Tayinim bir köye çıktı:( çok mutsuzum

o zaman kimse g,tmesin köylere ağlayıp dursun sonra da.
niye emen ağlamaya başladınız anlamış değilim. nerden biliyorsunuz orda daha mutlu olmayacağınızı ?
köyde mutlu olunmaz diye bir kural mı var ?

ya canım bilmiyorum beklemediğim bişeydi sanırım hayal kırıklığı..yeni bir şehre geldim yeni bir ev ve okul da uzak olunca birden depresif oldum sanırım neyseki eşim destekçim

ilk başlarda belki biraz zorlanırsın da zaman hızla geçiyor insan herseye alısıyor merak etmee..bende doğuda bi köyde tek basıma kaldım hem erkek oldum hem bayan oldum..her anlamda zorluklar sıkıntılar yasadım ama hepsi gecıyor...sukret ki eşin yanında..ve bazen oraları da özluyorsun....

şükür ki tayinin çıkmış arkadaşım şükret bence.hemde çıktığı yer 1 saat uzaklıkta bir belde? eşinden senelerce ayrı kalıp doğuda görev yapanları düşün.emin ol çok zor durumda olanlar var.bunları düşünerek kendini rahatlatmaya çalış bence.kışın belki zorlanırsın biraz,hangi şehirdesin bilmiyorum ama,herhalükarda işinin olduğunu düşün ve daha kötüsü de olabilirdi diyerek teskin et kendini.

evinizden bir saat uzaklıkta köye çıktı diye mi sızlanıyorsunuz bu kadar!!

kusura bakmayın ama siz hiç dert görmemişsiniz.

doğuda eşinden ayrı terörün kucağında mesleğini yapmaya çalışan öğretmenler ne yapsın???

bir de doğu değil ama doğudan göç alıyor diyorsunuz.

madem bunlara katlanamayacaktınız bir zahmet öğretmenlik mesleğini seçmeseydiniz.....

Son düzenleme:
kızlar tüm gün ağladım..uzak biraz her sabah 1 saat yol gidicem servisle. İlk defa köyde çalışıcam aslında köy gibi bir beldeymiş..moral verin bana nolur o kadar kişi merkezde kaldı benimki köye çıktı :(

Nolcek canım ya milletin sorunlarını oku geçer.Ne dertleri var insanların ah bir bilsen.:34:

Böyle düşünmenize üzüldüm. Anlaşılan köylü insanını küçümsüyorsunuz. Onların bizden bir fasrkı yok. Nasıl bizim doktor ve öğretmen ihtiyacımız varsa onların da var. Devlet nasıl bizim ihtiyacımızı karşılıyorsa onlarında karşılamak zorunda. Onların şaşalı gece hayatı yok yada gökdelen gibi binaları yok yada markalı kıyafetleri yok belki ama onlarlada sohbet edebilecek bilgi ve görgüleri var merak etmeyin. Onlarla da eğer küçük görmezseniz onları güzel şeyler paylaşabilirsiniz. Çok şey öğrenebilirsiniz. Üstelik şehir merkezinde size verilen değerle köyde size verilen değer arasında çok çok fark olacaktır. Sizi el üstünde tutarlar yeterki onları sevin. Ben istanbulda yaşıyorum. 2 saatte işe gidiyorum 2 saatte dönüyorum. Trafiğin durumuna göre artabiliyor da bu süre. Yani en az 4 saatim yolda geçior. Yani sadece siz değilsiniz zor şartlarda çalışan. Sevgiyi ve emeği şekillendirmeyin. Köy şehir ne fark eder. Ve o güzel köy insanına emek vereceğiniz için biraz mutlu olun. Bir işiniz olduğu için ve o işinizi sağlıkla yerine getireceğiniz için mutlu olun bence.

bence bu kadar dert etme çünkü eşin yanında. Benim kardeşim bizden çok uzaklarda görev yapıyor üstelik köyde üstelik bekar bir bayan. O ilçede kalıyor ama hergün yarım saat köyün yolu tutuyor. Ama içim rahat insanları çok iyi temiz kalpliler çok. Tek sorun orda vakit geçiremiyo boş zamanlarda yapacağı hiçbir aktivite yok ama genede onca atanamayan meslektaşı varken o şükrediyo olması gerektiği gibi. Sizin eşinizde yanınızda olacak bukadar olumsuz düşünmeyin.

Ben hatırlıyorum da küçüktüm annem şanlıurfanın bir köyünde ögretmenlik yapıyordu, hergun 1 saat yol , babamlar merkezde oturuyordu annem hergün onca yolu gidip geliyordu köye,beni de yanında götürüyordu. El bebek gül bebek oluyordum orada ögrencilerin aileleri yere göge sıgdıramıyordu beni.. Ögrencilerde anneme resmen o kadar baglıydılar ki :61: cok üzülmüştük görev bitince.. Seni anlıyorum,sanırım zaten o sehirede yeni gitmişsin üstüste geldi hersey.
Olabilir canım moralini hiç bozma. Köy hayatı aslında o kadar güzel ki.. Kaldı ki sadece calısıp döneceksin evine yalnızca bir kaç saat :79:
Ohhh mis gibi evinde köy peynirin,köy ekmeğin,köy pekmezin olur fena mı ? :60: Köy insanı cok sıcaktır..

