TAYİN ALMALI MIYIM

Zaten şu aşamada çocuğun velayeti için ruh sağlığı yerinde değil diye kullanmaya çalışabilir bence bekleyin.
Ruh sağlığı anlamında patolojik bir durum sözkonusu değilse,sadece psikolojik danışma almak veya psikoloğa gitmek velayeti almaya engel değildir.

Ruh sağlığı anlamında patolojik bir durum sözkonusu değilse,sadece psikolojik danışma almak veya psikoloğa gitmek velayeti almaya engel değildir.
hepimizin sıkıntıları var.
özel mesaj attım size.bakarsanız mutlu olurum

Aman yarabbimm... Kuzum konularını okudum tam kararsızlık örneğisin. Daha doğrusu ani kararlar verip kolayca vazgeçiyorsun. Bu vazgeçişlerden dolayı yaşanan karmaşadan da sıyrılmaya çalışıyorsun.
Eşinle bir ayrılmaya çalışıyorsun bir barışmaya...
Babanı bir seviyorsun bir sevmiyorsun...
Ailen çocuğuna bakmak için yer değiştirmiş yrım gün kreşe gitsin demiş, sen hayır tam gün gidecek diye diretmişsin. Hem de boşanmak üzere olduğun adamla bu konuda karşı karşıya getirip babanın dövülmesine istemeden aracı olmuşsun. Önce başkalarının hayatını sonra da kendi hayatını karman çorman yapmışsın. Memursun tayin isteyeceksin ama bilmediğin bir şehre/ilçeye gideceksin ki bence desteğe ihtiyaç duyuyorsun. Param yok diyorsun, memursun sonuçta. 15gün öğretmen evine 750-1000lira para vermekten çekiniyorsun ki bu senin için önemli bir dönem. O arada da dört beş ay kira vermeyeceksin.
Öncelikle sağlığına kavuş, benim tavsiyem ailene yakın bir yere tayin iste. Burası istanbulsa İstanbul’da yakın semte iste. Kreşten çıkınca çocuğuna bakacak birileri olur. Dayanabilirsen beş altı ay ailenle yaşa sonra istediğin evi tutup ayrıl.

bacım sen daha neyi bekleyip,neyden medet umuyorsun.son yorumu gördüm de hatırladım daha önce ki konularını.

Böyle gidersen çocuğu büyüyüp evlendirirsin de hala bir çözüm bulmamış olursun ve baba evi koca evi arasın da yıllarca gidip gelirsin.

Daha da yazık etme kendine ve bir yerden başla artık kendinin de çocuğunun da düzenini kur bir an önce maaşın da az değil o maaşla ne aileler geçiniyor. Birden fazla konu açtın onlarca kişi aynı şeyleri söylüyor sana ama sende ki hep kısır döngü. Daha neyi düşünüyor neyi bekliyorsun anlamıyorum.

Bana özelden mesaj atıp 'ne yapmalıyım?'diye sormuşsunuz,cevabı burdan vereyim ki benzer durumda olan varsa faydası dokunsun.
Öncelikle,çoğumuzda olan bir yanlış algıyı düzeltmek isterim.
Psikolojik danışman veya psikolog,
kendisine danışan kişiye ne yapması gerektiğini söylemez ve onun yerine
karar almaz.
'Şunu şöyle yapsan daha doğru olur'
diyen bir psikoloğunuz varsa veya olursa, değiştirin.
Psikoloğunuz dahil olmak üzere hiç kimsenin sizin adınıza karar almasına ve hayatınızı yönetmesine izin vermeyin.

Dijital bir platformda,sorunlarınızı genel hatlarıyla biliyor olsam da tüm ayrıntılara
vakıf değilim,sizi tanımıyorum,
yaşadıklarınızı bölük pörçük biliyorum.
Sizinle yüzyüze, en az üç-dört seans görüşmeden bir 'çözüm seçenekleri dosyası' oluşturmam mümkün değil.
Tüm bu yazdığım sebeplerle uzaktan psikolojik danışmanlık yapamayacağımı üzülerek bildirir ve mesleğimden bağımsız,kişisel olarak size şunu tavsiye edebilirim.

