Tavsiye bekliyorum

Kendinizi konuşmak zorunda hissettiğiniz için böyle oluyor, sohbeti başlatan taraf olmak için kendinizi şartlandırdığınız için geriliyorsunuz ve konuşamıyorsunuz. Aklınızda sadece konuşmak zorundayım düşüncesi varken de herhangi bir konu bulamıyorsunuz.
Evet tam da dediğiniz gibi sessizlik olunca konuşmak zorunda hissediyorum kendimi ama arkadaş ortamında da oluyor bu bir konu hakkında yorum yaparken sacmaliyorum cumlelerimi toparlayamıyorum yani anlatmak istediğimi de anlatamıyorum

allah allah ilginç bi durum :KK57: heycan mı yapıyosunuz ki? Çok kitap okuyun, kitap okumak cümleleri daha iyi toparlamanıza yardımcı olur .
Heyecan da yapıyor olabilirim sosyal fobi var bende çünkü bir de konuşmak mecburiyetinde hissediyorum kendimi ortamda sessizlik oldumu mesela

Kendi kendinize belli konular belirleyin. Mesela yaşı büyük olan tanıdık görünce "Merhaba x teyze, nasılsın, sağlığın nasıl" diye başla. Çocuğu olanlara çocuğu sor. Yoğun çalışana işi sor. Kişiye göre soru sor. Sonra bekle ve dinle. Kafanda ne söylesem, nasıl söylesem, yanlış olur mu, saçmalar mıyım falan deme. Dur, dinle, karşıdakine göre cevap ver. Mesela teyze dediki napayım kızım romatizma işte her yerim ağrıyor. Geçmiş olsun teyze e ilaç kullanıyor musun falan de. Çocuğu yaramaz olana eğitim sor falan, konuyla ilgili konuş yani.
Peki arkadaş ortamın da da bir konuya yorum yaparken sacmaliyorum cumlelerimi toparlayamıyorum yani anlatmak istediğimi de anlatamıyorum buna var mı tavsiyeniz

Bazen hepimize olan şey bu sanırım. Tıkanıp kalınca , konu açmaya çalışmak. Eskiden bende böyle durumlarda konu açardım. Ama artık ben de hiç sallamıyorum. Bırakın karşınızda ki konuşmaya çabalasın.
Hem her şeyi geçtim siz kimseyle sohbet etmek zorunda değilsiniz.
En güzeli ama bir başarabilsem bunu

banada oyle oluyor.ama konuşmak ıstemediğim insan olunca.karşılaşmak bıle ıstemıyorum ,yalandan muhabbet yalandan gulmüşlüğüm çok oldu ayıp olmasın dıye.neysekı anladılarda konuşmak istemediğimi laf atmıyolar artık çok mutluyum..onceden ınsanlara okadar çok saygım vardı ki.kıbar davranırdım konuşamazdım.ama baktımkı herkes pat kut çat pat ..öğrendım konuşmayı !onlar kımkı onlarda benım gibi peh dedım ve aldı başını gtti.yıne kırmamak (saygımdan)için çat pat konuşmam oyle.sadece mesafe koyarım herkesle konuşmam.
Ne güzel ben de başarabilsem bunu keşke

Önce düşünüp, sonra konuşsanız desem çok mu kaba olur? Niyetim o değil de... Hani kendiniz üstünde çok baskı kurmuşsunuz, heyecan ve bu baskıyla konuşunca ortaya böyle şeyler çıkıyor bence. Bir şey söylemeden önce bir düşünce süzgecinden geçirseniz, kendi kendinize saçma bulduğunuz şeyleri de söylemeseniz... İlle ki her konu hakkında fikriniz olmak zorunda değil. Yorum yapmak yerine karşınızdaki kişinin anlattığı şey hakkında soru sorarak da muhabbete katılabilirsiniz. Belki bu sizi rahatlatır.
Ama arkadaş ortamın da sohbet esnasında veya bir tanıdık pat diye karşıma çıkınca düşünmeye fırsatım kalmıyor ki :110:

Herkesin dışkılayan pırtlayan canlılar olduğunu düşün.
Uzayı düşün, koca samanyolu galaksisi içinde ve hatta kosmoslar içinde midir nedir işte onlar içinde bir noktanın noktasının noktasından küçük canlılar olduğumuzu düşün.
Hepimizin aynı oksijeni solumaya muhtaç varlıklar olduğumuzu düşün.
Hepimizin ölümlü olduğunu düşün.
Basite indirge.

Ben böyle yendim çoğu şeyi ve yenmeye de devam ediyorum. :)
Sonra kelimeler ne güzel dökülüyor bi görsen off, hem dürüst, hem samimi hem belli bir duruşlu. ^_^
Bunu da denedim insanları gördüğüm zaman sürekli bu dediklerinizi getiriyordum aklıma ozellikle sosyal fobiden kurtulmak icin yapıyordum bunu ama pek etkisi olmadı bana yine aynıyım :(

Peki arkadaş ortamın da da bir konuya yorum yaparken sacmaliyorum cumlelerimi toparlayamıyorum yani anlatmak istediğimi de anlatamıyorum buna var mı tavsiyeniz
Arkadaşlarla buluşmaya giderken şunu düşün; onlar zaten benim arkadaşım. Benim söylediğim herşeyi yadırgayıp hakkımda kötü düşünmeyecekler. Çok düşünüyorsunuz muhtemelen herşey bu yüzden oluyor. Ayna karşısına geç, kendi kendine diyolog kur. Olabilecek konulardan konuş, gününü anlat, geçmişte panik yapıp konuşamadığın şeyler anlat ve bunu yaparken yavaş olmaya çalış. Arkadaşlarla konuşurken herşeyi aynı anda söylememeye çalış, seni zaten dileyecekler, adım adım anlat. Sosyal fobi için psikolog makaleleri okuyabilirsiniz iyi gelir bence.

Back
X