Bence sevinmen lazım, çünkü şehirde kalabalık sınıflarda ders anlatmak daha zor, üstelik köy çocukları ve şehir çocukları arasında da fark var, oralardaki çocuklar öğrenmeye daha hevesli en başarılı öğrenciler öyle küçük yerlerden çıkmıyor mu? bizim bir tanıdığımız vardı yıllarca İst. öğretmenlik yaptı sonra tayinini kendi köyüne çıkardı ve köy öğretmeni olmayı seçti. 60 kişilik sınıflardan sonra 20-30 kişilik sınıflara ders anlatmak çok kolay geldi ve gördüğü saygı daha farklıydı. Köy insanı da öğretmenlere daha saygılı. Doğu da terörün olduğu yerlerde öğretmen asker olanlar napsın. Belki de zamanla alışacak çok seveceksin sınıfını ortamını bu kadar kötü düşünme.

Geleceğin öğretmen aday adayıyım ben de.Köyde görev yapmayı çok istiyorum.Köydekiler her zaman daha farklı daha sıcak diye düşünüyorum.Şehirde görev yapıp istedigi kıyafet alınmadı diye ortalıgı birbirine katan küçük bir çocuga mı yoksa verdiginiz bir kalem için peşinizden ayrılmayan bilgiye aç bir çocuga mı eğitim vermek istersiniz ? Bunu bir öğretmenim anlatmıştı.Doğudaki öğrenciler bilgiye aç.Verdiginiz bir deftere bir kaleme nasıl ilgiyle sarılıyor görseniz demişti.

İnşallah ben de bir gün bu güzel duyguları yaşarım:69:

Son düzenleme:
madem sikayet edecektiniz neden bu meslegi sectiniz ki?
bir de bir cok kisinin tayini merkeze cikti benimki de koye cikti demissiniz. neden ben demeyin, neden siz olmayasiniz ki bir farkiniz yok diger ogretmenlerden, bu acidan dusunun :31:

köydeki insanlarında hizmete ihtıyacı var sonucta omrunuz orda gecmycek bunun ıcın bıraz dusuncelı olun yaa ordakı hayat ınsanı oldurmez yada ordakı ınsanlarda canavar dııller sevınmelısın bence hizmet goturuyorsun sen oralara...

Bak ben Ankara'da yaşıyorum, işim de burda haliyle.
Zamanında beni şantiyede görevlendirdiler (yine Ankara içi).
Servis vardı ama onca insanı topla geri bırak, her gün gidiş-dönüş tam 3.5 saatim yollarda geçerdi.
Ve bu tam 4 sene sürdü.
Valla ne kazaklar ördüm ben o yollarda :6: ne kitaplar bitirdim :68:
Ekmek parası bu nihayetinde, üstelik senin öğretmenlik gibi çok önemli bir görevin var.
Oradaki çocukların da bizlere ihtiyaçları var.

Hem bak köyden mis gibi peynirini, yoğurdunu, tereyağını, biberini, domatesini alırsın kısss... fena mı :66:

kızlar tüm gün ağladım..uzak biraz her sabah 1 saat yol gidicem servisle. İlk defa köyde çalışıcam aslında köy gibi bir beldeymiş..moral verin bana nolur o kadar kişi merkezde kaldı benimki köye çıktı :(

Merhaba;
Bir meslektaşınız olarak öncelikle hayırlı olsun demek isterim. Bende 2 sene bir belde de çalıştım. Şu anda öğretmenliğimin 7. senesinde olmama rağmen hala o günleri arıyorum diyebilirim. Üstelik şu anda İstanbul'un göbeğinde çok iyi çalışma arkadaşlarıyla güzel bir okulda çalışıyorum. Öğrencilerimden de memnunum. Fakat yine de küçük yer bir başka. İnsan belli bir yaştan sonra sakinliği daha çok özlüyor. Havasının temizliği, okulun sakinliği insanı dinç tutuyor. Sanki zaman bol bol yetiyor. İnsanlar samimi sıcak, öğrenciler hevesli, oldukça saygılı. Lütfen umutsuzluğa kapılmayın. Yolda geçen zamanda da kitap okumak, müzik dinlemek ve gün öğreteceğiniz konulara bakmak iyi fikirler olabilir.

Sayfaların hepsini okumadım. Tayininiz nereye çıktı bilmiyorum. Ama unutamayacağınız güzel anılarınız olacağına inanıyorum.

