya herşeyden kasıt farklı bsey herşeyi de tabiki yapmıyrm herşyn bi yaşı bi zamanı var ben ne demek istedklerni anlıyorm başkaları anlmasa da olur..

benım takıldıgım da senın dedgın gıbı her sey olarak gıt yat anlamında degıl.
ama kelımelerı dogru kullanmak gerekıyor.

e madem sen bızım dusuncelerımızı 'anlamasnız da olur' diyerek hıce sayıyorsun neden daha soruyorsun kapattır o zaman konuyu.
yanlıs mıyım??

burada sence kim seni yanlısa yöneltecek yorumlar yapıyor ki? sen bu kadar kızıyorsun?
herkes hemfikir.

sana dogru gelip gelmedgni sordugumu hatırlamıyorum ama neyse ben yaşım geregi hersyn bilncndeym ve neyi nerde ne zamn yapmam gerektgni de blyrm o yzden sorun yok.

Buraya bu konuyu açtığına göre "hepimize" fikrimizi soruyorsun demektir..
İşine gelmeyen yorumlar duyacağını da hesaba katmalıydın:34:

Zaten size ilgisiz de olmadığını düşündürdü bana bazı yazdıklarınız. Yanılıyor muyum?

EEee o da sizden hoşlanıyor ve aynı sizin gibi düşünerek, okulunu , derslerini ve geleceğini daha ön plana aldığı için en azından bir kaç yıl daha bir kızla çıkmayı düşünmüyorsa, bunu daha akıllıca buluyorsa ne olacak?

Bu durumda doğal olarak size çıkma teklif etmeyecektir öyle değil mi? Peki siz taaa ki size teklif edinceye kadar bu duruma sürekli endeksli mi kalacaksınız?

Yani şunu söylemeye çalışıyorum, eğer zaten çıkmayı düşünmüyorsanız, ondan hoşlandığınız için onunda sizden hoşlanmanızı istiyorsanız bunu çıkma teklifiyle ölçmeniz yanlış olmaz mı?

Bir de, bazı insanlar karşılarındaki ne kadar güzel olursa olsun, onun saygılı ve terbiyeli bir insan olmasından güzelliğinden daha fazla etkilenebilerler, hatta bazıları için güzellik tamamen arka planda kalır o derece önem verirler saygılı insanlara.

Hani diyorum bu çocuk da öyleyse, belki biraz kendinizi bu açıdan da gözden geçirmenizin faydalı olacağını düşünüyorum.

Yaş 16, güzelsin, dersler süper, bilmen gereken her şeyi biliyorsun eee, ne istiyorsun

Adam tavlamanın formülü yok, olayı eski Türk filmlerine çevirmişsin kafanda, kimse beni beğenmemezlik edemez, ederse haddini bildiririm ego durumu =)

Hayatta ve aşkta başarılı olmak istiyorsan eğer; hırsını ve egonu kontrol edeceksin. Ve bence bu çocuk hayat dersinin ilk adımı olmuş buzlar kraliçesi, her istediğini alamazsın, alsan da aldığın şey canını yakabilir, dikkat et

bende onun içn bu konuyu açtm zaten acaba eksik nerde bunu düşnyorm ddgn gbi belkide farklı şeylere bakıyo bu çocuk onu bilmem lazım acaba nedir diye bi konu açtım millet coştu bi baktım herkes aşmış kendini ağzı olan konuşyo ben ne yazmışım millet ne cevap veriyo.

Burada sana yapılan bir çoğu acımasız yorumların sebebi senin '' bir çocuk var benden hoşlanması için ne yapabilirim?Herkes beni beğeniyorken onun ilgisini çekemiyorum.Zaten amacım benden hoşlanmasını,bana aşık olmasını sağlamak;sonra teklif etse de kabul etmem '' tarzındaki en az yorumlar kadar acımasız olan düşüncendi.

Eğer beğendiğin birinin dikkatini çekmek ve ondan karşılık görmek için fikir danışmış olsaydın sana çevrilen oklarının ucuda bu kadar sert olmayacaktı.

Ama yine de o yorumları yapanlara hatırlatmak isterim ki;tecrübelerimizle yol göstermenin yolu bu değildir,gelecek nesile.
Gelecek nesil nereye gidiyor derken,bizim onlara yaklaşımlarımızı,tahammül sınırlarımızı da sorgulamak lazım.

Sana daha önce de yazdığım gibi biggirlss;eğer herkesin çokca beğendiği bir kız olarak bu çocuğun dikkatini çekemediysen ya zaten hayatında senin bilmediğin biri vardır ya hoşlandığı şeyler farklıdır;salt güzel olmak onun ilgisini çekmiyordur.

Eğer hoşlandığın bu kişinin günün birinde ilgisini çekersen kendini amacına ulaşmış ilan edip hadi güle güle demek gibi bir gaddarlık yapma.

