tavsiyelerinizi almak isterim..

Mav, mesaj kutun dolu göndremiyorum mesaj

baska dertler var tabıkı bunu ben sanal ortamda aktarıyorum... tutupta kımseye bu derdımı yanmıyorum... ıcımdekılerı soyluyorum sadece allaha sukurler olsun sahıp olduklarım ıcın ama buda benım aktarmak ıstedıgım bı derdım bılıyorum ne dertler var..

Derdini aktarıyorsun da , bahsedilen çözümlere bakmıyorsun.
İnsanlar hep sana bunu takıntı yapma diyor.
Hala aynı tarz şeylerden şikayet etmeye devam ediyorsun sen ama.
Yol almak için değişmek lazım. Sende bu olmuyor yazdıklarına bakınca.
Artık diyecek bir şey yok.

Bunun sebebi güçlü bir karaktere sahip olmamanızdan kaynaklanıyor. Kendinizi hiç eğitmemişsiniz.
Her insanın olumsuz tarafları vardır, üzerine giderek törpülemesi gerekir.
Ama siz kız olsun tez olsun peşindesiniz. En önemlisi aşkı aramıyorsunuz. Evleneyim gideyim peşindesiniz.
Evlilikten beklentileriniz bambaşka. Yaşım 21 evlilik için çok erken. Fakat ben de evlenmek isterim. Ama bunu bana düşündürecek insan olduğunda.
Adamın hayatında daha kimse yok başlıyor evlenmek istiyorum. Anormal değil mi ?
Kaldı ki sevgilin olsa bile ille de evlilik olacak değil. Akışına bırakmayı öğrenmeli insan. Kriterleri olmalı.. Her gelene boşta kalmayayım diye evet demek sadece sizden götürür.
Mesela bir arkadaşınızla zıtlaşırsınız. Haklısınızdır geri adım atmazsınız. Bunu yaparken diğer arkadaşlarınızın tutumunu göze almalısınız veya tartıştığınız arkadaşınızı kaybetmeyi..
Aldığınız kararlar içinizi kemirse de geri dönmemelisiniz. Dönmemek içinse en önemli nokta ani korkular, üzüntülerle karar vermemektir.
Bize bahşedilen en önemli şey akıl. Kullanın.

Cok hakli. Derdini anlatman seni belki o an rahatlatir, ama derdini azaltmaz. Sadece ayni seylerden bahsedip, baska gorus acilarina kendini kapattiktan sonra, istersen sabaha kadar dert yan, bu durumdan kurtulamayacaksin. Madem artik bu ruh halinden skildigini fark ettin o zaman bizim sana yazdiklarimiza biraz dikkat et. Neler neler yaziliyor, sen hala "ama 29 yasina geldim evlenemedim. Milletin cocugu oldu ben gelinlik giyemedim. Ama insan uzuluyor" diyip duruyorsun. Tamam haklisin. Ama bu konuyu takinti haline getirip, surekli mutsuz halde olmanin su zamana kadar sana bi getirisi oldu mu? Kendimi senin karsina cikmis bi adamin yerine koyuyorum, evlilik konusunu bu kadar takinti yapmis, ve kendi ic huzuru olmayan, mutlulugunu benim elime birakmis bi kadin bana cok agir bir yuk gelirdi ve kacmak isterdim. Nihayetinde su zamana kadar karsina cikanlarinda yaptigi sey bu. Degis biraz. Bakis acini degistir. Kabullen bu durumu. Evet 29 yasina geldin ama evlenmedin, dunyanin sonu degil. Baska seylere yonel. Benim kuzenim 31 yasinda tanisti esiyle, 32 yasinda evlendi, suanda gayet mutlu. Dusuncelerini ve bakis acini degistir. Kendi icinde mutlu bir insan olmaya calis, kimse hayatinda mutsuz bir insan olsun istemezzz..

okuyorum mantıklı buluyorum bunu yapamıyorum yazılanları uygulmak 2 gunumu alıyor...bırıne kusuyorum sonra hemen piman oluyorum... sevgılım gıbı arkadaslarıma alınıyorum cok sert sevımsız bırı duruyorum.. yanı ben kendımı sevmıyorum ııcmde bı zehır var cıkaramıyorum.. ınsanlarla ıyı gecınemıyorum ruh halımı kotulugumu mıllete yansıtıyorum..sankı etrafımda esı sevgılısı olanlar bana acıyo gıbı gelıo ayy onun yok yazık dıyolar gıbı gelıyotr nekadar sacma yaa

Canım ben 29 umu geçeli 7 yıl oldu.Kötünün de kötüsü varSenin hala hiç evlenmemiş biri olarak şansın var.En azından görücü usulün kesilmemiştir.Benim öylee mi?Hiç evlenmmeiş taliplerim bana artık görücü gelemiyor.Boşanmış talibim dahi yok..Sen iyi duurmdasın,dert etme ,olur birkaç yıl içinde..Görücü usulü geliyor mu?İşin varmış,güzel.İyi huylu musun?Yemek yapar mısın?Misafirle ilgilenir misin?Elin yüzün düzgün mü?Hoş elin yüzün düzgün olsa olmasa da da pek farketmiyor bu durumlar,ona bağlı değil.Görücü usulü için geniş, iyi bir çevre lazım,gerisi yalan..

