tavsiyeye ihtiyacım var

shalalaSU

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2014
67
33
38
Arkadaşlar, şu sıralar biraz fazla sinirliyim. Kendimi tam olarak haklı göremediğim için midir bilmiyorum kimseye de derdimi anlatamadım :( Benim sorunum görümcem ve kızı. Görümcem eşimin ablası ama öyle abla falan demez gayet samimiler ve yeğeni sanırsınız çocuğu o derece çok sever onları. Benim de yeğenlerim var gerçekten çok seviliyor yeğen anlayabiliyorum ama eşim sanki onların babası görümcemin çok enteresan bir kocası var var mı yok mu belli değil konuşmaz selam vermez değişik bi adam haliyle onlarla da çok ilgilenmiyor herhalde yani 5 yıllık evliyim tanımıyorum desem yeridir yani. Eşim ailesine ve tabi görümcem ve kızına maddi manevi destek dershane parası, servis parası, kitapları herşeyi alır bilgisayar telefon herşeyi. Allah daha çok versin yardım etsin tabii o açıdan bi sıkıntım yok ama farklı şehirlerdeyiz ama kızın sınavı bırak quizleri sözlü notları ne yediği içtiği ne giydiği arkadaşları ancak baba olsa bu kadar ilgilenir. İlk evlendiğimiz yıllarda bayramda gidiyoruz 3 ev var biz yeni evliyiz kırk yıllık kayınvalidem kayınpederim yalnız, görümcem o enteresan eşiyle yalnız biz 3 kişi yatıyoruz ve yeni evliyiz yani hiç mi akıl edemiyorlar yalnız kalmamızı. Evleri kayınvalidemlerin evlerine iki adım sanki kocası kocam o bırakır onları evlerine görümcem istemez normalde ama bizimki koşar hemen. Diğer görümcemde bizde kalıyor bu sene. Kayınpederimde çok hasta eşim ara ara gitmek durumunda kalıyor haliyle ama sinir olduğum bazı şeyler var bi gittiler bende kalan görümcem ve eşim beraber gittiler annem geldi yanıma bunlar gittiler hastane için ama bütün halalar, avm, bağ bahçe her yerlere gittiler normalde gittiğimiz zaman yaptığımız herşeyi yaptılar yine hatta birinde kayınpederimi yalnız bırakıp gitmişler anlayamadım yani. Şimdi ikinci gidişinde görümcem kaldı benle eşim giderken küçük bi valiz hazırlıyor baktım mayo koyuyor içine dedim hayırdır denize mi gitcen kayınpederim hastanede ona refakat etcek neymiş belki yeğenini havuza götürürmüş çok mu lazım yani şuan o andan beri sinir olmuş vaziyetteyim işte babası ilgilenmiyor hastaneyle uğraşıp duruyolar onun psikolojisi bozuluyor diye onu havuza götürcek. İnanın mayoyu görene kadar aklımdan hiç öyle bişi geçmedi her yaz gittikleri çalıştıkları bir havuz var zaten devamlı ordalar yani gidemedikleri bir yerde değil hani çok şaşırdım. Ben mi abartıyorum. Yani ben hamileyim sen oraya baban için gidiyorsun artık bi zahmet havuz da kalsın yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum. Zaten şuan hastanedeler dün ilk defa refakatçi kaldı sesinden anlıyorum zor geldiğini e zor tabi hastayla ilgilenmek ama anlayışlı olmak zorunda yapcak bişi yok. Dediğim gibi bazı zorunlu durumları anlıyorum ya da maddi anlamda destek olmasını. Ama sanki onların kocasıymış ve babasıymış gibi davranması ve zor durumlarda bile farklı şeylerle ilgilenip düşünüyor olmaları değişik geliyor bana tamam hasta var diye dünyanın sonu değil elbet ama herşeyin bir zamanı var senin karın hamile işini bitir dön değil mi bende böyle bi durumda eşimi yanımda istiyorum başlarda düşük sorunum vardı tüp bebek yaptırcaktık son anda oldu bende korkuyorum haliyle. Bi zahmet yeğeninle de annesi ve babası ilgilensin. Bilmiyorum ne kadar haklıyım belki hamilelik fazla sinirli yaptı bilmiyorum. Ona çok hissettirmemeye çalışıyorum ama bende sinirli bi yapım var az çok anlıyor sinirliliğimi ama neye olduğunu anladığını sanmıyorum. Elimden geldiğince kendimi sakinleştirmeye ve ona yansıtmamaya çalışıyorum. Sonuçta ortada hastalık var ve çok hassas bi konu bana göre böyle zor bi durum varken ben de sorun çıkarmak istemiyorum ama kendi kendime çok sinir oluyorum. Ne yapmalıyım?