Son düzenleme:
size kesınlıkle katılmıyorum .ayrıca konu sahıbını savunmak ıcın kurdugunuz

kırmızılı cumleye ınanın hıc anlam veremedım .elbette hepımız lıse donemlerınden gectık

illa kı hepımızın bırılerıne karsı platonık duyguları olmustur .ama bu duygular saftı masumdu

"bana çıkma teklıfı etsın ,ben en guzelıyım bunu bılsın ,ılgısını cekeyım ben havalıyım o cok cool ,

cool oldugu ıcın gelsın bana teklıf etsın ben de egomu tatmın edeyım" gıbı düşüncelerımız olmadı .

cool ,ego kelımelerı nedır bılmezdık bıle :1: sızınde dedıgınız gıbı yenı nesıl cok hızlı yasıyor .

zaten sorun da bu ! sorun bu nesilin bu kadar herseyı hızlı yasayıp tuketmesı .bır cumlenızde

"15-16 yasında kı bı erkegın aklının nelere erdıgını bır bılsenız " demıssınız .aklının nelere erdıgını

bılıyoruz sorunda bu degıl mı ? evet sımdı kı nesılın aklının ermedıgı bırsey yok .ozentılık,merak,ılgı

sonucu dogacak sorunlarıda bılıyoruz .15-16 yasındakı bı erkegın aklından gecen kotu seylere

bu kızcagızın kurban olmayacagını nereden bılıyorsunuz ? en son cumlenızde ıse ;

"sonradan üzülecegıne şimdiden erkekler ıcın uzulup degmeyecegını anlasın "

cumlesı,gercekten 16 yasındakı bı kızın konusunda cok talıhsız bı cumle olmus malesef .:19:

16 yasında erkeklerı tanısın dıyorsunuz ,16 yasında erkeklerı tanımak bı fayda kazandırmaz

konu sahıbıne.aksıne 20'ye gelene kadar cok buyuk kayıpları olur .sızınde dedıgınız gıbı ;

nesıl cok hızlı yaşayıp tuketıyor herseyı :34:

amacım kesınlıkle polemık yaratmak degıldı lutfen benı yanlıs anlamayın ,

sadece yorumunuza kesnlıkle katılmadıgımı belırtmek ıstedım hepsı bu .

Kırmızıyla yazmak, belirtmek vs gibi bir amacım yok o cümle neden kırmızı onu da çözemedim kusura bakmayın forumda yeniyim :) katılmayabilirsiniz saygı duyarım evet 15,16 yaşlarında bir erkeğin varsa yaşından büyük emelleri, olmasın tabi kızcağız bunlara kurban. biz daha saf yaşadık daha utangaçtık ama şimdiki nesil böyle diye onları suçlayamayız kavak yelleri her dönemde eser gençlerin başında hepimiz yanlışlar yaparız yıllar değil yanlışlarla büyüyoruz. o da düşüncelerinin doğruluğunu veya yanlışlığını büyüdükçe üzüldükçe anlayacak maalesef hangimiz anne söz dinledik ki? bir insan karar verdi mi yapacağım dedi mi önünde dağ olsa durmaz. söylediğim şeye gelince evet ben kadınların üzülmesindense üzmesini tercih ederim hangi yaşta olursa olsun. onun yaşıtı erkekler de sınıflarında arkadaş gruplarıyla şu kızı ayarlarım bunu kendime aşık ederim vs... iddialarına girmiyor mu sanıyorsunuz. ben doğru demiyorum zaten onayladığımı da söylemedim lakin dediğim gibi kendi hayatlarını kendileri çizecek biz sadece öğüt verdiğimizle kalırız dinleyen olursa tabi. eğer bir eski günlerinizi anımsarsanız tebessümle de olsa baskıcı öğretmenlerinizin sizi bir kalıba sokmaya çalıştığında nasıl hırçınlaştığınızı hatırlarsınız öğretmenlerimiz baş tacıdır ama zamanın da onlara saçlarımızı örmedik diye bize kızdıklarında öfke duymazmıydık? belki şimdi disiplinli iş yaşamımızı vs onlara borçluyuz ama dediğim gibi gençlik her yaşta gençlik ben gencecik bir kızın egoymuş değerlermiş vs bunları önemseyecek yada anlamını bilecek durumda olduğunu düşünmüyorum karşımızda 25 yaşında biri yok 16 yaşında daha ona göre konuşmak zorundayız. verdiği cevaplardan zaten ne derece olgun "olmadığını" anlayabilirsiniz ha yaşı 16 olsaydı fakat belirli bir olgunluğa erişmiş olsaydı size hak verebilirdim ama bu durumda üzgünüm kadınların saldırgan tavrını beğenmedim burada çoğunun onun yaşında kızı var eğer kızlarıyla da aralarında diyalogları bu şekildeyse ben evin genel durumunu düşünemiyorum. büyüklük anlayış gerektirir sürekli vaaz vermeyi değil.

Son düzenleme:
Back
X