Tavsiyelerinize ihtiyacım var

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ya birseyi merak ediyorum cevaplarsaniz sevinirim.Kayinpeder ve kaynana yan odada iken, nasil sevişebildiniz esiniz ile??Mesela gece birlikte dus alirken nasil hissettiniz? Siz dustayken gorumcelerden birinin çişi gelse mesela nereye yapiyor? Bu durumda nasil hamile kalabildiniz??Kafamda deli sorular...

Merhaba arkadaşlar ben evliyim ve 3 yıllık bi evliligim var eşimin ailesinin durumu olmadıgından ne bi dügün yapıldı bana nede bi yatak odası alındı eşimin bekar odasında ailesiyle birlikte yaşıyorum. 3 kardeşten tek erkek benim eşim şuanda hamileyim uzun zaman olmadı bebegimiz rabbim şimdi verd şükürler olsun herkese de nasip etsin inşallah. Eşimin ailesi eşimin üzerine borç yapıyor öderiz diyerekten bi kaç ödedikten sonra devamı gelmiyor eşya parasıda biriktiremiyoruz haliyle ayrı evede çıkamıyoruz . Görümcelerim bende bi kaç yaş küçükler ve sorumsuz insanlar içtikleri bardagı yedikleri sofrayı kaldırmaktan acizler. Sürekli herşeye konuşan yaptıgım işi begenmeyen kendi kendine söylenen beddualar eden bi kaynanam var. Hasta oldugumda bile odamın kapısını açmayan insanlar bunlar sabah kahvaltısına geç kaldıysam çagırmayan insanlar çok bunaldım artık hamile olmamın etkisiyle galiba birazda kaldıramıyorum artık ankarada dogmuş büyümüş biriyim doguya geldim. Ailemin bunlardan haberleri yok kimseye söyleyemiyor dertleşemiyorum. tanıdıgım bi kaç arkadaşım var burada onlarla konuşuyorum ve onların tek tepkileri var ya evi ayırın yada boşan diyorlar . Ben her ne kadar burda agresifte gözüksem de yorumlarımda, aslında suçsuzum diyemeyecek kadar çekingen ve ürkegim saygımı asla kimseye karşı bozamadım defalarca eşimle bu evden kovulsakta hiç bir tepki vermedim sessiz kaldım. Tek destek olan eşim onu çok seviyrum oda beni seviyor duymazlıktan gel diyor ama neyi duymayacaksın ne kadar duymayacaksın. Hamileyim şuan ve çok kötü bi hamilelik geçiriyorum sizce ne yapmalıyım kızlar
Kacarak mi evlendiniz ahhh kizlar ahhh baba evinde rahat batiyor ask ask diye once bir ev is guzel bir gelecek isteseydin de oyle evlenseydin ya offf olan olmus nemi yapacaksin sesini cikartmaya baslicaksin alttan almayi keseceksin ailene git kal bir sure kafani dinle ...resmen o eve hizmetci olarak atanmis birde stres topuna donmussun hayatta rahat edilmez evlilikten zevk alinmaz ayol birde hamile kalmissin offfff offfff cigaram nerde benim 😞😖😖😖😖

Yaşın ufak sanırım.Çünkü hata üstüne hata yapmışsın.Birincisi herhalde ailesiyle oturacağını ve onların ayrı evi olmadığını biliyordun.
İkincisi hiçbirşey yaptırmadım dedin.Bu kadar fedakarlık yapıp da ezilen sen olmuşsun.Keşke yaptırsaydın.Demek durumları olmadığını bile bile masraf yaptırmadan evlenmişsin.Üçüncüsü bunlara rağmen üstüne kendi kültüründen olmayan biriyle evlilik yapmışsın.Dördüncüsü çocuk evliliğinizin senesine göre normal fakat şu anki durumunuza göre vakitsiz gibi görünüyor.Orda da bir hata var.Eşininde yaşı ufak sanırım çok ezdirmiş seni ve kendini.Arkadaşlarının dediği gibi çok sıkıntı çekersin aynı evde durursan.Ama bu durumda olanların ayrı eve çıktığını pek görmedim ben.Annemle babamda aynı şekilde olmuş Zaman'ında ve ben doğduktan sonra ayrılık malesef.Ayrı ev olmadı mı erkek sorumluluk bilmeyip ailesine eşinin rızkını yedirdiginde olmuyor.Ailene anlatmalısın bence.Allah yolunu açık etsin.
Evin tek oglu hayatta birakmazlar ayri eve ciksin ...kizimiz kendini degersiz gostermis taaa en bastan hic bir sey istememis kuzu kuzu gelmis eve kaynanada bakmis mulayim vur kafasina al ekmeğini neden saygi gostersinler offff

