- 27 Temmuz 2013
- 1.497
- 637
- 173
- Konu Sahibi baloncuk13
-
Çocukların hastalığı zaten başlı başına sorun canım gözüm sürekli arkada kalıyor. Onun dışında geçen gün ben hasta oldum eşim akşam 8 de gelecekti ben o sabahtan o saate kadar baş ağrısı mide ağrısı mide bulantısı kusma helak oldum. Büyük oğlumun önüne bir tabak yemek koyamafım küçüğüm yemek yemiyor emziriyorum yiyemedim çıkardım hep sütüm olmadı ağlaya ağlaya helak oldu. Eşim son 1 saat izin aldı geldi apar topar çoluk çocuk acil gittik 3 saat ben serumlarla eşim 2 ağlayan çocukla perişan oldu acildi. Bırakacak kimsemiz yok yalnızlık çok zorBugün düşünüyordum eşimin ailesi burada olmasa çocuk hasta olduğunda, desteğe ihtiyaç duyduğumda nereye bırakırdım diye. Çalışan anne baba için çocuğun büyüklerden uzak büyütülmesi çok zor. Sık sık hasta oluyorlar, iş/mesai vs. oluyor. Kreş sıkıntısı olmamasına rağmen.
Sizin durumunuzda sadece ilçe olması soru işareti bence, onda çocukların eğitimi açısından.
Canım oraya gidince ev almayı planlıyoruz. Eğer kenarı atacak para olmazsa beklense dahi veremeyiz bu sorunu böyle aşacağımı düşünüyorumSiz uzaktayken bile maddi beklentileri varsa oraya gittiğinizde daha çok olacak. Eğer gideceksiniz eşinizle her türlü sartinizi baştan konusun. Ben olsam gitmezdim açıkçası küçük yer diyorsunuz bunun ilerisi de var çocukların eğitimi sağlık sosyal ihtiyaclar vs.
Kendi ailemin olduğu şehir yine büyük şehir ve annem ve babamdan başka akrabamız yok. Allah gecinden versin annemin babamın başına birşey gelse yine yalnız kalacazkendi aileniz nerede oraya isteyin tayini.
Hatası baskasina zarar da verse atamam ki çocuğumu. Çeker cezasını o zaman da ...Hatasi baskasina zarar vermedigi surece..
Canım ben nöbetli çalışıyorum akşam 4 sabah 8 . Eşim de sabah 10 akşam 8. Yani bizim saçma saatlerimiz var kreşe uymuyor uysa bir kreşi beğenmesem diğerine veririm bir şekilde hallolurduSizin ailenizin olduğu yere neden gitmiyorsunuz? Bir de olaya çok dramatik bakıyorsunuz sanki. Biz de eşimle ailelerden uzağız. Hatta çocuktan ayrı hiç birşey yapamıyoruz. Kreşimizden memnunuz. Benim iznim bitince 26 aylıkken verdim kreşe. Şimdi hepimiz mutluyuz.
Büyük çocuğum ana sınıfına gitmiyor gitse daha büyük dert onu okuldan kim alacak akşam eşim 8 de geliyor ben zaten nöbetliyim. İşin içinden çıkamıyorum. Iyi veya kötü gitmem mantıklı gibi düşünüyorum sevmediğim yönleri bile olsa kV KP in çocuklarım için çoğu yerde alttan almam gerekli diye düşünüyorum .Evleneli 7 kere tasindim . 4 kere tayin cikti gittik. Ama kesinlikle ve kesinlikle ailelere yakin yerler istemiyoruz hele ki kv kp yakin aslaaa.
Bi arkadas vardi ayni sizin gbi kararsizlardi. Ozellikle kocasi cok istiyordu anne babasina yakin binyere tayin olmasini.
Ama sonra varya bin pisman oldu adamcagiz oyle pişman oyle pisman kii.
Emin ol devir o eski devir degil. Adim bas tanıdık biri olsa bile insan yapmak istedigini yapıyor teknoloji devrindeyiz bilgisayardan telefindan da yoldan cikiliyor biliyorsunuz.
Benim de 2 cocugum var onlari elimden geldigince anlayisli ahlakli yetistirmeye calisiyorm gerisi Allah kerim.
Ben senin yerinde olsam soyle iyi bir bakici yada kreş bulurum. Buyuk cocugun anasinifina gidiyor mu.