Bırakın şu anda yaşadığınız yerin havasını, verimli toprağını,manzarasını.
Eşinizle aynı ilçeyi bırakın,aynı şehirde bile kalmayın.
Şu anda öncelikli meseleniz,
babanızla olan sorunlarınız değil.
Önceliğiniz kendinizin ve oğlunuzun ruh sağlığını mümkün mertebe korumaya çalışarak kocanız olacak adamdan boşanmak ve kendinize,bir başka şehirde yeni bir düzen kurmak.
Sizin yerinizde olsam evladımı düşünerek, aileme yakın bir yere taşırdım evimi.
İlk fırsatta da psikolojik destek alırdım.
İstanbul'da Büyükşehir Belediyesinin ücretsiz psikolojik danışma hizmeti veren merkezleri var.
Yine mütevazi semt polikliniklerinden de
sizi çok zorlamayacak meblağlarla bu hizmeti alabilirsiniz.
Ruh sağlığınızı düzeltmezseniz ne kendinize,
ne de evladınıza faydanız olur.
Tayin aldırıp,gideceğiniz yerdeki öğrencileri,
hiç gündeme bile getiremiyorum şu durumda.

Hepimiz çeşitli sebeplerle,çeşitli sıkıntılar yaşadık,yaşıyoruz.
Şu platformda ''geçmişten bu yana,
harika bir hayatım var,her şey stabil ve
yolunda ilerledi' diyen kaç kişi çıkar acaba?
Buraya her gün,onlarca konu açılıyor.
Sizin gibi sevgisiz büyüyen,
aile dinamikleri sağlıksız olan çok kadın var.
Şu anda içinde bulunduğunuz durumda elbette sevgisiz yetişmenizin büyük etkisi vardır,
bunu inkar etmek mümkün değil.
Bununla birlikte yaşananların tüm faturasını ailenizin sevgisizliğine ve babanızın tutumlarına,eşinizin vicdansızlığına bağlamak
sorunlarınızı çözmediği gibi,
sizin davranışiarınızın ve bakış açınızın etkisini ve kişisel sorumluluğunuzu da yok etmiyor.

boşananınca kendini önden mi arakadan mı nereden yaptırıyorsan yaptır dedi
Şu ayrıntıyı vermenize gerçekten gerek var mıydı? :KK51:
Silkelenin ve çocuğunuz için o ilk adımı atın artık. Yoksa daha çok konu açacağa benziyorsunuz.

Son düzenleme:
Eskisehire tayin istemeniz mumkun mu? Oyleyse hic dusunmeyin bile.
Balikesirin kucucuk ilcesi sizin icin dogru degil.

Kızlar boşanma davas nisan ayında ön duruşması görülecek.eşim evliliğin başında şiddet uyguladı, sonra duruldu ve işyerinde terfisini alınca ve müdür bey de tayinini alınca bir sevindi bir sevindi.
ev alıcaktık, paramı vermem deyince eylül 2018'de şiddet başladı.ve tehdit de başladı.en son güpegündüz anne babama saldırdı.vs vs ...anlayamayacağım ölçüde eylül 2018 den beri şiddet hakaret tehdit var.
50000 liralık tazminatı duyunca:

'seni kimse s..k için bile almaz dedi.' '1+1 ev tutacam diyorsun, nikalı karımsın, benim nikahımın altındayken bunu yapamazsın.boşananınca kendini önden mi arakadan mı nereden yaptırıyorsan yaptır dedi' ertesi gün ev tuttum zaten.çok ağır geldi söyledikleri.hakaretleri bu boyutta değildi.
en son babama ve anneme de saldırınca, aynı gün buradan tayin almayı düşündüm.
1-pişman olur muyum
2-hiç bilmediğim el memleketine gidicem.balıkesir düşünüyorum.babam istanbul diyor ama küçük yerlerdeki rahat hayatı bırakıp da büyük şehirde yaşamak istemiyorum.tek başıma mesela havranda hayat kurabilecek miyim
3-bulunduğum orta karadenizde, babamın memleketi, insanlara alışığım, verimli topraklar, doğal yaşıyoruz.harika bir doğal bir manzarası var ve burayı aslında seviyorum.gidersem bir daha dönemicem buıralara
4-boşanma davası devam ediyor.velayeti resmi eşim alabilir mi.şiddet tehdit olayları hep kayıtlı.bir de ben buradan gidince davayı takip etmek konusunda sıkıntı yaşar mıyım
5-gitmek gerçekten mantıklı mı,5 senedir buradayım.3 senedir aktif çalışıyorum.2 senesi doğum izninde geçti.tayinim çıkar diye düşünüyotum.
6-pişman olur muyum.sonuçta şehir değiştirecem.tek başında ayakta kalabilecek miyim el memeleketlerinde
Havran küçük bir yer, neden balıkesir düşünüyorsunuz bilmiyorum ama Edremit ya da Balıkesir merkez önerebilirim. Havranda çıkıp kafamı dağıtayım azıcık sosyal olayım gibi bir hayatınız olamaz. Ben olsam düşünmeden isterdim tayin.

Şu anda ki nickinizle açtığınız daha önceki paylaşımlarınızı da okudum. Bence psikolojik danışman bayanın yazdıklarını dikkate alın. Yaşadıklarınız gerçekten zor şeyler ve bunları yaşayıpta sağlıklı, düşünüp mantıklı kararlar almak herkesin harcı değil.

Aldığım maaş az vs. diye hayatınızı dramatize etmeyin. Asgari ücretle bir kaç çocuklu ev geçindiren aileleri düşününce geçiminizi sağlayacak kadar bir maaşınız var. Hele ki küçük bir ilçede yaşayacaksanız daha şanslısınız. Gereksiz harcamalar yapmayıp, planlarınızı düzgün yaparsanız rahat geçinirsiniz diye düşünüyorum.

Sizin yaşadığınız bütün zorluğu ailenizde yaşıyor. Hem kendilerinin, hem evlatlarının, hemde torunlarının yaşadıkları, belirsizlikler, gelecek günün endişesi inanın onların kafasında kurdukları belki sizinkinden de büyük. Hangi birine üzüleceklerini onlarda şaşırmıştır. Bir anne olarak evladım bu kadar zor şeyler yaşasa bende sağlıklı bir psikolojide olamazdım. Babanız defalarca boşan demiş anladığım kadarıyla ve siz her seferinde acabalar da kalarak, eşinize geri dönerek ailenizin de tepkisini almışsınız. Evlatlarına akıl veriyorlar, arkasında olduğunu hissettirmeye çalışıyorlar ama siz her seferinde gereksiz duygusal davranarak onları hayal kırıklığına uğratıyorsunuz. Doğal olarak bu durum onları da sinirlendiriyor. Bence babanızla aranızda çıkan tartışmaların sebebi bu. O yüzden onlara daha ılımlı yaklaşmanız ve empati kurmanız lazım. Tutarsızlıklarınızla anne ve babanıza da zarar veriyorsunuz. Sizde evlat sahibisiniz çok yönlü düşünün.

Açtığınız bir konuda eşiniz ve oğlunuzla bir lokantaya gittiğinizi masa da bu konuları konuştuğunuzu yazmışssınız. Çocuğunuzun yanında bunları konuşarak onun o büyük hayal dünyasında açtığınız yaraları düşünün. Ben huzurlu bir ailede büyüdüm. Anne, babam günlük yaşantının getirdiği ufak tefek tartışmalar dışında kavga etmezlerdi. Ama bir akşam birbirlerine bağırarak tartıştılar. Babam dayanamayıp önündeki sandalyeyi devirmişti. Hatırlarım bu ufacık şey bile benim günlerce ağlayıp, kötü rüyalar görmeme sebep olmuştu. Geceleri kalkıp birliktemi uyuyorlar birbirlerine sarılıyorlarmı diye çocuk aklımla kontrol etmiştim. Çocuklar olayları bizden daha fazla büyütür ve korkarlar. Lütfen onun yanında bu konuları konuşmayın, derdinizi kimseye anlatmayın. Bu şekilde onada zarar veriyorsunuz.