Son düzenleme:

çalısıyorum görücü olayı hıc olmadı... bakımlıyım gıyınmeyı suslenmeyı severım.dısardan begenılırım olay bu ıste sadece begenılmek orda kalıyor otesı yok bu ılser tıple bakımla olmuyor yaa kesınlıkle benım kısılık yapımda bı sorun var bıseyım ıtıcı yanı sıze bu aktardıklarımı cok ksıı bılmez dısardanduygusal duruyorum ama mesela evlılk ask bukdar takıntı yaptıgımı kımse bılmez ban dıyolarkı sen ıstemıyosundur sen nasıl evlenmezsın guzel kızsın ben bunları duydukca daha bı uzuluyorum yaa demek bunla olmuyo dıye

bi arkadaş demişti 'SENDEKİ DERDİ NİMET SAYAN VAR' diye. ozamandan beri takmıyorum. bardağın dolu tarafına bakıyorum..

herkesin bu dünyada varolma amacı var, bir karıncanın bile önemi varken neden kendini bu kadar önemsiz,değersiz hissediyorsun.
seni aşağı çeken bir durum olduğunda,aynaya bak ve ben değerliyim de, kocaman bir gülümse ve iyi şeyler düşün,
senin mutlu zannettiğin insanların kim bilir ne dertleri vardır, ben şunu öğrendim:
''sen kendini nasıl göstermek istersen,insanlar seni öyle bilirler.''

dusunmemeye calısyorum eskı yasadıklarımı gecmıs benı gerıye cekıyor gecmıse atamıyor bazı ınsaları uzselerde hep yanımda yuk olarak tasımak beni cok yoruyor

Kendi kendini değerli bulmuyorsun biriyle değerlenmek istiyorsun.Özgüven eksikliği,belki depresyondan..Psikiyatrise gitmelisin mutlaka.Gittin mi hiç.Antidepresan ,terapi işe yarar belki.Ne dersin?Daha önce sana söylediklerimi tekrar oku.Aklına geldikçe oku..Kendine telkin et..Evlilikle ilgili konuları okuma.Ben bile bu konuya okuyunca canım sıkılıyor biraz,aklımda yokken aklıma düşüyor..Evliliği çağrıştıran hiçbirşeye bakma,çeyiz alma,para biriktir..Nişan hazırlığında olanlarla ilgilenme,imrenme;onların da ne dertleri var belki....Başka gayelerin olsun,hobi kursu ,spor,eğitim..
Güçlü olmasan da güçlüymüş gibi davran..Çünkü içinde tekrar ettiklerin seni güçsüzleştirir..Tekrar etme..Adını bile anma bu olayın..Böyle mutluymuşsun gibi düşün..Mutlu olabilirsin belki tek başına da..Tek başına mutlu olki daha çok tercih edilesin..

Son düzenleme:
hemen bir kitap edinirim. okumak kendime olan güvenimi kazanmamı ve yeni bir şeyler yapabilme cesaretini verir
öyle dönmelrde kesinlikle müzik dinlemem. dibe çeker

Son düzenleme:
katılıyorum arkadaşa. kitap okumak insanı çok güçlü kılıyor bence. ayrıca orada başka bir dünyanın içine girip kendi derdini unutuyorsun bence. okunmamış 8 kitabım beni bekler hala. :)

bu arada profilimde de kitaplığım var tek resim olarak. şu anda ona 20 kitap daha eklenmiştir. ilk ve 2. raf keisnlikle dolu 1 kitaplık dahi yer yok. yakında alt rafı da değiştirip orayada koymaya bşlayacağım. birde güzel bulunmayıp, o kitaplığı haketmediklerini düşündüğüm kiitaplarımda var :) ayrıca okuyup geri verdiklerim. okumak gibisi yok bence.

Son düzenleme:
kıtap okurken bıle aklıma glıyor yenı bır kıtap okuyorum... bugun dayanamayıp msj gonderdım benı uzen bırıne bana senı uzdum o yuden uzak kalıyorum senden dedı bıdaha da bısey yazmadı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…