Durumunuz bu kadar kötüyken, başkasının yanında yaşarken size ait bir alanınız dahi yokken çocuk yapmayın bir zahmet. Olan o çocuklara oluyor, yazık günah.
Sen hep kötü konuştuğun için zamana bakmamışsın arkadaşa hatırlatmak için yazdım bu konuya

Arkadaşlar bu konu 2017 de açıldı çocuk nasibiyle gelir demiştim nasibiyle geldi kızım dogduktan 5 ay sonra eşim askeriye sınavlarını kazanıp atandı ayrı eve çoktan çıktık şimdi çok mutluyuz durumumuzda çok çok iyi Rabbime şükürler olsun

Sen hep kötü konuştuğun için zamana bakmamışsın arkadaşa hatırlatmak için yazdım bu konuya
Doğruyu konuşmak tam olarak ne zamandan beri kötü konuşmak oluyor, söyler misiniz? Konuyu güncelleyen, 1.sayfaya taşıyan sizsiniz, sizin yorumunuz. Dolayısıyla güncel olduğunu düşünüp yazdım, umarım anlamışsınızdır.

Doğruyu konuşmak tam olarak ne zamandan beri kötü konuşmak oluyor, söyler misiniz? Konuyu güncelleyen, 1.sayfaya taşıyan sizsiniz, sizin yorumunuz. Dolayısıyla güncel olduğunu düşünüp yazdım, umarım anlamışsınızdır.
Ya ben arkadaşa hatırlatmak için yazdım zaten o günden beri tek kelime yazmanışım güncel olan ne olabilir ki en fazla bu ne şimdi diyebilirsin neyse uzatmayalım

canım benim, çok üzüldüm durumuna. çocuğun olacağı için sevindim. şimdiki kızlar dünya kadar altın, tektaş, mehir, şurda düğün burda balayı derken ciddi sıkıntı yaşatıyo müstakbel eşine. hele o çeyiz serme sürecine doğru evliliklerine çok az zaman kalan çiftler ayrılıyo... sen bu konuda her kızın istediği konularda fedakarlık etmişsin. yetmemiş bir de üzerine kayınvalidenle yaşıyosun.

bunlar hiç de kolay şeyler değil. kesinlikle çok zor olmalı. ama bence ne buradaki insanların ne de arkadaşlarının gazına gelip de sakın boşanmayı düşünme. mal, mülk, para, pul, ev, eşya, araba bi şekilde bir gün oolur ama iyi bir eş, güzel bir aile her zaman sahip olunamaz. sen asıl buna sahip çık, senin de imtihanın bu. sabret...

ama asıl önemlisi de şu: hiçbir erkek, nişansız, düğünsüz, takısız, eşyasız ve evsiz biçimde evlenip bekar odasında yaşamayı göze alıp kayınvalide ve görümce zulmüne göğüs gerip eşini seven kadının bu FEDAKARlığını unutmaz. Ben eminim siz ilerde çok mutlu olacaksınız...

Allah herkese senin gibi bir eş nasip etsin.
Buna inaniyormusunuz gercekten cunku benim ailemde varda bu ornek evin kalabaligindan kari koca hayati yasamadiklari icin erkek musvetesi boynuzlamaya baslamisti ..bir laf vardi fedakarlikla ilgili yillar a tarla süren ökuze bicak vurulmazdi falan diye ..ayol kadinin biri 18 yasinda kaciyor kocasina ailesini herseyi birakiyor ac da kaliyor onla sabir ediyor esi akciger kanseri oluyor 6 ay omur veriyorlar kadin kocasina cigerini veriyor herif iyilesiyor genc bir kizla fabrikada tanisip hamile birakiyor siz hangi dunyada yasiyorsunuz ayol fedakarligin karsiligi yok anne baba evladindan bile bulamiyorken birakin la fontenden masallari gercekci olun

Ya ben arkadaşa hatırlatmak için yazdım zaten o günden beri tek kelime yazmanışım güncel olan ne olabilir ki en fazla bu ne şimdi diyebilirsin neyse uzatmayalım
Arkadaşım anlatamıyor muyum ben? Konunu güncelleştiren, yorum yapıp konuyu üst sıralara taşıyan sizsiniz.
Burada kimsenin son sayfadaki yorumu okuma zorunluluğu yok, ben konuyu okuyup yorum yaptım bu kadar. Anlatamıyorum bir türlü. Daha fazla yazmayalım, iyi günler.