36 yaşında bir bayan olduğunuzu yazmışsınız yanlış anlamadıysam. 18-20 yaşında biri değilsiniz ki duygusal davranıp, yaptığınız tutarsızlıklarınıza bir kulp bulalım, hoş görelim. Ki o yaşlarda bile sizden daha bilinçli davranan, hayatını pozitif anlamda yönlendiren. değiştiren insanlar tanıdım. Normal bir insan karınca yuvasına bile basmaktan çekinirken "eşim" dediğiniz adam hamileyken bile size acımamış. Evladınıza psikolojik şiddet uygulamış, Babanızın, annenizin yaşına, fiziksel acizliğine acımamış. Hala nasıl olur da onun için iyi duygular besleyip, düzenli, sağlıklı bir yuva hayali kurabiliyorsunuz, tekrar tekrar denemeye çabalıyorsunuz ki. Yapılan eleştirileri şahsınıza değil yaptığınız hatalara yapılıyor. Lütfen bunun idrakına varın.

Kendiniz gibi düşünmeyin hatta, aynı şeyleri kız kardeşiniz yada çok sevdiğiniz bir akrabanız, arkadaşınız yaşıyor ve siz birebir şahit oluyorsunuz. O kişiyi karşınıza alıp hangi eleştirleri yapacaksanız, ne yapmasını söyleyecekseniz sizde onu yapın. Bu bile bir terapidir emin olun. Kulak ardı etmeyin ve uygulayın. Hatta yazın o kişiye. Sonra dönüp okuyun.

Bir an önce silkelenin, gerekirse bir uzmanla görüşün. Nasıl vücudumuzda ki organlarımız bozuluyorsa, onları ve vücuttaki tüm sistemi yöneten, yaşadıklarımızı kaydeden beynimizde yorulabilir. Bir bakım yaptırın ona. Hafifleyeceksiniz ve görmediğiniz yanlışlarınızı göreceksiniz. Daha kararlı, daha güçlü kararlar alacaksınız. Bu şekilde aldığınız kararlar ileride yaşayacağınız, alakasız bir konudaki en ufak bir zorlukta size hep yanlışmı yaptım dedirtecek. Çünkü ayaklarınız yere basmıyor, oraya buraya savruluyorsunuz. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Kızlar boşanma davas nisan ayında ön duruşması görülecek.eşim evliliğin başında şiddet uyguladı, sonra duruldu ve işyerinde terfisini alınca ve müdür bey de tayinini alınca bir sevindi bir sevindi.
ev alıcaktık, paramı vermem deyince eylül 2018'de şiddet başladı.ve tehdit de başladı.en son güpegündüz anne babama saldırdı.vs vs ...anlayamayacağım ölçüde eylül 2018 den beri şiddet hakaret tehdit var.
50000 liralık tazminatı duyunca:

'seni kimse s..k için bile almaz dedi.' '1+1 ev tutacam diyorsun, nikalı karımsın, benim nikahımın altındayken bunu yapamazsın.boşananınca kendini önden mi arakadan mı nereden yaptırıyorsan yaptır dedi' ertesi gün ev tuttum zaten.çok ağır geldi söyledikleri.hakaretleri bu boyutta değildi.
en son babama ve anneme de saldırınca, aynı gün buradan tayin almayı düşündüm.
1-pişman olur muyum
2-hiç bilmediğim el memleketine gidicem.balıkesir düşünüyorum.babam istanbul diyor ama küçük yerlerdeki rahat hayatı bırakıp da büyük şehirde yaşamak istemiyorum.tek başıma mesela havranda hayat kurabilecek miyim
3-bulunduğum orta karadenizde, babamın memleketi, insanlara alışığım, verimli topraklar, doğal yaşıyoruz.harika bir doğal bir manzarası var ve burayı aslında seviyorum.gidersem bir daha dönemicem buıralara
4-boşanma davası devam ediyor.velayeti resmi eşim alabilir mi.şiddet tehdit olayları hep kayıtlı.bir de ben buradan gidince davayı takip etmek konusunda sıkıntı yaşar mıyım
5-gitmek gerçekten mantıklı mı,5 senedir buradayım.3 senedir aktif çalışıyorum.2 senesi doğum izninde geçti.tayinim çıkar diye düşünüyotum.
6-pişman olur muyum.sonuçta şehir değiştirecem.tek başında ayakta kalabilecek miyim el memeleketlerinde
Terbiyesiz herif. Boşanmak ahlaksız olmak mı demekmiş de ettiği hakarete bak. Az bile ona o 50.000. Elinde hakaretlerinin delilleri var mı?