Hakkinda hayirlisi olsun ama ben istemezdim kv kp yakin olmayi hicc istemezdim. Cunku böyle kafam rahat
Benim gibi cesaretli biri TebriklerBen yaptım bunu:/// ama hala taşınmadım,yani tayinim de çıkmadı..tayinim çıkarsa bahsettiğiniz gibi bir ilçede yaşayacağım, ama ben söz konusu ilçeye aşığım desem yeri. Ben çocuklarımın mahalle kültürü içinde,dede sevgisiyle büyümesini istediğim için bu kararı aldım. Kendi adıma da küçük yerde daha kolay bir hayat yaşamak adına tabi..umarım kv dezavantajları ile hayatımı zorlaştırmış olmam.
Kv ailesinden benim pek hoşnut olduğum söylenemez..biz ev aldık onların ilçeden, evi temizletip biz gitmeden kendi oturma cesareti gösterecek kadar coşmuş durumda bir kv ile karşı karşıyayımama ben bütün bunlarla başedebileceğime inanıyorum, çok tepemi attırırlarsa çeker giderim diye düşünüyorum ama inşallah o raddeye gelmez işler.
İyi örnekler gelip yazsa da keşke içimize su serpilse bizim de.
Konu sahibi,hakkınızda hayırlısı olsun diyorum.
Seni de mi aileyle sıkıntı yaşamak korkutuyor . Aile gelin mi diyor. Benim kV hiç gelin demedi çocuk baktırırım diye korkuyor rahatına düşkün. Ama ben zaten ona baktırmayacam başka akrabalarına baktıracamÖncelikle hakkınızda hayırlısı Olsun konu sahibi. Ayni sorun şuan bizim gündemimiz de. Eşimin ailesi de ilçede eşim de o ilçenin iline gitmek istiyor. Ama ben ona bile sıcak bakmıyorum. Bizden de hep bi beklenti içindeler. Bakalım ne olacak .
Benim aram yakın değil,gayet mesafeli ama kv çok laubali,yüzgöz olan birisi. Zamanla alışırız birbirimize diye düşünüyorum ama beni bi hayli zorlayacak gibi. Benim eşim de anneci değil gibi ama bakalım, biraraya gelince anlaşılacak herşey.Benim gibi cesaretli biri Tebriklerbenim de anlaşamadığım çok konu olsa da kV ile çocuklarımın akraba sevgisi kültürü içinde büyümesini istiyorum. Ama işte korkutuyor eşimin ailesiyle aram yakın olunca bozulur diye. Ama benim avantajım şu ki eşim ne olursa olsun yıllardır hep benim yanımda oldu aileci biri değil. İnşallah senin hakkında da hayırlısı olur bende senin gibi o ilçeyi çok seviyorum
Onlar her defasında bizi çağırıyor hatta laf çarpıyorlar,Seni de mi aileyle sıkıntı yaşamak korkutuyor . Aile gelin mi diyor. Benim kV hiç gelin demedi çocuk baktırırım diye korkuyor rahatına düşkün. Ama ben zaten ona baktırmayacam başka akrabalarına baktıracam
Aynı şeyleri düşünüyoruz inşallah hakkımızda hayırlısı olur. Şu 3 günlük dünyada neyi paylaşamıyoruz bilmiyorum. Bazen bazı şeyleri abarttığımı düşünüyorum kendime kızıyorum mesela eşimin ailesi benim düğünümde 1 lira harcamazken eltimin düğününde neler yaptılar ne masraflar ettiler bazen düşünüyorum sinirleniyorum bazen de boşver diyorum böyle takmakla ömür geçmez. Ne yapayım haksızla haksız mı olayım. Bazı şeylere susacaz görmezden gelecez uzaktayken iyi yakına gidince bunu başarabilene ne mutlu ki başaracağımı düşünüyorumOnlar her defasında bizi çağırıyor hatta laf çarpıyorlar,
Kv yaşlı zaten çocuğa bakamayacak durumda, eşim eltimin bakmasını istiyor du ben kesinlikle istemiyorum, bazı nedenlerden dolayı zaten eşim ilçesine gitmekten vazgeçti. İl'e gitmek istiyor. ama çocuğa kv genç olsaydı ve bakmak isteseydi belki giderdim. Çünkü kreş yaşına kadar bakıcı bulmak zor hastalıkta yanında yardımcı olabilecek biri olması güzel, ama bi taraftan da bizi her konuda sömürmek isteyen insanlara yakın gitmek istemiyorum. Tayin döneminde ben de bunnla ilgili bir konu açabilirim
Ne güzel yazmışsın çok teşekkür ederim bende aynı senin gibi düşünüyorum çocukların bakımdan çok sevgiye ihtiyaçları var. Burda okul dönüşü eve kapanıp internette dolaşacak tayin yerimde okuldan sonra kuzenleriyle akrabalarla vakit geçirir daha mutlu olurlarEşiniz sizin arkanızda duruyorsa çocuklarınızı güvenilir birilerine emanet edebilmeniz için bence gitmelisiniz. Hem büyük şehirden ziyade küçük bir yerde çocuk büyütmek çok daha kolay geliyor bana. Çocuklar için bazı şeyleri mecburen görmezden geliyoruz. Önemli olan onların iyiliği ve sağlığı. Tabi ki her çocuk babaanneyle anneanneyle büyümüyor. Ama bakicidan ziyade böyle bir şansınız varsa değerlendirin. Çocuğun büyürken bakıma olduğundan daha çok sevgiye ihtiyacı var ve asla bir bakıcı buyukanneleri kadar çok sevemez onları.