Keşke paragraf koysaydınız ya sevabına.
Eşiniz gereğinden fazla ilgi gösteriyor ilginç, hani önceden evlilik yaptı falan deseniz kendi kızı mı acaba kardeşi mi bakıyor derdim.
Bu konuyu konuşmadınız mı hiç eşinizle?
Belki kendi çocuğunuz olunca ilgiyi ona yöneltir.
Hamilelikten önce bu konuyu konuşsaydınız daha iyi olurdu.

benim esimde yegenlerine duskun bende cok duskunumdur.hatta abimlere gezmeye gittigimizde benim kendi yegenim ben sizleri cok ozledim diye aramizda yatti 4 gun 4 yaslarindaydi.hosumuza bile gitti.ancak esimde farkettigim benim yegenlerimin simarikliklarina sabirli degil kiziveriyor.kendi yegeninlerine biraz daha sabirli.ona bozuluyorum.ama esim benim yegenleri arabasiyla gezdirir yedirir icirir cocuk gibi oynar ziplatir.simdi kendi kizimiz olunca ona yapiyor daha cok.

Keşke paragraf koysaydınız ya sevabına.
Eşiniz gereğinden fazla ilgi gösteriyor ilginç, hani önceden evlilik yaptı falan deseniz kendi kızı mı acaba kardeşi mi bakıyor derdim.
Bu konuyu konuşmadınız mı hiç eşinizle?
Belki kendi çocuğunuz olunca ilgiyi ona yöneltir.
Hamilelikten önce bu konuyu konuşsaydınız daha iyi olurdu.

doluyum birden yazdım işte :) valla konuşmadık sadece o ilk başlarda üçümüz kaldığımızda koymuştum tepkimi ne dedim yani bu böyle napsınlar yok yatamazsın mı desinler dedi bana üzülsün mü falan dedi bende güzel bi dille anlatabilirler bebek değil sonuçta (o zamanlar 9-10 yaşlarındaydı şimdi 13-14 falan) bazı şeyleri anlayabilecek yaşta bunu benim değil annen ve ablanın düşünmesi gerek miyor mu dedim hak vermişti bi tek bu konuştuğumuz başka bişi konuşmadık ne bileyim onu mağdur gördüğü için sorunlu bi ailede yetişyor diye kıyamıyor ona bende gereksiz yere mi sinirleniyorum diye kendime suç buluyorum kendimce bilmiyorum meggiee sağol canım yorumun için. Yok çocuk görümcemin babasına da annesine de gayet benziyor benzemese belki bende düşünürdüm he :)

benim esimde yegenlerine duskun bende cok duskunumdur.hatta abimlere gezmeye gittigimizde benim kendi yegenim ben sizleri cok ozledim diye aramizda yatti 4 gun 4 yaslarindaydi.hosumuza bile gitti.ancak esimde farkettigim benim yegenlerimin simarikliklarina sabirli degil kiziveriyor.kendi yegeninlerine biraz daha sabirli.ona bozuluyorum.ama esim benim yegenleri arabasiyla gezdirir yedirir icirir cocuk gibi oynar ziplatir.simdi kendi kizimiz olunca ona yapiyor daha cok.