Terbiyesiz herif. Boşanmak ahlaksız olmak mı demekmiş de ettiği hakarete bak. Az bile ona o 50.000. Elinde hakaretlerinin delilleri var mı?
bana değil ama babama yaptığı tehdit hakaretler var.bunların delili elimde.orada da Allahsızlar, gelecem, yıkıcam hepiniz, öldürücem babanı vs diyor.olay adli mercilerde

Şu anda ki nickinizle açtığınız daha önceki paylaşımlarınızı da okudum. Bence psikolojik danışman bayanın yazdıklarını dikkate alın. Yaşadıklarınız gerçekten zor şeyler ve bunları yaşayıpta sağlıklı, düşünüp mantıklı kararlar almak herkesin harcı değil.

Aldığım maaş az vs. diye hayatınızı dramatize etmeyin. Asgari ücretle bir kaç çocuklu ev geçindiren aileleri düşününce geçiminizi sağlayacak kadar bir maaşınız var. Hele ki küçük bir ilçede yaşayacaksanız daha şanslısınız. Gereksiz harcamalar yapmayıp, planlarınızı düzgün yaparsanız rahat geçinirsiniz diye düşünüyorum.

Sizin yaşadığınız bütün zorluğu ailenizde yaşıyor. Hem kendilerinin, hem evlatlarının, hemde torunlarının yaşadıkları, belirsizlikler, gelecek günün endişesi inanın onların kafasında kurdukları belki sizinkinden de büyük. Hangi birine üzüleceklerini onlarda şaşırmıştır. Bir anne olarak evladım bu kadar zor şeyler yaşasa bende sağlıklı bir psikolojide olamazdım. Babanız defalarca boşan demiş anladığım kadarıyla ve siz her seferinde acabalar da kalarak, eşinize geri dönerek ailenizin de tepkisini almışsınız. Evlatlarına akıl veriyorlar, arkasında olduğunu hissettirmeye çalışıyorlar ama siz her seferinde gereksiz duygusal davranarak onları hayal kırıklığına uğratıyorsunuz. Doğal olarak bu durum onları da sinirlendiriyor. Bence babanızla aranızda çıkan tartışmaların sebebi bu. O yüzden onlara daha ılımlı yaklaşmanız ve empati kurmanız lazım. Tutarsızlıklarınızla anne ve babanıza da zarar veriyorsunuz. Sizde evlat sahibisiniz çok yönlü düşünün.

Açtığınız bir konuda eşiniz ve oğlunuzla bir lokantaya gittiğinizi masa da bu konuları konuştuğunuzu yazmışssınız. Çocuğunuzun yanında bunları konuşarak onun o büyük hayal dünyasında açtığınız yaraları düşünün. Ben huzurlu bir ailede büyüdüm. Anne, babam günlük yaşantının getirdiği ufak tefek tartışmalar dışında kavga etmezlerdi. Ama bir akşam birbirlerine bağırarak tartıştılar. Babam dayanamayıp önündeki sandalyeyi devirmişti. Hatırlarım bu ufacık şey bile benim günlerce ağlayıp, kötü rüyalar görmeme sebep olmuştu. Geceleri kalkıp birliktemi uyuyorlar birbirlerine sarılıyorlarmı diye çocuk aklımla kontrol etmiştim. Çocuklar olayları bizden daha fazla büyütür ve korkarlar. Lütfen onun yanında bu konuları konuşmayın, derdinizi kimseye anlatmayın. Bu şekilde onada zarar veriyorsunuz.

