Bazı konulardan hatırlıyorum seni kendine has,hoş bir üsluba sahipsin ve bu konuyu okurken bile gülümsedim :)
Vakti zamanında 13 kilo vermiş bir insan olarak bazı tavsiyelerim olabilir. Ben o dönem sınava hazırlanıyordum ve ağzım hiç boş durmuyordu malesef. Abur cuburlar,etler,dönerler,çikolatalar.. Ve sonra dedim ki kendime bundan sonra sağlıklı besleneceksin ve bu senin yaşam tarzın olacak. Öyle de oldu :) 1.5 sene oldu gram kilo almış değilim ve kendimi çok sağlıklı hissediyorum. Öncelikle mümkün oldugunca fast food u hayatından çıkarmalısın. Elbette ki yeri geldiğinde bende yiyorum ama farklı alternatifler yaratıyorum kendime. Mesela ekmeğini yemem, içeceğini değiştiririm, dürüm şeklinde yerim vs vs. Bol bol salata tüketmeni şiddetle tavsiye ediyorum.Öğrenci olduğum için üniversitede çorba ve salata benim vazgeçilmez yemeğim oluyor. Öbür türlü önü alınmıyor çünkü yemenin. Çok iyi bir kahvaltı işin en önemli noktası. Ye anacım domatesler,salatalıklar istediğin kadar. Hiç bir zararı yok kahvaltının.Güzelce karnını doyur ki kolay acıkmayasın :) Acıktıkca agzına bir avuç leblebi at sadece 20 kalori. Mükemmel bir şekilde açlığı bastırıyor. Bol bol lifli meyve tüket ama ara öğünlere bölerek ki kilo olarak dönmesin. Meyvelerde kalori bombası olabiliyor. Ve kesinlikle tatlıyı hayatından çıkar derim ben. İşte benim verdiğim onca kiloya ragmen yapamadıgım buydu.Deli gibi tatlı yerim ben her Allahın günü. 47 kiloyum ama göbek hala duruyor. Bende forumdan bir arkadaş sayesinde dün verdiğim karar ile tatlıyı kesin olarak bırakmış bulunuyorum.Bugun ılk gunum bakalım başarabilecek miyim :) Son olarak spor cok onemlı ama sanırım zaman ayıramıyorsun. Öyle de olsa bi 15 dk en azından aç bi yabancı müzik dans et, psikolojik olarakta iyi hissedersin. Kolay gelsin başarılar :)