canım o zamanlar bizim evliliğimizin ilk yılları benim öyle yıllık iznim falan yok bayram tatili hem tatilimiz hem aile ziyaretimiz zaten bütün gün birlikteyiz gecelerimizde bize kalsın ama dimi zaten çocuğa bişi demiyorum o çocuk ama anneanne ve ablanın bunu düşünmesi gerekmez mi? Birden odaya giriyor uygunsuz bir şekilde de yakalabilirdi bizi ki birinde öyle olcaktı nerdeyse. Yani ablasına ve kızına ayrı bi düşkünlüğü var bu da beni rahatsız ediyor biraz açıkcası belki kıskançlık bilmiyorum ama oluyorum rahatsız :)

Yahu adam yeğeniyle ilgilenmiş bunun neyini kıskanıyorsunuz. Sizden kısıp ona vermemiş ya.

canım babasının hastalığı ve benim hamileliğim olmasa belki bu kadar sinir olmucam ama babası ve benimle ilgilenmesi gerekirken yok avmdi yok bağ bahçeydi yok havuzdu düşünmesi beni sinir etti açıkcası. Yoksa ona aldıklarına falan bi lafım yok dediğim gibi allah daha fazla versin daha fazla yapsın.

Kendimden pay biçiyorum dayım bize, tüm yiğenlerine çok düşkündür.
Kendimi bildim bileli böyledir. Sizin anlattığınızın kat kat fazlası belkide.
ben şimdi 29 yaşındayım. Dayımın en büyük çocuğu 20 yaşında annem ve bende kendi evimizin bireyi gibi görürüz. Benim kardeşim gibiler. Yanlış olduğunu düşünmedim hiç. Hatta Allah razı olsun yengemde aynı yakınlığı gösterir aksi olsa kimbilir ne kadar üzülürdüm.
Şimdi nişanlıyım. Nişanlım hem amca hem dayı. Yeğenlerine düşkün olduğunu düşünüyor ama bana kalırsa yeterince düşkün değil. Daha özverili daha düşkün olması için arkadan itekleyesim geliyor.
Yapmayın ya yeğen dayı amca candır bu ilişkileri kıskanmayın bu kadar.

Cocugunuz dogunca degisir bence bu yonu
Kendisininkiyle ugrasmaktan baskasinin bebesine firsat kalmaz diye dusunuyorum
Ama evde hamile kadini birakip da elinde mayo yallah yallah havuza kosturmak gercekten sinirlenme sebebi

canım babasının hastalığı ve benim hamileliğim olmasa belki bu kadar sinir olmucam ama babası ve benimle ilgilenmesi gerekirken yok avmdi yok bağ bahçeydi yok havuzdu düşünmesi beni sinir etti açıkcası. Yoksa ona aldıklarına falan bi lafım yok dediğim gibi allah daha fazla versin daha fazla yapsın.
Dengeyi sağlama konusunda sorun yaşamış evet ama herkesle anne babası ilgilensin de dememek lazım. Arayı bulması için konuşun ama bunu yaparken anne babası dururken sana ne oluyor tavrında yaklaşmayın bence. Ters tepebilir.

canım o zamanlar bizim evliliğimizin ilk yılları benim öyle yıllık iznim falan yok bayram tatili hem tatilimiz hem aile ziyaretimiz zaten bütün gün birlikteyiz gecelerimizde bize kalsın ama dimi zaten çocuğa bişi demiyorum o çocuk ama anneanne ve ablanın bunu düşünmesi gerekmez mi? Birden odaya giriyor uygunsuz bir şekilde de yakalabilirdi bizi ki birinde öyle olcaktı nerdeyse. Yani ablasına ve kızına ayrı bi düşkünlüğü var bu da beni rahatsız ediyor biraz açıkcası belki kıskançlık bilmiyorum ama oluyorum rahatsız :)
bakma bende cok kiskancimdir ama benim bilincaltimi esim olusturdu sagolsun.ayni olaya bana gisterdigi tepkiyi kendi cevresine yapmayinca az degerli oldugumu hissederim uzulurum..

ben de rahatsız olurdum ama can çıkar huy çıkmaz. alışmaya çalışın. çocuk olunca darlarsınız biraz ilgiyi kendi ailenize çekmek için.