Atmak degil hatanin arkasinda olmamak oyle bi durumda demk istedm bu... arkasinda olunca yaptigini dogru sanarHatası baskasina zarar da verse atamam ki çocuğumu. Çeker cezasını o zaman da ...
Allah korusun tabi ki ...
Ben her durumda anne baba olmalıyız demek istedim sadece
Aynı mantıkla elimin ailesinin yaşadığı ile geldim . Ailesi kısmı dışında gitmek isteniyorum . Küçük şehirde her şey kolay . Üniversite çeşit çeşit kolejler falan da var. Memurlar için daha ekonomik oluyor . Bunun yanında ailesini sevmesem bile yalan yok ihtiyaç duyuyor İnsan bir sese . Bir de mesafe önemli tabi haftada bir 15 te bir yetiyor benim durumumda .Kızlar Merhaba. Eşim de ben de memuruz iki çocuğum var biri 5 biri 1 yaşında. Her ikimiz de ailelerimize uzağız. Büyük yavrumu büyütene kadar çok çektik sürekli bakıcı kreş dramları hatırlamak dahi istemiyorum. şimdi doğum iznindeyim küçüğüm 2 yaşına gelince işe başlayacam . Ve yine sil baştan aynı sorunları yaşamaktan korkuyorum. Eşimin ailesi küçük bir il de yaşıyorlar ve eşim oraya tayin isteyelim gidelim diyor ben de olumlu bakıyorum en azından bakıcı sıkıntım olmayacak birsürü bakmak isteyen akrabası var. Ve hepsi de benim sevdiğim içime sinen insanlar. Ama bu tayin işi olursa geri dönüşü yok yani belki 5 sene sonra bakıcı sorunum tamamen ortadan kalkınca ömrümün geri kalanını orda tamamlamak var ve ne derece mantıklı bilmiyorum. Eşimin ailesini seviyorum genel olarak iyiler. Tabi sevmediğim yönleri de çok ki en önemlisi sürekli maddi bir beklenti içinde olmaları.Bir de ben büyükşehirde yaşıyorum ve inanılmaz bunaltıcı geliyor bana. Tayin isteyeceğimiz yer küçük bir ilçe. Bir de çocukların eğitimi var ki en çok aklıma takılan konu bu. Küçük yerde çocuk yetiştirmek avantajken eğitimi dezavantaj gibi düşünüyorum yanlış mı sizce ? Hayattaki en büyük korkum çocuklarım büyüyüp ergenliğe girdiklerinde bize sırt çevirmeleri . Burda kimsemiz yok çocuklarım yanlış birşey yapacaklarında engel olacakları çekinecekleri bir arkadaş bir akraba yok çok başıboş yetişecekler. İstiyorum ki tayin gideceğimiz yerde adım başı akraba ve çocuklarım onlardan çekinip yanlış bir adım atmaya korksunlar.çocuk yetiştirmek çok zor onlar için en iyisi ne ise onu yapmak istiyorum. Belki diyeceksiniz nereye gidersen git çocuk yapmak istediğini yapar diye ama ben en azından bir parça olsun engel olmak istiyorum. Sizce mantıklı olan ne fikir verirseniz çok sevinirim
Böyle örnekleri gördükçe mutlu oluyorum. Küçük yer gerçekten avantaj bana göre de. Kaldığım ilde çalıştığım yere 2 otobüs değiştirerek 1.5 saatte gidiyorum tayin yerimde yürüyerek 10 dk mesafe çocuğum hasta bile olsa gelir bakarım hayatım daha kaliteli hale gelir diye düşünüyorum . Herşeye vakit kalır ömrüm yollarda geçmez. Teşekkür ederim cesaretimi artırdınızAynı mantıkla elimin ailesinin yaşadığı ile geldim . Ailesi kısmı dışında gitmek isteniyorum . Küçük şehirde her şey kolay . Üniversite çeşit çeşit kolejler falan da var. Memurlar için daha ekonomik oluyor . Bunun yanında ailesini sevmesem bile yalan yok ihtiyaç duyuyor İnsan bir sese . Bir de mesafe önemli tabi haftada bir 15 te bir yetiyor benim durumumda .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?