- 2 Ağustos 2015
- 830
- 172
- 103
- 35
- Konu Sahibi aklikarisik
-
goruyrm
calisiyrm
Aynen başlamam gerek evdeki bütün kitaplarım roman aman ici bos hangi kafayla almissamValla bir an once ne olursa olsun bir yerden basla derim.
Ansiklopedi olabilir bence. Icinde din, bilim, sanat, vb. her turden bilgi var.
Özellikle tavsiye edebileceğiniz var mi pekiKlasikleri tavsiye ederim.
Dünya ve Türk klasikleri başlangıç olarak...
Hem kelime dağarcığınızı, hem dil bilginizi, hem genel kültürünüzü geliştirir.
Gazete esim aldığında sadece..ama sabahları gazete almaya gidebilirim hem uykum açılmış olur hem kahvaltı eşliğinde gazete okumak paha bicilemezGazete okumuyorsanız gazete okumakla başlayabilirsiniz mesela.içinden bilginiz olmayan konuları araştırır öğrenirsiniz.onun dışında yukarıda da bir üyenin dediği gibi Türk ve dünya klasiklerini okuyabilirsiniz.bunların faydalı olabileceğini düşünüyorum
Önere bileceğiz belgesel var mi pekiokuma geçmişinizi bilmediğim için net bir şey söyleyemiyorum fakat okuma alışkanlığınız çok yoksa gidip de ağır kitaplardan başlamayın. gözünüzün önünde olan her şeyi okuyabilirsiniz. hemen hepsi kelime dağarcığınıza faydalı olacaktır. bunun dışında sadece okuyarak kendinizi geliştiremezsiniz. ben size belgesel izlemeyi öneriyorum. çok güzelleri var, dizi şeklinde, film şeklinde çekilmiş oldukça ilgi çekici olanları var. merak ettiğiniz ve ilgi duyduğunuz bir konuysa sıkılmazsınız da.
dinlerden bahsetmişsiniz. bu konuda mircea eliade bir ekoldür mesela. onun kitaplarından seçim yapabilirsiniz. zaten bir süre çeşitli şeyler okuduktan sonra nelerden hoşlandığınıza karar verecek ve o doğrultuda seçimler yapmaya başlayacaksınız.
Klasikleri tavsiye ederim.
Dünya ve Türk klasikleri başlangıç olarak...
Hem kelime dağarcığınızı, hem dil bilginizi, hem genel kültürünüzü geliştirir.
Bakacağım bunlara:)türkçe kelime dağarciği için, eski usül Türk romanları okumanı tavsiye ediyorum, yakup kadri karaosmanoğlu, hüseyin rahmi gürpınar, halide edip adıvar, halit ziya uşaklıgil romanları gibi, birde sait faik olur sabahattin ali olur aziz nesin olur :) ama eskiler candır hiçbirşeye değişmem
Merhaba arkadaşlar..
Ben sanki bilgiye ac gibi hissediyorum kendimi sürekli okumak izlemek biseyler öğrenmek kelime dağarcığını genişletmek istiyorum..buaralar ders calisiyrm gerçi ne zman kitabı elime akşam uykum geliyor ya :))) sizden istedigim;
Kelime dağarcığımi genişletecek kitap
V genel anlamda dinler ile ilgili siyasi sosyal her konudan olur yani kitap tavsiyesi verirmisin.kendimi çok yetersiz goruyrm bilgili olmak istiyrm...
Tsk ederim bulup izleyecegimSoyledigin kategoride en son okudugum, İbrahim kalın in kitapları, siyasi, tarihi, dini vs, ona bakabilirsin.
Belgesel olarakta Discovery channel ibni battuti belgeseli çekmişti, yanılmıyorsam 600 lu yillarda yaşamış bir seyyah. İlgini cekiyorsa onu bul izle derim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?