Arkadaşlar, şu sıralar biraz fazla sinirliyim. Kendimi tam olarak haklı göremediğim için midir bilmiyorum kimseye de derdimi anlatamadım :KK43: Benim sorunum görümcem ve kızı. Görümcem eşimin ablası ama öyle abla falan demez gayet samimiler ve yeğeni sanırsınız çocuğu o derece çok sever onları. Benim de yeğenlerim var gerçekten çok seviliyor yeğen anlayabiliyorum ama eşim sanki onların babası görümcemin çok enteresan bir kocası var var mı yok mu belli değil konuşmaz selam vermez değişik bi adam haliyle onlarla da çok ilgilenmiyor herhalde yani 5 yıllık evliyim tanımıyorum desem yeridir yani. Eşim ailesine ve tabi görümcem ve kızına maddi manevi destek dershane parası, servis parası, kitapları herşeyi alır bilgisayar telefon herşeyi. Allah daha çok versin yardım etsin tabii o açıdan bi sıkıntım yok ama farklı şehirlerdeyiz ama kızın sınavı bırak quizleri sözlü notları ne yediği içtiği ne giydiği arkadaşları ancak baba olsa bu kadar ilgilenir. İlk evlendiğimiz yıllarda bayramda gidiyoruz 3 ev var biz yeni evliyiz kırk yıllık kayınvalidem kayınpederim yalnız, görümcem o enteresan eşiyle yalnız biz 3 kişi yatıyoruz ve yeni evliyiz yani hiç mi akıl edemiyorlar yalnız kalmamızı. Evleri kayınvalidemlerin evlerine iki adım sanki kocası kocam o bırakır onları evlerine görümcem istemez normalde ama bizimki koşar hemen. Diğer görümcemde bizde kalıyor bu sene. Kayınpederimde çok hasta eşim ara ara gitmek durumunda kalıyor haliyle ama sinir olduğum bazı şeyler var bi gittiler bende kalan görümcem ve eşim beraber gittiler annem geldi yanıma bunlar gittiler hastane için ama bütün halalar, avm, bağ bahçe her yerlere gittiler normalde gittiğimiz zaman yaptığımız herşeyi yaptılar yine hatta birinde kayınpederimi yalnız bırakıp gitmişler anlayamadım yani. Şimdi ikinci gidişinde görümcem kaldı benle eşim giderken küçük bi valiz hazırlıyor baktım mayo koyuyor içine dedim hayırdır denize mi gitcen kayınpederim hastanede ona refakat etcek neymiş belki yeğenini havuza götürürmüş çok mu lazım yani şuan o andan beri sinir olmuş vaziyetteyim işte babası ilgilenmiyor hastaneyle uğraşıp duruyolar onun psikolojisi bozuluyor diye onu havuza götürcek. İnanın mayoyu görene kadar aklımdan hiç öyle bişi geçmedi her yaz gittikleri çalıştıkları bir havuz var zaten devamlı ordalar yani gidemedikleri bir yerde değil hani çok şaşırdım. Ben mi abartıyorum. Yani ben hamileyim sen oraya baban için gidiyorsun artık bi zahmet havuz da kalsın yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum. Zaten şuan hastanedeler dün ilk defa refakatçi kaldı sesinden anlıyorum zor geldiğini e zor tabi hastayla ilgilenmek ama anlayışlı olmak zorunda yapcak bişi yok. Dediğim gibi bazı zorunlu durumları anlıyorum ya da maddi anlamda destek olmasını. Ama sanki onların kocasıymış ve babasıymış gibi davranması ve zor durumlarda bile farklı şeylerle ilgilenip düşünüyor olmaları değişik geliyor bana tamam hasta var diye dünyanın sonu değil elbet ama herşeyin bir zamanı var senin karın hamile işini bitir dön değil mi bende böyle bi durumda eşimi yanımda istiyorum başlarda düşük sorunum vardı tüp bebek yaptırcaktık son anda oldu bende korkuyorum haliyle. Bi zahmet yeğeninle de annesi ve babası ilgilensin. Bilmiyorum ne kadar haklıyım belki hamilelik fazla sinirli yaptı bilmiyorum. Ona çok hissettirmemeye çalışıyorum ama bende sinirli bi yapım var az çok anlıyor sinirliliğimi ama neye olduğunu anladığını sanmıyorum. Elimden geldiğince kendimi sakinleştirmeye ve ona yansıtmamaya çalışıyorum. Sonuçta ortada hastalık var ve çok hassas bi konu bana göre böyle zor bi durum varken ben de sorun çıkarmak istemiyorum ama kendi kendime çok sinir oluyorum. Ne yapmalıyım?

