Tavsiyelerinize ihtiyacım var

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
geçen aya kadar bende çalışıyordum migde bulantım ve baş dönmem aşırı oluyor ve düşük tehlikam oldugu için işten ayrıldım bir aydır evdeyim çalıştıgım para ile eşimin borçlarına yardım ettim bi önce bitsin diye imza yetkisi olan bi muhasebeci degilim dışardan iş alamam bunun için ya smmm yada ymm olmam gerekiyor ben degilim eşimin borcunu bitirmeyi bekleseydim 30 yaşında anne olmam lazımdı allah çocugumun rızkını verir
Tamam Allah çocuğunuzun rızkını versin de o rizkin büyük bölümü borca gidiyor.
Hastane işlerinizi ne yapıyorsunuz diye sormuştum.
Eşinizin kardeşleri çalışmıyorlarsa öncelikle onlar çalışacak. Bu konuyu eşinizle ince ince konuşun bu fikri aklıma sokun.
Çalışıyorlarsa gelirlerinin bir kısmını eşinize borç ödemesi için verecekler.
Bu konular hep eşinizden geciyor.
Aman çok seviyor, askim balimla olmuyor bu isler.
Çok seviyorsa herkesin karşısına geçecek düşünmem gereken bir bebeğim var artık diyecek.
Herkesten de elini taşın altına sokmasını isteyecek.
Ya da siz kv kp ölene hatta kardeşler evlenene kadar zor görürsünüz çekirdek aileyi.

Mevcut borçları bitirin ve bir daha asla üzerinize bir şey yaptırmayın. Enayi görmüşler sizi kullanıyorlar ezdirmeyin kendinizi bu kadar ya. Yazık değil mi bi de çocuk yapmışsınız bu durumda çocuğa nasıl bakacaksınız o kalan 50 lirayla mı? Çocuk olduktan sonra ayrı eve çıkmanız aşırı zor. Ama yedirmeyin artık paranızı onlara. Bankada biriktirin.

yaşımda çok küçük degil aslında 22 yaşında evlendim şuan 25 yaşındayım oda ailesini tanıyamıyor şuan çok degiştiler diyor ben varlıgıda gördüm yokluguda gördüm insan halinden anlayan biriyim daha sonraları yaparız dediler ayrı eve çıkacagınız zaman eşyalarınızı alırız dediler yani bi sözlerine inandım ama insanım ben bugüne kadar verdigim hiç bir sözden dönmedim bunları görünce insan olmadıklarını düşünüyorum sadece dügünden fedakarlık ettim ben olmasa da olur dedim gerisini zaten yapacaklar dedim dedigimle kaldım :KK43:
Acırsan malesef acınacak hale gelirsin Can'ım.Evet aynı yaşlarda evlenmişiz.Ufak da değilmişsin.Sen çalışmadan bu çıkma işi biraz zor gibi.Bu 3 yılda çalışıp ayrı eve neden geçmediniz peki?

ama uyanıklar eşimin adına yapıyorlar borcu istemesede ödemek zorunda kalıyor aligı maaştan 50 tl kalıyor sadece eşime
Uyanıklık ne alaka. Eşinize kredi mi çektiriyorlar, kefil mi yapıyorlar. Artık eskisi gibi değil. Borçlanabilmeniz için bilginiz olmak zorunda, imzanız olmak zorunda. Eşinizin annesi babası komşuya gidip oğluma şu kadar borç ver misin mi diyorlar.
Yani eşinizi nasıl borçlandırıyorlar anlamadım.
Eğer sözle yapılan bir borçlandırmaysa kabul etmeyin. Alacaklı kapınıza dayansa da parayı bize mi verdin de bizden istiyorsun diyebilirsiniz.
Eşiniz ne kadar kazanıyor bilmiyorum ama bekar odasında kalana kadar tek göz oda tutun. Ayrı evde olursanız cebinizde daha fazla paranız olur. Yavaş yavaş eksikleri tamamlarsınız.

Tamam Allah çocuğunuzun rızkını versin de o rizkin büyük bölümü borca gidiyor.
Hastane işlerinizi ne yapıyorsunuz diye sormuştum.
Eşinizin kardeşleri çalışmıyorlarsa öncelikle onlar çalışacak. Bu konuyu eşinizle ince ince konuşun bu fikri aklıma sokun.
Çalışıyorlarsa gelirlerinin bir kısmını eşinize borç ödemesi için verecekler.
Bu konular hep eşinizden geciyor.
Aman çok seviyor, askim balimla olmuyor bu isler.
Çok seviyorsa herkesin karşısına geçecek düşünmem gereken bir bebeğim var artık diyecek.
Herkesten de elini taşın altına sokmasını isteyecek.
Ya da siz kv kp ölene hatta kardeşler evlenene kadar zor görürsünüz çekirdek aileyi.
görümceler çalışmıyor biri okuyor biri de evde bizim borcumuzmu bizene diyen insnalara çalış desek çalışırlarmı hiç onlar çocugumuzun olmasını istemiyorlardı açık açık bana söylemişti kaynanam çocuk için bişey yapmazlar yapmıyorlarda

Siz kendi canınızı başkalarına adamaktan zerre çekinmemişsiniz. Bedava gibi dağıtmışsınız.
Şimdi evladınız onunca onunda mı hayatını bunlara adayacaksınız?
Kararı siz ve eşiniz verecek.

