- 15 Aralık 2014
- 8.315
- 7.544
- 398
- Konu Sahibi TurkuazKrampon
Merhabalar kk hatunlari:))
Uzun bi aradan sonra sahalara dönme vaktim gelmiş. Kategori tam bana göre katılmak istedim. Yarışmaci arkadaslara başarılar diliyorum..
Çok sevdiğim ve severek yaptığım tavuklu nohutlu pilav tarifimizin malzemelerine geçelim..
2 sb pirinç
2 yemek kaşığı arpa şehriye
1.5 yemek kasigi tereyagi
Yarım yemek kaşığı siviyag
Haslanmis tavuk (ızgara tava 2 parca)
1 şu bardagi haslanmis yoğurt
Tuz
2 sb su, 2 sb tavuk suyu
Maalesef dosya boyutunun büyük gelmesi sebebiyle kuculte kuculte bu kadarini yukleyebildim
tereyag ve arpa sehriye resimde gözükmüyor
Tencereye tereyag,siviyag ve arpa sehriye eklenir . Sehriyeler hafif pembelesene kadar kavrulur.
Daha sonra pirincler eklenir. Yaklasik 10 dakika Kavrulur.
2 bardak tavuk suyu ve 2 bardak su eklenir.
Haslanmis nohut ve haslanmis tavuklar tencereye ilave edilir. Tuzu ayarlanir. Karistirilir. Kapağı kapatılır hiç karistirmadan suyunu çekene kadar 10-15 dakika pişirilir .
Pistikten sonra altı kapatılır. Demlemeye bırakılır. Afiyet olsun...
Veeeee sunummm..:)))
Uzun bi aradan sonra sahalara dönme vaktim gelmiş. Kategori tam bana göre katılmak istedim. Yarışmaci arkadaslara başarılar diliyorum..
Çok sevdiğim ve severek yaptığım tavuklu nohutlu pilav tarifimizin malzemelerine geçelim..

2 sb pirinç
2 yemek kaşığı arpa şehriye
1.5 yemek kasigi tereyagi
Yarım yemek kaşığı siviyag
Haslanmis tavuk (ızgara tava 2 parca)
1 şu bardagi haslanmis yoğurt
Tuz
2 sb su, 2 sb tavuk suyu
Maalesef dosya boyutunun büyük gelmesi sebebiyle kuculte kuculte bu kadarini yukleyebildim

Tencereye tereyag,siviyag ve arpa sehriye eklenir . Sehriyeler hafif pembelesene kadar kavrulur.
Daha sonra pirincler eklenir. Yaklasik 10 dakika Kavrulur.
2 bardak tavuk suyu ve 2 bardak su eklenir.
Haslanmis nohut ve haslanmis tavuklar tencereye ilave edilir. Tuzu ayarlanir. Karistirilir. Kapağı kapatılır hiç karistirmadan suyunu çekene kadar 10-15 dakika pişirilir .
Pistikten sonra altı kapatılır. Demlemeye bırakılır. Afiyet olsun...

Veeeee sunummm..:)))
Son düzenleme: