Tayin mantıklı mı ?

Çocukların hastalığı zaten başlı başına sorun canım gözüm sürekli arkada kalıyor. Onun dışında geçen gün ben hasta oldum eşim akşam 8 de gelecekti ben o sabahtan o saate kadar baş ağrısı mide ağrısı mide bulantısı kusma helak oldum. Büyük oğlumun önüne bir tabak yemek koyamafım küçüğüm yemek yemiyor emziriyorum yiyemedim çıkardım hep sütüm olmadı ağlaya ağlaya helak oldu. Eşim son 1 saat izin aldı geldi apar topar çoluk çocuk acil gittik 3 saat ben serumlarla eşim 2 ağlayan çocukla perişan oldu acildi. Bırakacak kimsemiz yok yalnızlık çok zor

Canım oraya gidince ev almayı planlıyoruz. Eğer kenarı atacak para olmazsa beklense dahi veremeyiz bu sorunu böyle aşacağımı düşünüyorum

Canım ben nöbetli çalışıyorum akşam 4 sabah 8 . Eşim de sabah 10 akşam 8. Yani bizim saçma saatlerimiz var kreşe uymuyor uysa bir kreşi beğenmesem diğerine veririm bir şekilde hallolurdu

3 yil cocuk baktiricam diye cocuklarinizin sonraki sosyal imkan ve hayatiyla oynamayin.Kucuk yerin dezavantajlariyla ileride karsilasinca pismanlik duyarsiniz.

Öncelikle hakkınızda hayırlısı Olsun konu sahibi. Ayni sorun şuan bizim gündemimiz de. Eşimin ailesi de ilçede eşim de o ilçenin iline gitmek istiyor. Ama ben ona bile sıcak bakmıyorum. Bizden de hep bi beklenti içindeler. Bakalım ne olacak .

Büyük çocuğum ana sınıfına gitmiyor gitse daha büyük dert onu okuldan kim alacak akşam eşim 8 de geliyor ben zaten nöbetliyim. İşin içinden çıkamıyorum. Iyi veya kötü gitmem mantıklı gibi düşünüyorum sevmediğim yönleri bile olsa kV KP in çocuklarım için çoğu yerde alttan almam gerekli diye düşünüyorum .

Benim gibi cesaretli biri Tebrikler benim de anlaşamadığım çok konu olsa da kV ile çocuklarımın akraba sevgisi kültürü içinde büyümesini istiyorum. Ama işte korkutuyor eşimin ailesiyle aram yakın olunca bozulur diye. Ama benim avantajım şu ki eşim ne olursa olsun yıllardır hep benim yanımda oldu aileci biri değil. İnşallah senin hakkında da hayırlısı olur bende senin gibi o ilçeyi çok seviyorum

Seni de mi aileyle sıkıntı yaşamak korkutuyor . Aile gelin mi diyor. Benim kV hiç gelin demedi çocuk baktırırım diye korkuyor rahatına düşkün. Ama ben zaten ona baktırmayacam başka akrabalarına baktıracam

Sakin bir hayat isteği olarak ve rahat çocuk yetiştirme fikri olarak bence de küçük yerler daha avantajlı
Eğitim konusunda da sıkıntı olacağını düşünmüyorum, şans işi biraz
Sadece destekleyici kurs bulma şansınız olmayabilir

Ama eş ailesi yanı konusu çok düşünülmesi gereken bir konu
Biz bu yaz eşimin memleketinin ilçesine geldik
Geldiğimiz günden beri kaynanam bize kafayı taktı, sürekli eşimle kavga ediyor telefonda
Gelmedin gitmedin aramadın sormadın muhabbeti yapıyor
3 yıl burda kalmak zorundayız
Eşim kara kara düşünüyor 3 yıl nasıl geçecek diye

Benim aram yakın değil,gayet mesafeli ama kv çok laubali,yüzgöz olan birisi. Zamanla alışırız birbirimize diye düşünüyorum ama beni bi hayli zorlayacak gibi. Benim eşim de anneci değil gibi ama bakalım, biraraya gelince anlaşılacak herşey.
Biz bir hayli dezavantajlı durumdayız şu anda:/
Baştan nasıl şekillendirirsen öyle gider diyorlar, umarım güzel bir şekilde oturur ilişkiler,devamı da öyle gelir.

