Tayin, Kayınvalide ve ben:(

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
[QUOTE=abba
bizde gitik ordaydık annem inat etti gidicem ben kaynanamla oturmam dedi:))
90la 94 yıllarında ordaydık evet en kotu yıllarda hemde.. batmanın/kozluk ilçesındeydık.. bizde ecesunun anlattıgı gibi kotu harabe evlerde kaldık.. bizim turk oldugumuz duyulunca bize ev vermediler 1yıl sonra ilçenın tek lojmanında kaldık..babam işe tankla gidip gelirdi..bizde okul olarak yatılıda kaldık vsvs..

mesajı okuyunca nasıl yani oldum
batman türkiye nin bi ili ve türk diye ev vermiyorlar

Allah tüm askerlerimizi ve fedakar eşlerini korusun
Allah hepsinden razı olsun onların sayesinde yataklarımızda rahat uyku uyuyabiliyoruz
ay ağlarım şimdi o kadar şehit varken bide

bizde gitik ordaydık annem inat etti gidicem ben kaynanamla oturmam dedi:))
90la 94 yıllarında ordaydık evet en kotu yıllarda hemde.. batmanın/kozluk ilçesındeydık.. bizde ecesunun anlattıgı gibi kotu harabe evlerde kaldık.. bizim turk oldugumuz duyulunca bize ev vermediler 1yıl sonra ilçenın tek lojmanında kaldık..babam işe tankla gidip gelirdi..bizde okul olarak yatılıda kaldık vsvs..

canım bu ülkede şaşılası ama polisin giremediği sokaklar var doğuda sen ne diyosun:1no2: Rabbim ülkemizide askerimizide halkımızıda korusun :Saruboceq:

oy arkadasım ben anlatsam roman olur valla tayınımız sıırte çıktı sözde esyalar toplandı tam gıdıcez esım 3 aylık hakkarıye göreve gıttı aktutun olayı zamanı.esım dagdan duşmuş denıldı ama ondan haber yok çıuldıracaktım sesını duyana kadar kafası yarılmış burnu kırılmıştı.çok şukur geldı derken gecen ay şırnaga gıttı göreve orda 2 hafta önce catışmaya gırmışler ve terorıstı 5 mtre ılersınde görmuş sabaha kadar catışma yuzbasımız mayına basıp sehıt oldu gecengun duymuşunuzdur.ben burda bu olylar karsısında anladımkı soguk kanlı olmak gerekıyormuş.herne olursa olsun gıt cnm korkma herzaman allahın dedıgı olur unutma herkez kaderını yasıyor

bu arada benım ıçın en kötu olayda esım hakkarıdeyken tlf acıp göreve çıkıyoruz 3 gun yokuz dedı.aradan 1 gun gectı ben kayınvalıdemde mısafırdım markete gıttım oglumla donuşte tam sokaga gırdım askerı arac ve rutbelı rutbesız bırsuru asker o an dondum kaldım göz yaslarıma hakım olamıyordu ama tek bıldıgım sey esım sehıt olmuştu bılıyordum ama bunu onlardan duymaya gucum yoktu ılerleyemedım adım atamadım sonra k.pederım benı görup geldı....tugay karsısında onların dukkanı var megersen onu sormak ıçın gelmışler ama ben zaten çökmuştum o ana kadar

bu arada benım ıçın en kötu olayda esım hakkarıdeyken tlf acıp göreve çıkıyoruz 3 gun yokuz dedı.aradan 1 gun gectı ben kayınvalıdemde mısafırdım markete gıttım oglumla donuşte tam sokaga gırdım askerı arac ve rutbelı rutbesız bırsuru asker o an dondum kaldım göz yaslarıma hakım olamıyordu ama tek bıldıgım sey esım sehıt olmuştu bılıyordum ama bunu onlardan duymaya gucum yoktu ılerleyemedım adım atamadım sonra k.pederım benı görup geldı....tugay karsısında onların dukkanı var megersen onu sormak ıçın gelmışler ama ben zaten çökmuştum o ana kadar

ayyyyyyyy ne kötü oldum senağlama canım ya allah yardımcımız olsun hepimizin 2 sene sonrada biz gideceğiz bakalım

maalesefkı oyle canım.. hatta kardesım ozamanlar daha kucuktu 5 yasındaydı turkıyey gidelım die aglıyordu.. türkçe bılmelerıne ragmen inatlarına yanımızda kurtce konusuyorlardı..
arkadaslarında dedigi gibi burda neler yasadıklarımızı anlatmaya kalksam roman olurkı ben 7yasındaydım..

ama emın olun orda insan kendını korkak değil aksıne daha guclu ve cesur hıssedıyor.. :lepi:

Asker eşi olmak zordur,fedakarlık ister.İnşallah beraber gidebileceğiniz bir yere çıkar.Çıkmazsada eşinle oturup konuş,Babanın dediklerini hatırlat,yada iki taraftada kalacağını söyle.Kayınvalidende devamlı kalmak istemediğini rahat olamayacağını falan yada ne bileyim nelerin sorun olabileceğini söyle.Şimdi her şeye sen bilirsin aşkım deyip de eşin gittikten sonra mutsuz olduğunu ,kayınvalidenle çıkan sorunları eşine tlf da söylersen adamı oralarda huzursuz edersin.Ne istiyorsan baştan konuş.Asker eşleri başta eşini göreve rahat ve huzurlu bir şekilde göndermek zorundadır.Eşlerin kafası dolu olmamalıdır.

eşimi cok sevıyorum asla yalnız bırakmayacagım arkadaslar ne pahasına olursa olsun dırenecegım gıdecegım

var ya inanın şoktayım nasıl yani den öte gidemiyorum
sözün bittiği yer benim için
Allah hepinize yardımcısı olsun eşlerinizinde

canım ne olursa eşini asla yanlız bırakma :teselli:

bencede illaki bir yerde kalacaksan ailenin yanında kalmak istediğini belirt
zaten araya özlem hasret girecek bide o arada kayınvalide sorunuyla uğraşma kafan rahat olsun

Bak canım durumun tabiki zor bende asker eşi olaraktan aynı sıkıntıları yaşadım benim tek avantajım lojmanda oturuyor olmamdı ilkokula giden kızım vardı okulu ayrı olmasın diye bizde ailenin gitmediği yere tayin istedik ve eşim liceye gitti 2 sene yoktu yanımızda sadece tatillerde ailemin yanına gidiyordum onlar geliyordu.
Kayınvalidem de bende o dönem istanbuldaydık ben evimde o kendi evinde bana böyle bir teklifte bile bulunmadı zaten.Eğer ayrı bir yerde olmuş olsaydık bile kendi evimde kalırdım böylesi daha rahat olurdu.
Çocuğun varmı bilmiyorum ama kendi başına kalacağına kendi anne babanın evinde kalman daha huzurlu olmanı sağlar.Dertsiz başına dert alırsın öbür tarafta bence eşinle konuş ailenle kal derim.

Back
X