Tayinim bir köye çıktı:( çok mutsuzum

littlecat

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2011
322
2
46
Diğer
kızlar tüm gün ağladım..uzak biraz her sabah 1 saat yol gidicem servisle. İlk defa köyde çalışıcam aslında köy gibi bir beldeymiş..moral verin bana nolur o kadar kişi merkezde kaldı benimki köye çıktı

Bir sürü insanın işi yok arkadasım, cok şükür işimiz var. hıç olamayabılırdı de bır de böyle düşün.

zaman çok çabuk geçiyor. sürekli orda kalmayacaksın. ben sana kendi hayatımdan bir örnek vereyim. ben batıda bir ilde çalışıyordum. sonra doğu hizmetim geldi. beni güneydoğuda hiç bilmediğim görmediğim bir ile gönderdiler. ben de tayin sayfasında ilin adını görünce ağladım. ama o ile gelip yaşamaya başlayınca çok mutlu oldum. doğu hizmetim bitti 2 yıl önce ama ben tayin istemedim çünkü çok mutluyum burda. demek istediğim karşına ne çıkacağını bilemezsin, hayat sürprizlerle doludur. belki de çok güzel şeyler yaşayacaksın.Allah bilir ancak. o yüzden üzülecek bişey yok.

köy deyipte geçme köylerde şehir gibi oldu artık ne üzüyosunki kendını tayının çıkmış sükret benım arkadaşım kaç senedir beklıyo doğunun uzak köylerine bile razı yeterki çıksada diyo.

madem aglayacaktın nıye tercıh ettın?
tercıh ettın nıye sukretmıyorsun?
bız nerelerde can mucadelesı verıyoruz ,sen köy dıye moral verın dıyosun...
evımızden ocagımızdan senın gıbı 1 saat degıl 22 saat uzaktayız sen gıbı oturup aglamıyoryzz

Bende de tam ters bır durum var, batıda bır ilçedeyım ama cevremız yok.Ortamımız yok.Sıkılıyorum buralarda ama yapcak birşey yok, gorev bu.

Merkezdekilerin öğretmene ihtiyacı varda
Köydekilerin yok mu
Bu mantığı hiçbir zaman anlayamadım

1 saat gidis, 1 saat dönüs yolunu kitap okuyarak gecirebilirsin, ne mutlu sana.
Birde köymü dedin? Her zaman yasamak istedigim yer, bana sehir demeyin, ben köylü kiziyim, ne mutlu sana be arkadasim, ben olsam mutluluktan ucardim.

Arkadaşım sen terörün ortasında mesleğini yapan bir öğretmen,polis veya asker olsan kim bilir nasıl üzüleceksin bilemiyorum!

Beterin beteri var cnm.ben hamile halimle transitle 1saat gidip geliorum.sabsh aksam.ve servis saaatlerim uymuyorrr okukda bekliorum sabahin korunde.7.yilim.bu zmna kdr hep merkezdeydim ama memelekete gelince ilk yerim koy oldu.bakkal su yok..ve bu zorlugu 3.yil cekisim...hamileyken cok daha zor olduu soleyim.simdi senin medeni durumunu bilmiorum ama bekarsin gibi konuswyim.simdi cek bu sikintiyi sonra rahata erersin cnmm..

haklısınız da ne bilim şehir merkezi beklerken ki çoğunun öyle oldu bana köy gelince çok üzüldüm hala da öyleyim henüz okula başlamadım umarım iyi şeyler bekliyordur beni..ulaşım da sıkıntılı sabah derslere yetişmek zor ama programa ilk saatleri boşaltmayacaklar mecburmuşlar koymaya..servis var da o da güzergah diye biraz ırın mırın ediyor oturduğum yerden saatte bir otobüs varmış ama araştırmam lazım

Kişiden kişiye dayanma gücü değişir.Belliki size çok zor geliyor.
Ortamınızı herşeyi bırakıp hiç tanımadığınız bir yere gitmek güç; fakat gittiğiniz yerde ilk başlarda zorlansanız bile sonraları alışacaksınız ve tanımadığınız bir yerde faydalı olmanın haklı gururunu yaşayacaksınızdır.

Hayırlarla karşılaşın ve hayırlı gelin inşaallah oraya.

Son düzenleme:
aslında üzüldüğüm torpili olan evinin yakınına gitti ben köye hazmedemedim tüm gün bunu..asla küçümsemem köy diye ama güneydoğudan göç alan biryermiş çok ta rahat değil sanırım

Branşın ne bilmiyorum ama elbette tayin isteyeceğin günler gelecek, eğer sınıf öğretmeni değilsen tayinin çıkma ihtimali daha yüksek, sen de biliyorsundur bunu. Ben merkezi bir okulda çalışıyorum ama bu okula gelene kadar doğu, kenar mahalle ve de 65km gidiş geliş yaparak çalıştım. Zaman hızla geçiyor... Biraz sabır...

ben 3 senedir kpss kazanayımda atanayım diye bekliyorum ne güzel sen atanmışsın çalışıyorsun köy şehir hepsi aynı hepsinde yapacağın görev aynı..

inş hocam bu benim 3.okulum ama sanırım bundan sonra enaz 3 yıl kımıldayamayacğım biliyorsunuz tayinleri..

o zaman kimse g,tmesin köylere ağlayıp dursun sonra da.
niye emen ağlamaya başladınız anlamış değilim. nerden biliyorsunuz orda daha mutlu olmayacağınızı ?
köyde mutlu olunmaz diye bir kural mı var ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…