Bir dayının yeğeniyle ilgilenmesi güzel bişey. İyi bir baba olacağını gösterir bu. Üstelik ilgisiz, varlığı yokluğu bir babaya sahip bir kızın dayısıyla iletişiminin bu kadar iyi olması çok önemli. Baba figürü yerine onu koymuş, bu da yanlış yollara sapmasını engeller. Üstelik ergenliğini yaşayan bir çocuk, bırak sahip çıksın.

Bayramda üç gün sevişmezseniz inanın ölmezsiniz. Onu yazmanız bile gereksiz. Çocuk gelmese bile kayınvalidenin evinde sevişmek bana hep tuhaf gelmiştir. Bayram dediğin üç beş gün, evinize kadar sabredersiniz.

Babanın hastalığı nedir bilmiyorum. Ama ciddi bişeyse, ömrünün son günlerindeyse, ölümü bekleniyorsa onlar öyle başaçıkıyorlardır bu durumla der geçerim ben olsam.

Haklılık payı bulamadım ben pek. Hamilelik hormonlarındandır muhtemelen, sıkmayın canınızı.

Arkadaşlar, şu sıralar biraz fazla sinirliyim. Kendimi tam olarak haklı göremediğim için midir bilmiyorum kimseye de derdimi anlatamadım :KK43: Benim sorunum görümcem ve kızı. Görümcem eşimin ablası ama öyle abla falan demez gayet samimiler ve yeğeni sanırsınız çocuğu o derece çok sever onları. Benim de yeğenlerim var gerçekten çok seviliyor yeğen anlayabiliyorum ama eşim sanki onların babası görümcemin çok enteresan bir kocası var var mı yok mu belli değil konuşmaz selam vermez değişik bi adam haliyle onlarla da çok ilgilenmiyor herhalde yani 5 yıllık evliyim tanımıyorum desem yeridir yani. Eşim ailesine ve tabi görümcem ve kızına maddi manevi destek dershane parası, servis parası, kitapları herşeyi alır bilgisayar telefon herşeyi. Allah daha çok versin yardım etsin tabii o açıdan bi sıkıntım yok ama farklı şehirlerdeyiz ama kızın sınavı bırak quizleri sözlü notları ne yediği içtiği ne giydiği arkadaşları ancak baba olsa bu kadar ilgilenir. İlk evlendiğimiz yıllarda bayramda gidiyoruz 3 ev var biz yeni evliyiz kırk yıllık kayınvalidem kayınpederim yalnız, görümcem o enteresan eşiyle yalnız biz 3 kişi yatıyoruz ve yeni evliyiz yani hiç mi akıl edemiyorlar yalnız kalmamızı. Evleri kayınvalidemlerin evlerine iki adım sanki kocası kocam o bırakır onları evlerine görümcem istemez normalde ama bizimki koşar hemen. Diğer görümcemde bizde kalıyor bu sene. Kayınpederimde çok hasta eşim ara ara gitmek durumunda kalıyor haliyle ama sinir olduğum bazı şeyler var bi gittiler bende kalan görümcem ve eşim beraber gittiler annem geldi yanıma bunlar gittiler hastane için ama bütün halalar, avm, bağ bahçe her yerlere gittiler normalde gittiğimiz zaman yaptığımız herşeyi yaptılar yine hatta birinde kayınpederimi yalnız bırakıp gitmişler anlayamadım yani. Şimdi ikinci gidişinde görümcem kaldı benle eşim giderken küçük bi valiz hazırlıyor baktım mayo koyuyor içine dedim hayırdır denize mi gitcen kayınpederim hastanede ona refakat etcek neymiş belki