- 5 Nisan 2016
- 7.539
- 15.814
- 248
- 35
- Konu Sahibi Bu Son Olsun
-
aklina girmis ailesi kac yasinda insan keni kardesine birc vermiyor bu devirde. evi ayirmasinlar kese bizim kese olsun diye yaptirmislar borc anladigim kadariyla. Soyleyin esinize cocugunuzda olaca kalan 50tl ile cocugu nasil buyuteceksiniz cocuk buyuk sorumluluk 50 tl ile buyumez kinamiyorum sakin oyle dusunmeyin birclari hafifletsin ayri eve cikino konuyu konuştum ben onunla zaten oda o kadar pişman ki dedigim gibi ailesini oda tanıyamıyor degiştiler böyle degildiler diyor bir daha da yapmaz yaptıgı anda ben gidecegim sen ailene bak dedim sözünü yiyen biri degilim isterse yapsın borç kendisi bilir ama oda yapmaz artık ders oldu bu iki kredi ona
evet konuştum eşimle askeriyeye başburdu benim ailemin çogu asker çalışanı yada polistir ilk dogu görevi alıp borcu sıfarlamayı düşünüyor şuanda askere kim başvuru yaptıysa hepsi kabul edildi eşiminde kabul edilecegini düşünüyor inşallah olurmu desem olmazmı desem hayırlısı diyorum çok şehitte oluyor korkuyorum da allah görüyor halimizi artık bişey diyemiyorum inan onunda elinden gelen bunlar gece gündüz mesaiye kalıyor kaynakçı birde gözleri kan çanagı halinde eve geliyor acıdan uyuyamıyor ona ne söyleyim artıkaklina girmis ailesi kac yasinda insan keni kardesine birc vermiyor bu devirde. evi ayirmasinlar kese bizim kese olsun diye yaptirmislar borc anladigim kadariyla. Soyleyin esinize cocugunuzda olaca kalan 50tl ile cocugu nasil buyuteceksiniz cocuk buyuk sorumluluk 50 tl ile buyumez kinamiyorum sakin oyle dusunmeyin birclari hafifletsin ayri eve cikin
dogrudur canim hakkinizda hayirlisi.Askerlerimizin polislerimizinde Allah yardimcisi olsun insallah. Bebefinizin hatrina insallah rahata erersiniz. Dunyanin en iyi kaynanasida olsa bir oturmam asla cunku 5 sene ayni evde oturdum anliyorum sizi.evet konuştum eşimle askeriyeye başburdu benim ailemin çogu asker çalışanı yada polistir ilk dogu görevi alıp borcu sıfarlamayı düşünüyor şuanda askere kim başvuru yaptıysa hepsi kabul edildi eşiminde kabul edilecegini düşünüyor inşallah olurmu desem olmazmı desem hayırlısı diyorum çok şehitte oluyor korkuyorum da allah görüyor halimizi artık bişey diyemiyorum inan onunda elinden gelen bunlar gece gündüz mesaiye kalıyor kaynakçı birde gözleri kan çanagı halinde eve geliyor acıdan uyuyamıyor ona ne söyleyim artık
Kredinin bitmesine ne kadar var? Bitince hemen ayırın evinizi. Hiç olmazsa kendinize borçlanırsınız. Borcun sonunda da bir şey kalır elinizde.evet eşimin adına kredi çektirdiler tabiki eşim olmadan vermezler krediyi ama ödeyeeklerini söyledikleri için eşim çekti