Buna inaniyormusunuz gercekten cunku benim ailemde varda bu ornek evin kalabaligindan kari koca hayati yasamadiklari icin erkek musvetesi boynuzlamaya baslamisti ..bir laf vardi fedakarlikla ilgili yillar a tarla süren ökuze bicak vurulmazdi falan diye ..ayol kadinin biri 18 yasinda kaciyor kocasina ailesini herseyi birakiyor ac da kaliyor onla sabir ediyor esi akciger kanseri oluyor 6 ay omur veriyorlar kadin kocasina cigerini veriyor herif iyilesiyor genc bir kizla fabrikada tanisip hamile birakiyor siz hangi dunyada yasiyorsunuz ayol fedakarligin karsiligi yok anne baba evladindan bile bulamiyorken birakin la fontenden masallari gercekci olun
Ya offffff evet inanıyor yazdıhı gibide oldu neden hep kötü konuşuuorsunuz biriniz de demiyor ki şimdi ne durumdasınız demiyor konu 2017 bin konusu yüklenmeyin kimseye

Ya offffff evet inanıyor yazdıhı gibide oldu neden hep kötü konuşuuorsunuz biriniz de demiyor ki şimdi ne durumdasınız demiyor konu 2017 bin konusu yüklenmeyin kimseye
Cektigin de yanina kar kalmistir kessin ki gene hamilesin cok ders almissin hayattan basarilar devam boyle

Merhaba arkadaşlar ben evliyim ve 3 yıllık bi evliligim var eşimin ailesinin durumu olmadıgından ne bi dügün yapıldı bana nede bi yatak odası alındı eşimin bekar odasında ailesiyle birlikte yaşıyorum. 3 kardeşten tek erkek benim eşim şuanda hamileyim uzun zaman olmadı bebegimiz rabbim şimdi verd şükürler olsun herkese de nasip etsin inşallah. Eşimin ailesi eşimin üzerine borç yapıyor öderiz diyerekten bi kaç ödedikten sonra devamı gelmiyor eşya parasıda biriktiremiyoruz haliyle ayrı evede çıkamıyoruz . Görümcelerim bende bi kaç yaş küçükler ve sorumsuz insanlar içtikleri bardagı yedikleri sofrayı kaldırmaktan acizler. Sürekli herşeye konuşan yaptıgım işi begenmeyen kendi kendine söylenen beddualar eden bi kaynanam var. Hasta oldugumda bile odamın kapısını açmayan insanlar bunlar sabah kahvaltısına geç kaldıysam çagırmayan insanlar çok bunaldım artık hamile olmamın etkisiyle galiba birazda kaldıramıyorum artık ankarada dogmuş büyümüş biriyim doguya geldim. Ailemin bunlardan haberleri yok kimseye söyleyemiyor dertleşemiyorum. tanıdıgım bi kaç arkadaşım var burada onlarla konuşuyorum ve onların tek tepkileri var ya evi ayırın yada boşan diyorlar . Ben her ne kadar burda agresifte gözüksem de yorumlarımda, aslında suçsuzum diyemeyecek kadar çekingen ve ürkegim saygımı asla kimseye karşı bozamadım defalarca eşimle bu evden kovulsakta hiç bir tepki vermedim sessiz kaldım. Tek destek olan eşim onu çok seviyrum oda beni seviyor duymazlıktan gel diyor ama neyi duymayacaksın ne kadar duymayacaksın. Hamileyim şuan ve çok kötü bi hamilelik geçiriyorum sizce ne yapmalıyım kızlar

Evlenmişsiniz çocuğunuz olacak hala düğün diyorsunuz. Düğünü geçin boş işler onlar allah ağız tadı versin diyin.
yatak odasını benim bildiğim kız tarafı alır sizin almanız gerikiyordu. E hazır eve gitmişsiniz. Çeyiz masrafı olmamış keşke yatak odası alsaydınız.
Evlenmeden bunları konuşup eşinizin ayrı eve çıkacağı zamanı bekleyebilirdiniz mesela. Bu süreçte maddi destek sağlamak siz de bir işe girip çalışabilirdiniz.
Hiçbir şeyi yoluna koymadan yangından mal kaçırır gibi evlenmişsiniz. Yine yoluna koymadan bir de hamile kalmışsınız. Ben sizin yerinizde olsam çalışır çocuk işini de geciktirirdim.
Siz kaçtınız mı? Nasıl evlendiniz nerden tanıştınız da gözünüzü karartıp doğuya gittiniz? Ve yaşlar kaç?

Bu şartları bile bile niye evlendin
Aile yanında yaşamak mı kaldı bu devirde

Konu eskiymiş, zor şeyler yaşamışsınız. En sonunda o evden ayrılmışsınız gözünüz aydın. Size tek bir sorum olacak, kaynananız şimdi hasta olsa alır evinize bakar mısınız?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X