yaşın küçük, bence de evlenmemek gerek o yaşta.. ama şimdi -yanlış noktaları olsa da- sevgilinle empati kurmaya çalışalım. büyük bir beklenti içinde sana evlilik teklifi etmiş ve dediğine göre bunu herkeslere duyurmuş.. o kadar eminmiş ki evet diyeceğinden.. şimdi çevresinin gözünde sanki sen onla ciddi düşünmüyormuşsun gibi olmuş.. en çok da buna içerliyor bence ve çevresine de bu duyguyu bastırmak için ben de evlenmeyi düşünmüyorum öyle takılıyoruz moduna getiriyor...
bana kalırsa daha evlilik muhabbeti olmadan insanların bu yolu kapaması gerek.. benimki benden o kdar çok çekinmiş ki aileler tanışıp benim ailem onay vermeden evlilik teklifi etmedi-edemedi.. çünkü ben ona ailemin uygun görmeyeceği biriyle ben kendisini çok sevsem bile olmayacağını söylemiştim..
yani lafın kısası aslında senin bundan önceki tavırların onu cesaretlendirmiş olacak ki bu kadar herkese ilan ede ede sana evlenme teklif etmiş canım.. o yüzden bu konuyu dile getirerek açıklama yapman en doğrusu. "ben de seninle hayatımı birleştirmeyi çok istiyorum ama okulumuz bitsin, ayaklarımız yere bassın, daha olgun olalım, daha olgun anne baba olalım diye biraz zaman geçmeli diye düşünüyorum." ve hatta anladığım kadarıyla ciddi olmayan bir ilişkiyi sürdürecek biri değilsin, o halde "eğer seninle evlenmeyi planlamıyor olsaydım beni tanıyorsun seninle sevgili olmazdım" diye açıklamalısın bence...
umarım iyi bir fikirdir