Doğru diyosun bebek çok büyük İHTİYAÇ.. Bunu da öğrendik çok şükür. Yiyecek ekmeğimiz olmasın cebimize 50 tl kalsın ama çocuk olsun bizle beraber o da sefalet çeksin. Çünkü çok büyük ihtiyaç çocukailem istemedi evlenmemi ben istedim ben üsteledim ailemde bana halen kırgın olanlar var onlara durumumu anlatamam da bu yüzden ben buraya gelirken bi kaç aya ayrı eve çıkacaktık öyle geldim ve bu bi kaç ay içerisinde borç gırtlagı aştı kendim ettim kendim buldum farkındayım 3 yıl bekledim bebegim olması için ilk sene biz istemedik sonraki 2 senede kendiliginden olmadı ama sokakta bebek görmeye dayanamıyorduk artık bizimde olsun istedik bu zamanda olmaması lazımdı belkide ama iyiki oldu bebek çok büyük ihtiyaç
50₺ ile bebeğinize nasıl bakacaksınız
SEN ÇOCUK YAPMAK İÇİN MİLLETİN NELER YAPTIGINI HER AY NELER ÇEKTİGİNİ BİLMİYORSUN O YÜZDEN DALGAYA ALIYORSUN 30 YAŞINA GELİNCE YADA 40 YAŞINA GELİNCE ÇOCUK YAPMALIYDIK GALİBA YADA HİÇ OLMASA DA OLUR SENİN İÇİN DEGİLMİ BİLMEYİNCE ANLAMAYINCA BÖYLE DENİLİR İŞTEDoğru diyosun bebek çok büyük İHTİYAÇ.. Bunu da öğrendik çok şükür. Yiyecek ekmeğimiz olmasın cebimize 50 tl kalsın ama çocuk olsun bizle beraber o da sefalet çeksin. Çünkü çok büyük ihtiyaç çocuk
Nerede dalga geçmişim pardon?SEN ÇOCUK YAPMAK İÇİN MİLLETİN NELER YAPTIGINI HER AY NELER ÇEKTİGİNİ BİLMİYORSUN O YÜZDEN DALGAYA ALIYORSUN 30 YAŞINA GELİNCE YADA 40 YAŞINA GELİNCE ÇOCUK YAPMALIYDIK GALİBA YADA HİÇ OLMASA DA OLUR SENİN İÇİN DEGİLMİ BİLMEYİNCE ANLAMAYINCA BÖYLE DENİLİR İŞTE
eşinin maaşı ne kadarMerhaba arkadaşlar ben evliyim ve 3 yıllık bi evliligim var eşimin ailesinin durumu olmadıgından ne bi dügün yapıldı bana nede bi yatak odası alındı eşimin bekar odasında ailesiyle birlikte yaşıyorum. 3 kardeşten tek erkek benim eşim şuanda hamileyim uzun zaman olmadı bebegimiz rabbim şimdi verd şükürler olsun herkese de nasip etsin inşallah. Eşimin ailesi eşimin üzerine borç yapıyor öderiz diyerekten bi kaç ödedikten sonra devamı gelmiyor eşya parasıda biriktiremiyoruz haliyle ayrı evede çıkamıyoruz . Görümcelerim bende bi kaç yaş küçükler ve sorumsuz insanlar içtikleri bardagı yedikleri sofrayı kaldırmaktan acizler. Sürekli herşeye konuşan yaptıgım işi begenmeyen kendi kendine söylenen beddualar eden bi kaynanam var. Hasta oldugumda bile odamın kapısını açmayan insanlar bunlar sabah kahvaltısına geç kaldıysam çagırmayan insanlar çok bunaldım artık hamile olmamın etkisiyle galiba birazda kaldıramıyorum artık ankarada dogmuş büyümüş biriyim doguya geldim. Ailemin bunlardan haberleri yok kimseye söyleyemiyor dertleşemiyorum. tanıdıgım bi kaç arkadaşım var burada onlarla konuşuyorum ve onların tek tepkileri var ya evi ayırın yada boşan diyorlar . Ben her ne kadar burda agresifte gözüksem de yorumlarımda, aslında suçsuzum diyemeyecek kadar çekingen ve ürkegim saygımı asla kimseye karşı bozamadım defalarca eşimle bu evden kovulsakta hiç bir tepki vermedim sessiz kaldım. Tek destek olan eşim onu çok seviyrum oda beni seviyor duymazlıktan gel diyor ama neyi duymayacaksın ne kadar duymayacaksın. Hamileyim şuan ve çok kötü bi hamilelik geçiriyorum sizce ne yapmalıyım kızlar