36 yaşında bir bayan olduğunuzu yazmışsınız yanlış anlamadıysam. 18-20 yaşında biri değilsiniz ki duygusal davranıp, yaptığınız tutarsızlıklarınıza bir kulp bulalım, hoş görelim. Ki o yaşlarda bile sizden daha bilinçli davranan, hayatını pozitif anlamda yönlendiren. değiştiren insanlar tanıdım. Normal bir insan karınca yuvasına bile basmaktan çekinirken "eşim" dediğiniz adam hamileyken bile size acımamış. Evladınıza psikolojik şiddet uygulamış, Babanızın, annenizin yaşına, fiziksel acizliğine acımamış. Hala nasıl olur da onun için iyi duygular besleyip, düzenli, sağlıklı bir yuva hayali kurabiliyorsunuz, tekrar tekrar denemeye çabalıyorsunuz ki. Yapılan eleştirileri şahsınıza değil yaptığınız hatalara yapılıyor. Lütfen bunun idrakına varın.

Kendiniz gibi düşünmeyin hatta, aynı şeyleri kız kardeşiniz yada çok sevdiğiniz bir akrabanız, arkadaşınız yaşıyor ve siz birebir şahit oluyorsunuz. O kişiyi karşınıza alıp hangi eleştirleri yapacaksanız, ne yapmasını söyleyecekseniz sizde onu yapın. Bu bile bir terapidir emin olun. Kulak ardı etmeyin ve uygulayın. Hatta yazın o kişiye. Sonra dönüp okuyun.

Bir an önce silkelenin, gerekirse bir uzmanla görüşün. Nasıl vücudumuzda ki organlarımız bozuluyorsa, onları ve vücuttaki tüm sistemi yöneten, yaşadıklarımızı kaydeden beynimizde yorulabilir. Bir bakım yaptırın ona. Hafifleyeceksiniz ve görmediğiniz yanlışlarınızı göreceksiniz. Daha kararlı, daha güçlü kararlar alacaksınız. Bu şekilde aldığınız kararlar ileride yaşayacağınız, alakasız bir konudaki en ufak bir zorlukta size hep yanlışmı yaptım dedirtecek. Çünkü ayaklarınız yere basmıyor, oraya buraya savruluyorsunuz. Hakkınızda hayırlısı olsun.
sıkıntım yok.babamla ilgili sorunlar köklü ve evlilik öncesine dayanıyor.12 senedir böyle babam.önceden de sertti.
benim sadece kendime güven sorunum var.cyeni bir şehir, vs korkuyorum.

Baya küçük ama kreşi olacağını bile düşünmüyorum. Siz sevseniz bile çocuğunuz okula başlayınca eğitim,kurs, sanat gibi açılardan yetersiz gelebilir. Sadece şimdiyi ve kendinizi düşünmeyin.
Havranda su an edrenitte bile olmayan bir anaokulu ve kreş var
Devletin olduğu içinde çok uygun fiyatlı vr eğitimi güzel
Edrenitten bile oraya geliyor lar krese

ben büyükşehir de yaşayamam.çocuk dört yaşında.5 sene orda kalsak 9 yaşında olur.judoya vs o zaman gider.şu an sanat spor için küçük sanki.şu an sadece anaokulu ve ilkokulu düşünüyorum
Yaz kis spor faaliyetleri var havran da belediye düzenliyor
Ayrıca edremitte de o sekil
Birde burhaniye var bu uç ilce de muntazam guzellikte ve baya gelisti çocuklar için etkinlik cok oluyor

Yaz kis spor faaliyetleri var havran da belediye düzenliyor
Ayrıca edremitte de o sekil
Birde burhaniye var bu uç ilce de muntazam guzellikte ve baya gelisti çocuklar için etkinlik cok oluyor

Burhaniye de Ayvalik da cok cok guzel gercekten. Balikesir gercekten dogal guzellikleri ve tatli insanlari olan bir sehir. :KK200:

Back
X