Acırsan malesef acınacak hale gelirsin Can'ım.Evet aynı yaşlarda evlenmişiz.Ufak da değilmişsin.Sen çalışmadan bu çıkma işi biraz zor gibi.Bu 3 yılda çalışıp ayrı eve neden geçmediniz peki?
eşim askere gitti bir yıl bu süre zarfında borcun bi kısmını ben ödedim ama kalan kısmı icralık oldu askerden geldi oda bende çalıştık borca para yetiştiremedik o yüzden çıkamadık

görümceler çalışmıyor biri okuyor biri de evde bizim borcumuzmu bizene diyen insnalara çalış desek çalışırlarmı hiç onlar çocugumuzun olmasını istemiyorlardı açık açık bana söylemişti kaynanam çocuk için bişey yapmazlar yapmıyorlarda
Eşiniz konuşsun diyorum. Konuştuysa da bu cevabı aldıysa ve halen borç için çalışıyorsa kusura bakmayın eşinizde iş yok.
Geçip karşılarına kararlı bir şekilde konusacak.
Başka çözüm yok gibi görünüyor.

Uyanıklık ne alaka. Eşinize kredi mi çektiriyorlar, kefil mi yapıyorlar. Artık eskisi gibi değil. Borçlanabilmeniz için bilginiz olmak zorunda, imzanız olmak zorunda. Eşinizin annesi babası komşuya gidip oğluma şu kadar borç ver misin mi diyorlar.
Yani eşinizi nasıl borçlandırıyorlar anlamadım.
Eğer sözle yapılan bir borçlandırmaysa kabul etmeyin. Alacaklı kapınıza dayansa da parayı bize mi verdin de bizden istiyorsun diyebilirsiniz.
Eşiniz ne kadar kazanıyor bilmiyorum ama bekar odasında kalana kadar tek göz oda tutun. Ayrı evde olursanız cebinizde daha fazla paranız olur. Yavaş yavaş eksikleri tamamlarsınız.
evet eşimin adına kredi çektirdiler tabiki eşim olmadan vermezler krediyi ama ödeyeeklerini söyledikleri için eşim çekti

Canimm eşinle ciddi anlamda konuşmalısın.yeni eve cikarkende çok eşya alma ama yeterki kurtul ordan.ikinci elcilerden bile alabilirsin.yeterki kurtulmaya bak.

Ya bu "Allah rızkını verir nanesini kim çıkarmış?" bilen bana anlatsın hayrina.
Herkesin dilinde sakız gibi bu cumle.
Açlıktan ölen bebeklere çocuklara kor sağır sonra "Allah rızkını verir."
bence yanlış düşünüyorsunuz veren allahtır ona daha ögretmeden emmeyi ögreten allahtır rızkını da tabiki verir durumu kötü olup bebegi dogduktan sonra durumu güzelleşen insnalar var tanıdıgım ben gerekirse kendi ailemin yanına gider bebegimi açlıktan öldürmem asla

bence yanlış düşünüyorsunuz veren allahtır ona daha ögretmeden emmeyi ögreten allahtır rızkını da tabiki verir durumu kötü olup bebegi dogduktan sonra durumu güzelleşen insnalar var tanıdıgım ben gerekirse kendi ailemin yanına gider bebegimi açlıktan öldürmem asla
He tabii he.
Ne diyeyim, hakkınızda hayirlisi.

bence butun borclarinizi sifirlayin ama bu surecte borc yaptirmasin uzerine ondan sonra bir goz oda tutun ayrilin gerisi kenduliginden gelir zaten allah kolaylik versin canim. birlikte oturmak cok zor esinin kafasina gir bir daha borc yaptirtma uzerine

he tabi he derken ne kastediyorsunuz anlamadım ama yaşayıp gördügüm insanlar var etrafımda
Ben öğretmenim. 15 yıldır bu işi yapiyorum.
Elimden rizki verilmemiş ne çocuklar geçti bilseniz.
Bu konuda zıt düşünüyoruz siz beni ikna edemezsiniz, ben de sizi.
Tavsiyelere odaklanin. "Allah rızkını verir" cümlesi benim tüylerimi diken diken ediyor. Bu yüzden genel bir serzenişte bulundum.

bence butun borclarinizi sifirlayin ama bu surecte bir yaptirmasin uzerine ondan sonra bir goz oda tutun ayrilin gerisi kenduliginden gelir zaten allah kolaylik versin canim. birlikte oturmak cok zor esinin kafasina gir bir daha borc yaptirtma uzerine
o konuyu konuştum ben onunla zaten oda o kadar pişman ki dedigim gibi ailesini oda tanıyamıyor degiştiler böyle degildiler diyor bir daha da yapmaz yaptıgı anda ben gidecegim sen ailene bak dedim sözünü yiyen biri degilim isterse yapsın borç kendisi bilir ama oda yapmaz artık ders oldu bu iki kredi ona

Ben öğretmenim. 15 yıldır bu işi yapiyorum.
Elimden rizki verilmemiş ne çocuklar geçti bilseniz.
Bu konuda zıt düşünüyoruz siz beni ikna edemezsiniz, ben de sizi.
Tavsiyelere odaklanin. "Allah rızkını verir" cümlesi benim tüylerimi diken diken ediyor. Bu yüzden genel bir serzenişte bulundum.
tamam hocam şimdi anladım sizi ögretmenlerin çok ögrencileri oldugu için onların çogunu durumunun kötü oldugunu biliyor istiyorki her ögrencisinin durumu iyi olsun iyi şartlarda okusun istiyorlar o yüzden size bişey diyemiyorum hocam sizde haklısınız kaç çocuk görmüşsünüzdür yorumlarınıza saygım var

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X