yeğenini havuza götürürmüş çok mu lazım yani şuan o andan beri sinir olmuş vaziyetteyim işte babası ilgilenmiyor hastaneyle uğraşıp duruyolar onun psikolojisi bozuluyor diye onu havuza götürcek. İnanın mayoyu görene kadar aklımdan hiç öyle bişi geçmedi her yaz gittikleri çalıştıkları bir havuz var zaten devamlı ordalar yani gidemedikleri bir yerde değil hani çok şaşırdım. Ben mi abartıyorum. Yani ben hamileyim sen oraya baban için gidiyorsun artık bi zahmet havuz da kalsın yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum. Zaten şuan hastanedeler dün ilk defa refakatçi kaldı sesinden anlıyorum zor geldiğini e zor tabi hastayla ilgilenmek ama anlayışlı olmak zorunda yapcak bişi yok. Dediğim gibi bazı zorunlu durumları anlıyorum ya da maddi anlamda destek olmasını. Ama sanki onların kocasıymış ve babasıymış gibi davranması ve zor durumlarda bile farklı şeylerle ilgilenip düşünüyor olmaları değişik geliyor bana tamam hasta var diye dünyanın sonu değil elbet ama herşeyin bir zamanı var senin karın hamile işini bitir dön değil mi bende böyle bi durumda eşimi yanımda istiyorum başlarda düşük sorunum vardı tüp bebek yaptırcaktık son anda oldu bende korkuyorum haliyle. Bi zahmet yeğeninle de annesi ve babası ilgilensin. Bilmiyorum ne kadar haklıyım belki hamilelik fazla sinirli yaptı bilmiyorum. Ona çok hissettirmemeye çalışıyorum ama bende sinirli bi yapım var az çok anlıyor sinirliliğimi ama neye olduğunu anladığını sanmıyorum. Elimden geldiğince kendimi sakinleştirmeye ve ona yansıtmamaya çalışıyorum. Sonuçta ortada hastalık var ve çok hassas bi konu bana göre böyle zor bi durum varken ben de sorun çıkarmak istemiyorum ama kendi kendime çok sinir oluyorum. Ne yapmalıyım?

Hele bir bekleyin bakalim madem hamilesiniz sizin cocuk dogdugunda bu tum hastalikli sevgis ve asiri ilgisini bakalimn kendi ailesine yoneltebilecek mi?

Ben kıskanmam tabi ama gereksiz bulurum bu kadarda baba şefkati gibi sıkılırdim sanirim.
Ve kesin sorardim sebebini ogrenene kadar.
Hele hastaneye giderken bile cocugun havuz isticegine kadar dusunup canta hazirlamasi bana cok asiri abartı geldi.
Baba yapmaz bunu saniyorum.
Ben kendi yegenlerimede yapmam bu kadar gordugum zaman sever ederim ilgilenirim ama böyle sahiplenmem.
Bana ters ve sacma yani.

Düşük riski vardı demişsiniz Allah korusunda çocuk düşse eşiniz mi tutacak napıcak?

Bende hamileliğini,dünyada bir hamile kendisi varmış ve ağır hastalık gibi gören buldumcuk yurdum kadınlarını anlayamıyorum.

şaşkınlıkla okudum ama yapacak bişi yok siz ne laf soylesenız o ters anlar en ıyısı bir danışmandan akıl almak bızımkıler profesyonel deıl...

Bana garip bir durum var gibi gözükmedi. Düşünün bu kadar iyi bir dayi ne kadar şahane bir baba olur; )
Rabbim.sağlıklı doğumlar nasip etsin.

Back
X