Tayinim bir köye çıktı:( çok mutsuzum

kuzenim hakkari çukurcanın bir yerinde öğretmen ve hamile..
öyle her istediğimizde de görüşemiyoruz ne tlf ne internet bişey yok

konu içeriğine çok falza bakmadım ama başlığınızı çokyanlış buldum
niyetiniz ne olursa olsun başlıkta bir küçümseme var bunu kabul edin
başlığa bakarsan sadece tayininizin köye çıkması sizi üzmüş bu anlaşılır

hayatın her aşamasında sürekli yeni kişiler yeni ortamlar görüyoruz göreceğizde bu duruma alışmak çok zor değil,
bir süre sonra yeni düzeninize alışır dert ettiğiniz şeylere kendinizce mantıklı bir çözüm bulabilirsiniz.

içeriği okumadığın belli cnm bence içeriği oku ondan sonra yorum yaz..ne küçümsemesi aklımdan bile geçmedi benim derdim ulaşım ve okulun şartları..herkesin derdi kendine göre..

ben de köyde çalıştım bir saat gittim bir saat geldim şimdi şehrin en gözde okullarından birinde çalışıyorum ama köyü özledim önemli olan yer değil ortam sakın unutma

Moral verebileceğim tek bişey var.Evlisin sanırım.

Bende evliyim 3 yıllık.evlenmeden önce ben yaşadığım şehre atanmıştım.eşimde evlendikten sonra atandı.45 gün evli kaldık.3 yıldırda tayin bekliyoruz.aramızdaki mesafe 580 km. yani 7 saat. ve sadece haftada 1 gece beraber uyyabiliyoruz.keşke bende köyde çalışsaydımda eşimle beraber olsaydım ...

Biliyorum sizinkide zor ama idare edin.bi sre sonra gelirsiniz merkeze.hem birde büyük şehirleri düşünürseniz canınız sıkılmaz.ben ankaradayım ve bende işyerime tam 45 dk da geliyorum o da tam saatinde çıkarsam.yok gecikirsemde 60-70 dk yı buluyor.ve biz buna bir ömür mahkumuz.tek dert bu olsun canım yaa.. inş tekrar eski yerie dönersin ...

Son düzenleme:
bende köy öğretmeniyim hiç beklemediğim şekilde alıştım oraya bir saat sürüyor kafamı dinliyorum o köyde dağları seyrediyorum uçsuuz bucaksız tarlaları birde seviyorum okulumu sevmiştim daha doğrusu başka sorunlarla karşılaşmasaydım

haklısınız neyseki evime gelebiliyorum eşimden uzakta değilim çok şükür halimize..ilerisi için inş daha yakın bir okula geçerim şimdilik dualarım bu yönde.

Öğretmenlik çok kutsal bir görev.Mesleginizde başarılar dilerim.
Benim 5 dayımda öğretmen.Onların çektiği sıkıntıları bilirim.Anlatırlar hep.Meşakatli bir görev.
Sıkma canını.Üstesinden gelirsin.Gençsin dinamiksin.Yollar seni çok fazla yormaz diye düşünüyorum.
Kazasız belasız mutlu bir şekilde görevini yaparsın inşallah öğretmenim :)

hep hayalimdi bir köy okulunda öğretmenlik yapıp, oraya çeki düzen vermek...

çalıkuşu misali..

:)

hangi başlık altında ulaşabilirim bilmiyorum ama yardıma ihtiyacı olan öğretmen arkadaşlar varsa, kırtasiye malzemesi ve okuma kitapları yardımında bulunabiliriz..

ben de eş durumu tayini ile evime 1buçuk saatlik yerde çalışıyorum ve köy. günde 3 saatim yolda geçiyor. ve bende uyuyorum arabada ne yapayım:) benim derdim köy olması değil ama uzaklık. şimdiye kadar zaten hep köylerde çalıştım.bu aralar evime gelinceye kadar saat 5 oluyor. ne yapalım buna da şükür

ne güzel atanmışsınız, güzel bi işiniz var. eşiniz yanınızda. ben de büyük şehirde her gün yollardayım, 1 saatte geliyorsam ne güzel.
eşim deseniz dağda, köy bile değil. aylardır görüşemiyoruz.
memur olmak zor malesef, git dediler mi gidiyorsun. buna da şükür diyelim.

ben istanbulda trafige takılmadan gittiğim halde 1,5 saat yol çekiyorum eder sana günük 3 saat. köyden farkı yok yani

Vah canımmm, gerçekten içim parçalandı. Demek her sabah 1 saat yol gitceksin. Halbuki sen mahallendeki plazalarda çalışmaya layıksın. Hem şimdi yarım gün çalışacaksın, erkenden evinden olacaksın, gerçekten içim parçalandı. Varsan baksan şimdi okulun sıvaları dökülüyordur, çocukların aileleri eğitimsizdir, yollar çamurdur. Vah ki ne vah. Şöyle evinin penceresinden bakınca görebileceğin, teneffüslerde gelip evinde çay içebileceğin, yerleri laminat parke, duvarları ısı yalıtımlı, asmolen tavan, müstakil ve bahçeli, anneleri ve babaları profesör ve doçentlerden oluşan çocuklarla dolu bir okul olsaydı.

Daha 10 gün önce çukurcadaki öğretmen eşini ziyarete gidip vurulan insanın acısı tazeyken böyle bir şeyden şikayet etmeye utanmaz mı insan?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…