Eşiniz sizin arkanızda duruyorsa çocuklarınızı güvenilir birilerine emanet edebilmeniz için bence gitmelisiniz. Hem büyük şehirden ziyade küçük bir yerde çocuk büyütmek çok daha kolay geliyor bana. Çocuklar için bazı şeyleri mecburen görmezden geliyoruz. Önemli olan onların iyiliği ve sağlığı. Tabi ki her çocuk babaanneyle anneanneyle büyümüyor. Ama bakicidan ziyade böyle bir şansınız varsa değerlendirin. Çocuğun büyürken bakıma olduğundan daha çok sevgiye ihtiyacı var ve asla bir bakıcı buyukanneleri kadar çok sevemez onları.

Her iki aileye de yakın yere gitmeyin bence. Ne kadar uzak olursanız o kadar sohbet-muhabbetiniz iyi olur. Çok muhabbet tez ayrılık derler. Bakıcı , kreş sorunları bir yere kadar devam eder ama geçer. Geri kalan zamanınızda kafanız rahat olur çocuğunuz ömür boyu bakıcı- kreş ile büyümeyecek sonuçta

Onlar her defasında bizi çağırıyor hatta laf çarpıyorlar,
Kv yaşlı zaten çocuğa bakamayacak durumda, eşim eltimin bakmasını istiyor du ben kesinlikle istemiyorum, bazı nedenlerden dolayı zaten eşim ilçesine gitmekten vazgeçti. İl'e gitmek istiyor. ama çocuğa kv genç olsaydı ve bakmak isteseydi belki giderdim. Çünkü kreş yaşına kadar bakıcı bulmak zor hastalıkta yanında yardımcı olabilecek biri olması güzel, ama bi taraftan da bizi her konuda sömürmek isteyen insanlara yakın gitmek istemiyorum. Tayin döneminde ben de bunnla ilgili bir konu açabilirim

Aynı şeyleri düşünüyoruz inşallah hakkımızda hayırlısı olur. Şu 3 günlük dünyada neyi paylaşamıyoruz bilmiyorum. Bazen bazı şeyleri abarttığımı düşünüyorum kendime kızıyorum mesela eşimin ailesi benim düğünümde 1 lira harcamazken eltimin düğününde neler yaptılar ne masraflar ettiler bazen düşünüyorum sinirleniyorum bazen de boşver diyorum böyle takmakla ömür geçmez. Ne yapayım haksızla haksız mı olayım. Bazı şeylere susacaz görmezden gelecez uzaktayken iyi yakına gidince bunu başarabilene ne mutlu ki başaracağımı düşünüyorum

Ne güzel yazmışsın çok teşekkür ederim bende aynı senin gibi düşünüyorum çocukların bakımdan çok sevgiye ihtiyaçları var. Burda okul dönüşü eve kapanıp internette dolaşacak tayin yerimde okuldan sonra kuzenleriyle akrabalarla vakit geçirir daha mutlu olurlar

Hatası baskasina zarar da verse atamam ki çocuğumu. Çeker cezasını o zaman da ...
Allah korusun tabi ki ...
Ben her durumda anne baba olmalıyız demek istedim sadece
Atmak degil hatanin arkasinda olmamak oyle bi durumda demk istedm bu... arkasinda olunca yaptigini dogru sanar

Aynı mantıkla elimin ailesinin yaşadığı ile geldim . Ailesi kısmı dışında gitmek isteniyorum . Küçük şehirde her şey kolay . Üniversite çeşit çeşit kolejler falan da var. Memurlar için daha ekonomik oluyor . Bunun yanında ailesini sevmesem bile yalan yok ihtiyaç duyuyor İnsan bir sese . Bir de mesafe önemli tabi haftada bir 15 te bir yetiyor benim durumumda .

Böyle örnekleri gördükçe mutlu oluyorum. Küçük yer gerçekten avantaj bana göre de. Kaldığım ilde çalıştığım yere 2 otobüs değiştirerek 1.5 saatte gidiyorum tayin yerimde yürüyerek 10 dk mesafe çocuğum hasta bile olsa gelir bakarım hayatım daha kaliteli hale gelir diye düşünüyorum . Herşeye vakit kalır ömrüm yollarda geçmez. Teşekkür ederim cesaretimi artırdınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…