50 tl ye nasıl bebek bakacaksınızevet şuan 2 kişiyiz şimdi birde bebegimiz olacak ayrılmamız gerekiyor ama eşimin maaşından bize kalan sadece 50 tl ve eşim aşerdigim birşey olursa almam için onuda bana veriyor ayrı eve çıkmak için bi kira paramız olması gerekiyor oda yok eşimde çok bunalmış durumda üstünede gidemiyorum askeriye ye başvurdu kazanırsa sınavları bi umut ancak öyle ayrı eve çıkarız çare yok çünlü eve çıksak kira elektirik su gaz yiyecek bunları karşılayamaz yada borçları ödemeyecek ki o zamnda borç fazlalaşacak 3 yıl daha ben böyle devam edemem kendimi biliyorum olmaz çıkmazdayız
Ben çocuk yapmak için ne çekildiğini gayet iyi biliyorum. Çünkü çocuğuma daha iyi imkan sağlamak için 2 buçuk yıl şartlarını iyileştirmek için 1 buçuk yıl da hamile kalmak için bekledim. Önemli olan üremek değilSEN ÇOCUK YAPMAK İÇİN MİLLETİN NELER YAPTIGINI HER AY NELER ÇEKTİGİNİ BİLMİYORSUN O YÜZDEN DALGAYA ALIYORSUN 30 YAŞINA GELİNCE YADA 40 YAŞINA GELİNCE ÇOCUK YAPMALIYDIK GALİBA YADA HİÇ OLMASA DA OLUR SENİN İÇİN DEGİLMİ BİLMEYİNCE ANLAMAYINCA BÖYLE DENİLİR İŞTE
SEN ÇOCUK YAPMAK İÇİN MİLLETİN NELER YAPTIGINI HER AY NELER ÇEKTİGİNİ BİLMİYORSUN O YÜZDEN DALGAYA ALIYORSUN 30 YAŞINA GELİNCE YADA 40 YAŞINA GELİNCE ÇOCUK YAPMALIYDIK GALİBA YADA HİÇ OLMASA DA OLUR SENİN İÇİN DEGİLMİ BİLMEYİNCE ANLAMAYINCA BÖYLE DENİLİR İŞTE
Eşin onaylamasa nasıl adına borç yapacaklar.. imzası olmadiktan sonraama uyanıklar eşimin adına yapıyorlar borcu istemesede ödemek zorunda kalıyor aligı maaştan 50 tl kalıyor sadece eşime
O halde krediyi çekip babasını kefil gösterecekönce sıkışıgım oglum kredi çekelim ben ödeyecegim diyor oda babası annesi kıramıyor bi kaç ay sözünü tutuyorlar sonrası yok gerisi gelmiyor ödeyemiyorum diyorlar
Yap ses kaydını dinletamam eşine belki akillanir3 yıla yakın var taksiti 12 bin tl kalan bunlar istiyorki bir tane oglumuz var bize herşey yapsın kan emici sülük gibiler nefret ettirdiler kendilerinden akşama kadar daha mutfak masrafına yardım etmiyor diye eşime agzına geleni söyler kaynanam akşam olunca da oglunun yanında canım oglum aşkım aglum böyle konuşur yüzsüz yüzüne bakıyorum bazen bu kadın aynı kadınmı diye suratını çevirir bakmaz bana ertesi gün yine aynı
Aaa ama çocuk ihtiyaç.. Bu çocuğun hastane masrafı maması bezi nasıl alınacak bilmiyorum. Allah yardımcısı olsun ne diyimne varmış 30-40 yaşında çocuk yapınca?
biz tam 7 yıl bekledik maddi manevi hazır olalım, çocuğumuzun hiçbir şeyi eksik olmasın diye, yıllarca para biriktirdik, ve anne olduğumda 30 yaşındaydım, hiçbir şeyi eksik olmadı, en iyi şekilde büyüdü kızım. siz yangından mal kaçırır gibi evlenip çocuk yaptınız diye doğrusu bu mu yani?
o zaman dert neresinde, 50 liranızla güle güle büyütün bebeğinizi.
Aaa ama çocuk ihtiyaç.. Bu çocuğun hastane masrafı maması bezi nasıl alınacak bilmiyorum. Allah yardımcısı olsun ne diyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?