Ben 7 yıldır gidip geliyorum evimden 90 km uzakta bir okula. Ve rahatım merkez okullara göre çok iyi. Kadro hep genç, öğle araları birlikte yemek yiyoruz, sohbet vs. Güzel tarafından bak bence. Yoksa ben de çok bunaldım. Servise 6:40 da biniyorum. Dersim 3 te bitmesine rağmen 5 buçukta evdeyim. Ama şükür atandım çalışıyorum. Kendini merkezdekilerle kıyaslama doğuda kaçırılan öğretmenlerle kıyasla bence. O zaman daha çabuk alışırsın

bence sevinmelisiniz.bu devirde iş bulmak zor
başkaları atanmak için can atıyor siz de beğenmiyorsunuz
2 saat kitap okuyabilirsiniz veya müzik dinleyebilirsiniz.
hayırlı olsun bu arada bence önemli olan da budur belki istediğiniz bir yere atansaydınız hayırsız bir şeyler olacaktı
her şey ALLAH'tan yani

Millet atanmak için uğraşır siz ise 1 saatlik yolu beğenmiyorsunuz.abimm 3senedr ilçeye 3saatlik köyde çalıştı ve elektirikler 15-20gün gelmezdi telefon çekmezdi bu sene 4.senesi yine köyde.Birde onuda geçtim kelle koltuk görev yapanları düşünün birde onları.Köyde yaşayanlarında öğretmenlere ihtiyacı var

Ankara`dayken bir saat köye gidip geliyordum.Okulumdan cok memnundum.Merkezde olamdigim icin cok rahattim.gereksiz streslerimiz yoktu.Cokta mutluydum.Sonra ilk doguda ki görevimdede kurada en kötü köyü ben cektim.tek terör köyüydü.Igdirda.Sonra bütün bayan hocalari merkez ilceye cektiler..bende öylelikle ilcede calistim. ..Allahtan vali bey hepimize iyilik yapti da herkes sevindi...

Aslinda diyecegim o ki bence sükretmelisin.allah sükretmeyenden nimetimi alirim diyor..ben bunu birebir yasadim benden söylemesi................

haa bu arad ben memur cocuguyum annem babam sayesindede cok gezdim...Iyiki gezdim iyi ki bir sürü insan tanidim.

Son düzenleme:
teşekkürler hepinize..öncelikle belirtmem gereken birşey var.ben burayı köy diye biliniyor ama bildğiniz köyler gibi değil burası yani o saf köylü çocukları yok sınıfta.Çok kalabalık ve büyükçoğunluğu güneydogu ve dogudan göç gelmiş öğrencilerden oluşuyor sınıflar küçük ve kalabalık ders işlemek nerdeyse imkansız sebeplerini tahmin edersiniz..servisle anlaşmıştık 2 gün sonra ben sizi alamıcam dedi beni ortada bıraktı sabah okula yetişmem imkansız.okulla konuşmuştum ilk başta sabah saatlerini boşaltın diye boşaltamayız dediler mecbur servise kaldık ki adam ortada bırakınca binbir rica ile fazla para vererek ikna oldu şimdi çok şükür en azından okuluma varabiliyorum..Haklısnız iyi tarafından bakmaya çalışıyorum yoksa depresyondan çıkamıcaktım.Hepinize değeri yorumları için teşekkürler...Son bir şey ekliyim ne kadar zor biryerde çalıştığımı anlamanız açısından.Bir arkadaş hakkari den atanmış buraya ve orayı özlüyorum diyor düşünün artık.

neyse halimize yine de binlerce şükürler olsun.

canım öncelikle yeni yerin senin için hayırlı olsun :)
bazı arkadaşlar sağolsunlar nankörlükle suçlamışlar, hemen kıyaslamalara girişmişler ama bence asıl meseleyi atlamışlar... ister dağ başına ister izmirin göbeğine git ; yeni bir yer, yeni öğrenciler, yeni arkadaşlar, yeni amir vs. herşey farklı olacak ister istemez başlarda insanın canı sıkılıyor... yapabilir miyim, alışabilir miyim beynini kurcalar durur...
10 senede 5 okul değiştirdim her değişiklikte ilk zamanlar canım sıkıldı, ne işim var benim burada dedim, yeri oturdum zırıl zırıl ağladım :) sonra biraz zaman geçsin bir bakıyorsun her şeye alışıyorsun ... hatta o istemeyerek ağlayarak gittiğin yerden yine ağlayarak ayrılıyorsun ... sana gereken şey sadece zaman ve sabır... inşaallah her şey daha da güzel olacak...
bu arada doğu, batı, köy, ilçe hepsinde çalışmış olduğum için şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki maalesef çoğu yerde o masum köy çocukları bile dejenere olmuşlar :((( hele bazıları şehirli kızlardan daha artist olmuş ... önceki sene bahçe nöbetimde 7. sınıflarda iki öğrenci teneffüste, bahçede öpüşürken yakalandı :(( burası köy okuluydu şehirlerdeki okulları düşünemiyorum bile :(((((

Back
X